EUROPA LEAGUE

Παναθηναϊκός-Ντιναμό Β. 3-0

Παναθηναϊκός-Ντιναμό Β. 3-0
Σισέ

"Το ταξίδι δεν σταματά" έγραφε το πανό και ο ΠΑΟ το επιβεβαίωσε με νίκη 3-0 επί της Ντιναμό και πρόκριση στους 32 του Europa League. Σισέ (2), Ρουκάβινα τα γκολ στο χωράφι του ΟΑΚΑ(v)

Στο χωράφι του ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια πήραν αυτό που ήθελαν νικώντας την Ντιναμό και περιμένουν πλέον τον επόμενο αντίπαλό τους στην κλήρωση της Παρασκευής, για την συνέχεια στο θεσμό του Europa League. Με πρωταγωνιστές τους Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζόρβα και Βύντρα οι "πράσινοι" πήραν την δεύτερη νίκη που ήθελε ο τεχνικός τους πριν τις γιορτές (το τρίτο ματς είναι για την Σούπερ Λιγκα με τον ΠΑΣ Γιάννινα το Σάββατο).
Οι Ρουμάνοι πάλεψαν αλλά δεν είχαν λύσεις στην επίθεση ενώ στάθηκαν και άτυχοι σε δύο στιγμές αφού η κεφαλιά του Ν' Ντόι και η "βολίδα" του Ταμάς βρήκαν το οριζόντιο δοκάρι του εξαιρετικού Τζόρβα.

Επόμενο "ευρωπαϊκό" ραντεβού παικτών και οπαδών για το "τριφύλλι" στο τέλος Φεβρουαρίου με την φάση των "32" του θεσμού και αφού την Παρασκευή γνωρίσουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

Τελικά μια αλλαγή ο Νιόπλιας

Στην τελική του απόφαση τελικά για τον καταρτισμό της ενδεκάδας ο Νίκος Νιόπλιας αναθεώθησε κάποια πράγματα σχετικά με τα τελευταία του πλάνα (είχε δοκιμάσει τους Σιμάο και Χριστοδουλόπουλο βασικούς) και τελικά παρουσίασε την ομάδα του με μια αλλαγή σε σχέση με αυτή στην Θεσσαλονίκη.

Απών και θέση στους αναπληρωματικούς ο "κουρεμένος" Κατσουράνης με τον Σιμάο να τον αντικαθιστά στην μεσαία γραμμή ως παρτενέρ του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Ρουκάβινα έμεινε στο αρχικό σχήμα και με τους Καραγκούνη, Νίνη βοηθούσαν τον Σισέ στην επίθεση, ενώ η τετράδα στην άμυνα ήταν η ίδια κόντρα στον "Γηραιό".

Στην αντίπερα όχθη, ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τους τέσσερις παίκτες στο κέντρο να παίζουν σε θέση τετράγωνου (2 και 2). Ν'Ντόι και Κονέ ως αμυντικά χαφ και μπροστά στους πιο "ανοικτά" οι Αλέξε και Νικουλάε. Στην επίθεση οι Αντρέι Κριστέα και Τόρτζε άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Πιέση παρά τον "βούρκο" από "πράσινους"

Αν και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που επιχείρησαν το πρώτο σουτ του αγώνα στο 2' με τον Αντρέι Κριστέα, η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που ανέλαβε τα ηνία του αγώνα άμεσα και είχε την εδαφική υπεροχή, πιέζοντας τον αντίπαλο στους χώρους. Οι παίκτες του Νιόπλια αναζητούσαν άμεσα μια καλή στιγμή και αυτή δεν άργησε να έρθει.

Στο 6' ο Καραγκούνης "έκλεψε" την μπάλα από τους αμυντικούς της Ντιναμό, μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Σισέ που έδωσε αμέσως στον "τυπάρα" αλλά εκείνος καθυστέρησε μέσα στην περιοχή και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τον Ντόλχα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (10'), ο Ρουκάβινα μετά από πάσα του αρχηγού των "πράσινων" σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 14' ο Μότι πήρε την "μπουκιά" από το στόμα του Σισέ, όταν μετά την σέντρα του Σπυρόπουλου, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων απομάκρυνε πριν τον Γάλλο επιθετικό που ήταν έτοιμος να σκοράρει από κοντά.

Το πρώτο 20λεπτο, συμπληρώθηκε με μια ακόμα ευκαιρία των γηπεδούχων που είχαν εκμεταλλευθεί το νωθρό ξεκίνημα των Ρουμάνων. Ο Μπιάρσμιρ με μακρινή μπαλιά πίσω από την σέντρα, βρήκε τον Σισέ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά το σουτ που επιχείρησε, αντί να δώσει στον αφύλαχτο Ρουκάβινα στο ύψος του πέναλτι, πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ευκαιρίες οι "πράσινοι", δοκάρι οι "κίτρινοι"

Το σκηνικό στον αγώνα δεν είχε αλλάξει παρά μόνο πως και οι 22 παίκτες όσο ο χρόνος κυλούσε τόσο εμφάνιζαν σημάδια κούρασης από το βαρύ αγωνιστικό χώρο. Στο 27' και πάλι ο σταρ του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση μετά από εξαιρετική πάσα του Σπυρόπουλου, όμως καθυστέρησε όσο έπρεπε προκειμένου ο κεντρικός αμυντικός της Νιναμό, Μότι με σωτήριο τάκλιν να διώξει σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με δυνατό σουτ από μακρυά, αφού μέχρι εκείνη την ώρα η άμυνα των "πράσινων" δεν είχε δεχθεί πίεση. Ετσι, ο Αλέξε από πολλά μέτρα έξω από την περιοχή αποφάσισε να απειλήσει ωστόσο ο διεθνής πορτιέρο του "τριφυλλιού" έπεσε στην δεξιά του γωνιά και έδιωξε κερδίζοντας το χειροκρότημα και του προπονητή του (τερματοφυλάκων) κυρίου Αλεξούδη.

Σε μια φάση που θύμισε "play station" και μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Νίνη-Ζίλμπερτο Σίλβα, ο Βραζιλιάνος άσος έβγαλε με κάθετη τον Βύντρα σε θέση βολής αλλά το πλασέ του απομάκρυνε με τα πόδια ο Ντόλχα.

Τελικά, οι Ρουμάνοι στην πρώτη αδράνεια της "πράσινης" άμυνας λίγο έλειψαν να φτάσουνσ το γκολ, αλλά στάθηκαν άτυχοι. Στο 35', και μετά από μια φάση που ξεκίνησε με φάουλ, ο Νικουλάε απέφυγε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Ν'Ντόι εκμεταλλευόμενος την διαφορά ύψους με τον Σπυρόπουλο που βρέθηκε να τον μαρκάρει έπιασε την κεφαλιά ο Τζόρβας ίσα που ακούμπησε την μπάλα που χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές ευκαιρίες ακόμα, μία για κάθε ομάδα. Οι γηπεδούχοι πρώτοι απείλησαν με τον Νίνη να σουτάρει μετά την πάσα του Ρουκάβινα άουτ στο 37' ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 43' είχαν από πλάγια θέση ένα δυνατό σουτ με τον Νικουλάε αλλά ο Τζόρβας και πάλι σε ετοιμότητα απομάκρυνε.

Ρούκα... και 1-0

Στο 49' οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, όταν μετά την σέντρα του Νίνη, ο Ρουκάβινα πήρε τη κεφαλιά αλλά ο Ντόλχα μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως όλα αντιστράφηκαν με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Βύντρα έκανε την σέντρα ο Σισέ πίεσε τον Ρουμάνο πορτιέρο στον αέρα, εκείνος έχασε την μπάλα και ο Κροάτης μεσοεπιθετικός που ήταν στην φάση με προβολή έστειλε την μπάλα στην άδεια εστία, ανοίγοντας το σκορ στο παιχνίδι, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

Το γκολ αυτό έλυσε τα "ππόδια" των γηπεδούχων και ανάγκασε πλέον τους Ρουμάνους να "κυνηγήσουν" περισσότερο στην επίθεση το γκολ, αφού δεν είχαν άλλα περιθώρια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με έναν "κεραυνό" από έξω από την περιοχή ο Ταμάς να δει την μπάλα να "τραντάζει" το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα που για δεύτερη φορά στάθηκε τυχερός.

Οι δύο τεχνικοί από τον πάγκο τους στο "δικό" του παιχνίδι, άλλαζαν παίκτες με τον φιλοξενούμενο να "φρεσκάρει" την επίθεσή του ενώ ο Νιόπλιας αντικατέστησε τον Καραγκούνη με τον Κατσουράνη.

Οι φιλοξενούμενοι που προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν την αναμονή πλέον των γηπεδούχων είχαν ένα ακόμα καλό σουτ, με τον Αντριάν Κριστέα να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα.

Ανέλαβε δράση ο Τζόρβας

Στο 63' ο Σισέ και πάλι δεν στάθηκε τυχερός να σκοράρει όταν σούταρε στην γωνία του Ντόλχα αλλά και πάλι ο πορτιέρο των Ρουμάνων απομάκρυνε. Ιδια και πιο εντυπωσιακή ήταν η ενέργεια του Τζόρβα στο 66' όταν μετά από ωραίο σουτ του Αντριάν Κριστέα μέσα από την περιοχή, ο διεθνής τερματοφύλακας απομάκρυνε.

Νιόπλιας και Τάρναλ έκαναν μια ακόμα διορθωτική κίνηση από τον πάγκο τους, με τον Ελληνα τεχνικό να "ρίχνει" στο ματς και τον Λέτο αντί του κουρασμένου Νίνη και ο Νικολέσκου μπήκε στην θέση του Αντρέι Κριστέα.

Η αλλαγή του Ρουμάνου τεχνικού λίγο έλειψε να βάλει την ομάδα του και πάλι στο ματς, όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ταμάς, ο Νικουλέσκου πετάχθηκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ στη κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ. Οπως φάνηκε από τον τηλεοπτικό φακό ο επιθετικός της Ντιναμό ήταν σε θέση οφσάιντ που δεν υποδείχθηκε.

Σκόραρε δις στο φινάλε ο Σισέ

Οτι δεν μπόρεσε σε όλο το ματς ο Τζιμπρίλ Σισέ το κατάφερε στο φινάλε του ματς. Ο Γάλλος επιθετικός μετά την σέντρα του Λέτο στο 80' με κεφαλιά έκανε το 2-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά την νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι στο 82', όταν μετά το σουτ του Νικουλέσκου από την μικρή περιοχή, ο Βύντρα με κεφαλιά έδιωξε πάνω στην γραμμή με κεφαλιά.

Το "κερασάκι" στο ματς το έβαλε και πάλι ο Σισέ, όταν εκμεταλλευόμενος της συρτή σέντρα του Σαλπιγγίδη, δεν δυσκολεύθηκε με πλασέ να σημειώσει το 3-0 και να δώσει έτσι πανηγυρικό κλίμα στην νίκη-πρόκριση των "πράσινων".

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Μπλομ Μπερνιέ (Ολλανδός)
Κίτρινες: - (Παναθηναϊκός) / Ν'Ντόι, Ταμάς, Αντρέι Κριστέα (Ντιναμό Β.)

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (57' Κατσουράνης), Νίνης (69' Λέτο), Ρουκάβινα (82' Σαλπιγγίδης), Σισέ

Ντιναμό Βουκουρεστίου (Κόρνελ Τάρναλ): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότι, Μολινέρο, Ταμάς, Ν'Ντόι, Κονέ, Αλέξε (46' Αντριάν Κριστέα), Νικουλάε, Τόρτζε (60' Ζίκου), Αντρέι Κριστέα (66' Νικολέσκου)

Οι σημαντικότερες φάσεις της αναμέτρησης:








































































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ