ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο τριπλός συναγερμός στο ματς με τον Ατρόμητο ενόψει της εκκίνησης των playoffs

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

"Συναγερμός" έχει σημάνει στον Παναθηναϊκό, καθώς οι Ρουμπέν Πέρεθ, Χουάνκαρ, Αλμπέρτο Μπρινιόλι βρίσκονται στο όριο καρτών ενόψει της εκκίνησης των playoffs.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει τη regular season την Κυριακή (12/3, 19:00) με άλλη μία νίκη στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, προκειμένου να πάρει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση ενόψει των playoffs -ανεξαρτήτως της εξέλιξης του σημερινού (8/3, 17:30) εξ αναβολής αγώνα της ΑΕΚ με τους Περιστεριώτες και του κυριακάτικου ντέρμπι των κιτρινόμαυρων με τον Ολυμπιακό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να διαχειριστεί άλλη μία δύσκολη συνθήκη που αφορά τις κίτρινες κάρτες του "τριφυλλιού". Όχι για το ματς της Κυριακής (123), αλλά για την εκκίνηση των playoffs που ακολουθεί μία εβδομάδα μετά.

Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό (6/3) στη Λεωφόρο (2-0) "κιτρινίστηκε" στο 43ο λεπτό ο Μπαρτ Σένκεφελντ, φτάνοντας πλέον τις τέσσερις κάρτες στη σεζόν (δεν μετράει εκείνη που δέχθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο τη 19η αγωνιστική, καθότι στη συνέχεια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη) κι αυτομάτως τέθηκε off απ’ το παιχνίδι στο Περιστέρι, όπου θα εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής.

Την ίδια ώρα όμως, υπάρχει ένα τετραπλός "συναγερμός" στο "τριφύλλι" ενόψει Ατρομήτου, καθώς άλλοι τρεις "πράσινοι" της πρώτης γραμμής των πλάνων του Γιοβάνοβιτς -οι Ρουμπέν Πέρεθ, Χουάνκαρ, Αλμπέρτο Μπρινιόλι- είναι στο όριο.

Ο Ρουμπέν έχει έξι κίτρινες (είχε εκτίσει μία αγωνιστική τη 16η αγωνιστική με τον Λεβαδειακό, όταν "έπιασε" τέσσερις) κι αν αντικρίσει κάρτα στο Περιστέρι θα χάσει τα δύο πρώτα ματς των playoffs.

Οι άλλοι άλλοι έχουν από τρεις κίτρινες κι αντίστοιχα αν "κιτρινιστούν" στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, θα χάσουν αυτομάτως την πρεμιέρα των playoffs. Αξίζει να σημειωθεί πως κι ο Μπερνάρ έχει τρεις κίτρινες, αλλά απ' την στιγμή που τέθηκε νοκ άουτ για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν κινδυνεύει ενόψει των playoffs.

Τι αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας

Παρά το γεγονός πως στην εκκίνηση των playoffs και playouts οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων μπαίνουν "καθαροί" μηδενίζοντας το... κοντέρ στις κάρτες τους, εφόσον κουβαλούν ήδη ποινή απ’ την κανονική περίοδο, τη μεταφέρουν αυτόματα στο ξεκίνημα των αγώνων κατάταξης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η παράγραφος 4δ, στο άρθρο 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

"Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν προς έκτιση ποινών και τις δύο (2) τελευταίες αγωνιστικές ημέρες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αλλά δεν θα επιτρέπεται η υποβολή δήλωσης αμέσως μετά τη λήξη αυτών των αγωνιστικών ημερών.

Επίσης, οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να δηλώσουν προς έκτιση ποινής τις αγωνιστικές των αγώνων κατάταξης (play-off/playout) που τυχόν ακολουθούν την κανονική αγωνιστική περίοδο.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω αγώνων κατάταξης, οι οικείες ποινές εκτίονται υποχρεωτικά κατά τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές. Τ

ην αμέσως επόμενη ή τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές ημέρες εκτίεται η ποινή και εάν οι υπόλοιπες αγωνιστικές ημέρες δεν επαρκούν για την άσκηση εκ μέρους της ομάδας του δικαιώματος επιλογής μέχρι το τέλος της διοργάνωσης (δηλ. τελευταίες αγωνιστικές ημέρες διοργάνωσης)".

Λογική λοιπόν, η ανησυχία, αλλά κι η αυξημένη επιφυλακή στο "τριφύλλι" (και) γι’ αυτό το κομμάτι, με τους τέσσερις "πράσινους" που βρίσκονται στο όριο να καλούνται να είναι διπλά προσεκτικοί στο Περιστέρι, προκειμένου να μην χρειαστεί να απουσιάσουν στην πρεμιέρα των playoffs.

Πόσο μάλλον δε, αν η κλήρωση της επόμενης εβδομάδας φέρει από νωρίς στο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού κάποιο μεγάλο ματς απέναντι στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ