ΟΦΗ

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 2-2

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 2-2
Σαλπιγγιδης

Οι "πράσινοι" πέταξαν στα "σκουπίδια" την ευκαιρία να βρεθούν στην δεύτερη θέση (2-2 με τον ΟΦΗ)

Συναρπαστικό και με εναλλαγές συναισθημάτων το πρώτο τέταρτο, αφού οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δύο φορές από την «άσπρη βούλα» με τον πρώτο τους σκόρερ Σαλπιγγίδη και οι Κρητικοί ισοφάρισαν σχεδόν άμεσα με τους Νουαφόρ και Ντρούλιτς, αντίστοιχα.
Πλέον οι «πράσινοι» που παραχώρησαν την πρώτη εντός έδρας τους ισοπαλία λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση με την Λανς για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (αλλά και αυτή με την ΑΕΚ) παρέμειναν "καθηλωμένοι" στην 3η θέση, ένα βαθμό πίσω από την "Ενωση". Αξίζει να πούμε πως κάθε δέκα χρόνια ο ΟΦΗ "κόβει" βαθμούς από τον "τριφύλλι" εκτός έδρας (20/12/87 ο ΟΦΗ νίκησε 2-5, 18/5/97 ισοπαλία 1-1 και αυτή του 2007).

Επεισόδιο προκλήθηκε με την λήξη μεταξύ του "προκλητικού" Σηφάκη με τους Μπόβιο και Γκούμα, αφού ο γκολκίπερ των Κρητικών έδειχνε το όνομά του στην φανέλα με την λήξη του ματς, γεγονός που ξεσήκωσε τους λιγοστούς οπαδούς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αλλά και τον Βραζιλιάνο μέσο του που πρώτος έτρεξε προν την πλευρά του αντιπάλου του.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Β. Μουνιόθ): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Νίλσον, Μόρις, Γκούμας, Μπόβιο, Τζιόλης (67' Λεοντίου), Ιβανσιτς (82’ Χαραλαμπίδης), Νίνης (67' Ρομέρο), Μάντζιος, Σαλπιγγίδης.

ΟΦΗ (Ρ. Μάουρερ): Σηφάκης, Αρβανίτης, Μονιάκης, Πλούσης (77’ Οφορίκουε), Ισα, Κωνσταντινίδης (64’ Πίτσος), Κουνενάκης, Τσίπεφ (46’ Εντνιλσον), Νουαφόρ, Σίμιτς, Ντρούλιτς.

Διαιτητής: Αργυρόπουλος Β. (Καστοριάς)
Βοηθοί Διαιτητή: Ιτσκος Δ. (Σερρών)-Λιόλιος Γ. (Λάρισας)
Τέταρτος Διαιτητής: Φλαμπουρής Ι. (Αθηνών)
Κίτρινες: Ιβανσιτς / Ισά, Κωνσταντινίδης, Σηφάκης, Κουνενάκης, Αρβανίτης
td> Με μια ματιά
Με τρία νέα πρόσωπα παρέταξε ο Βίκτορ Μουνιόθ την ενδεκάδα του κόντρα στον ΟΦΗ σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα. Οι Αντρέας Ιβανσιτς, Ρικάρντο Μπόβιο και Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχαν θέση στο αρχικό σχήμα αφού πήραν την θέση των Σεμπαστιάν Ρομέρο, Σωτήρη Λεοντίου και του τιμωρημένου Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Οι πολλές απουσίες τιμωρημένων και τραυματιών ανάγκασαν τον Ράινερ Μάουρερ να «κατεβάσει» σύνθεση «ανάγκης» ουσιαστικά, αφού δεν μπόρεσε ούτε να συμπληρώσει 18αδα στην αποστολή. Ο Γερμανός τεχνικός που δεν δίστασε να παρατάξει επιθετικό σχήμα και με νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα τους νεαρούς Βασίλη Πλούση (με μια μόλις συμμετοχή στο πρωτάθλημα και πάλι κόντρα στον Παναθηναϊκό) και Μανώλη Μονιάκη (με τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό).

Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες αφού η βροχή έπεφτε αδιάκοπα στο ΟΑΚΑ, οι δύο ομάδες θεώρησαν από τα πρώτα λεπτά πως θα έπρεπε (προφανώς) να ευχαριστήσουν με το θέαμα τους λιγοστούς «ηρωικούς» οπαδούς για την παρουσία τους μέσα στην βροχή.

Ετσι, δύο λεπτά μετά την έναρξη του ματς (και ενώ στα 41’ δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι είχαν χάσει ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη να τον προλαβαίνει ο Σηφάκης στα πόδια του) οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ με τον πρώτο του σκόρερ στο πιο γρήγορο γκολ των γηπεδούχων για την φετινή χρονιά. Μετά από μακρινή μπαλιά της άμυνας ο Σαλπιγγίδης έφυγε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και πριν σουτάρει ο Ισά τον ανέτρεψε και ο κ. Αργυρόπουλος υπέδειξε την «άσπρη βούλα». Ο επιθετικός των «πράσινων» ανέλαβε ο ίδιος να εκτελέσει την ποινή και ευστόχησε ανοίγοντας το σκορ.

Οι Κρητικοί αφού έκαναν την σέντρα πέρασαν στην αντεπίθεση και μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό των Ντρούλιτς και Νουαφόρ, ο Νιγηριανός επιθετικός των φιλοξενούμενων πλάσαρε ιδανικά τον Γκαλίνοβιτς, ισοφαρίζοντας πολύ γρήγορα (στο 4’ ) για την ομάδα του ΟΦΗ.

Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων που έδειχναν αρκετά κινητικοί στον βαρύ αγωνιστικό χώρο είχε και πάλι ευτυχή κατάληξη, μόλις στο 13’. Ο Ίβανσιτς κινήθηκε παράλληλα στην περιοχή των Κρητικών και ο Σίμιτς χωρίς λόγο τον ανέτρεψε με τους «πράσινους» να κερδίζουν το δεύτερο πέναλτι στο παιχνίδι. Ο πρώτος σκόρερ του Δημήτρης Σαλπιγγίδης και πάλι ανέλαβε «δράση» και νίκησε για δεύτερη φορά τον Σηφάκη που «μάζεψε» εμφανώς εκνευρισμένος την μπάλα από το βάθος της εστίας του, μετά το 2-1.

Στο ίδιο έργο θεατές οι οπαδοί στο ΟΑΚΑ, είδαν τους Κρητικούς ανεπηρέαστους στην επόμενη φάση μετά το γκολ που δέχονταν να αντιδρούν άμεσα. «Συνεργός» στην γρήγορη και πάλι ισοφάριση στο 14’, ήταν η κατάσταση του γηπέδου αλλά και το λάθος του Γκαλίνοβιτς (στην συνεννόηση με τον Γκούμα). Στην σέντρα του Νουαφόρ από τα δεξιά, ο γκολκίπερ των «πράσινων» δείχνοντας επηρεασμένος από την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται στα τελευταία παιχνίδια έκανε λάθος και ο Ντρούλιτς ανενόχλητος ισοφάρισε σε 2-2, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς των Κρητικών.

Η αλλαγή πάλι των δεδομένων στο παιχνίδι δημιούργησε προσωρινή «παγωμάρα» στους γηπεδούχους που είχαν μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίωρο, όταν μετά από κόρνερ του Νίνη από δεξιά στο 23’ ο Μόρις με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι οδηγίες του Βίκτορ Μουνιόθ για δύο λεπτά σε εκείνο το σημείο λειτούργησαν «θετικά» για τους ποδοσφαιριστές του που είχαν ένα δίλεπτο «φωτιά» (30’-31’). Αρχικά, ο Μπόβιο μετά από εξαιρετική πάσα στον Σαλπιγγίδη και ενώ ο Μάντζιος που έμεινε εκτός φάσης ήταν σε θέση οφ-σάιντ, βρέθηκε απέναντι στον Σηφάκη που σε διπλή απέκρουση κράτησε το 2-2 για την ομάδα του. Στο επόμενο λεπτό, ο «Σάλπι» έγινε δημιουργός και μετά την σέντρα του, ήταν η σειρά του Ιβανσιτς να αστοχήσει πλασάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση.

Μάντζιος (39’) και Σαλπιγγίδης (42’) δεν εκμεταλλεύθηκαν τις «ασίστ» του ταλαντούχου «πιτσιρικά» (που στο 41’ άλλαξε μετά από υπόδειξη του κ. Αργυρόπουλου την ματωμένη φανέλα του) Σωτήρη Νίνη.

Οι Κρητικοί μετά τα δύο γκολ στα πρώτα 15 λεπτά θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα στην μοναδική καλή φάση που τους δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο στο 43’. Η «απειρία» του Βασίλη Πλούση στην δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, (η πρώτη ήταν στον πρώτο γύρο και πάλι κόντρα στο «τριφύλλι») φάνηκε όταν ο νεαρός παίκτης αντί να πλασάρει στο τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς έδωσε πάσα στο σημείο του πέναλτι για τον Ντούλιτς αλλά ο Μόρις απομάκρυνε.

Αντίθετα, με τον νεαρό άπυρο αμυντικό, ο έμπειρος Κωνσταντινίδης στην αντεπίθεση των «πράσινων» και τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου οριακά απομάκρυνε την σέντρα του Νίνη, πριν ο Σαλπιγγίδης πλασάρει τον Σηφάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον κ. Μάουρερ να πραγματοποιεί μια αλλαγή στα αρχικά του πλάνα. Ο Γερμανός τεχνικός διατηρώντας το αρχικό 4-4-2, έδωσε πνοή στην μεσαία του γραμμή με τον Εντνιλσον να αντικαθιστά τον Τσίπεφ.

Οι γηπεδούχοι θέλοντας να πετύχουν ότι στα τελευταία παιχνίδια (αλλά και το σημερινό) δηλαδή να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, έχασαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 49’. Ο Νίνης εκτέλεσε το κόρνερ και στην πορεία της σέντρας ο Μόρις με κεφαλιά λίγο έλειψε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Μεγάλη ευκαιρία έχασαν και πάλι οι «πράσινοι» στο 55’, όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Ιβανσιτς απο τα αριστερά, ο Αυστριακός μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Σηφάκη που απομάκρυνε με τα πόδια και στην συνέχεια ο Μπόβιο επιχείρησε το σουτ έξω απο την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΟΦΗ (που δύο λεπτά αργότερα δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση).

Οι δύο τεχνικοί με την συμπλήρωση 20 λεπτών έκαναν τις διορθωτικές τους κινήσεις στο παιχνίδι. Από την πλευρά των «πράσινων» ο κ. Μουνιόθ, «έριξε» στο ματς τους Ρομέρο και Λεοντίου αντί των Τζιόλη και Νίνη ενώ ο κ. Μάουρερ αντικατέστησε τον Κωνσταντινίδη (ο οποίος χειροκροτήθηκε αποχωρώντας) με τον Πίτσο.

Στο 71’ ο Νουαφόρ μετά από μια λάθος απομάκρυνση του Μόρις, σούταρε δυνατά και με το ένα χέρι ο Γκαλίνοβιτς διατήρησε το 2-2 για την ομάδα του (όπως είχε κάνει και στο 60’ σε σουτ του Ντρούλιτς), λαμβάνοντας το χειροκρότημα της εξέδρας για πρώτη φορά στο ματς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νιγηριανός επιθετικός των Κρητικών που είχε δημιουργήσει έντονα «ρήγματα» στην άμυνα των γηπεδούχων ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού, ξεπέρασε τον Νίλσον και πριν ο Γκαλίνοβιτς βγει έκανε την σέντρα προς τον Ντούλιτς (στην κενή εστία) αλλά αποδείχθηκε πιο δυνατή, από ότι έπρεπε.

Η πίεση του χρόνου δυσκόλευε τους γηπεδούχους που αναζητούσαν το γκολ με ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης, κάνοντας ταυτόχρονα πιο εύκολο το έργο των φιλοξενούμενων για δημιουργία αντεπιθέσεων. Για τον λόγο αυτό, ο Γερμανός τεχνικός του ΟΦΗ «έριξε» στο ματς και τον «γννώριμο» Πίτερ Οφορίκουε.

Ο Μιχάλης Σηφάκης με εντυπωσιακή επέμβαση στο «γάμα» του απέτρεψε την μπάλα από το φάουλ του Μπόβιο να καταλήξει στα δίχτυα του. Στην συνέχεια της φάσης και πάλι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε δύσκολε το επικίνδυνο κόρνερ του Ιβανσιτς (που λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Χαραλαμπίδη).

Ο πρωταγωνιστής των τελευταίων λεπτών, πορτιέρο του ΟΦΗ στο 85’ απέκρουσε με διπλή προσπάθεια και πάλι ένα μακρινό φάουλ του Μπόβιο. Την ώρα που οι «πράσινο» αναζητούσαν το γκολ της νίκης, οι Κρητικοί επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις λίγο έλειψαν με τον Πίτσο να «κλέψουν» την νίκη αλλά ο Γκαλίνοβιτς εξερχόμενος ε τα πόδια γλύτωσε την ομάδα του από μια δύσκολη κατάσταση.

Στην προτελευταία καλή φάση του αγώνα στο 88’ ο Γκούμας με διπλή ενέργεια δεν μπόρεσε να νικήσει από το σημείο του πέναλτι τον αντίπαλο τερματοφύλακα που και πάλι σταθερά μπλόκαρε την μπάλα. Ο αμυντικός των «πράσινων» και πάλι στις καθυστερήσεις δεν μπόρεσε με κεφαλιά να «χαρίσει» στην ομάδα του τη νίκη αφού ο Σηφάκης και πάλι εντυπωσιακά απέκρουσε. Νωρίτερα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δίκαια όταν ο Κουνενάκης ανέτρεψε τον Μάντζιο κρατώντας τον από το σορτσάκι, λίγο πριν σουτάρει προν τον Σηφάκη.
td> Συνέντευξη Τύπου
*** Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε οτι την Δευτέρα θα μεταβούν στην Ιταλία οι Έκι Γκονζάλες και Θανάσης Τσίγκας (συνοδεία του γιατρού της ομάδας, Γιώργου Βησσαράκη) προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των τραυματισμών τους και να υπάρξει μια δεύτερη γνώμη απο εξειδικευμένο γιατρό.

Βίκτορ Μουνιόθ
"Τηρουμένων των κλιματολογικών συνθηκών περιμέναμε έναν δύσκολο αγώνα, έτσι και έγινε. Αρχικά με το πρώτο γκολ θα μπορούσαμε να έχουμε μια καλή έκβαση, όμως κάναμε ένα παιδαριώδες λάθος και ισοφαριστήκαμε. Μετά το δεύτερο πέναλτι δείξαμε οτι μάθαμε, όμως και πάλι δεχθήκαμε την ισοφάριση. Θα έλεγα οτι την ισοπαλία την δημιουργήσαμε περισσότερο εμείς, κυνηγήσαμε τη νίκη, όμως θα τολμούσα να πω οτι αυτή χάθηκε απο τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Η ευθύνη είναι δική μου που επέλεξα τον Γκαλίνοβιτς καθώς έκρινα οτι ήταν σε θέση να παίξει, αυτή είναι η δουλειά μου και δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Όσο για τις αλλαγές προσπάθησα να δώσω δυναμισμό στην μεσαία γραμμή με τον Λεοντίου, ενώ οι Νίνης και Ίβανσιτς απο ένα σημείο και μετά κουράστηκαν και έπρεπε να βρω τρόπους να φρεσκάρω την ενδεκάδα.

Την ισοπαλία την δημιουργήσαμε οι ίδιοι, καθώς δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Η επαγγελματική μας υποχρέωση είναι να κερδίσουμε όλους τους αγώνες που ακολουθούν, ανεξάρτητα απο την διαφορά που έχουμε με τον Ολυμπιακό και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Δεν θεωρώ οτι ο Παναθηναϊκός ήταν άναρχος, κάναμε λάθη αλλά θέλαμε να εξυγιάνουμε αυτά τα λάθη, είχαμε παίκτες που μερικές φορές ξέφευγαν απο τα δεδομένα, αλλά όλα αυτά έγιναν γιατί θέλαμε να διορθώσουμε τα λάθη που είχαμε κάνει.

Θέλαμε μια νίκη που θα μας έφερνε στην δεύτερη θέση, δεν τα καταφέραμε και λογικά θ' αφήσουμε για μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, καθώς προέχει ο αγώνας της Πέμπτης με την Λανς. Αυτό θα δούμε πρώτα και μετά θα σκεφτούμε την ΑΕΚ.

Αναμφισβήτητα χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, όμως ο αγωνιστικός χώρος ήταν δύσκολος και γι' αυτό χαραμίστηκαν αρκετές ευκαιρίες. Το θετικό είναι η δημιουργία αρκετών ευκαιριών. Για τον Γκονζάλες δεν μπορώ να πω την άποψη μου γιατί έπαιξε όταν ο γιατρός είπε οτι είναι εντάξει και είχε την θέληση για να παίξει. Δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να πει αν επέστρεψε νωρίς στους αγωνιστικούς χώρους.

Το βασικό είναι πλέον ν' ανασυνταχθούμε πνευματικά, έχουμε όμως μέρες για να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την Λανς, σήμερα θέλαμε τη νίκη αλλά δεν τα καταφέραμε. Θεωρώ οτι θ' αντιμετωπίσουμε όλους τους αγώνες την κατάλληλη στιγμή, είχαμε χρόνο για μεταγραφές αλλά αυτός ο χρόνος πέρασε, το πρόγραμμα είναι δεδομένο και δυστυχώς δεν μπορούμε να το αλλάξουμε για να έχουμε και τους τραυματίες στην διάθεση μας. Είμαστε η μοναδική ομάδα που αγωνιζόμαστε σε τρεις διοργανώσεις και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν έχω κανένα παράπονο επειδή δεν έγιναν μεταγραφές.

Ο Μπουτζίκος δεν έχει παίξει ακόμα γιατί δεν βρήκα την κατάλληλη στιγμή, μέχρι τώρα δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία να τον χρησιμοποιήσω".















Ράϊνερ Μάουρερ
"Οι συνθήκες ήταν κακές με αποτέλεσμα να γίνουν συνεχόμενα λάθη απο τους παίκτες και των δυο ομάδων, κάτι που οδήγησε στα τέσσερα γκολ στο πρώτο τέταρτο. Έτσι όπως ήταν η μορφή του αγώνα στα πρώτα λεπτά περίμενα και άλλα γκολ, όμως στην πορεία καταφέραμε να κρατήσουμε τις θέσεις μας και να ισορροπήσουμε τον αγώνα. Είχαν και οι δυο ομάδες ευκαιρίες, όμως εμείς είχαμε σε πολύ καλή μέρα τον Σηφάκη και κράτησε την ομάδα σε δύσκολες στιγμές.

Δεν ξέρω γιατί έκανε χειρονομία στους οπαδούς. Στον πρώτο αγώνα έκανε δυο λάθη και ο αγώνας έληξε 3-3 και σήμερα ήθελε να δείξει οτι είναι καλός τερματοφύλακας. Στο πρωτάθλημα θεωρώ οτι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες για το Κύπελλο και μπορεί να κάνει καλή πορεία στο ΟΥΕΦΑ"

.

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης
"Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και έπρεπε να νικήσει. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι, πετύχαμε δυο γκολ, όμως ο ΟΦΗ βρήκε τον τρόπο να μας ισοφαρίσει. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τις δύο ευκαιρίες που είχε και μας έβαλε δύο γκολ.

Τώρα έχουμε το ντέρμπι, πρέπει να νικήσουμε την ΑΕΚ για να πάρουμε την δεύτερη θέση. Ο αγωνιστικός χώρος επιβάρυνε τις προσπάθειες των δύο ομάδων ωστόσο αυτό δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για ότι καλύτερο και να πάρουμε την δεύτερη θέση που είναι ο στόχος μας".



Ρικάρντο Μπόβιο
"Δεν μου άρεσε ο τρόπος που πανηγύρισε ο Σηφάκης γιατί προσέβαλε τους οπαδούς μας, ειδικά μέσα στην έδρα μας δεν χρειαζόταν να γίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει και το στοιχείο του σεβασμού, με αυτόν τον τρόπο οι οπαδοί τρελάθηκαν και ήθελαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, γι'αυτό έτρεξα να τον σταματήσω και όταν τον πλησίασα τον έσπρωξα να πάει μέσα και του είπα να μην κάνει τέτοια πράγματα".

Σεμπαστιάν Αριέλ Ρομέρο
"Είναι δύσκολος ο αγώνας της Πέμπτης με την Λανς και θέλουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα για να έχουμε ελπίδες πρόκρισης".

Μιχάλης Σηφάκης
"Όταν πριν δυο χρόνια κόβαμε βαθμούς απο τον Ολυμπιακό έλεγαν οτι παίζουμε για τον Παναθηναϊκό, τώρα λένε οτι παίζουμε για τον Ολυμπιακό, έχω βαρεθεί αυτά τα πράγματα. Οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, ήμασταν διαβασμένοι και πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας".

Πιέρ Ισά
"Είμαι χαρούμενος που πήραμε την ισοπαλία. Μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά μπορούσαμε και να χάσουμε. Επίσης είμαι ικανοποιημένος γιατί με τον Εργοτέλη δεν παίξαμε καλά, ωστόσο τώρα κάναμε χαρούμενους τους οπαδούς μας. Βρίσκεται στο μυαλό μας η Ευρώπη, ωστόσο θα πρέπει να σεβόμαστε τους στόχους που έχουμε θέσει. Έχουμε εδώ και δυο-τρία χρόνια ένα κορμό δυνατό και ελπίζω να πάμε καλά".
td> Όλα τα λεφτά...
Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα. Με δύο συνεχείς και γρήγορες αλλαγές στο σκορ οι λιγοστοί οπαδοί που ήταν στο γήπεδο είδαν τέσσερα γκολ.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την συνεχή βροχή που εκτός από την δυσκολία που δημιουργούσε στους 22 ποδοσφαιριστές δεν επέτρεψε και στους φιλάθλους να βρεθούν στο ΟΑΚΑ, δημιουργώντας έτσι αρνητικό ρεκόρ παρουσίας τους για την φετινή χρονιά. Ακόμα τις λανθασμένες υποδείξεις των βοηθών του κ. Αργυρόπουλου, κυρίως εις βάρος των Κρητικών και τέλος την "προκλητική" ενέργεια του Μιχάλη Σιφάκη που ευτυχώς δεν είχε άσχημη κατάληξη.
td> To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
1' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ίβανσιτς μπήκε απο τ' αριστερά και γύρισε την μπάλα για τον Σαλπιγγίδη, όμως ο Σηφάκης πρόλαβε ν' απομακρύνει.
1' Οφσάιντ ΟΦΗ : Νουαφόρ
2' Πέναλτι Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης μπήκε απο τα πλάγια στην περιοχή, ο Ισά δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και τον ανέτρεψε με αποτέλεσμα ο κ. Αργυρόπουλος να δείξει την "άσπρη βούλα".
2' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Ισά
3' Γκολ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Ο Σαλπιγγίδης δεν αστόχησε και έδωσε προβάδισμα στους "πράσινους".
4' Γκολ ΟΦΗ : Νουαφόρ
Άμεση απάντηση απο τον ΟΦΗ! Ο Ντρούλιτς συνδυάστηκε πολύ ωραία με τον Νουαφόρ και ο Νιγηριανός επιθετικός πλάσαρε σωστά τον Γκαλίνοβιτς, ισοφαρίζοντας για τους Κρητικούς.
7' Σουτ Παναθηναϊκός : Βύντρα
Πολύ μακρινό σουτ του Βύντρα, η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Σηφάκη.
9' Κόρνερ Παναθηναϊκός : Ισά
Ο Ίβανσιτς εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, ο Ισά παραχώρησε κόρνερ.
12' Πέναλτι Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Ο Ίβανσιτς κινήθηκε παράλληλα στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Σίμιτς χωρίς λόγο τον ανέτρεψε και ο Παναθηναϊκός κέρδισε άλλο ένα πέναλτι.
13' Γκολ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Δεύτερη εκτέλεση απο τον Σαλπιγγίδη... 2-1 ο Παναθηναϊκός.
14' Γκολ ΟΦΗ : Ντρούλιτς
Ο Νουαφόρ προωθήθηκε απο τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου Γκαλίνοβιτς και Μόρις δεν συνεννοήθηκαν και ο Ντρούλιτς μπροστά σε κενή εστία έκανε το 2-2!
17' Άουτ Παναθηναϊκός : Νίνης
Ο Νίνης επιχείρησε πλασέ απο το ύψος της περιοχής του ΟΦΗ, η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Σηφάκη.
19' Οφσάιντ ΟΦΗ : Νουαφόρ
22' Άουτ Παναθηναϊκός : Μόρις
Εκτέλεση κόρνερ του Νίνη απο τα δεξιά, σουτ στην κίνηση απο τον Μόρις, η μπάλα πάνω απο την εστία του Σηφάκη.
24' Οφσάιντ ΟΦΗ : Ντρούλιτς
27' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
28' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Κωνσταντινίδης
30' Σουτ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Κάθετη πάσα του Μπόβιο για τον Σαλπιγγίδη, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε σουτ απο το ύψος της περιοχής, ο Σηφάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
31' Ευκαιρία Παναθηναϊκός Ίβανσιτς
Μακρινό σουτ του Ίβανσιτς, ο Σηφάκης απομάκρυνε με δυσκολία, ο Σαλπιγγίδης γύρισε την μπάλα, όμως και το δεύτερο σουτ του Αυστριακού δεν βρήκε στόχο.
37' Άουτ ΟΦΗ : Μονιάκης
Μακρινό σουτ του Μονιάκη, πολύ μακριά η μπάλα απο την εστία του Παναθηναϊκού.
39' Άουτ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
Ο Μάντζιος συνδυάστηκε με τον Νίνη, γύρισε και έκανε σουτ απο το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε έξω απο την εστία του Σηφάκη.
42' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Σέντρα του Βύντρα απο τα δεξιά, ο Ισά δεν έκανε την κεφαλιά, όμως και η προβολή του Σαλπιγγίδη δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ.
43' Ευκαιρία ΟΦΗ : Πλουσής
Ο Πλουσής μπήκε απο τ' αριστερά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως απέναντι απο τον Γκαλίνοβιτς αντί να σουτάρει έδωσε πάσα, με αποτέλεσμα ν' απομακρύνει ο Μόρις.
45' Έναρξη καθυστερήσεων : 1'
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Εντνίλσον στην θέση του Τσίπεφ.
47' Οφσάιντ ΟΦΗ : Ντρούλιτς
49' Κεφαλιά Παναθηναϊκός : Μόρις
Εκτέλεση κόρνερ του Νίνη απο τα δεξιά, κεφαλιά του Μόρις, η μπάλα λίγο πάνω απο την εστία του Σηφάκη.
55' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Ίβανσιτς
Πολύ ωραία ατομική προσπάθεια του Ίβανσιτς απο τ' αριστερά, ο Αυστριακός μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Σηφάκη που απομάκρυνε, ο Μπόβιο επιχείρησε σουτ έξω απο την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΟΦΗ.
57' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Σηφάκης
61' Σουτ ΟΦΗ : Ντρούλιτς
Ο Πλουσής έδωσε πάσα στον Ντρούλιτς μέσα στην περιοχή, ο Σέρβος επιθετικός έκανε σουτ, όμως ο Γκαλίνοβιτς ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.
63' Άουτ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
Σέντρα του Νίλσον απο τα δεξιά, ο Σαλπιγγίδης έκανε αδύναμο σουτ μέσα απο την περιοχή με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.
64' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Πίτσος στην θέση του Κωνσταντινίδη.
67' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Λεοντίου στην θέση του Τζιόλη.
67' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Ρομέρο στην θέση του Νίνη.
69' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Σαλπιγγίδης
70' Σουτ ΟΦΗ : Πίτσος
Μακρινό σουτ του Πίτσου, μπλοκάρει ο Γκαλίνοβιτς.
71' Ευκαιρία ΟΦΗ : Νουαφόρ
Λάθος υπολογισμός του Μόρις,ο Νουαφόρ έγινε κάτοχος της μπάλας και έκανε σουτ απο το ύψος της περιοχής, όμως ο Γκαλίνοβιτς ήταν σ' ετοιμότητα και παραχώρησε κόρνερ.
74' Οφσάιντ Παναθηναϊκός : Μάντζιος
77' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Οφορίκουε στην θέση του Πλουσή.
78' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Κουνενάκης
79' Ευκαιρία Παναθηναϊκός : Μπόβιο
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόβιο λίγο έξω απο την περιοχή, ο Σηφάκης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.
82' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Χαραλαμπίδης στην θέση του Ίβανσιτς.
85' Φάουλ Παναθηναϊκός : Μπόβιο
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπόβιο, ο Σηφάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
87' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Αρβανίτης
88' Οφσάιντ ΟΦΗ : Ντρούλιτς
89' Σουτ Παναθηναϊκός : Γκούμας
Ο Γκούμας επιχείρησε δυο σουτ, όμως κανένα δεν κατέληξε στα δίχτυα, καθώς το πρώτο κόντραρε στον Μάντζιο, ενώ το δεύτερο μπλόκαρε ο Σηφάκης.
89' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ : Εντνίλσον
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 3'
91' Άουτ Παναθηναϊκός : Λεοντίου
Εκτέλεση φάουλ του Λεοντίου, η μπάλα πάνω απο την εστία του Σηφάκη.
93' Λήξη αγώνα










































































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ