ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, Ίνγκασον: "Είναι το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς"

Παναθηναϊκός, Ίνγκασον: "Είναι το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς"
EUROKINISSI SPORTS

Ο Ίνγκι Ίνγκασον τόνισε στην Cosmote TV πως ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι στο αυριανό (6/10, 20:30) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να αλλάξει την κατάσταση και το momentum.

"Καταιγιστικός" ήταν στις δηλώσεις του στην Cosmote TV ενόψει του αυριανού (6/10, 20:30) ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για τη Stoiximan Super League, ο Ίνγκι Ίνγκασον. Ο διεθνής Ισλανδός στόπερ παραχώρησε συνέντευξη η οποία θα προβληθεί στην εκπομπή Sportshow στο pregame του συνδρομητικού καναλιού για το ντέρμπι, τονίζοντας πως το παιχνίδι με τους Πειραιώτες είναι "το ματς της χρονιάς" για τον Παναθηναϊκό, ενώ υπογράμμισε πως οι "πράσινοι" θα πρέπει να βγουν έξω και να δείξουν ότι είναι η ομάδα που θα "σπρώξει" το παιχνίδι και θα πάρει τους τρεις βαθμούς.

"Νομίζω πως είχαμε σχετικά καλή απόδοση αυτή τη σεζόν ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Εκεί αντιμετωπίσαμε καλούς αντιπάλους και τώρα χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο. Θα πρέπει να βγούμε μπροστά, να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που έχουμε ως ομάδα, την ενέργεια από τους οπαδούς μας και απ’ όλα τριγύρω. Το πιο σημαντικό είναι πως από το πρώτο σφύριγμα αύριο πρέπει να είμαστε η ομάδα που θα ‘σπρώξει’ το παιχνίδι και θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τον αντίπαλο σε τακτικό επίπεδο. Θεωρώ πως εξαρτάται από εμάς, χρειαζόμαστε το αποτέλεσμα και πρέπει να βγούμε έξω και να το δείξουμε αυτό" τόνισε αρχικά ο Ίνγκασον και πρόσθεσε:

"Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Προφανώς είναι ένα μεγάλο ματς για εμάς και παίζοντας εντός έδρας θα πάρουμε ώθηση από τους οπαδούς μας και γενικά όλους γύρω μας. Ανυπομονώ για την αναμέτρηση, ξέρω τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για όλους στον σύλλογο, τους φιλάθλους και όλους όσους εκπροσωπούν αυτό το κλαμπ. Οπότε πρέπει να βγούμε έξω, να παλέψουμε και να φέρουμε τους τρεις βαθμούς σπίτι μας".

Όσο για την όποια απογοήτευση έχουν προκαλέσει τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα; "Γνωρίζουμε ότι υπάρχει απογοήτευση ειδικά με τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγώνων. Δείξαμε σε κάποιες στιγμές αυτών των αγώνων τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Το πιο σημαντικό είναι να βγούμε και να το κάνουμε αυτό για ενενήντα λεπτά.

Διότι γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί να είναι καθοριστικά για το μέλλον, όταν προσπαθείς να ‘χτίσεις’ momentum. Τα καλά αποτελέσματα και οι καλές αποδόσεις, αλλάζουν πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε πως μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είμαστε εκεί, αλλά στο ποδόσφαιρο και στα αθλήματα μπορεί να βρεθείς σε τέτοιες καταστάσεις. Οπότε είναι σημαντικό να κάνουμε καλύτερο παιχνίδι εντός έδρας, ν’ αλλάξουμε την κατάσταση, ν’ αλλάξουμε το momentum, την θετικότητα και τα πάντα τριγύρω μας. Βασικά είναι το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς, έχουμε αντιληφθεί την κατάσταση και πρέπει να βγούμε έξω, να είμαστε προετοιμασμένοι και να κάνουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε εντός έδρας...".

Κώτσιρας: "Πρέπει να ‘βρεθεί’ η ομάδα στο γήπεδο"

Απ’ την πλευρά του ο Γιάννης Κώτσιρας ανέλυσε τα στοιχεία που θα πρέπει να καταθέσει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. "Στο ντέρμπι πιστεύω πως τον μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξει η συγκέντρωση και το πάθος που θα έχουν οι δύο ομάδες. Στις μονομαχίες, σε όλες τις φάσεις, γιατί έτσι κερδίζεις και ψυχολογία μέσα στο γήπεδο. Γενικότερα η ομάδα πρέπει να ‘βρεθεί’ μέσα στο γήπεδο, γιατί έχουν έρθει καινούργιοι παίκτες με πολύ ποιότητα και δεν είναι εύκολο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μπορέσει να ‘δέσει’ η ομάδα.

Σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Βέβαια και στα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ δεν είχαμε αρχίσει καλά, λέγαμε πάμε να ξεκινήσουμε πάλι, από αυτό το ματς να πάνε όλα καλά, να το κερδίσουμε και να συνεχίσουμε με νίκες. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Αυτό το ματς ίσως είναι ορόσημο, πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι διαθέτουμε πολύ καλά ομάδα και ότι πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος για τους στόχους μας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ