Παναθηναϊκός: Ο Τσέριν δεν έχει καμία τάση φυγής
Τα δεδομένα γύρω απ’ το "θέμα" με τον Τσέριν που δημιούργησε ο ατζέντης του Αμίρ Ρούζνιτς, το ύψος της προσέγγισης απ’ την Ντινάμο Ζάγκρεμπ που δεν απασχολεί τον Παναθηναϊκό και η πρόθεση να ξανακαθίσουν στο τραπέζι για επέκταση και οικονομική επιβράβευση του Σλοβένου μέσου, παρά τα "παιχνίδια" του εκπροσώπου του.
Έχει πολύ μεγάλη διαφορά το πώς παρουσιάζονται ορισμένες φορές κάποια πράγματα, σε σχέση με το τι πραγματικά ισχύει. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή μ’ αυτό που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες (την ώρα που όλος ο "πράσινος" οργανισμός είναι επικεντρωμένος στο θέμα του νέου προπονητή) γύρω απ’ τον Άνταμ Τσέριν, το ενδιαφέρον της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, τα δημοσιεύματα πως τάχα μου "...είναι θετικός ο παίκτης να πάει στην Κροατία" κι όλες αυτές τις "μανατζεριές" που βγαίνουν αποκλειστικά απ’ τον εκπρόσωπο του διεθνούς Σλοβένου μέσου, Αμίρ Ρούζνιτς.
Είναι ξεκάθαρο πως η δουλειά κάθε ατζέντη είναι να εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό για τον κάθε πελάτη του. Αυτό ίσχυε και θα ισχύει πάντα.. Όμως είναι δεδομένο επίσης, πως υπάρχουν κάποια όρια στις συμπεριφορές και στο πως επιδιώκεις να περάσεις κάποια πράγματα και να πάρεις αυτό που θέλεις.
Η σειρά των γεγονότων είναι συγκεκριμένη: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες συζητήσεις με τον Ρούζνιτς (που είναι ο ατζέντης και των Σπόραρ, Βέρμπιτς) για να επεκτείνει κατά δύο χρόνια το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Τσέριν τον Ιούνιο του 2022 κι έχει διάρκεια έως το 2026, με μία αντίστοιχη οικονομική επιβράβευση.
Λογικό, διότι ήταν και είναι απ’ τους πλέον χαμηλόμισθους της ομάδας (280.000 ευρώ ετησίως), αλλά πλέον το αγωνιστικό status του στην ομάδα είναι διαφορετικό. Είναι βασικό κομμάτι του κορμού (αν κι αποκτήθηκε ως επιλογή "βάθους"), έχει βοηθήσει σημαντικά κι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον επιβραβεύσει για την εξέλιξή του.
Ο Ρούζνιτς ζήτησε τριπλασιασμό των αποδοχών του Τσέριν, ήτοι ένα συμβόλαιο στις 700.000 με 800.000 ευρώ, ποσό που είναι πολύ πιο πάνω απ’ τη λογική της αναβάθμισης και των ισορροπιών που θα πρέπει να υπάρχουν και μέσα στα αποδυτήρια μίας ομάδας. Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση να διπλασιάσει τα χρήματα του Σλοβένου, σε μία φυσιολογική εξέλιξη της συνεργασίας τους και γενικά έδειχνε πρόθεση να καθίσει στο τραπέζι, για να συζητήσει το όλο θέμα μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή.
Ο Ρούζνιτς επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους με μία συνέντευξη που παραχώρησε πριν από περίπου δύο μήνες, κάνοντας λόγο για προσφορά που είναι πολύ μακριά απ’ αυτό που πρέπει να πάρει ο πελάτης του κι από εκεί και πέρα άρχισε το δικό του "παιχνίδι".
Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ του Ζάετς
Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στην οποία ανέλαβε πρόεδρος ο Βέλιμιρ Ζάετς, έχει δείξει όντως ενδιαφέρον για τον Τσέριν και τόσο ο άλλοτε άσος, προπονητής και τεχνικός διευθυντής του "τριφυλλιού" όσο κι ο αθλητικός διευθυντής Μάριο Μάριτς πήγαν την Τρίτη (4/6) στη Λιουμπλιάνα για να δουν τον μέσο του Παναθηναϊκού στο ματς της Σλοβενίας με την Αρμενία.
Αλλά και για να μιλήσουν με τον Ρούζνιτς, με τον οποίο ως κλαμπ η Ντινάμο έχει αναπτύξει εσχάτως πολύ καλή σχέση. Ο ατζέντης του Τσέριν υποστήριξε προς τους ανθρώπους της Ντινάμο πως μπορεί να "κάνει" τη μεταγραφή με Τσέριν με 1,5-2 εκατ. ευρώ. Αρχίζοντας να διαρρέει προς τα έξω, προς τον κροατικό Τύπο για την ακρίβεια, πως "…ο παίκτης θέλει να πάει στην Κροατία" και πως "...μπορεί να γίνει η μεταγραφή με 2 εκατ. ευρώ" κ.ο.κ.
Στην τιμή που ορίζει ο Παναθηναϊκός
Κάτι τέτοιο αυτό δεν ισχύει και δεν πρόκειται να ισχύσει. Ο Ρούζνιτς ακολουθεί τη δική του τακτική, εκτιμώντας πως έτσι θα πιέσει καταστάσεις, όμως ο Παναθηναϊκός έχει ξεκαθαρίσει σε απόλυτο βαθμό τη θέση του και την στάση του.
Πρώτον δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει παίκτη του βασικού κορμού (δεν υπάρχει επίσημη πρόταση άλλωστε, αλλά ανεπίσημη ενημέρωση) και δεύτερον, για να αλλάξει αυτό, θα πρέπει να γίνει στην τιμή που θα ορίσει ο ίδιος και μόνο. Στην προκειμένη περίπτωση, για τον Τσέριν δεν θα δεχόταν κάτι λιγότερο από 5-6 εκατ. ευρώ, λεφτά που μπορεί να έρθουν στην πορεία μετά τη συμμετοχή του Τσέριν στο Euro.
Οι εποχές... Μάτσα-Καζαντζίδη (που έλεγε και μία ψυχή) έχουν τελειώσει εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό. Δεν είμαστε πια στο 2016 και το 2017 κι αυτό πλέον έχει αρχίσει να το δείχνει και στην αγορά η οποία έχει πάρει τα μηνύματά της.
Τι είχε δηλώσει και τι λέει ο παίκτης
Επίσης, σ’ όλη αυτή τη διαδικασία το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι και στο τι λέει ο ίδιος ο παίκτης. Ο Τσέριν, αμέσως μετά τον τελικό με τον Άρη στο "Πανθεσσαλικό" όταν ρωτήθηκε σχετικά για το μέλλον του ήταν πολύ καθαρός: "Από τη δική μου πλευρά είναι ξεκάθαρο το τι θέλω. Μου αρέσει πολύ εδώ. Και θέλω να μείνω στην ομάδα για χρόνια.
Αυτό είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε με την ομάδα και σίγουρα θα έχουμε χρόνο για να το κάνουμε...". Αυτό είχε τονίσει το βράδυ της 25ης Μαΐου ο Σλοβένος κι αυτό επανέλαβε και προς τους ανθρώπους της ομάδας το τελευταίο 48ωρο, όταν ρωτήθηκε για το αν έχει αλλάξει κάτι απ’ τη δική του πλευρά. Επιβεβαιώνοντας πως δεν έχει καμία τάση "φυγής".
Θα τους (ξανα)καλέσει στο τραπέζι
Η ουσία για τον Παναθηναϊκό στο όλο θέμα, δεν έχει αλλάξει. Μολονότι η στάση του ατζέντη δεν ήταν και η πλέον ενδεδειγμένη (πόσο μάλλον δε, όταν έχει άλλους δύο παίκτες στο ρόστερ της ομάδας), οι "πράσινοι" όταν τελειώσουν το θέμα του προπονητή κι αρχίσουν να βάζουν σε μία σειρά τις άμεσες προτεραιότητές τους, θα (ξανα)καλέσουν τόσο τον ατζέντη όσο και τον ίδιο τον Τσέριν για να βρουν τη χρυσή τομή. Αλλά με τους δικούς τους όρους κι όχι μ’ αυτά που επιχείρησε να (επι)βάλει στο τραπέζι ο Ρούζνιτς.
Έχοντας και τη χρονική ηρεμία για να το κάνουν αυτό, καθότι το συμβόλαιο του Σλοβένου δεν λήγει τώρα ή τους επόμενους μήνες, αλλά σε δύο χρόνια. Και με ανοικτό το "παράθυρο" να προκύψει κάτι σοβαρό απ’ το εξωτερικό (από Γερμανία ή Ιταλία) μετά το Euro. Αλλά και πάλι με τους δικούς του όρους και με τους κανόνες της αγοράς. Κι όχι με "πιέσεις" και πρακτικές άλλων εποχών...