ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Τσέριν έχει την πρόταση στα χέρια του και καλείται να αποφασίσει

Ο Άνταμ Τσέριν
Ο Άνταμ Τσέριν EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει εδώ και περίπου 10 μέρες την πρότασή του προς τον Άνταμ Τσέριν για επέκταση συμβολαίου έως το 2028 με τριπλασιασμό των αποδοχών του.

Είχε ένα τρομερά γεμάτο καλοκαίρι, όντας ο παίκτης της Σλοβενίας που έλαμψε περισσότερο από κάθε άλλον (περισσότερο κι απ’ τον "πολύ" Μπένιαμιν Σέσκο) στο πρόσφατο Euro 2024.

Ήταν ο MVP στον αγώνα του ομίλου με την Αγγλία, ο παίκτης με τα περισσότερα χιλιόμετρα στο γήπεδο έως τη φάση των 16, εκείνος που μπήκε σε ουκ ολίγα μπλοκάκια ομάδων και τεχνικών διευθυντών ανά την Ευρώπη.

Ο Άνταμ Τσέριν ανέβασε κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές μετοχές του και την αγοραστική αξία του και μπαίνει πλέον σε ένα πολύ διαφορετικό σταυροδρόμι, όπου καλείται να επιλέξει ο ίδιος το μονοπάτι που θα ακολουθήσει.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας διαταράξει τις σχέσεις του με τον εκπρόσωπό του (κι ατζέντη και των Σπόραρ, Βέρμπιτς), Αμίρ Ρούζνιτς απ’ το τέλος της περασμένης άνοιξης μετά τα όσα δήλωνε σχεδόν εκβιαστικά ο ίδιος γύρω απ’ το μέλλον του Τσέριν, απέρριψε δίχως δεύτερη συζήτηση την πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ που δέχθηκε απ’ την Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον Ιούνιο.

Πρόταση που πίεσε ο ίδιος ο Ρούζνιτς την Ντινάμο να καταθέσει στον Παναθηναϊκό, με την υπόσχεση πως θα πίεζε κι ο ίδιος για να γίνει αποδεκτή.

Λογάριαζε όμως χωρίς τους πράσινους, οι οποίοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να συζητήσουν την προσφορά που ήρθε στο email τους απ’ την κροατική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός άφησε το επόμενο διάστημα την κατάσταση να αποφορτιστεί. Δεν πίεσε για το παραμικρό τον Τσέριν, αφήνοντάς τον να συγκεντρωθεί 100% στις υποχρεώσεις του στο Euro, επαινούσε σε κάθε φάση και περίσταση τις επιδόσεις του στο τουρνουά της Γερμανίας και τον περίμενε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Παρά το γεγονός πως δεν ήταν παρών στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Σλοβένος μέσος πήρε αμέσως θέση στο βασικό σχήμα του Ντιέγκο Αλόνσο (7 συμμετοχές ως βασικός στα πρώτα 9 επίσημα ματς της σεζόν σε Ελλάδα κι Ευρώπη), με τον ίδιο να δείχνει πως έχει ένα σχετικό έλλειμμα φρεσκάδας.

Λογικό κι αναμενόμενο απ’ τη στιγμή που παίζει non-stop εδώ και δυόμισι χρόνια με τον Παναθηναϊκό και την εθνική Σλοβενίας, έχοντας χάσει μόλις 101 λεπτά (ως αλλαγή τρεις φορές) στα τελευταία 27 παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Η προσφορά που του έχει κατατεθεί

Αυτό δεν αλλάζει βεβαίως τη διάθεση του Παναθηναϊκού και τη στάση του, απέναντι σε ένα απ’ τα πιο σημαντικά πρότζεκτ του ρόστερ του κι ένα απ’ τα πλέον πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του κλαμπ.

Ήθελε και θέλει να τον δέσει με νέο πολυετές συμβόλαιο και να αναπροσαρμόσει τις αποδοχές του, επιβραβεύοντάς τον για την έως τώρα παρουσία του σ’ αυτά τα δύο χρόνια και κάτι που φοράει το "τριφύλλι".

Ο Τσέριν έχει στα χέρια του εδώ και περίπου 10 μέρες την πρόταση του Παναθηναϊκού για νέο συμβόλαιο έως το 2028 (διετής επέκταση της τρέχουσας σύμβασης) με σχεδόν τριπλασιασμό των αποδοχών του.

Ήτοι απ' τις 280.000 ευρώ που παίρνει σήμερα, θα ανέβει σε ένα ποσό που θα του αποδίδει ετησίως πάνω από 800.000 ευρώ και θα τον φέρει πιο κοντά στο μισθολογικό επίπεδο που αντιστοιχεί στο status που έχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα δείξουν τις διαθέσεις, τις προθέσεις, αλλά και τις εξελίξεις, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί σε εξαιρετικό επίπεδο τη σχέση του με τον Τσέριν, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί με τον ατζέντη του.

Κάτι που προσφέρει μία (συγκρατημένη) αισιοδοξία πως θα αποδεχθεί εντέλει την πρόταση που του κατατέθηκε και δείχνει πόσο θέλει να επενδύσει πάνω του το κλαμπ και πόσο πολύ τον υπολογίζει (και) για την επόμενη μέρα του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ