ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, μεταγραφες: Στο μικροσκόπιο του τριφυλλιού ο διεθνής Ουρουγουανός μπακ, Λούκας Ολάσα

Ο Λούκας Ολάσα με τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης
Ο Λούκας Ολάσα με τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης MARTIN SILVA COSENTINO/NURPHOTO VIA AFP

Ο Παναθηναϊκός τσεκάρει για τη θέση του αριστερού μπακ, τον 29χρονο Λούκας Ολάσα της Κράσνονταρ, ο οποίος έχει προταθεί εδώ και λίγο καιρό και είναι μεταξύ των περιπτώσεων που εξετάζονται σοβαρά.

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο, οι κανόνες της "αγοράς" αλλάζουν απ’ τη μία στιγμή στην άλλη κι αυτός ήταν σε μεγάλο βαθμό ένας απ’ τους κύριους λόγους που ο Παναθηναϊκός έκανε (ορθά) από χθες στροφή... 180 μοιρών στην υπόθεση του Πέδρο Ρεμπότσο -παρότι είχε προχωρήσει πολύ η υπόθεσή του- στρέφοντας την προσοχή του σε άλλες περιπτώσεις αριστερών μπακ απ’ τη διεθνή αγορά.

Είναι ξεκάθαρο επίσης, πως σε κάποιες άλλες υποθέσεις, τα δεδομένα των τελευταίων ημερών τροποποιήθηκαν κι ως εκ τούτου στον Παναθηναϊκό (εν γνώσει τους πως θα πάει πιο πίσω χρονικά το θέμα του νέου αριστερού μπακ), είναι διατεθειμένοι να περιμένουν λίγο ακόμα για να προχωρήσουν στην καλύτερη δυνατή επιλογή, σε μία απ’ τις πιο κομβικές θέσεις της ενδεκάδας.

Μία εξ αυτών των περιπτώσεων είναι κι ο διεθνής Ουρουγουανός αριστερός ακραίος αμυντικός, Λούκας Ολάσα (ύψος 1,76μ), ο οποίος ανήκει στη ρωσική Κράσνονταρ και δεσμεύεται μαζί της με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025.

Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ τη Ρωσία, ο 29χρονος μπακ, έχει προταθεί εδώ και λίγο καιρό στους "πράσινους" και είναι μεταξύ των παικτών που εξετάζονται σοβαρά απ’ τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ζυγίζουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, για να δουν πως θα μπορούσε να προχωρήσει σε τελικό στάδιο η περίπτωσή του.

Σαφώς και δεν είναι "εύκολη" υπόθεση, ωστόσο, έχει ένα πολύ γεμάτο αγωνιστικό "πακέτο" που ενδιαφέρει τους "πράσινους". Αυτή την περίοδο δε, βρίσκεται με την Εθνική Ουρουγουάης στις ΗΠΑ για το Copa America, ως ο δεύτερος αριστερός μπακ της "σελέστε" πίσω απ’ τον Ματίας Βίνα της Φλαμένγκο, ενώ έπαιξε για λίγα λεπτά ως αλλαγή στον αγώνα των ομίλων με τη Βολιβία (5-0).

Τα ξημερώματα της Κυριακής (7/7) μάλιστα ο Ολάσα (που έγινε διεθνής τους τελευταίους μήνες με την Εθνική ανδρών της Ουρουγουάης, υπό τις οδηγίες του Μαρσέλο Μπιέλσα) θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στον προημιτελικό του τουρνουά στο "Allegiant Stadium" του Λας Βέγκας.

Για χρόνια στην Ισπανία

Ο Ολάσα πέρασε σε μικρή ηλικία την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να ενταχθεί στη Β’ ομάδα της Θέλτα, προτού επιστρέψει στην πατρίδα του κι ακολούθως μεταγραφεί στις Ταγέρες και Μπόκα Τζούνιορς της Αργεντινής.

Τον Ιανουάριο του 2019 πήγε δανεικός στη Θέλτα για ένα χρόνο, για να επιστρέψει στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαγιαδολίδ η οποία τον αγόρασε το 2021 αντί 2 εκατ. ευρώ. Πέρασε ένα εξάμηνο ως δανεικός κι απ’ την Έλτσε (Ιανουάριος-Ιούνιος 2022), ενώ από το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στη Ρωσία και την Κράσνονταρ με διετές συμβόλαιο.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου μάλιστα, το όνομά του είχε γραφτεί και για τον Ολυμπιακό, όμως στις 6 Αυγούστου 2023 πήγε στη ρωσική ομάδα με την οποία μέτρησε πέρσι 29 αγώνες, με 1 γκολ και 2 ασίστ, χάνοντας το πρωτάθλημα για έναν βαθμό απ’ τη Ζενίτ (57-56).

Τις τελευταίες εβδομάδες έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτησή του και η Νασιονάλ της Ουρουγουάης, με τον Ολάσα να δείχνει διάθεση για να αποχωρήσει απ’ τη Ρωσία και τους "πράσινους" να εξετάζουν (μαζί με άλλες περιπτώσεις μπακ) σοβαρά την περίπτωσή του, καθότι έχει ένα αγωνιστικό προφίλ που καλύπτει πολλά απ’ τα "κουτάκια" του συμπατριώτη του Ντιέγκο Αλόνσο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ