ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις του Αλόνσο για ταυτόχρονη παρουσία των Ουναχί και Μπακασέτα στην ενδεκάδα με ΟΦΗ

Ο Ουναχί
Ο Ουναχί INTIME SPORTS

Το πλάνο του Αλόνσο για τον ΟΦΗ (20/10) και οι δύο λόγοι που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει μαζί στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού τον Αζεντίν Ουναχί και τον Τάσο Μπακασέτα.

Εν μέσω μίας τρομερά δύσκολης και πρωτόγνωρης κατάστασης, με απίστευτο ψυχολογικό βάρος έπειτα απ’ την τραγωδία της απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο Παναθηναϊκός έχει μπει πλέον σε διαδικασία αγωνιστικής επιστροφής, καθότι πλησιάζει η επανεκκίνηση των αγώνων και δη το καθοριστικό ματς της Κυριακής (20/10, 18:00) με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο δε Ντιέγκο Αλόνσο, περιμένοντας την ενσωμάτωση και των υπολοίπων διεθνών του "τριφυλλιού" (Τετάρτη ο Μαξίμοβιτς, από Πέμπτη οι Ουναχί και Πελίστρι), έχει αρχίσει πλέον να σχηματοποιεί τις πρώτες σκέψεις του για την ενδεκάδα του αγώνα με τους Κρητικούς, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή ισορροπία κι έχοντας να διαχειριστεί (πέρα απ’ όσα προηγήθηκαν τις προηγούμενες 8 μέρες) και δύο βασικά ζητήματα:

Την απουσία του "λαβωμένου" Φώτη Ιωαννίδη (θλάση στον προσαγωγό) που θα μείνει εκτός όχι μόνο απ’ το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και τα αμέσως επόμενα παιχνίδια με Τσέλσι (24/10, 19:45) και Άρη (27/10, 20:30) στο ΟΑΚΑ και τη δεδομένη κόπωση και καταπόνηση που είχαν το προηγούμενο δεκαήμερο οι οκτώ διεθνείς του Παναθηναϊκού.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός άρχισε να βάζει απ’ την προπόνηση της Τετάρτης (16/10) και κομμάτια τακτικής στο πρόγραμμα των πράσινων κι έχει πλέον σοβαρές σκέψεις για ταυτόχρονη παρουσία στην ενδεκάδα τόσο του Αζεντίν Ουναχί, όσο και του Τάσου Μπακασέτα στο "8" και στο "10" αντίστοιχα.

Το αν "χωράνε" μαζί κι οι δύο στο βασικό σχήμα και το κατά πόσο "τρακάρουν" στο γήπεδο τα αγωνιστικά στοιχεία του ενός με τον άλλον, ήταν κι ένα απ’ τα θέματα που είχαν σηκώσει πολύ συζήτηση τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Ο Αλόνσο τούς έχει χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα μαζί για 76 λεπτά στο ματς με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ (μέχρι την ώρα που έγινε αλλαγή ο Μπακασέτας) και για σκάρτο ένα δεκάλεπτο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα, όταν ο Μαροκινός πέρασε αλλαγή στη θέση του Τσέριν στο 65’ και μετά από λίγο βγήκε ο "Μπάκα".

Βρήκε ρυθμό με δύο παιχνίδια στο "8"

Η ευελιξία, η ποιότητα και το αγωνιστικό πακέτο του Ουναχί, που του δίνει τη δυνατότητα να υπηρετεί το ίδιο αποτελεσματικά τόσο τη θέση του box-to-box μέσου, όσο κι αυτή πίσω απ’ τον επιθετικό (θέση που έχει παίξει πολλές φορές και στην εθνική του), προσφέρουν στον 49χρονο τεχνικό τη δυνατότητα να φέρει ταυτόχρονα στην ενδεκάδα και τους δύο.

Πολύ περισσότερο σ’ αυτό το timing, όπου ο Ουναχί βρήκε ρυθμό το τελευταίο δεκαήμερο παίζοντας δύο γεμάτα παιχνίδια ως καθαρό "8άρι" δίπλα σε κόφτη (Άμραμπατ) κόντρα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Κάθετο παιχνίδι και λύσεις στο γκολ

Αλλά και για άλλον ένα σημαντικό λόγο: Ελλείψει του Ιωαννίδη, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, θέλει να έχει στην ενδεκάδα του δύο παίκτες που μπορούν να του δώσουν κάθετο παιχνίδι (με μία key pass ή μία κάθετη κίνηση), αλλά και τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στο γκολ, παίζοντας πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Κάτι που έκαναν και οι δύο στους τελευταίους αγώνες του Μαρόκου και της Ελλάδας.

Περισσότερα βεβαίως, θα φανούν στην προπόνηση της Παρασκευής (18/10), όπου πλέον θα έχουν επιστρέψει όλοι στο Κορωπί κι ο Αλόνσο θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει σε μεγαλύτερο εύρος (και σε δίτερμα) το πλάνο του για το ματς της Κυριακής (20/10) στην Κρήτη, όμως είναι ξεκάθαρο πως το δίδυμο Ουναχί-Μπακασέτας έχει κερδίσει αυτή την στιγμή πολλούς πόντους για την "πράσινη" ενδεκάδα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ