ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι 243 πιθανοί συνδυασμοί μέχρι το τέλος και σε πόσους προκρίνεται

Παναθηναϊκός: Οι 243 πιθανοί συνδυασμοί μέχρι το τέλος και σε πόσους προκρίνεται
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει από πρώτος μέχρι τελευταίος στον 6ο όμιλο του Europa League, με βάση τους 243 πιθανούς συνδυασμούς που υπάρχουν. Το SPORT24 σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια και πού τον στέλνουν.

Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στο Θεράμικα και θέλει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στη Βιγιαρεάλ για την πέμπτη αγωνιστική του Europa League (30/11 22:00, COSMOTE SPORT 5 HD, Live SPORT 24).

Μια αγωνιστική η οποία μπορεί να κρίνει πολλά στον όμιλο των πράσινων για τα εισιτήρια που οδηγούν στη συνέχεια του Europa League, ή στα playoffs του Europa Conference League.

Η Ρεν είναι το φαβορί του ομίλου, ενώ το παιχνίδι λιγότερο που έχουν Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα κάνουν αρκετά περίπλοκους τους υπολογισμούς.

Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν συνολικά 243 συνδυασμοί αποτελεσμάτων από τα πέντε παιχνίδια που απομένουν στον 6ο όμιλο του θεσμού και σε αυτά οι "πράσινοι" μπορούν να τερματίσουν από πρώτοι μέχρι τελευταίοι.

Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει την Ευρώπη αν κάνει δύο νίκες με Βιγιαρεάλ και Μακάμπι στα εναπομείναντα παιχνίδια του. Αν οι Ισπανοί νικήσουν τη Ρεν και αναδειχθούν ισόπαλοι με τη Μακάμπι, τότε ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει ακόμα και πρώτος, αφού μπορεί να προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ του "τριφυλλιού", της Βιγιαρεάλ και της Ρεν (αν οι Γάλλοι έρθουν ισόπαλοι με τη Μακάμπι).

Αν, δε, η Μακάμπι νικήσει τη Ρεν, τότε ο Παναθηναϊκός με δύο νίκες μπορεί να τερματίσει πρώτος αν η Βιγιαρεάλ πάρει το πολύ τέσσερις βαθμούς κόντρα σε Μακάμπι και Ρεν, αλλά με νίκη επί των Γάλλων.

Για να καταλάβει τη 2η θέση και να συνεχίσει στα playoffs του Europa League, οι "πράσινοι" χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς και συνδυασμό αποτελεσμάτων στα άλλα παιχνίδια.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό που στέλνει τον Παναθηναϊκό στα playoffs του Europa Conference League. Η πλειονότητα των συνδυασμών οδηγούν εκεί το "τριφύλλι", ακόμα κι αν πάρει μόλις ένα βαθμό μέχρι το τέλος, με κατάλληλο συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Τέλος, αν ο Παναθηναϊκός κάνει δύο ήττες από Βιγιαρεάλ και Μακάμπι, τότε αποκλείεται, αφού δεν υπάρχει συνδυασμός να μην τερματίσει 4ος.

Στην πράξη, μεγάλο ρόλο για το τι μέλλει γενέσθαι θα παίξει το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού στο "Θεράμικα" κόντρα στη Βιγιαρεάλ, με τις δύο ομάδες να είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί αυτήν τη στιγμή. Οι δύο ομάδες διεκδικούν κατά κύριο λόγο τη 2η θέση, με τη Ρεν να έχει ξεφύγει και τη Μακάμπι να δίνει μάχη για να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, αλλά με παιχνίδι λιγότερο.

Το SPORT24 αναλύει σε τρεις πίνακες την... κόντρα Παναθηναϊκού και Βιγιαρεάλ στις τελευταίες αγωνιστικές σε συσχετισμό και με την αναμέτρηση της Μακάμπι με τη Ρεν που θα διεξαχθεί επίσης την επόμενη αγωνιστική, παρουσιάζοντας όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που υπάρχουν για τα εναπομείναντα παιχνίδια του ομίλου.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα στον 6ο όμιλο

  • Ρεν - Μακάμπι Χάιφα 3-0 (1' Μπλας, 31' Τριφέρ, 55' Γιλντιρίμ)
  • Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ 2-0 (38' Ιωαννίδης, 78' Σπόραρ)
  • Μακάμπι Χάιφα - Παναθηναϊκός 0-0
  • Βιγιαρεάλ - Ρεν 1-0 (36' Σέρλοτ)
  • Παναθηναϊκός - Ρεν 1-2 (61' πέν. Ιωαννίδης / 7' Γκουιρί, 49' Καλιμουεντό)
  • Βιγιαρεάλ - Μακάμπι Χάιφα αναβλήθηκε
  • Ρεν - Παναθηναϊκός 3-1 (9' Ρίντερ, 65' Σαλάχ, 70' πέν. Μπλας / 34' πέν. Ιωαννίδης)
  • Μακάμπι Χάιφα - Βιγιαρεάλ 1-2 (30' Σεκ / 82' Μπαένα, 86' Σέρλοτ)
  • 30/11 19:45 Μακάμπι Χάιφα - Ρεν
  • 30/11 22:00 Βιγιαρεάλ - Παναθηναϊκός
  • 06/12 22:00 Βιγιαρέαλ - Μακάμπι Χάιφα
  • 14/12 19:45 Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα
  • 14/12 19:45 Ρεν - Βιγιαρεάλ

Τα κριτήρια κατάταξης σε ισοβαθμία

  1. Περισσότεροι βαθμοί στα παιχνίδια μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα παιχνίδια μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων
  3. Καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων
  4. Επανεφαρμογή κριτηρίων 1-3 μεταξύ των ομάδων που εξακολουθούν να ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  7. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  8. Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  9. Περισσότερες εκτός έδρας νίκες σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου
  10. Πόντοι fair play (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 πόντοι για κόκκινη κάρτα με δύο κίτρινες, 3 πόντοι για απευθείας κόκκινη κάρτα, 4 πόντοι για κίτρινη κάρτα και κατόπιν απευθείας κόκκινη)
  11. Θέση στο ranking της UEFA


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ