ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Αυτό είναι το χρυσό deal των πράσινων για τον Ίνγκασον

Ο Ίνγκασον στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΦΗ | 14 Ιανουαρίου 2023
Ο Ίνγκασον στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΦΗ | 14 Ιανουαρίου 2023 IN TIME SPORTS

Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον θα αποτελέσει τον νέο Βίκινγκ στην άμυνα του Παναθηναϊκού, σε ένα deal που μαζί με τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία της η Μίντιλαντ, οι πράσινοι θα δεσμεύσουν ένα ποσό που θα φτάσει στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη 4ετια, τη στιγμή που ο Ισλανδός στόπερ θα βάλει την υπογραφή του σε ένα "χρυσό" συμβόλαιο.

Ο Παναθηναϊκός κάτω από άκρα μυστικότητα προχωράει στην απόκτηση του γνώριμου στο ελληνικό κοινό, από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον.

Ο διεθνής Ισλανδός μόλις έναν χρόνο μετά τη φυγή του από τον Δικέφαλο του Βορρά για να ενταχθεί στη Μίντιλαντ έναντι 4.000.000 ευρώ, επιστρέφει στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά για να αποτελέσει τον ογκόλιθο της "πράσινης" άμυνας και να συνθέσει σταδιακά μαζί με τον Τιν Γεντβάι το νέο δίδυμο στα στόπερ του "τριφυλλιού".

Κομβικό σημείο για να "ξεκλειδωθεί" η δύσκολη περίπτωση του 30χρονου Βίκινγκ είναι η οικονομική υπέρβαση του Παναθηναϊκού και τα λεφτά που έριξε στο τραπέζι, τόσο για την απόκτηση των δικαιωμάτων του από τη δανέζικη ομάδα, όσο και στο χρυσό συμβόλαιο που προσέφερε στον ίδιο για να τον δελεάσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το deal ανάμεσα στα δύο κλαμπ έκλεισε σε ένα ποσό που μαζί με τα μπόνους και τις προμήθειες σε ατζέντηδες θα ξεπεράσει σημαντικά τα 3 εκατ. ευρώ.

1,2 εκατ. ευρώ οι ετήσιες αποδοχές του Ισλανδού

Ο Ίνγκασον ήρθε σήμερα (15/7) στην Αθήνα για να προχωρήσει τα διαδικαστικά, πέρασε ήδη από ιατρικές εξετάσεις και το μεσημέρι πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ στα Βριλήσσια, για να υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών με τον Παναθηναϊκό, με ετήσιες καθαρές αποδοχές, που θα αγγίζουν τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Η μοναδική εκκρεμότητα που υπήρξε ήταν η διάρκεια του συμβολαίου, η οποία λύθηκε στη σημερινή συνάντηση, καθώς ο παίκτης ήθελε να εξασφαλίσει ότι θα πάρει μία συμφωνία 4ετους διάρκειας, μέχρι δηλαδή το 2028, όπως είχε με τη Μίντιλαντ, κάτι που δεν βρήκε αντίθετη την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Συμπερασματικά λοιπόν, μαζί με τα χρήματα της μεταγραφής και εφόσον ο 30χρονος εξαντλήσει το συμβόλαιό του το συνολικό deal εκτοξεύεται στα 8.000.000 ευρώ, ενώ αν προσθέσουμε και το κομμάτι της εφορίας (τις μικτές δηλαδή απολαβές του παίκτη), ο Παναθηναϊκός θα δεσμεύσει σε βάθος 4ετιας ένα ποσό κοντά στα 9,5 εκατομμύρια για τον διεθνή Ισλανδό.

Για τη απόκτησή του έδωσε αμέσως το "πράσινο φως" ο Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος θεωρεί πως ταιριάζει στο αγωνιστικό στυλ που θέλει να περάσει στους "πράσινους" και θα δώσει έξτρα σκληράδα και δύναμη στα πράσινα μετόπισθεν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ίνγκασον είναι μαζί με τον Γιόχαν Μπεργκ Γκούντμουντσον οι δύο αρχηγοί της εθνικής Ισλανδίας, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται απ’ το 2014, έχοντας παίξει σε 51 αγώνες (3 γκολ).

Συμμετείχε στο Euro του 2016, φτάνοντας ως την προημιτελική φάση, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ