ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η πρόταση της Ίπσουιτς για τον Ιωαννίδη που ήταν πάνω από 25 εκατ. ευρώ και ο λόγος που το Τριφύλλι δεν άλλαξε στάση

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης EUROKINISSI SPORTS

Το παρασκήνιο με τους εξτρά όρους που είχε προσφέρει η Ίπσουιτς για τον Ιωαννίδη στη δεύτερη πρόταση της 19ης Ιουνίου που επιβεβαιώνει το "δεν πωλείται", η "τρέλα" του Κίραν ΜακΚένα με τον 24χρονο επιθετικό και γιατί μοιάζει... ουτοπικό να ελπίζει η Σπόρτινγκ.

Την ώρα που τα πορτογαλικά ΜΜΕ επιχειρούν με ένα... στόμα και κοινά πρωτοσέλιδα να διατηρήσουν στην επικαιρότητα το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη, κάνοντας λόγο για ταξίδι ανθρώπων της στην Αθήνα προκειμένου να... πειστούν οι "πράσινοι", στον Παναθηναϊκό απασχολούν το μυαλό τους εντελώς διαφορετικά πράγματα για τον 24χρονο επιθετικό:

Πρώτον, το πότε θα αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που υπέστη στην αριστερή ωμοπλάτη (απ’ το πέσιμό του σε άτσαλο μαρκάρισμα του Ρούντιγκερ) στο φιλικό που έδωσε η Ελλάδα στις 7 Ιουνίου με τη Γερμανία και αν θα μπορέσει να είναι διαθέσιμος -τουλάχιστον- στη ρεβάνς της 1ης Αυγούστου με τη Μάριμπορ ή την Μπότεφ στον Β’ προκριματικό του Europa League.

Διότι στον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ στις 25 Ιουλίου, μοιάζει πλέον σχεδόν αδύνατο να είναι ετοιμοπόλεμος, ακόμη κι ως αλλαγή.

Δεύτερον, το πώς θα τρέξει μέσα στις επόμενες ημέρες η διαδικασία για την υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου του με υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του.

Διότι κι αυτό θα γίνει και μάλιστα λίαν συντόμως και δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο, η κεντρική απόφαση και η διάθεση τόσο του κλαμπ, όσο και της πλευράς του διεθνούς φορ.

Όπως δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στη διάθεση του κλαμπ σε κάθε προσέγγιση απ’ το εξωτερικό: Η... επιγραφή "Ο Φώτης δεν πωλείται" παραμένει κρεμασμένη έξω απ’ τα γραφεία της "πράσινης" ΠΑΕ και είναι και η τελική πρόταση στο απαντητικό email του Παναθηναϊκού σε κάθε προσφορά που δέχθηκε ή θα δεχθεί το εφετινό καλοκαίρι για τον 24χρονο επιθετικό.

Κι επειδή στην Πορτογαλία, συντηρείται στον... αφρό μία αίσθηση πως η Σπόρτινγκ, μπορεί να πιέσει και να πλησιάσει σε πρόταση τα 25 εκατ. ευρώ (πολύ δύσκολο ούτως ή άλλως, καθότι τα περισσότερα χρήματα που έχει δώσει ποτέ ήταν τα 21 εκατ. ευρώ πριν ένα χρόνο για τον Γκιόκερες), το πόσο -σχεδόν- ουτοπικό είναι όλο αυτό, επιβεβαιώνεται κι από μία πληροφορία που δεν είχε δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας, αλλά ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο τις διαθέσεις των "πράσινων".

Τι άλλο είχε η δεύτερη αγγλική πρόταση

Στις 19 Ιουνίου η νεοφώτιστη στην Premier League, Ίπσουιτς έκανε δεύτερη επίσημη κίνηση προς τον Παναθηναϊκό κι απ’ τα 22,5 εκατ. ευρώ, διέρρευσε πως έφτασε τα 25 εκατ. ευρώ, εισπράττοντας νέας αρνητική απάντηση απ’ την πλευρά του "τριφυλλιού".

Μόνο που πρόταση της αγγλικής ομάδας δεν ήταν 25 εκατ. ευρώ, αλλά... παραπάνω. Στην προσφορά που κατατέθηκε απ’ την Ίπσουιτς προς τον Παναθηναϊκό, εκτός απ’ τα 25 εκατ. ευρώ, οι Άγγλοι συμπεριέλαβαν και μπόνους -εφόσον ο Ιωαννίδης έπιανε έναν συγκεκριμένο (αλλά απολύτως εφικτό) αριθμό συμμετοχών- που θα έφταναν το ποσό των 4 εκατ. ευρώ. Ήτοι η όλη μεταγραφή θα μπορούσε να φτάσει έως και τα 29 εκατ. ευρώ.

Επίσης, το όλο "πακέτο" γινόταν ακόμη πιο... δελεαστικό κι απ’ το γεγονός πως η Ίπσουιτς προσέφερε στους "πράσινους" και ποσοστό μεταπώλησης 15% για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό. Ο Παναθηναϊκός είπε και πάλι "όχι" σε όλα αυτά... Και σ’ αυτά τα ποσά δεν μπορεί να "μπει" ούτε η Σπόρτινγκ, ούτε και η Μπολόνια.

Το "κόλλημα" του Κίραν ΜακΚένα

Για τη μεταγραφή του Ιωαννίδη επέμενε πολύ, πάρα πολύ ο Κίραν ΜακΚένα, ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, ο οποίος όπως παραδέχονται όλοι στο "Νησί" θα απασχολήσει έντονα ως προπονητής το αγγλικό (κι όχι μόνο) ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια.

Ήδη στην Αγγλία θεωρείται το next big thing στους προπονητές της επόμενης γενιάς και είναι αλήθεια πως... σόκαρε τους πάντες, με την απόφασή του να πει "όχι" στην πρόταση της Τσέλσι λίγο μετά την άνοδο της Ίπσουιτς στην Premier League μετά από 22 χρόνια και να παραμείνει στο "Portman Road" υπογράφοντας νέο συμβόλαιο έως το 2028.

Ήταν τέτοια δε η επιθυμία του να τον αποκτήσει, που επικοινώνησε επί προσωπικού με την πλευρά του Έλληνα φορ κι ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια προς τους ανθρώπους του το πλάνο του, τις σκέψεις του, το πώς σκόπευε να τον αξιοποιήσει στην ομάδα, αφήνοντας να εννοηθεί πως επειδή επρόκειτο μία απόλυτα δική του επιλογή και θα ήταν η πιο μεγάλη μεταγραφή του, θα ήταν ο πρώτος παίκτης που θα έπαιρνε μαζί του και στην επόμενη δουλειά του στους πάγκους.

Η απόφαση όταν γίνει, θα είναι κοινή

Άκρως κολακευτικό "πακέτο" (κι) αυτό για τον Ιωαννίδη, όμως για τον 24χρονο επιθετικό ήταν απολύτως κατανοητό πως τον απόλυτο λόγο σε όλο αυτό (θα τον) είχε μόνο ο Παναθηναϊκός. Και το "όχι", ήταν "όχι".

Έχει αποτυπωθεί ξανά, αλλά είναι η αλήθεια... Όταν κάποια στιγμή στο μέλλον έρθει η ώρα για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του ο Ιωαννίδης, η απόφαση θα είναι κοινή ανάμεσα σε ιδιοκτησία/διοίκηση και παίκτη. Λόγω (και) της προσωπικής σχέσης που υπάρχει.

Ο ΜακΚένα πήγε λοιπόν μετά από λίγες μέρες στην επόμενη επιλογή του, κλείνοντας τον 22χρονο Λίαμ Ντελάπ της Μάντσεστερ Σίτι (γιό του Ρόρι Ντελάπ, του βρετανικού... μύθου με τις εκτελέσεις πλαγίων άουτ που έμοιαζαν με κόρνερ) με τα λεφτά πάνω-κάτω που είχε προϋπολογίσει για τον Ιωαννίδη (23 εκατ. ευρώ, συν μπόνους), ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σταθερός στην στάση του και στις αποφάσεις του και η Σπόρτινγκ μπορεί να συνεχίσει να... ονειρεύεται.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ