FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Ο αλάνθαστος Τετέ ήταν ακριβώς αυτό που χρειάζονταν οι πράσινοι στο Ηράκλειο

Ο Τετέ πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Τετέ πανηγυρίζει γκολ του κόντρα στον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Ο Τετέ ήταν εκείνος που έδωσε τη λύση στον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ στο 6ο λεπτό. Ωστόσο, η συνεισφορά του δεν περιορίστηκε μονάχα στο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε ένα παιχνίδι ειδικών συγκυριών σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Οι πράσινοι κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από το Ηράκλειο, επικρατώντας 1-0 του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League, επιστρέφοντας παράλληλα στις νίκες.

Το τριφύλλι ήταν ουσιαστικό, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, η οποία είχε τις ευκαιρίες της για να πετύχει το δικό της γκολ και να βάλει "φωτιά" στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει το μηδέν, παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ, πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

Μόλις στο 6ο λεπτό πήρε "κεφάλι" στο σκορ, με τον Τετέ να δίνει τη λύση. Έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Χριστογεώργο για το 1-0, το οποίο και κράτησε ο Παναθηναϊκός μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Ο Τετέ του 93% ταλαιπώρησε την άμυνα των Κρητικών

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν από τους κορυφαίους παίκτες των πρασίνων, ταλαιπωρώντας σε αρκετές περιπτώσεις την άμυνα των Κρητικών. Κινήθηκε κυρίως στην δεξιά πλευρά, έπαιζε μεταξύ των γραμμών του ΟΦΗ και επιχειρούσε να δημιουργήσει κινδύνους στα καλά διαστήματα του Παναθηναϊκού.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις μεταβιβάσεις του Τετέ, αλλά και τις κορυφαίες του επιδόσεις στο παιχνίδι απέναντι στον ΟΦΗ.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τετέ στο ΟΦΗ - Παναθηναϊκός
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Τετέ στο ΟΦΗ - Παναθηναϊκός

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν καταλυτικός στην κυκλοφορία του Παναθηναϊκού, με το ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του να είναι αρκετά υψηλό, ειδικά σε ένα σημείο ψηλά στο γήπεδο, όπου οι χώροι περιορίζονται και τα λάθη είναι πιο πολλά.

Συγκεκριμένα, ο Τετέ είχε 43 πετυχημένες μεταβιβάσεις στις 46 που έκανε συνολικά. Με λίγα λόγια, είχε μόλις τρεις ανεπιτυχείς πάσες, με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 93%. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν κορυφαίος στις μεταβιβάσεις στην επίθεση, με 20/21. Στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου είχε μόλις μία λάθος πάσα και αυτή ήταν μία βαθιά μεταβίβαση προς την περιοχή. Επιπλέον, ο Τετέ έφτιαξε και δύο ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Ο Τετέ έγινε αλλαγή στο 89ο λεπτό του αγώνα, έχοντας πραγματοποιήσει 64 ενέργειες με την μπάλα, από τις οποίες οι έξι ήταν στην περιοχή του ΟΦΗ. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση στο παιχνίδι. Συμπεριλαμβανομένου του γκολ είχε συνολικά τέσσερις τελικές, τις περισσότερες στο παιχνίδι και συνολική "αξία" 0.22xG.

Τέλος, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είχε και έξι ανακτήσεις κατοχής, κορυφαία επίδοση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των πρασίνων. Ο Τετέ ήταν το "κλειδί" του τριφυλλιού γι' αυτό το δύσκολο διπλό και απέδειξε πως ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για τη νίκη.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ