ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Ουναχί ο Νο1 στόχος των πράσινων

Ο Αζεντίν Ουνάχι με τη φανέλα της Μαρσέιγ
Ο Αζεντίν Ουνάχι με τη φανέλα της Μαρσέιγ © 2023 DANIEL COLE / AP IMAGES

Ο Παναθηναϊκός έχει οριοθετήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες ως στόχο την απόκτηση κι ενός "8αριού" και o Αζεντίν Ουνάχι είναι ο παίκτης που έχουν ξεχωρίσει στο "τριφύλλι" το τελευταίο διάστημα και είναι ήδη σε συζητήσεις, τόσο με τον παίκτη όσο και με τη Μαρσέιγ για να προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Τον Αζεντίν Ουναχί έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και ήδη καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να τον ντύσουν στα πράσινα.

Ο 24χρονος διεθνής Μαροκινός μέσος, που έλαμψε στο Μουντιάλ του Κατάρ με το Μαρόκο φτάνοντας ως τα ημιτελικά, είναι μία περίπτωση που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες για τους "πράσινους". Ο παίκτης ενημερώθηκε απ’ τη Μαρσέιγ πως δεν είναι στα πλάνα της ομάδας κι ο ατζέντης του τον πρότεινε τόσο σε ελληνικές ομάδες, όσο και σε τουρκικές.

Ο Παναθηναϊκός που είχε στη λίστα του και τους Σέρτζιο Ολιβέιρα και Εβάντερ, άρχισε να "σκαλίζει" την περίπτωση του Ουνάχι, για τον οποίο έδωσε το "πράσινο φως" ο Ντιέγκο Αλόνσο και διαπιστώθηκε πως υπήρχε πολύ πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει η μεταγραφή του, καθώς κι ο παίκτης ήταν θετικός με την προοπτική να συνεχίσει στην Ευρώπη σε μία ομάδα η οποία θα συμμετάσχει στα Κύπελλα Ευρώπης, όντας αρνητικός στο ενδεχόμενο να πάει από αυτή την ηλικία σε κάποια αραβική ομάδα.

Το μεσημέρι της Τρίτης (3/9) προγραμματίστηκε άλλη μία επαφή ανάμεσα στους "πράσινους" και τη Μαρσέιγ προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα συμφωνίας και το όλο θέμα δείχνει πλέον να μπαίνει στην τελική ευθεία του. Με τον Παναθηναϊκό να επιθυμεί την ολοκλήρωση της μεταγραφής μέσα στο επόμενο 24ωρο, προκειμένου να προλάβει να τον δηλώσει ως την Τετάρτη (4/9) στις 23:59 στην ευρωπαϊκή λίστα του για τους αγώνες της League Stage του Conference League.

Ο 24χρονος αγωνίζεται στη Μαρσέιγ από τον Ιανουάριο του 2023 και δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια. Πέρσι είχε μια γεμάτη σεζόν καταγράφοντας 35 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ ενώ είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου με την οποία έχει παίξει 24 φορές.

Για να τον κάνει δικό της από την Ανζέ, η Μαρσέιγ έβγαλε από τα ταμεία της 8 εκατομμύρια ευρώ και συνολικά ο Ουναχί έχει 44 συμμετοχές με την Ολιμπίκ. Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός μέσος, έχει όμως την ευχέρεια να παίξει τόσο ως επιτελικός χαφ όσο και ως αμυντικός μέσος ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και στα πλάγια.

Η μεσοεπιθετική ενίσχυση κι ο φορ

Γενικά ο Παναθηναϊκός είναι ξανά πολύ "ενεργός" στην αγορά κι εκτός από τον Ουνάχι κινείται και για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ του. Παρά το γεγονός πως δεν διαρρέουν πολλά προς τα έξω, οι "πράσινοι" εξετάζουν και περιπτώσεις μεσοεπιθετικών με παίκτες που μπορούν να παίξουν τόσο στα άκρα της επίθεσης, όσο και πίσω απ’ τον φορ, ενώ είναι σε πρώτο πλάνο και το θέμα απόκτησης επιθετικού, ανάλογα με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Αντράζ Σπόραρ.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας φαίνεται να εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις φορ εκτός απ’ τον διεθνή Σλοβένο επιθετικό του Παναθηναϊκού (υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με το "τριφύλλι"), με το μεταγραφικό "παράθυρο" να ολοκληρώνεται στη Σλοβακία στις 6/9. Εάν ο Σπόραρ πωληθεί εντέλει θα γίνει άμεσα κίνηση για την αντικατάστασή του, με επιθετικό διαφορετικών χαρακτηριστικών.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ