ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Εξετάζει την περίπτωση του Ζότα Σίλβα από τη Βιτόρια Γκιμαράες

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Εξετάζει την περίπτωση του Ζότα Σίλβα από τη Βιτόρια Γκιμαράες
PRINT SCREEN

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει το μεταγραφικό του σαφάρι και μία από τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει για τα άκρα της επίθεσης είναι ο 24χρονος Πορτογάλος, Ζότα Σίλβα.

Ο Παναθηναϊκός κινείται στη μεταγραφική αγορά για την απόκτηση εξτρέμ και μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει οι πράσινοι είναι αυτή του Ζότα Σίλβα, της Βιτόρια Γκιμαράες. Ο 24χρονος Πορτογάλος άσος, παρότι δεξιοπόδαρος, αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός εξτρέμ, αλλά κατά περιστάσεις μπορεί να καλύψει και το δεξιό άκρο της επίθεσης.

Ο Σίλβα αγωνίζεται από το 2022 στη Βιτόρια Γκιμαράες και το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι, επομένως από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα έχει το δικαιώμα να διαπραγματευτεί ελεύθερα με όποια ομάδα επιθυμεί, αν δεν ανανεώσει με τον πορτογαλικό σύλλογο.

Την περσινή σεζόν, ο Ζοάο Πέδρο Περέιρα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες του όνομά του, αγωνίστηκε σε 33 παιχνίδια στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, έχοντας 11 γκολ και 6 ασίστ. Ήταν δηλαδή από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην εξαιρετική πορεία της Βιτόρια Γκιμαράες, η οποία τερμάτισε στην 5η θέση, πίσω μόνο από το Big 4 της Πορτογαλίας, δηλαδή τις Σπόρτινγκ, Μπενφίκα, Πόρτο και Μπράγκα. Επίσης, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 11αδα της χρονιάς για την Primeira Liga.

Μαζί με τα ευρωπαϊκά ματς (προκριματικά Conference League) και τα κυπελλικά, ο Ζότα Σίλβα αγωνίστηκε συνολικά πέρυσι σε 42 αγώνες (3.456 λεπτά), έχοντας μία εντυπωσιακά γεμάτη αγωνιστική περίοδο με 15 γκολ και 7 ασίστ.

Αξίζει ασφαλώς να σημειωθεί, ότι πρόκειται για έναν παίκτη, που κλήθηκε και στην εθνική Πορτογαλίας από τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, μέσα στο 2024, έχοντας μάλιστα και δύο συμμετοχές στα φιλικά του Μαρτίου με Σουηδία και Σλοβενία. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 12 εκατ. ευρώ και για αυτόν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομάδες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ