ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ντεμπούτο μαζί με τα "παιδιά" του ο Συλαϊδόπουλος

FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
FINAL 4 K17 NEOI / ÐÁÏ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος άφησε την καθοδήγηση της Κ19 για να πέσει στα... βαθιά της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού ως συνεργάτης του Λάζλο Μπόλονι και εκεί θα βρει 10 παίκτες που έχουν περάσει από τα χέρια του στα πράσινα τμήματα υποδομής.

Η ζωή πάντα κάνει, κύκλους... Το μέγεθός τους αλλάζει μόνο και η χρονική τους διάρκεια. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, πέντε χρόνια και κάτι μετά την έλευσή του στον Παναθηναϊκό από την Ανταγόρα της Κω (ως προπονητής της Κ16 τότε), άνοιξε από την περασμένη Δευτέρα (12/10) έναν καινούργιο ποδοσφαιρικό κύκλο στο τριφύλλι, με περισσότερες ευθύνες, αλλά και πολύ μεγαλύτερες προοπτικές.

Από την τεχνική καθοδήγηση της Κ19, μέσα σ’ ένα βράδυ έπεσε κατευθείαν στα... βαθιά της πρώτης ομάδας. Ως υπηρεσιακή επιλογή αρχικά, προκειμένου να προετοιμάσει τον Παναθηναϊκό ενόψει του κυριακάτικου (18/10, 16:00) ματς... φωτιά με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο κι ακολούθως ως συνεργάτης του Λάζλο Μπόλονι, όταν ο Ρουμάνος πάρει κι επίσημα το τιμόνι στα χέρια του.

Το "μεγάλο κι ωραίο ταξίδι" -όπως χαρακτήρισε κι ο ίδιος την παρουσία του στο κλαμπ σε παλιότερες συνεντεύξεις του ως προπονητής των αναπτυξιακών τμημάτων της πράσινης ακαδημίας- γίνεται καμιά φορά και απρόβλεπτο.

Μόνο που σ’ αυτή την πρώτη εβδομάδα του στην ανδρική ομάδα και δη στο ντεμπούτο που έρχεται την προσεχή Κυριακή στο Ηράκλειο, ο Δωδεκανήσιος τεχνικός πορεύεται με πολύ λιγότερες "ανασφάλειες", απ’ τη στιγμή που έχει δίπλα του πάρα πολλά από τα "παιδιά" του.

Από τους περίπου 30 ποδοσφαιριστές που αριθμεί αυτή τη στιγμή το ρόστερ του Παναθηναϊκού, οι 10 (ήτοι το 1/3) έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από τα... χέρια του στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Κι από άλλους προπονητές βεβαίως, που ήταν ή είναι ακόμη στην Ακαδημία του τριφυλλιού, όμως ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι περισσότεροι εξ αυτών ζυμώθηκαν (και) στα χέρια του.

ΤΟ "PROJECT 2001"

Ο Συλαϊδόπουλος, άλλωστε, ήταν επί της ουσίας ο προπονητής-εκφραστής του "project 2001". Αυτής της σούπερ ταλαντούχας φουρνιάς με παιδιά γεννημένα μέσα στο 2001 (κάποια εξ αυτών και το 2000), που μεγάλωσαν και σαν ποδοσφαιριστές, αλλά και σαν χαρακτήρες, στις ομάδες που είχε την ευθύνη ο 41χρονος τεχνικός.

Εξ ου και η επιλογή του απ’ τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, για να αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή δίπλα στον Μπόλονι, η οποία δεν έγινε μόνο για λόγους επιβράβευσης της παρουσίας του στην Ακαδημία. Αλλά κι ως φυσική συνέχεια του "πρότζεκτ 2001", που πλέον έχει μπει στο τελικό στάδιο εξέλιξης: Αυτό της εδραίωσης και της σταθεροποίησης, όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών της συγκεκριμένης γενιάς των 19άρηδων και 20άρηδων, στο αγωνιστικό πλάνο της πρώτης ομάδας.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (2001), ο Δημήτρης Σερπέζης (2001), ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος (2001), ο Βασίλης Ζαγαρίτης (2001), ο Σπύρος Τζαβίδας (2001), ο Δημήτρης Καραγιάννης (2001), αλλά και οι Νικόλας Χριστογεώργος (2000), Δημήτρης Εμμανουηλίδης (2000), Χρίστος Σέχου (2000, είχε μπει στον "πάγο" επί Ρόκα-Πογιάτος) και Χρήστος Χατζηγιαννάκης (2002), είναι παίκτες που δούλεψαν για χρόνια με τον Συλαϊδόπουλο στην Ακαδημία (σε Κ17 και Κ19) και πλέον οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά (και) στην πρώτη ομάδα.

"Θεωρώ ότι η φουρνιά που ανέβηκε φέτος στην πρώτη ομάδα, είναι μια φουρνιά που σε βάθος χρόνου με δουλειά και την απαιτουμένη υπομονή, ο σύλλογος μπορεί να επενδύσει και να γίνει η ραχοκοκαλιά της ομάδας. Είναι μια φουρνιά παιδιών, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι πολλά χρόνια στον σύλλογο, με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο που αφορούσε των τρόπο που επιλέχτηκαν βάση προοπτικής, χαρακτηριστικών, μήνα γεννήσεως. Κι ακόμα σημαντικότερο το πρόγραμμα εκπαίδευσης που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στην ακαδημία, από πολλούς και σημαντικούς προπονητές.

Τα τελευταία τρία χρόνια θεσπίστηκε από τον σύλλογο ένα ξεκάθαρο πλάνο που αφορούσε την ένταξή τους στην Κ19 και εν συνέχεια στην πρώτη ομάδα. Σίγουρα έχουν ανεβάσει τον πήχη ψηλά όσον αφορά την επομένη μέρα και την δουλειά της ακαδημίας. Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο και τυχερό που ήμουν ο προπονητής τους αυτά τα τρία χρόνια", είχε τονίσει ο Συλαϊδόπουλος για τη συγκεκριμένη φουρνιά τον περασμένο Μάρτιο, εν μέσω του lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΩΡΑ

Μαζί έφτασαν (ως μέλη της Κ17) στον τελικό του Puskas Cup του 2017 (όπου ηττήθηκαν δύσκολα απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης), μαζί -ως Κ19- κατέκτησαν το καλοκαίρι του 2018 το τουρνουά "Tri-Series Tournament" που φιλοξένησε η Ακαδημία Aspire στο Κατάρ και πήραν τη 2η θέση στο τουρνουά "ICGT" της Ολλανδίας (ηττήθηκαν στον τελικό 1-0 από τη Βαλένθια).

Και να, που η... μοίρα τα έφερε έτσι, που την Κυριακή στο "Θ. Βαρδινογιάννης" πολλοί εξ αυτών θα βρίσκονται στην αποστολή για το Ηράκλειο και κάποιοι εξ αυτών ακόμη και στην ενδεκάδα.

Ελλείψει πληθώρας επιλογών στον άξονα (μέχρι να "ετοιμαστεί" και ο Μαουρίσιο), ένας εκ των Αλεξανδρόπουλου ή Σερπέζη θα πάρει θέση στον άξονα δίπλα στον Κουρμπέλη. Αριστερά, μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ (που κατά 99,9% δεν θα είναι διαθέσιμος για το ματς με τον ΟΦΗ), θα πάρει φανέλα βασικού ο "εξαφανισμένος" απ’ τους Ρόκα-Πογιάτος, Βασίλης Ζαγαρίτης.

Με τους Χριστογεώργο, Καραγιάννη, Εμμανουηλίδη και πιθανόν και τον Τζαβίδα στον πάγκο, να περιμένουν ένα νεύμα του 41χρονου κόουτς για να μπουν στη μάχη, όπως έκαναν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Super League 1. Είπαμε, η ζωή κάνει κύκλους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ