ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με ορμή απ’ τη Βιγιαρεάλ, ψάχνει την πρώτη μεγάλη νίκη του και στο πρωτάθλημα, οι επιλογές για την ενδεκάδα

Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει γκολ του
Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει γκολ του INTIME SPORTS

Η ονειρεμένη πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League πηγαίνει εκ των πραγμάτων στην άκρη στον Παναθηναϊκό, διότι η ελληνική πραγματικότητα φέρνει μπροστά του στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ένα άλλο πολύ μεγάλο ματς απέναντι στην ΑΕΚ. Οι επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ενδεκάδα.

Η ονειρεμένη πρεμιέρα της περασμένης Πέμπτης (21/9) στους ομίλους του Europa League και η εμφατική νίκη επί της Βιγιαρεάλ (2-0) πηγαίνει εκ των πραγμάτων στην άκρη στον Παναθηναϊκό, διότι η ελληνική "πραγματικότητα" φέρνει μπροστά του απόψε (21:00, COSMOTESPORTS 1HD, Live στο SPORT24) στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ένα άλλο πολύ μεγάλο ματς απέναντι στην ΑΕΚ, στην πιο σημαντική μονομαχία της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ένα παιχνίδι που δε κρίνει (ακόμη) τίποτα, όσον αφορά τη μάχη του εφετινού τίτλου, ωστόσο, μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά τις βαθμολογικές ισορροπίες ενόψει της συνέχειας, σε ένα ούτως ή άλλως υπερσυμπιεσμένο πρόγραμμα -έως τον Δεκέμβριο σε πρώτη φάση- για όλους τους "μεγάλους" της ελληνικής Big-4.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ με το καλύτερο δυνατό "πακέτο": Με γεμάτο το ντεπόζιτο της ψυχολογίας και με τρομερή ορμή, μετά το θριαμβευτικό ματς με τα "κίτρινα υποβρύχια" (αλλά και τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στη σεζόν), αλλά και τη δεδομένα πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ κι αρκετές εβδομάδες. Έχοντας πάρα πολύ ισχυρό κίνητρο, μετά τα όσα έγιναν πέρσι στα ματς με τους "κιτρινόμαυρους" και τη μεταξύ τους μονομαχία για τον τίτλο.

Δεν είναι ποτέ εύκολο για καμία ομάδα να αλλάζει αμέσως το "τσιπάκι" της απ’ την Ευρώπη στο πρωτάθλημα και το ανάποδο, όμως ο εφετινός Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει να το κάνει -και- αυτό. Το έκανε με επιτυχία στο πρώτο δίμηνο, πριν και μετά τα ματς με τον Βόλο, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό, χτίζοντας αυτό το πρώτο "3 στα 3" και θα επιδιώξει να το συνεχίσει κι απόψε.

Τούτη τη φορά δεν λείπουν τα "θεματάκια" για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όχι τόσο στις επιλογές του βασικού σχήματος, όσο στις έξτρα λύσεις απ’ τον πάγκο και δη στους εξτρέμ, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμοι ο Αϊτόρ κι ο Βέρμπιτς.

Ο Καταλανός "κουβαλάει" εδώ κι εβδομάδες το πρόβλημα με το οστικό οίδημα που υπέστη στον αγώνα της 3ης Σεπτεμβρίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" και οι ενοχλήσεις έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά το ματς με τη Βιγιαρεάλ. Το πάλεψε και στην προπόνηση της Κυριακής (24/9), όμως δεν υπήρχε κανένας λόγος να πιεστεί κι άλλο, υπό το φόβο μίας πιθανής υποτροπής.

Ο δε Βέρμπιτς αν και μπήκε στις προπονήσεις την Κυριακή (24/΄9) μετά τις ενοχλήσεις που ένιωθε στον τετρακέφαλο, δεν είναι στο 101% για να βγάλει ένα τέτοιας έντασης ματς και γι’ αυτό έμεινε εκτός, με τον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, ένα μήνα μετά τη θλάση που υπέστη πριν το πρώτο ματς με την Μπράγκα, να επανέρχεται στην αποστολή.

Όσο για τον Βαγιαννίδη, ακολούθησε χθες (24/9) για πρώτη φορά μέρος του προγράμματος, μετά τη θλάση στον δικέφαλο μηριαίο μυ που υπέστη στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και "τρέχει" για να προλάβει το μεγάλο ματς της Κυριακής (1/10) με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Οι επιλογές για την ενδεκάδα

Η ενδεκάδα δεν αναμένεται να έχει περισσότερες από δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στους Ισπανούς. Ο Χουάνκαρ αναμένεται να πάρει ξανά θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Φίλιπ Μλαντένοβιτς, ενώ μία θέση "παίζεται" ακόμη στον άξονα της μεσαίας γραμμής ανάμεσα στον Άνταμ Τσέριν και τον Τόνι Βιλένα, με φαβορί τον πρώτο μετά το εξαιρετικό παιχνίδι που έκανε την Πέμπτη (21/9).

Στην δε κορυφή της επίθεσης, ο Φώτης Ιωαννίδης έχει τον πρώτο λόγο για να ξαναπάρει για 5ο σερί ματς φανέλα βασικού, όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει κι ο Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος δείχνει λιγότερο καταπονημένος και λίγο πιο "φρέσκος".

Από εκεί και πέρα, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα πάρει ξανά θέση κάτω απ’ τα δοκάρια των "πράσινων", με τους Γιάννη Κώτσιρα, Μπαρτ Σένκεφελντ και Χόρντουρ Μάγκνουσον να συνθέτουν μαζί με τον Χουάνκαρ την αμυντική τετράδα.

Ο Ρουμπέν Πέρεθ θα είναι το βασικό "6άρι" έχοντας δίπλα του έναν εκ των Άνταμ Τσέριν ή Τόνι Βιλένα, οι Σεμπαστιάν Παλάσιος, Ντάνιελ Μαντσίνι θα ξεκινήσουν στα "φτερά" της επίθεσης, με τον Μπερνάρ Ντουάρτε στο "10" και τον Φώτη Ιωαννίδη ή τον Αντράζ Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, έτοιμοι για ακόμη πιο ενεργό ρόλο στο rotation του συγκεκριμένου αγώνα είναι οι Φίλιπ Τζούριτσιτς, Γουίλιαν Αράο και Τιν Γεντβάι, προκειμένου να παραμένει σε υψηλό βαθμό η πίεση και η ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς.

Γενικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να μπει η ομάδα του απ’ το ξεκίνημα του αγώνα με υψηλή ένταση, ασκώντας πίεση ψηλά στο γήπεδο, προκειμένου να καταφέρει να πάρει τον έλεγχο και να μειώσει ταυτόχρονα την επιθετικότητα της ΑΕΚ και τις συνεργασίας των παικτών της στο επιθετικό τρίτο.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (25/9, 21:00) μεγάλο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης", συγκροτούν οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ