ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με την αύρα του ΟΑΚΑ και στη Λεωφόρο, αυτό είναι το πλάνο του Ντιέγκο Αλόνσο

Ο Τετέ
Ο Τετέ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην ελληνική πραγματικότητα, μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Λανς, σε ένα αν μη τι άλλο ιδιαίτερο παιχνίδι, κόντρα στη Athens Kallithea, στο οποίο θα είναι μόνο τυπικά φιλοξενούμενος, καθώς θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο.

Οι 60.000 ψυχές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, βίωσαν ακόμη ένα μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ του Παναθηναϊκού, από τα πολλά που έχει ζήσει το τριφύλλι στην Καλογρέζα. Το κλαμπ είχε τεράστια ανάγκη την πρόκριση επί της Λανς, αφενός για να ξορκίσει την εσωστρέφεια, αφετέρου για να φτιάξει το ευρωπαϊκό του μέλλον, σε μία διοργάνωση, όπως το Conference League, που είναι απολύτως στα μέτρα του.

Η σπουδαία νίκη της Πέμπτης και κυρίως ο τρόπος, που ήρθε αυτή, δηλαδή με απανωτές ψυχικές και σωματικές υπερβάσεις, αλλά κι ένα στην εντέλεια εκτελεσμένο προπονητικό πλάνο, δύναται να αποτελέσει το σημείο καμπής για τον Παναθηναϊκό μέσα στη σεζόν.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι πράσινοι να προσγειωθούν ομαλά στην ελληνική πραγματικότητα, διότι οτιδήποτε πέραν της νίκης κόντρα στην Athens Kallithea (22:00 Cosmote Sport 1HD, LIVE από το SPORT24), θα επαναφέρει στην επιφάνεια την γκρίνια και τη μουρμούρα.

Και κακά τα ψέματα, δεν είναι απλή η διαχείριση τέτοιων αγώνων, μετά από μία ευρωπαϊκή πρόκληση, όπως αυτή κόντρα στη Λανς, με τόσο δυνατές συγκινήσεις και κυρίως πολύ υψηλών ενεργειακών απαιτήσεων.

Η αναμέτρηση πάντως με την Athens Kallithea έχει μία πολύ ξεχωριστή ιδιομορφία, καθώς το τριφύλλι θα αγωνιστεί στην ιστορική του έδρα, ως τυπικά φιλοξενούμενο, καθώς οι νεοφώτιστοι έχουν δηλώσει φέτος τη Λεωφόρο για τους εντός έδρας αγώνες τους. Μάλιστα, η Athens Kallithea ενημέρωσε ότι μόνο κόντρα στους πράσινους θα ανοίξει τις θύρες 13-14, προφανώς για να καλυφθούν οι ανάγκες των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο την Πέμπτη, όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Ντιέγκο Αλόνσο, αναφερόμενος στην πίστη που μετέφεραν στον ίδιο και στους παίκτες του.

Πρώτα θα το φέρει στα μέτρα του, μετά θα φρεσκάρει

Σε κάθε περίπτωση, η νίκη κρίνεται επιτακτική για τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι μετρά ήδη μία σοβαρή βαθμολογική απώλεια από την πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR και φυσικά δεν μπορεί να σηκώσει δεύτερη τόσο νωρίς στη σεζόν. Η ομάδα λοιπόν, οφείλει να κάνει το καθήκον της, πρώτον για να δώσει συνέχεια στη θετική αύρα, που έφερε η ευρωπαϊκή πρόκριση και δεύτερον για να πάει με ηρεμία και χωρίς παρατράγουδα στη μίνι διακοπή για τις εθνικές.

Σε σύγκριση με την Πέμπτη, ο Αλόνσο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ινγκασον, που έγινε αναγκαστική αλλαγή, ούτε τον Μαξίμοβιτς, που μπήκε στο β' μέρος και είχε την καθοριστική επέμβαση πάνω στη γραμμή, στο φινάλε. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Γερεμέγεφ, άρα πίσω από τον Ιωαννίδη θα υπάρχει ως εναλλακτική μόνο ο Σπόραρ, τον οποίο η ΠΑΕ θα παραχωρήσει στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, εφόσον ικανοποιηθεί οικονομικά.

Ο Αλόνσο είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην 11αδα, δεν πρόκειται ωστόσο να "πειράξει" καθολικά το αρχικό του σχήμα. Στόχος είναι να φέρει γρήγορα το παιχνίδι στα μέτρα του κι αν η εξέλιξη το επιτρέψει σταδιακά θα προχωρήσει σε φρεσκάρισμα για να μην καταπονήσει τους παίκτες που τράβηξαν το περισσότερο κουπί κόντρα στη Λανς.

Στον άσο θα ξεκινήσει ο Ντραγκόβσκι, αν κριθεί ότι είναι απόλυτα έτοιμος. Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη είχε ενοχλήσεις στον αγκώνα και η συμμετοχή του απέναντι στους Γάλλους ήταν αμφίβολη. Προφανώς, αν ο Αλόνσο κρίνει ότι πρέπει να προστατέψει τον Πολωνό, θα επιστρατεύσει ξανά τον Λοντίγκιν, όπως κόντρα στον Αστέρα AKTOR.

Στην άμυνα, αναμένονται οι περισσότερες αλλαγές. Αρχικά, ο Σένκεφελντ θα πάρει τη θέση του τραυματία Ινγκασον, δίπλα στον Γεντβάι. Επίσης, στους μπακ ο Αλόνσο έχει την πολυτέλεια να ρίξει στο αρχικό σχήμα τους Μαξ και Βαγιαννίδη αντί των Μλαντένοβιτς και Κώτσιρα.

Στους χαφ, ο Μαξίμοβιτς θα έπαιζε βασικός, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στη Λανς. Από τη στιγμή όμως που τέθηκε νοκ άουτ, ο Αλόνσο αναγκαστικά θα ξεκινήσει ξανά με το δίδυμο Αράο-Τσέριν. Στη μεσοεπιθετική γραμμή διεκδικούν θέση Μαντσίνι και Τζούριτσιτς, όμως το πιθανότερο είναι πως θα προτιμηθεί ξανά η τριπλέτα Τετέ, Μπακασέτας, Πελίστρι. Σε ό,τι αφορά τέλος στο "9", ο Ιωαννίδης θα πάρει κανονικά φανέλα βασικού, παρότι έφαγε πολύ "ξύλο" από τους αμυντικούς της Λανς.

Οι διαθέσιμες επιλογές του Αλόνσο για το ματς με την Athens Kallithea: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Μαξ, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Πάλμερ – Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Λημνιός, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Τζούριτσιτς, Αράο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ