ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Κατάνια 2-1

Παναθηναϊκός-Κατάνια 2-1
ΣΑΛΠΙ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΑΤΑΝΙΑ

Νίκησε 2-1 την Κατάνια με γκολ και ασίστ του εκπληκτικού Ν'Ντιογέ. Kάλεσμα Πεσέιρο για το ντέρμπι

Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό κόντρα στην Κατάνια. Στο πρώτο ημίχρονο το φορτωμένο κέντρο της Κατάνια δυσκόλευε πάρα πολύ τους δημιουργικούς μέσους του τριφυλλιού με τον Καραγκούνη να είναι ο μόνος που προσπάθησε να βρει τους επιθετικούς της ομάδας. Παπαδόπουλός, "Σαλπι" κινούνταν συνεχώς με τον βορειοελλαδίτη επιθετικό να αποδεικνύει σήμερα ξανά το μέγεθος της απώλειας του από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Οι πράσινοι πίεζαν ψηλά, αλλά το ματς ήταν απόλυτα ισορροπημένο με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Πεσέιρο δεν θα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από την ανάπτυξη της ομάδας του από τα πλάγια, με τους Νίλσον, Βύντρα να κινούνται σε ρηχά νερά.

Το δέύτερο ημίχρονο άρχισε πολύ άσχημα για το τριφύλλι, με γκολ από τα αποδυτήρια. Από το λεπτό αυτό ξεκινάνε τα θετικά σμπεράσματα για τον Πορτογάλο τεχνικό. Είδε τους παίκτες του να μην απογοητεύονται, αλλά αντίθετα να εντέινουν τηνπίεση ψηλά και να μην αφήνουν τους Ιταλούς να πάρουν ανάσα. Τότε κι εκείνος με μια κίνησ ματ έβγαλε τον άσο από το μανίκι του. Ο άσος ακούει στο όνομα Νταμέ Ν΄Ντιογέ, ο οποίος πάρέσυρε όποιον βρήκε στο διάβα του και με μια ασίστ κι ένα υπέροχο γκολ χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Ντεμπούτο έκαναν με το τριφύλλι στο στήθος και οι Σαριέγκι, Φύσσας. Ο Ισπανός αμυντικός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και στο διάστημα πουα γωνίστηκε μαζί με τον Ενακαρίρε, μολονότι έχουν κάνει μόλις δύο προπονήσει μαζί τα πήγαν περίφημα. Ο Φύσσας είχε διάθεση, αλλά τις εντυπώσεις έκλεψε και ο Δημούτσος, ο οποίος με το θράσος του χάρισε μερικές πολύ όμορφες στιγμές σε όσους βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στη Λεωφόρο.

Πάντως ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε στο 50% των δυνατοτήτων του. Όταν δέσουν τα νέα πρόσωπα μεταξύ τους και γυρίσουν και οι τραυματίες η εικόνα σαφώς θα είναι πολύ καλύτερη.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Πεσέιρο):

Γακλίνοβιτς (46' Μάλαρτζ), Ενακαρίρε, Γκούμας (75' Σαριέγκι), Βύντρα (75' Φύσσας), Νίλσον, Μάτος, Τζιόλης (77' Νίνης), Λεοντίου (63' Δημούτσος), Καραγκούνης (89' Ρομέρο), Σαλπιγγίδης (75' Μάντζιος), Παπαδόπουλος (63' Ν'Ντιογέ),
Κατάνια (Μπαλντίνι):Πολίτο, Σότιλ, Στοβίνι, Γκασόλα, Βάργκας, Τεντέσκο, Μπαϊόκο, Μασκάρα, Ιζκο, Σπινέζι, Ναρντίνι

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ζοζέ Πεσέιρο δεν παρέταξε την ενδεκάδα που όλοι περίμεναν, καθώς σε αυτήν τερματοφύλακας ήταν ο Γκαλίνοβιτς και επιθετικός ο Σαλπιγγίδης ο οποίος μάλλον θα είναι απών από το ντέρμπι της πρεμιέρας. Πέρα από τον Κροάτη και τον Έλληνα επιθετικό, στην άμυνα ήταν ο Γκούμας με τον Ενακαρίρε, ο Νίλσον δεξιά και ο Βύντρα αριστερά. Ο Μάτος έπαιξε μπροστά από τους στόπερ, με τον Τζιόλη δεξιά στο κέντρο και τον Λεοντίου αριστερά. Ο Καραγκούνης ήταν ο κινητήριος μοχλός με τον Παπαδόπουλο να είναι ο δεύτερος επιθετικός.

Από την ομάδα αυτή στο πρώτο ημίχρονο έλλειψε η φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή, αλλά και η τελική πάσα στους επιθετικούς. Ο Καραγκούνης προσπάθησε και βρήκε αρκετές φορές τον κινητικότατο Σαλπιγγίδη, την ώρα που ο Μάτος περιορίστηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Λεοντίου και Τζιόλης προσπάθησαν, αλλά οι έξι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Μπαλντίνι στο κέντρο δυσκόλευε πολύ τις προσπάθειες τους.

Από τα άκρα οι πράσινοι δεν αναπτύχθηκαν πολύ με τους Νίλσον και Βύντρα. Στα πολύ θετικά πάντως ήταν η εμφάνιση του Ενακαρίρε με τις πολύ σωστές τοποθετήσεις του και την αντίληψη του στις φάσεις. Ο Νιγηριανός έβγαινε σχεδόν πάντα πρώτος στη μπάλα, ενώ το μαρκάρισμα στον αντίπαλο του ήταν πάντα ασφυκτικό.

Πάντως το πρώτο ημίχρονο δεν είχε τη μεγάλη φάση, με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε μια πολύ σκληρή και δυνατή ιταλική ομάδα. Στο 3' ο Παναθηναϊκός επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα καρέ της Κατάνια, με τον Σαλπιγγίδη να διαβάζει πανέξυπνα τον Σότιλ, να προλαβαίνει τον τερματοφύλακα της Κατάνια, αλλά να φτάνει κοντά στη γραμμή και να κερδίζει το κόρνερ.

Στο 6' ήταν η σειρά της Κατάνια με ένα σουτ του Σπινέζι από πολύ πλάγια, να μην ανησυχεί τον Γκαλίνοβιτς. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ καλό πεντάλεπτο. Στο 10' ο Τζιόλης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σαλπιγγίδης μπήκε σφήνα ανάμεσα σε δύο Ιταλούς αμυντικούς σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Πολίτο ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Πεσέιρο είδε πως η ομάδα του αντιμετώπιζε πρόβλημα στην ανάπτυξη από το κέντρο και άλλάξε θέσεις στον Λεοντίου με τον Τζιόλη. Στο 20' ο Βύντρα εκμεταλλεύτηκε ένα κλέψιμο του Σαλπιγγίδη, αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό. Η Κατάνια μετά το 25 λεπτο ισορρόπησε το παιχνίδι και μάλιστα στο 29' έγινε απειλητική, όταν ο Ναρντίνι απόμ κόντρα βρέθηκε μόνος μες την περιοχή, αλλά ο Γκαλίνοβιτς βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τα χειρότερα.

Από εκεί και ως το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα σκληρό και ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου πρέπει να ήταν ελάχιστος. Στο 31' σε μια αντεπίθεση του τριφυλλιού, ο Λεοντίου βρήκε τον Τζιόλη στα δεξιά, αλλά ο νεαρός σούταρε βιαστικά βλέποντας τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 35' ο "Κάρα" βρήκε διάδρομο στον άξονα προχώρησε έδωσε στον Σαλπιγγίδη, αυτός γύρισε σούταρε, αλλά ο Πολίτο μπλόκαρε ξανά. Ίδιοι πρωταγωνιστές, ίδια φάση και στο 40' με τον Σαλπιγγίδη να... καθυστερεί όσο έπρεπε μες την περιοχή και να χάνεται η ευκαιρία.

Η ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν όμως για την Κατάνια στο 45', όταν ο Ναρντίνι από δεξιά βρήκε τον Μασκάρα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του πέρασε έξω αππό το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκαλίνοβιιτς. Η ευκαιρία δημιουργήθηκε από λάθος συνεννόηση του Γκούμα με τον Βύντρα.

Το δεύτερο ημίχρονο
Στην αρχή της επανάληψης η μοναδική αλλαγή του Πεσέιρο ήταν ο Μάλαρτζ στη θέση του Γκαλίνοβιτς, καθώς όπως συνηθίζει ο Πορτογάλος στο δεύτερο ημίχρονο μπαίνουν οι πρώτοι έντεκα και αρχίζει τις αλλαγές γύρω στο 60'. Τα πρώτα δευτερόλεπτα στο δεύτερο μέρος οι πράσινοι φάνηκε να μπαίνουν πολύ δυνατά...

Γκολ από τα αποδυτήρια

Δυστυχώς όμως για τον Πολωνό τερματοφύλακα, η Κατάνια άνοιξε το σκορ μόλις στο 47', όταν ο Βάργκας από τα αριστερά πέρασε εντυπωσιακά τον Μάτος, γύρισε τη μπάλα, το πρώτο σουτ απέκρουσε ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού, αλλά στην επανφορά ολιγώρησαν οι αμυντικοί του και ο Μπαμπού από κοντά έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

"Δυναμίτης" Ν'Ντιογέ- "Φλάμίνιο" η Λεωφόρος
Το καλό είναι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τα έχασαν και πήραν αμέσως τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθώντας να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση. Ο Πεσέιρο έχοντας διακρίνει τι δεν πάει καλά, φρόντισε στο 63' να κάνεις δύο αλλαγές. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Ν'Ντιογέ, Δημούτσος στις θέσεις των Παπαδόπουλο,Λεοντίου, γεγονός που έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση του τριφυλλιού.

Ο Ν'Ντιογέ ήταν όλα τα λεφτά για το τριφύλλι και μέσα σε δώδεκα λεπτά αποτέλεσε τον κεφραστή της ανατροπής του σκορ για το τριφύλλι. Αρχικά, από τον Σενεγαλέζο άσο του Παναθηναϊκού προήλθε το γκολ της ισοφάρισης από τον Σαλπιγγίδη. Ήταν το 63ο λεπτό, όταν οι επιθετικοί του τριφυλλιού δεν άφησαν τους αντίπαλους αμυντικούς να πάρουν ανάσα, έκλεψαν τη μπάλα, με τον Ν'Ντιογέ να βρίσκει τον Σαλπιγγίδη αφύλαχτο μέσα στην περιοχή κι εκείνον να πλασάρει γράφοντας το 1-1.

Από το σημείο αυτό και για ένα δεκάλεπτο το ματς θύμισε λίγο Φλαμίνιο, με πολλές δυνατές μονομαχίες, σε μιαν από τις οποίες έπρεπε να αποβληθεί ο Ιταλός γκολκίπερ, ο οποίος αφού πιέστηκε από τον Ν'Ντιογέ στη συνέχεια τον κλώτσησε όταν ο Σενεγαλέζος ήταν πεσμένος με τον Ζωγράφο να δίνει μόνο την κίτρινη, ενώ έπρεπε να αποβληθεί με απευθείς κόκκινη κάρτα.

Το γκολ... της προετοιμασίας από τον "mr 25"

Η ροή του αγώνα όμως είχε αλλάξει από τη στιγμή που Ν'Ντιογέ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο. Στο 79' "mr25" του Παναθηναϊκού πέτυχε το γκολ της προετοιμασίας, όταν βρέθηκε έξω από την περιοχή, πέρασε με δυο βήματα έναν αμυντικό, άδειασε και με κοφτή ντρίμπλα τον τερματοφύλακα για να πλασάρει από πολύ πλάγια θέση εύστοχα, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπαίκτες και τους οπαδούς του τριφυλλιού.

Το τελευταίο δέκάλεπτο οι πράσινοι το μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο και αφού εύκολα ανέτρεψαν το 0-1 θα μπορούσαν να είχαν πετύχει πολλά περισσότερα γκολ, αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Στο 75' είχαν περάσει στον αγωνιστικό χώρο και οι Σαριέγκι, Φύσσας, Μάντζιος, με τον Ισπανό να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στα πρώτα του λεπτά. ολύ δυνατός και άνετος στις κινήσεις του δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Ο Φύσσας γνώρισε την αποθέωση με το που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με το τριφύλλι στο στήθος μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο Δημούτσος έβγαλε κι αυτός μάτια με την απόδοση του, συνεργάστηκε άψογα με τους συμπαίκτες του, ενώ δε φοβήθηκε νσ πάρει πρωτοβουλίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή στο 83', όταν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του ξεσηκώνοντας την εξέδρα. Η είσοδος του Νίνη στο 75' βοήθησε ακόμα περισσότερο τον Δημούτσο αφού οι δυο τους βρίσκονταν με κλειστά μάτια. Ακόμη μπήκε και ο Ρομέρο στο 89' στη θέση του Καραγκούνη.

* Στην Λεωφόρο δε βρέθηκαν πάνω από 6000 φίλοι του Παναθηναϊκού, αλλά υπήρχε εξήγηση γι'αυτό. Πολλοί από αυτούς είχαν πάει στη Λεωφόρο από τις οκτώ η ώρα και από τα εκδοτήρια τους παρέπεμπαν σε ένα ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρας, καθώς εκεί δεν υπήρχαν εισιτήρια...(!), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας εκνευρισμός και πολλοί από αυτούς να αποχωρήσουν.

* Κάθε φορά που ο Λουκάς Βύντρα ακουμπούσε την μπάλα οι φίλοι του τριφυλλιού τον χειροκροτούσαν. Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό ο διεθνής αμυντικός δεν είναι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας του θέματος της μεταγραφής του.

Πεσέιρο: "Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο"

Τη στήριξη του κόσμου ζήτησε ο Ζοζέ Πεσέιρο, ο οποίος υποσχέθηκε επαγγελματισμό στο maximum. Διέκρινε κάποια θετικά στοιχεία, αλλά τόνισε ότι την πρώτη αγωνιστική η ομάδα του θα είναι πολύ πιο έτοιμη και φρέσκια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου μετά τη λήξη του αγώνα:

"Νικήσαμε, αυτό ήταν το καλό, κάναμε κάποια πράγματα καλά και κάποια λιγότερο καλά, Μου άρεσε πολύ η αντίδρασή μας που γυρίσαμε το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα παρουσιαστεί πιο φρέσκια και ξεκούραστη γιατί από εδώ και πέρα οι προπονήσεις θα έχουν μικρότερη διάρκεια και μικρότερη ένταση.

Αυτό που πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι είναι ο επαγγελματισμός στο μάξιμουμ, είναι υποχρεωσή μας να κυνηγήσουμε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει τον Παναθηναϊκό ακόμα καλυτερο καθώς έχουμε ακόμα χρόνο να βελτιώσούμε τα στοιχεία που δεν τα πήγαμε καλά σήμερα

Δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμοι με Ολυμπιακό, θα είναι έτοιμοι για το πρωτάθλημα, Δεν ξέρω ποιοι παίκτες θα παίξουν για τον Ολυμπιακό, αυτό θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες που είναι τραυματίες, όμως νομίζω ότι με τους ποδοσφαιριστές που έχουμε, διαθέτουμε την πληρότητα για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό.

Περιμένουμε βέβαια και τους φιλάθλους μας να μας βοηθήσουν. Χρειαζόμαστε τη στήριξή τους γιατί με την ποιότητα των παικτών που έχουμε και την υπευθυνότητα που βγαίνει από αυτή την ποιότητα, ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει στο υψηλότατο επίπεδο."





























































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ