ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Η προτεραιότητα του στόπερ και ο Χατζηδιάκος που επιστρέφει στο προσκήνιο

Ο Παντελής Χατζηδιάκος
Ο Παντελής Χατζηδιάκος EUROKINISSI SPORTS

Με το που κλείσει το θέμα του νέου προπονητή, στον Παναθηναϊκό έχουν στις προτεραιότητές τους την απόκτηση τουλάχιστον ενός στόπερ για το (λειψό) κέντρο της άμυνάς τους και το όνομα του 27χρονου διεθνούς κεντρικού αμυντικού έρχεται ξανά σε πρώτο πλάνο.

Εν αναμονή της απάντησης του Μαουρίτσιο Σάρι και των τελικών εξελίξεων γύρω απ’ το θέμα του νέου προπονητή, στον Παναθηναϊκό "τρέχουν" εκ των πραγμάτων κάποιες υποθέσεις γύρω απ’ το πρώτο σκέλος του σχεδιασμού της νέας σεζόν και δη σε ζητήματα που επείγουν και θα βρουν πολύ πιο άμεσα μπροστά τους.

Ένα τέτοιο ζήτημα αφορά το κέντρο της "πράσινης" άμυνας, στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει δεδομένα ενίσχυση ενόψει των καλοκαιρινών προκριματικών, διότι υπάρχουν δεδομένα κενά, με το όνομα του Παντελή Χατζηδιάκου να παραμένει σε πρώτο πλάνο για το "τριφύλλι".

Ο Παναθηναϊκός είχε ασχοληθεί με την περίπτωση του 27χρονου διεθνούς κεντρικού αμυντικού απ’ το περασμένο καλοκαίρι, όταν πλέον είχε ξεκαθαριστεί πως θα αποχωρούσε απ’ την Αλκμάαρ. Ορισμένα πράγματα, ωστόσο έχουν να κάνουν κάποιες φορές και με το timing. Η ΑΖ ήθελε τότε να παίξει πρώτα ο Χατζηδιάκος στα καλοκαιρινά προκριματικά της στο Conference League κι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να περιμένει. Πλέον τα δεδομένα είναι αρκετά διαφορετικά.

Ο Έλληνας αμυντικός δεν βρήκε τα πράγματα όπως θα ήθελε στην Κάλιαρι. Δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι, έπαιξε μόλις 15 αγώνες συνολικά στην ομάδα της Σαρδηνίας, η οποία μάλιστα εξασφάλισε την παραμονής της στη Serie A μόλις δύο αγωνιστικές πριν απ’ το φινάλε και μολονότι δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2027, θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό την επόμενη σεζόν.

Στον δε Παναθηναϊκό, το θέμα της απόκτησης (τουλάχιστον) ενός στόπερ είναι στις προτεραιότητες. Αυτή την στιγμή οι «πράσινοι» έχουν στο ρόστερ τους για το κέντρο της άμυνας:

  • Τον Τιν Γεντβάι που απέκτησαν με μόνιμη μεταγραφή (κι ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του απ’ τη Λοκομοτίβ Μόσχας) την περασμένη εβδομάδα.
  • Τον Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος έχει επιστρέψει σε φουλ προπονήσεις και θα είναι απ’ την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, αλλά θα χρειαστεί δεδομένα χρόνο μετά την πολύμηνη απουσία του λόγω του χιαστού (έχει να αγωνιστεί απ’ τις 25 Σεπτεμβρίου).
  • Τον Μπαρτ Σένκεφελντ ο οποίος είχε παροπλιστεί απ’ τον Τερίμ στο δεύτερο μισό της σεζόν, έχει συμβόλαιο έως το 2025 και θα πρέπει το προσεχές διάστημα να ξεκαθαρίσει το status του στην ομάδα.
  • Τον Πάλμερ-Μπράουν για τον οποίο ουδείς γνωρίζει πότε και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει, όντας ήδη 9 μήνες εκτός δράσης (αν γυρίσει στις προπονήσεις, το πιο πιθανό είναι πως θα δοθεί δανεικός).
  • Τον Γουίλιαν Αράο, ο οποίος υπηρέτησε τη μισή (και βάλε) εφετινή σεζόν στα μετόπισθεν, τον οποίο όμως ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει την πολυτέλεια να "θυσιάζει" στην άμυνα. Τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα μέχρι να "μπει" στο 100% κι ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική Σερβίας στο Euro 2024.

Ανοικτός ο δίαυλος επικοινωνίας τους

Είναι δεδομένο λοιπόν πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν επιπλέον στόπερ απ’ την εκκίνηση της καλοκαιρινής προετοιμασίας του (ίσως και δεύτερο στην πορεία, ανάλογα με το τι θα γίνει στο θέμα του Σένκεφελντ) κι ο Χατζηδιάκος είναι στις περιπτώσεις που έχουν ήδη βάλει στο τραπέζι οι "πράσινοι".

Κι ως μία αξιόπιστη επιλογή για τα μετόπισθεν, που δεν θα χρειαστεί μάλιστα χρόνο προσαρμογής κι ως ένας παίκτης που έχει τη δική του "σύνδεση" με το "τριφύλλι" καθότι έφυγε απ’ τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού σε ηλικία 14,5 ετών για να ενταχθεί στην Αλκμάαρ κι ως ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει διατηρήσει δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά του διεθνούς στόπερ απ’ το περασμένο καλοκαίρι, είναι στις περιπτώσεις που εξετάζονται ήδη σοβαρά και μόλις κλείσει το θέμα του νέου προπονητή, η υπόθεσή του θα έρθει ακόμη πιο δυνατά στο προσκήνιο. Με μία φόρμουλα δανεισμού με οψιόν αγοράς να φαντάζει ως μία προοπτική που μπορεί να ωφελήσει όλες τις πλευρές...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ