THE SPORTS ECONOMIST

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Όνειρο της Ζιρόνα για αντί-Ντόβμπικ ο Ιωαννίδης

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Όνειρο της Ζιρόνα για αντί-Ντόβμπικ ο Ιωαννίδης
INTIME

Η Ζιρόνα, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, έχει προστεθεί στη λίστα των θαυμαστών του Φώτη Ιωαννίδη, με τους Καταλανούς να έχουν ξεχωρίσει τον Έλληνα φουνταριστό ως ιδανική λύση για τη διαδοχή του αρχισκόρερ της περυσινής La Liga, Άρτεμ Ντόβμπικ, αλλά ρεαλιστικά – και όχι μόνο λόγω της άτεγκτης στάσης του Παναθηναϊκού ως προς τους όποιους ενδιαφερόμενους - να έχει γι’ αυτούς στάτους… look, but don’t touch.

Γνωστό πια – και ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που έχουν προκαλέσει τα πεπραγμένα του Φώτη Ιωαννίδη – πως ακόμη και με κλειστά μάτια να επιλεχθεί ένα σημείο στο χάρτη, θα υπάρχει εκεί ομάδα που έχει δει/τσεκάρει/θέλει/ακολουθεί τον αρχισκόρερ του Παναθηναϊκού.

Γνωστό επίσης πως οι "πράσινοι" δεν συγκινούνται, έχοντας ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως ο διεθνής επιθετικός δεν πωλείται και ετοιμάζονται να αναπροσαρμόσουν το συμβόλαιό του, με τις νέες προβλεπόμενες απολαβές του να ανταποκρίνονται πλήρως στο στάτους και στη δυναμική του.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η καταγραφή των ομάδων που έχουν ξεχωρίσει τον 24χρονο φουνταριστό είναι χαρακτηριστική του επιπέδου που πλέον έχει "προκαλέσει" με τις εμφανίσεις και την απόδοσή του να ασχολείται μαζί του. Και ως τέτοια – απλώς και μόνο - επισημαίνεται.

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν κυκλοφορεί στην Ισπανία πως η αποκάλυψη της La Liga την περασμένη σεζόν και ένας από τους βασικούς λόγους της ξέφρενης πορείας της Ζιρόνα στην 3η θέση και στην εξασφάλιση μιας θέσης στην League Stage του ερχόμενου Champions League, ο Αρτέμ Ντόβμπικ έχει συμφωνήσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Εξελίξεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωση του Euro, όπου και ο αρχισκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος συμμετέχει με την εθνική Ουκρανίας, με τους "ροχιμπλάνκος" να πρέπει να καταβάλλουν στην Ζιρόνα 40 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη ρήτρα αποδέσμευσης του 27χρονου επιθετικού.

Ανεξαρτήτως αν τελεσφορήσει αυτή η προοπτική, είναι σαφές πως οι Καταλανοί προετοιμάζονται για τη διάδοχη κατάσταση του Ντόβμπικ. Και μεταξύ αυτών που έχουν κατά κόρον, επιβεβαιωμένα, παρακολουθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν είναι όπως πληροφορήθηκε το SPORT24 ο Φώτης Ιωαννίδης.

Παρακολούθηση που δεν έχει μείνει μόνο σε επίπεδο υπεύθυνων της Ζιρόνα, αλλά έχει επεκταθεί σε επίπεδο CityGroup, του ομίλου δηλαδή των ομάδων που ελέγχεται από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Δεδομένα για παράδειγμα, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στις 31 Μαρτίου στις εξέδρες της Λεωφόρου βρίσκονταν scout του CityGroup (εκ μέρους μάλιστα των πρωταθλητών Αγγλίας, εντεταλμένου όμως για το τσεκάρισμα στόχων για ομάδες του Group).

Το θέμα βέβαια είναι πως ανεξαρτήτως της "ομπρέλας" της Σίτι, κάτι περισσότερο σε οικονομικό επίπεδο δεν μπορεί να προσδοκά η Τζιρόνα. Χρήματα εννοείται πως υπάρχουν, όχι όμως με το… τσουβάλι.

Απόλυτα ενδεικτικό το ότι η αγορά του Ντόβμπικ, αμέσως μετά τα περυσινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο στα προκριματικά του Champions League, έφτασε τα 8 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ μεταγραφικής δαπάνης στην ιστορία των Καταλανών.

Εύλογα συνάγεται, πως ακόμη και αν το διαλύσουν, ακόμη και αν έχουν την ικανότητα και τη διάθεση να το… υπερδιπλασιάσουν (που δεν), δεν μπορούν να συγκινήσουν ούτε κατ’ ελάχιστο τον Παναθηναϊκό, ακόμη και αν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν τη διάθεση να ακούσουν το οτιδήποτε για τον Ιωαννίδη.

Που ξεκαθαρίζεται σε κάθε τόνο και σε κάθε πλευρά πως δεν έχουν.

Απλώς και με την καταγραφή της Ζιρόνα (και κυρίως του πλαισίου που περιλαμβάνει η τριταθλήτρια της (LaLiga) και την εμπλοκή του αρχηγού των "πράσινων", αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο και η αγωνιστική πρόοδος του, αλλά και το που πλέον μέσω αυτής της βελτίωσης έχει φτάσει να συζητείται.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ