ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Αυτά τα χρήματα έχει ρίξει στην αγορά για την ενίσχυση του ρόστερ

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Αυτά τα χρήματα έχει ρίξει στην αγορά για την ενίσχυση του ρόστερ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να δώσει στον Ντιέγκο Αλόνσο τα υλικά για να χτίσει την ομάδα που θα διεκδικήσει όλους τους στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δείτε τα ποσά που έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής το τριφύλλι για την ενίσχυσή του, χωρίς ακόμη να έχει κλείσει το παράθυρο μεταγραφών.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ανάσα από μια σπουδαία μεταγραφή, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Φακούντο Πελίστρι, βγάζοντας από τα ταμεία του έξι εκατομμύρια ευρώ (χωρίς τα μπόνους επίτευξης στόχων) για τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο γνωρίζει πολύ καλά τον Πελίστρι, καθώς με αυτόν στην εθνική Ουρουγουάης ο 22χρονος μεσοεπιθετικός έκανε ντεμπούτο στη σελέστε.

Η μεταγραφή του Πελίστρι είναι από τις ακριβότερες επί ημερών Γιάννη Αλαφούζου, μαζί φυσικά με αυτή του Τετέ από τη Γαλατασαράι, που ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν. Το συνολικό ποσό που έχουν δώσει οι πράσινοι στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι εντυπωσιάζει, ειδικά αν υπολογίσει κανείς ότι δεν έχει λάβει ευρώ για παραχώρηση παίκτη του.

Οι συμφωνίες του Παναθηναϊκού στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι

Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με το περσινό ρόστερ κράτησε τους δανεικούς Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι και Τιν Γεντβάι, αφού τους απέκτησε με κανονική μεταγραφή. Για τον Πολωνό πορτιέρε οι πράσινοι έβγαλαν από τα ταμεία τους ένα ποσό που ξεπερνάει το 1.500.000 ευρώ, μικρότερο πάντως από την αρχική συμφωνία που είχαν κάνει με τη Σπέτσια τον Ιανουάριο.

Ο Γεντβάι παρέμεινε στο τριφύλλι με τους πράσινους να ενεργοποιούν την οψιόν αγοράς που υπήρχε στη Λοκομοτίβ Μόσχας, ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ως προς τον Τετέ, η Γαλατασαράι, που είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύει τα ποσά των μεταγραφών σε ειδική κρατική πλατφόρμα, όπως και κάθε τουρκικός σύλλογος, ανακοίνωσε ότι έλαβε από τους πράσινους το ποσό των 4.750.000 ευρώ. Συνολικά πάντως, η μεταγραφή του Τετέ κόστισε στον Παναθηναϊκό 7.200.000 ευρώ, αφού οι πράσινοι συμφώνησαν με τη Γαλατά να πληρώσουν αυτοί το πρόστιμο που επιδίκασε η FIFA προς τον παίκτη για τις αποδοχές που συνέχισε να του πληρώνει η Σαχτάρ όταν πήγε δανεικός σε Λιόν και Λέστερ.

Σημαντική επένδυση ο Παναθηναϊκός έκανε και για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνάς του με την απόκτηση του Ίνγκι Ίνγκασον, άλλοτε στόπερ του ΠΑΟΚ. Το τριφύλλι έβγαλε από τα ταμεία του ένα ποσό κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος για τον 30χρονο αριστερό μπακ, Φίλιπ Μαξ, οι πράσινοι έδωσαν στην Άιντραχτ 1.000.000 εκατομμύριο ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Αν λοιπόν τα βάλουμε κάτω, το τριφύλλι έχει ρίξει ήδη στη μεταγραφική αγορά ένα ποσό που ξεπερνάει τα 20,5 εκατομμύρια ευρώ (20,7 για την ακρίβεια), κι όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του.

Σε αυτό το ποσό, δεν υπολογίζονται ασφαλώς τα συμβόλαια που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός στους παίκτες. Για παράδειγμα, ο Μακσίμοβιτς, που αποκτήθηκε από τη Χετάφε, έχει υπογράψει ένα χρυσό συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Οι επενδύσεις λοιπόν, του Παναθηναϊκού στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο είναι αναμφίβολα σημαντικές και αν μη τι άλλο θυμίζουν εποχή πολυμετοχικότητας.

Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε και το ενδεχόμενο των παραχωρήσεων και κυρίως να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τον Φώτη Ιωαννίδη, που αν πωληθεί θα υπερκαλύψει το ποσό, που έχουν διαθέσει οι πράσινοι για μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός πάντως, μέχρι στιγμής είναι ανένδοτος και παρά τα καθημερινά ρεπορτάζ από την Πορτογαλία για το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ, δεν έχει αλλάξει στάση και από την αρχή του καλοκαιριού έχει απορρίψει κάθε πρόταση, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Έλληνας φορ δεν πωλείται.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ