FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Οι 112 ενέργειες του Ουναχί και ο Τζούριτσιτς που καθάρισε για το τριφύλλι

Παναθηναϊκός: Οι 112 ενέργειες του Ουναχί και ο Τζούριτσιτς που καθάρισε για το τριφύλλι
Ο Αζεντίν Ουναχί INTIME SPORTS

Ο Αζεντίν Ουναχί πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά από τον Ντιέγκο Αλόνσο και έδειξε με το "καλημέρα" ότι μπορεί να την κρατήσει και να βοηθήσει άμεσα τον Παναθηναϊκό, παρότι έχει μικρό διάστημα στο τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ και με αυτό τον τρόπο επέστρεψε στις νίκες στη Stoiximan Super League, πριν μπει για τα καλά στον χορό των ντέρμπι με ΑΕΚ (στην OPAP Arena) και Ολυμπιακό (στο ΟΑΚΑ).

Σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Ντιέγκο Αλόνσο προχώρησε σε μια αλλαγή, βάζοντας τον Αζεντίν Ουναχί στο πλάι του Γουίλιαν Αράο αντί του Μακσίμοβιτς. Ο Μαροκινός μέσος έμεινε στο χορτάρι για 87 λεπτά και είχε ένα γεμάτο παιχνίδι, δείχνοντας ότι είναι ετοιμοπόλεμος και έχει προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

Πολλές μπάλες πέρασαν από τα πόδια του Μαροκινού διεθνούς μέσου με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το παιχνίδι, όντας ο παίκτης με τις περισσότερες ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ρόλος του Ουναχί και οι 112 ενέργειες

Ο Αζεντίν Ουναχί ανέλαβε τον ρόλο του "οκταριού" με τον Γουίλιαν Αράο να είναι λίγο πιο πίσω. Ο Μαροκινός είχε τον χώρο δράσης του πάνω από τη σέντρα όπως φαίνεται στο γράφημα της Opta Stats/Perform. Ο Αράο (55) έμεινε πιο πίσω για να υποστηρίζει τους στόπερ.

Παναθηναϊκός: Οι 112 ενέργειες του Ουναχί και ο Τζούριτσιτς που καθάρισε για το τριφύλλι
Το δίκτυο μεταβιβάσεων του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανσερραϊκό

Ο Ουναχί ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 112 ενέργειες σε 87 λεπτά (με τον Μακσίμοβιτς να τον αντικαθιστά). Ο 24χρονος μέσος κινήθηκε σχεδόν σε όλο το γήπεδο, καθώς στην αντίπαλη περιοχή πάτησε ελάχιστα, έχοντας μόλις τρεις ενέργειες.

Συνολικά είχε 68/77 εύστοχες πάσες με τις 35 αυτών να είναι στην επίθεση, όντας ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες σε αυτό το κομμάτι του γηπέδου.

Από τις 22 τελικές του Παναθηναϊκού ο Ουναχί είχε άμεση συμμετοχή στις έξι εξ αυτών, καθώς είχε τρεις τελικές προσπάθειες (μια εξ αυτών στην περιοχή του Πανσερραϊκού) αλλά και τρεις key passes. Παράλληλα είχε 3/4 πετυχημένες ντρίμπλες.

Παναθηναϊκός: Οι 112 ενέργειες του Ουναχί και ο Τζούριτσιτς που καθάρισε για το τριφύλλι
Οι ενέργειες του Αζεντίν Ουναχί κόντρα στον Πανσερραϊκό

Η συνεισφορά του ήταν σημαντική και στο αμυντικό κομμάτι όταν χρειάστηκε, καθώς είχε τέσσερα τάκλιν και ένα κλέψιμο. Συνολικά έδωσε 19 μονομαχίες και οι 11 ήταν κερδισμένες.

Λίγο πριν μπει ο Παναθηναϊκός σε μια κρίσιμη τριάδα αγώνων με την ΑΕΚ, την Μπόρατς και τον Παναθηναϊκό ο Ουναχί έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πράγματα που έλειπαν στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Βέβαια κόντρα στον Πανσερραϊκό αυτός που μαγνήτισε τα βλέμματα ήταν ο Φίλιπ Τζούριτσιτς που πέρασε στο ματς ως αλλαγή και πέτυχε δύο γκολ.

Έτσι καθάρισε ο Τζούριτσιτς με τον Πανσερραϊκό

Ο Τζούριτσιτς μπήκε στο ματς στο 68' αντί του Φακούντο Πελίστρι και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 ενέργειες με την μπάλα. Στην αντίπαλη περιοχή είχε τέσσερις. Ωστόσο τα γκολ που πέτυχε ήταν με σουτ έξω από την περιοχή, το ένα από το ημικύκλιο και ένα ακόμα πιο μακριά, δείγμα της δυσκολίας που είχαν τα γκολ που πέτυχε.

Μαζί με τα γκολ ο Τζούριτσιτς είχε 2/3 πετυχημένες ντρίμπλες, ενώ κέρδισε τις τρεις από τις τέσσερις μονομαχίες που έδωσε με τους αντιπάλους του.

Παναθηναϊκός: Οι 112 ενέργειες του Ουναχί και ο Τζούριτσιτς που καθάρισε για το τριφύλλι

Ο Σέρβος έδωσε νέα πνοή στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού στην προσπάθειά του να πάρει το τρίποντο, αλλά η ευστοχία που είχε ήταν αυτή που έκανε τελικά τη διαφορά.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ