ΟΦΗ

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-1
Παναθηναϊκός ΟΦΗ

Σε ματς "αγγαρεία" ο ΠΑΟ νίκησε 3-1 τον ΟΦΗ με σκόρερ τους Μάντζιο, Χριστοδουλόπουλο και Κλέιτον

Σ' ένα παιχνίδι που οι "πράσινοι" θα μπορούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τις μέτριες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και παράλληλα να στείλουν μήνυμα στους οπαδούς τους που απουσίασαν και πάλι ενόψει πλέι-οφ, δεν το κατάφεραν.
Μετά από ένα πολύ άσχημο πρώτο μέρος, οι "πράσινοι" άλλαξαν εικόνα στην επανάληψη χάρη στην είσοδο των Χριστοδουλόπουλου και Νίνη και έφτασαν στην νίκη κόντρα σ' έναν αντίπαλο με πολλές απουσίες.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε):Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Ντέιβιντ, Βαζβίνιακ, Μάτος, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης, Ιβανσιτς, Κλέιτον, Σαλπιγγίδης (46' Νίνης), Μάντζιος (70' Πετρόπουλος).
ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης):Κασμερίδης, Αρβανίτης, Στόλιτσα (82' Πίτσος), Μπερτίν, Λάμεσιτς, Πινέιρο, Μανούσος (71' Κοστόφσκι), Πυθαρούλης, Βενέτης, Κορνέα (60' Πόποβιτς), Ερέρεα.

Κίτρινες κάρτες: Χριστοδουλόπουλος / Μανούσος

Διαιτητής: Τριτσώνης Σ. (Αθηνών)
Με μια ματιά


Ντέιβιντ, Μάτος, Καραγκούνης και Μάντζιος ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του "τριφυλλιού" σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στις Σέρρες. Ο Ολλανδός τεχνικός έχοντας ν' αντιμετωπίσει πολλές απουσίες στο κέντρο της άμυνας, "έριξε" στο ματς και στην "φυσική" του θέση τον Βραζιλιάνο παίκτη, αφού Γκούμας, Σαριέγκι και Βύντρα ήταν εκτός.

Στην μεσαία γραμμή επέστρεψε ο Καραγκούνης ενώ στην επιθετική γραμμή ο Μάντζιος μετά από αρκετό διάστημα αποχής λόγω τραυματισμού.

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός των Κρητικών επέλεξε αρκετούς παίκτες που είχαν μικρή συμμετοχή μέχρι τώρα λόγω των σημαντικών απουσιών που είχε και αντιμετώπιζε μέσα στην εβδομάδα.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τον Παναθηναϊκό να παίζει "μονότερμα" τον αντίπαλό του αλλά τον Σίλβα Κλέιτον να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός βρέθηκε τρεις φορές απέναντι από τον Κασμερίδη αλλά δεν μπόρεσε να αξιωποιήσει τις ασίστ των συμπαίκτων προκαλώντας την δυσφορία της εξέδρας.

Εφόσον η πίεση των γηπεδούχων δεν είχε ανταπόκριση, με τους παίκτες να μπαίνουν μέσα στην περιοχή οι Μάτος και Καραγκούνης επιδιώξαν τα επόμενα δέκα λεπτά με δύο δυνατά σουτ από μακριά να νικήσουν τον αντίπαλο πορτιέρο αλλά δεν τα κατάφεραν με το σουτ του αρχηγού μόνο να αποκρούει ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ.

Ενα φάουλ που εκτέλεσε ο Στόλιτσα πριν το ημίωρο δεν προκάλεσε το παραμικρό φόβητρο στον Γκαλίνοβιτς αφού η μπάλα βρήκε στο "τείχος". Αυτή ήταν και η πρώτη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να φτάσουν κοντά την περιοχή.

Στο 32' ο Καραγκούνης βρήκε με κάθετη πάσα τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος πρόλαβε τον Κασμερίδη που είχε βγει από την εστία του ωστόσο όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, μπλόκαρε την μπάλα και παράλληλα τραυματίστηκε.

Ο χρόνος μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους κυλούσε χωρίς οι γηπεδούχοι να μπορούν να διασπάσουν μια άμυνα "ανάγκης" από μια ομάδα που είναι υποβιβασμένη. Χωρίς διάθεση αλλά και φαντασία οι "πράσινοι" δεν είχαν λύσεις επιθετικά και μόνο οι Ιβανσιτς, Σαλπιγγίδης έδειχναν να μπορούν να κάνουν κάτι αλλά ήταν πολλοί "μόνοι" τους. Ετσι με το σφύριγμα της λήξης από τον κ Τριτσώνη, οι αποδοκιμασίες των λιγοστών φίλων της ομάδας ήταν έντονες και φυσιολογικές προς τους παίκτες του Τεν Κάτε.

Στην επανάληψη και εφόσον ο Χενκ Τεν Κάτε είχε έντονα παράπονα από τους παίκτες του απέσυρε τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σαλπιγγίδη, βάζοντας στο ματς τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Σωτήρη Νίνη για να γίνει πιο "ενεργετική" η ομάδα του.

Στο 46' μετά από κόρνερ του Νίνη, ο Μάντζιος έκανε την κεφαλιά και με εκπληκτική απόκρουση ο Κασμερίδης έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε και πάλι ο "Ελ Νίνιο" με τον Ντέιβιντ να κάνει πάσα με κεφαλιά στον συμπατριώτη του Κλέιτον αλλά η κεφαλιά του από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε μόλις άουτ.

Αυτό που περίμεναν όλοι στο παιχνίδι, δηλαδή το γκολ, ήρθε στο 52', όταν μετά την συνεργασία Κλέιτον και Μάντζιου ο επιθετικός των "πράσινων" ευνοήθηκε από την αδυναμία του Βενέτη να απομακρύνει και αφού πέρασε τον Κασμερίδη πλάσαρε στην κενή εστία και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Δύο σουτ του Καραγκούνη στο 58' και το 60' δεν είχαν ευτυχή κατάληξη με τον πορτιέρο των Κρητικών να αποκρούει το πρώτο και να παρακολουθεί το δεύτερο να βγει άουτ.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν ένα καλύτερο πρόσωπο από το πρώτο μέρος και αυτό οφείλονταν στην κινητικότητα που έδειχναν κάποιες από τις μονάδες του. Για τον λόγο αυτό, ο Παναθηναϊκός στο 61' έφτασε στο δεύτερο γκολ του με εντυπωσιακή πάσα του Καραγκούνη που είδε τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει κίνηση στην πλάτη των αντιπάλων του, και με πλασέ απευθείας στον αέρα νίκησε και πάλι τον Κασμερίδη κάνοντας το 2-0.

Μια από τις αλλαγές του Γιάννη Ματζουράκη στο παιχνίδι έμελλε να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, αφού σε μια ξαφνική αντεπίθεση των Κρητικών, ο Κοστόφσκι δευτερόλεπτα αφού είχε μπει στο ματς και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα βγήκε σε τετ α τετ με τον Γκαλίνοβιτς στο 72' και τον πλάσαρε υποδειγματικά κάνοντας το 2-1.

Η απάντηση των γηπεδούχων στο γκολ των Κρητικών ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα (76') με τον ίδιο τρόπο και μετά από βραζιλιάνικη συνεργασία. Ο Νίνης βρήκε τον Μάτος έξω από την περιοχή και εκείνος με έξυπνη πάσα τον Κλέιτον που αυτή την φορά βρήκε τον στόχο και με πλασέ νίκησε και πάλι τον αντίπαλο τερματοφύλακα πετυχαίνοντας το 3-1.

Ενα λεπτό πριν την λήξη του ματς, ο Χριστοδουλόπουλος με σουτ από μακριά προσπάθησε να απειλήσει ωστόσο η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από την εστία του Κασμερίδη στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.
Συνέντευξη Τύπου
Χενκ Τεν Κάτε: "(Τι είδατε στα στατιστικά και γελάτε): Ηθελα να διαπιστώσω τις χαμένες ευκαιρίες και έπεσε μέσα. Νόμιζα ότι είχαμε 12 αλλά τελικά είχαμε 13.

Το σκοράρισμα είναι συνέπεια της ποιότητας. Και στον συγκεκριμένο τομέα μας η ποιότητα μας λείπει. Δημιουργούμε σε κάθε ματς πολλές φάσεις και αν φτιάξεις ένα βίντεο όλη την σεζόν, εύκολα μπορεί να φτάσει κανείς τις 60. Και αυτό μας έχει στοιχήσει αρκετά.

Είναι αποκαρδιοτικό αυτό που συνέβη. Στο πρώτο 25λεπτο είμασταν πολλοί καλοί και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει τέσσερα γκολ. Μετά φυσιολογικά έπεσε η ομάδα και ο κόσμος δυσαρεστήθηκε. Είναι άσχημο να χάνεις και να δημιουργείς τόσες ευκαιρίες και με μια φάση του αντιπάλου μπορεί και να βρεθείς πίσω στο σκορ.

Από την άλλη και για την αμυντική γραμμή της ομάδας είναι σημαντικό να σκοράρεις γιατί αν βάλεις ένα ή δύο γκολ παίζεις με πιο ηρεμία. Στο πίσω του μυαλού ενός αμυντικού είναι το γεγονός πως μπορεί να κάνει ένα λάθος και να στοιχήσει στην ομάδα του.

(Ποια στοιχεία μπορεί να αλλάξει μετά το τέλος της χρονιας για να πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου): Αυτό που κρατούμε είναι το δημιοργικό κομμάτι και να αλλάξουμε την εκτελεστική δεινότητα και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εκ των έσω θα το επιδιώξουμε με την απαραίτητη ενίσχυση.

(Θα επιδράσει το διάστημα αποχής μέχρι την έναρξη των πλέι-οφ): Οχι, μπρούμε καλά να προπονηθούμε όπως θέλουμε. Ξέρουμε πλέον ποιοι μπορούμε και ποιους θέλουμε να παίξουν στα παιχνίδια που έρχονται.

(Γιατί τόσοι πολλοί παίκτες με κάρτες δεν καθάρισαν νωρίτερα): Το είχαμε στο μυαλό μας αλλά λόγω τραυματισμών και άλλων περιπτώσεων δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι. Εξάλλου έχουμε πολλες εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ μας.

(Υπάρχει ενδιαφέρον από την ελληνική αγορά για κάποιο παίκτη): Δύο παίκτες από την ελληνική αγορά. Δεν θα πω τα ονοματά τους αλλά νομίζω ότι μπορούν να είναι στο ρόστερ μας.

(Θεωρείται πρόβλημα την διαφορά ενός βαθμού στα πλει-οφ) Είναι έξι παιχνίδια. Μια διοργάνωση. Δεν θεωρώ πως η διαφορά είναι το πρόβλημα. Είναι σημαντικός ο ένας βαθμός αλλά όχι πρόβλημα. Να το δούμε σαν μια φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι πρεπει να το δουν και οι παίκτες. Αυτό που κάναμε φέτος στην Ευρώπη μας άρεσε πολύ τόσο που θέλουμε να το ξανακάνουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε στο μίνι πρωτάθλημα αυτό.

(Εναν μίνι απολογισμό της Σούπερ Λίγκα, η βαθμολογία λέπει την αλήθεια...) Και βέβαια, ο πίνακας λέει την αλήθεια και εμείς χάσαμε από τον Ηρακλή, τον Εργοτέλη και τον Αστέρα Τρίπολης το πρωτάθλημα. Θα πρέπει όλοι μας να ντρεπόμαστε. Και οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία."



















Γιάννης Ματζουράκης: "Ο Παναθηναϊκός άρχισε πολύ καλά το ματς είδε δύο ευκαιρίες στα πρώτα 6-7 λεπτά, αλλά μετά ο ΟΦΗ ισορρόπησε και για αρκετό χρόνο παιχνιδιού, μείναμε στο ματς ως και το 60. Σ'ενα καλό επίπεδο. Μετά φάνηκε ότι έχουμε μικρό συντελεστή φυσικής κατάστασης, μιας και πολλοί από τους παίκτες μας είχαν μικρή συμμετοχή.

Για τον ΟΦΗ λυπάμαι πολύ για την εικόνα της ομάδας. Μετά από 33 χρόνια στην Β' Εθνική. Εχουμε κάνει λάθη όλοι μας αλλά έγιναν και λάθη εις βάρος μας. Είχαμε πολύ κυνηγητό. Ολη η πόλη έχει ευθύνη.Πιστεύω πως ένας επαγγελματίας πρέπει να δείξει αξιοπρέπεια και θα δούμε μ'ένα προγραμματισμό μπορούμε να δούμε τι γίνεται μέχρι τις 17-18 του μήνα να δούμε τι θα γίνει."



Γιώργος Καραγκούνης: "Παίξαμε καλά, δεν πρέπει όμως να χάνουμε τόσες ευκαιρίες. Οχι να βάλουμε το πρώτο γκολ για να ξεμπλοκάρουμε. Όλα είναι πιθανά στα πλέι οφ. Είναι 6 παιχνίδια, χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, είναι όλα ντέρμπι. Πρέπει να δώσουμε το 100% και να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Είναι λογικό να είναι απογοητευμένος αφού στο πρωτάθλημα δεν πήγαμε καλά".

Σίλβα Κλέιτον: "Το παιχνίδι μας εμείς το κάναμε εύκολο. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, βάλαμε γκολ και πιστεύω ότι μπορούσαμε να σημειώσουμε και περισσότερα. Ήμασταν καλύτεροι από τον ΟΦΗ. Βέβαια, είναι σημαντικό και πρέπει να βάζουμε πιο εύκολα τα γκολ για να κάνουμε πιο εύκολη την ζωή μας. Δεν παίζει ρόλο στα πλέι-οφ, ότι είμαστε πίσω από τον ΠΑΟΚ. Όλα τα παιχνίδια έχουν τον χαρακτήρα ντέρμπι. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε την δεύτερη θέση".

Αντρέας Ιβανσιτς: "Είμαστε απογοητευμένοι που δεν πήραμε το πρωτάθλημα που ήταν ο μεγάλος μας στόχος. Τώρα η χρονιά τελείωσε και για εμάς αρχίζει το σημαντικότερο κομμάτι της. Θέλουμε και πάλι να κερδίσουμε τα πλέι οφ. Πρέπει να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ, γι' αυτό το λόγο πρέπει να προετοιμαστούμε σκληρά τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Στο ματς ελέγξαμε το παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες και το πρόβλημα ήταν ότι απλά δεν σκοράραμε επειδή η τελική πάσα δεν ήταν καλή. Πρέπει να βελτιωθούμε. Για μένα ήταν μια περίεργη θέση. Έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι είτε ως κρυφός επιθετικός είτε ως αριστερός μεσοεπιθετικός.

Έπρεπε να παίξω την συγκεκριμένη θέση και νομίζω ότι έπαιξε καλά. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου έπαιξε 90 λεπτά σε αυτή τη θέση και ήταν μια εμπειρία. Για το μέλλον μου δεν ξέρω θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή την στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι τα πλέι-οφ



".

Εισιτήρια: 7.145- Εισπράξεις: 76.494 ευρώ

Όλα τα λεφτά...
Το δεύτερο γκολ των "πράσινων" με τους Καραγκούνη να κάνει την πάσα και τον Χριστοδουλόπουλο με απλό τρόπο να "εκτελεί" άψογα τον αντίπαλο πορτιέρο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Για άλλη μια φορά την απουσία του κόσμου. Το αδιάφορο ματς αλλά και η τηλεοπτική μετάδοση ίσως να μην έφεραν πολλούς οπαδούς στο ΟΑΚΑ. Ακόμα την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Χριστοδουλόπουλος και η οποία θα του στερήσει την συμμετοχή στο πρώτο ματς από τα πλέι-οφ.
To Live του αγώνα...





















































TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ