ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0
παναθηναικος πανηγυρικο

Ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστές τους Ρομέρο και Βίκτορ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και έβαλε... φωτιά στο πρωτάθλημα

Ο Θανάσης Κωστούλας στο 48’ με κεφαλιά νίκησε τον συμπαίκτη του Νικοπολίδη στην σέντρα-φάουλ του κορυφαίου «πράσινου» Βίκτορ (που αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις) και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Η νίκη αυτή αλλάζει πλέον τα πάντα στο «τριφύλλι» που ξαναμπήκε και πάλι στο κόλπο του πρωταθλήματος μειώνοντας την διαφορά στους δύο πόντους… από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Β. Μουνιόθ): Εμπέντε, Βύντρα (72’ Νίλσον), Σέριτς, Μόρις, Γκούμας, Μπόβιο (82’ Λεοντίου), Μπίσκαν, Βίκτορ, Ρομέρο, Παπαδόπουλος (86’ Μάντζιος), Σαλπιγγίδης.

Ολυμπιακός (Τ. Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Σέζαρ, Κωστούλας (88’ Καφές), Στολτίδης, Μάριτς (69’ Οκκάς), Ριβαλντο, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς (88’ Μπόρχα), Κωνσταντίνου.

Διαιτητής: Τεροβίτσας Β. (Μποτσαρίδης, Σαραϊδάρης).
Τέταρτος: Μπριάκος
Κίτρινες: Ρομέρο, Σέριτς, Σαλπιγγίδης, Βίκτορ / Καστίγιο, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ
Κόκκινες: Bίκτορ (2η κίτρινη / Παναθηναϊκός)
td> Με μια ματιά
Το ξαφνικό πρόβλημα του Ιγκορ Μπίσκαν στην προθέρμανση (είχε επιλεχθεί για αρχική ενδεκάδα) άλλαξε την τελευταία στιγμή τα πλάνα του Βίκτορ Μουνιόθ που επέλεξε τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Με τον αρχηγό του Δημήτρη Παπαδόπουλο να επιβεβαιώνεται ότι μπορεί να αγωνιστεί από το πρωί της Κυριακής ο τεχνικός του Παναθηναϊκού παρέταξε τους «πράσινους» έχοντας στην μεσαία γραμμή τους Μπόβιο και Τζιόλη ενώ στα άκρα θα αγωνίζονταν οι Βίκτορ και Ρομέρο με τους Παπαδόπουλο και Σαλπιγγίδη επιθετικές αιχμές του «τριφυλλιού».

Στην αντίπερα όχθη, ο Τροντ Σόλιντ έχοντας μια βασική απώλεια αλλά και μια λύση σε σχέση με τον ματς του Ολίμπικο με την Ρόμα. Ο Πατσατζόγλου δεν είναι στα πλάνα του Νορβηγού σε αντίθεση με τον νεαρό επιθετικό Καστίγιο που θα είχε σκοπό να ενισχύσει την επιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων» που φαίνονταν να παίζουν ίδιο σύστημα (4-4-2) με τους γηπεδούχους.

Η «ζεστή» από την εξέδρα ατμόσφαιρα με την έναρξη του αγώνα δεν λειτούργησε θετικά ή καλύτερα αποδοτικά για τους «πράσινους». Οι γηπεδούχοι φάνηκε να ελέγχουν από την αρχή του αγώνα τον ρυθμό του και προσπάθησαν από «στημένες» φάσεις να απειλήσουν χωρίς ωστόσο επιτυχία. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα δύο κεφαλιές από κόρνερ του Ρομέρο, η πρώτη στο 3’ με τον Τζιόλη και η δεύτερη στο 13’ με τον Παπαδόπουλο δεν απείλησαν «αισθητά» τον Νικοπολίδη που απέκρουσε αυτή του αρχηγού του «τριφυλλιού».

Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι παίζοντας περισσότερο από τα αριστερά με τον Τζόρτζεβιτς είχαν δύο «απειλητικές» ενέργειες με σουτ του Μάριτς (8’, 14’) τα οποία πέρασαν άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήθελε την νίκη όμως ήταν αυτός που φαίνονταν στον αγωνιστικό χώρο να δίνει χώρο στον αντίπαλό του. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούσε με τα άκρα (Ρομέρο, Βίκτορ) αλλά και κάθετες προς τους Σαλπιγγίδη και Παπαδόπουλο να γίνει απειλητικός.

Οι δύο «μαέστροι» των πάγκων βλέποντας τις ομάδες τους να μην ακολουθούν κατά γράμμα (προφανώς) τις εντολές τους και ταυτόχρονα να θέλουν να αλλάξουν κάτι είχαν συνομιλία με δύο εκατέρωθεν παίκτες. Ο Ισπανός τεχνικός των γηπεδούχων φώναξε τον Βίκτορ και του έδωσε οδηγίες ενώ αντίστοιχα έπραξε και ο Σόλιντ τρία λεπτά αργότερα λέγοντας στον Καστίγιο να παίζει πιο πλάγια στα άκρα.

Το κρύο που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ φάνηκε να επηρεάζει… τους 22 ποδοσφαιριστές που για ένα διάστημα 10 λεπτών με εξαίρεση μια φάση με τον Σαλπιγγίδη να παίζουν δίχως την παραμικρή ενόχληση για τους Εμπέντε και Νικοπολίδη.

Αντίθετα, στο τελευταίο πεντάλεπτο και οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά, ο Ολυμπιακός στο 42’ με τον Ριβάλντο έξω από την περιοχή με στημένη φάση (φάουλ) και με τον τρόπο όπου στο παρελθόν είχε σκοράρει (στο Καραϊσκάκη) κόντρα στους «πράσινους» σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στα εξωτερικά δίχτυα πάνω από την εστία του Καμερουνέζου γκολκίπερ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν ένα λεπτό αργότερα (43’) όταν στην ξαφνική αντεπίθεση ο Σαλπιγγίδης πέρασε τον Ντομί και από τα πλάγια μέσα στην περιοχή πραγματοποίησε την σέντρα αλλά πριν τον Παπαδόπουλο απομάκρυνε ο Κωστούλας.

Το τελικό σφύριγμά για το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το απόλυτο μηδέν μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο (χωρίς την μεγάλη φάση) και με τους Βραζιλιάνους Μπόβιο και Ριβάλντο να αλλάζουν φανέλες κατευθυνόμενοι προς την φυσούνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους δύο τεχνικούς να μην αλλάζουν κάτι στα πλάνα τους αφού έδειχναν να περιμένουν για τις διορθωτικές κινήσεις τους. Τα πρώτα λεπτά όμως έμελλαν να είναι διαφορετικά από το πρώτο μέρος.

Ο λόγος ότι οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ηταν το 48’ όταν μετά από φάουλ του Βίκτορ ο Κωστούλας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλα και με «καρφωτή» κεφαλιά την έστειλε σα δίχτυα του συμπαίκτη του Νικοπολίδη που απλά παρακολουθούσε την πορεία της. Το γκολ αυτό σήμανε και τον έξαλλο πανηγυρισμό παικτών και οπαδών για τους «πράσινους».

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «παγώσουν» λίγο τον ρυθμό του αγώνα μετά το γκολ δίνοντας χώρο στους «ερυθρόλευκους» με σκοπό να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στο 61’ μετά από σέντρα του Καστίγιο λίγο έλειψε να σκοράρει (και πάλι) κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του.

Οι δύο τεχνικοί άρχισαν τις πρώτες αλλαγές στην «σκακιέρα» του ματς. Αρχικά ο Σόλιντ έριξε στο ματς τον Οκκά για να ενισχύσει την επίθεσή του ενώ λίγα λεπτά αργότερα τον τραυματία Βύντρα αντικατέστησε ο Νίλσον.

Ο Σουηδός μεσοαμυντικός ήταν και ο παίκτης που ξεκίνησε μια σπουδαία ευκαιρία για τους «πράσινους» που συνέχισαν με αντεπιθέσεις να είναι απειλητικοί αλλά την σέντρα του δεν εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο ο Σαλπιγγίδης που έκανε το κοντρόλ αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Νικοπολίδης.

Το παιχνίδι κυλούσε με τους παίκτες του κ. Μουνιόθ να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς και μάλιστα να είναι πιο απειλητικοί από τους «ερυθρόλευκους». Ο Ισπανός τεχνικός στην προσπάθεια να «φρεσκάρει» την ομάδα του πέρασε τους Λεοντίου και Μάντζιο στις θέσεις των Μπόβιο και Παπαδόπουλο, δίνοντας «ανάσες» σε μεσαία και επιθετική γραμμή.

Λίγο πριν το τέλος σε μια ύστατη προσπάθεια και ο Τροντ Σόλιντ πέρασε στο ματς τους Καφέ και Μπόρχα. Οι φιλοξενούμενοι θα «αγγίξουν» την ισοφάριση λίγο πριν το τέλος με το σουτ του Οκκά να αποκρούει εντυπωσιακά ο Εμπέντε σώνοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Στις καθυστερήσεις του ματς, ο καλύτερος παίκτης του αγώνα και πιο έμπειρος Βίκτορ Σάντεθ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του κ. Τεροβίτσα μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Οκκά.

Το τελικό σφύριγμά της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη επί του «αιωνίου» με (μερίδα) από τους οπαδούς της ομάδας να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
td> Συνέντευξη Τύπου
Μουνιόθ: "Το καλύτερο απο αυτό τον αγώνα ήταν οι τρεις βαθμοί, μειώσαμε την διαφορά απο τον Ολυμπιακό και πιστεύω οτι νικήσαμε γιατί παίξαμε σαν ομάδα. Ήταν ομαδικοί και μπόρεσαν να ξεπεράσουν έναν Ολυμπιακό που έκανε καλό αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είμασταν καλά, όμως όταν ανακτούσαμε την μπάλα την χάναμε γρήγορα, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν είχε ευκαιρία για γκολ.

Μετά το γκολ παίξαμε καλύτερα και ο αγώνας εκτυλίχθηκε υπέρ μας. Ανέβηκε η ψυχολογία μας και θεωρώ οτι θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλο γκολ, αν και ο Ολυμπιακός στο τέλος είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Αξιζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, οι Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς και Κωνσταντίνου δεν είχαν χώρους να κινηθούν και όλα αυτά τα κατάφεραν οι παίκτες μου.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ θέλουν να είναι στην κορυφή. Βέβαια υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν τους δικούς τους στόχους και αυτό θεωρώ οτι είναι καλό για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Με την ΑΕΚ δουλέψαμε μόνο 10 μέρες, τώρα γνωριζόμαστε καλύτερα και νομίζω οτι η ΑΕΚ είχε περισσότερη τύχη καθώς ισοφάρισε με πέναλτι και το δεύτερο γκολ ήρθε απο μια αναπόφευκτη φάση, όμως αυτός ο αγώνας πέρασε...

Δουλεύουμε χωρίς διακοπή, αναλύουμε τα βασικά του παιχνιδιού και συνεχίζουμε, ακόμα δεν καταφέραμε τίποτα, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και συνεχίζουμε. Πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε οτι μας δίνει ο αντίπαλος. Με την ομάδα που έχουμε και την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι ποδοσφαιριστές, εμείς θα συνεχίσουμε και ελπίζουμε να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για το πανό. Συνήθως οι προπονητές φταίνε για την ήττα, αλλά όταν οι οπαδοί σου πετάνε ένα λουλούδι αυτό είναι το καλύτερο. Πάντως, πρέπει να καταλάβουμε οτι οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές".









Σόλιντ: "Για μένα ήταν ένας αγώνας που δεν πιστεύω οτι έπρεπε να έχουμε νικητές ή ηττημένους, ήταν μια αναμέτρηση χωρίς πολλές ευκαιρίες και κρίθηκε απο ένα αυτογκόλ. Ο κωστούλας ήταν άτυχος, όμως συνεχίζουμε την δουλειά και κοιτάμε μπροστά. Οι αλλαγές δεν έγιναν σε λάθο χρόνο, αν ο Οκκάς ήταν λίγο πιο τυχερός θα ειχαμε ισοφαρίσει.

Ξέραμε πως θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός, ωστόσο δεν κατάφεραμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που ελπίζαμε. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι πάντα οι διεκδικητές του τίτλου, ενώ πρέπει να καταλάβουμε οτι δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα απο τον Νοέμβριο, υπάρχει δρόμος ακόμα, ωστόσο ειμαστε στην κορυφή με δυο βαθμούς διαφορά.

Νομίζω οτι το σωστό αποτέλεσμα θα ήταν το 0-0. Ο Γιανέφσκι αποβλήθηκε επειδή διαμαρτυρήθηκε για την είσοδο του Βύντρα στον αγωνιστικό χώρο που ξάπλωσε στο γήπεδο, ενώ δεν ήταν σε θέση ν' αγωνιστεί. Αυτό είναι σαμποτάζ του ποδοσφαίρου και πρέπει να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Όσο για το γεγονός οτι δεν ρίσκαρα πιο νωρίς, ήταν επειδή δεχθήκαμε το γκολ σχετικά νωρίς στο β' ημίχρονο, δεν είχαμε προλάβει καλά-καλά να πατήσουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε χρόνο για να επιστρέψουμε, ωστόσο δεν τα καταφέραμε...".



td> Όλα τα λεφτά...
Εκτός του συγκλονιστικού κόσμου που από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος στήριξε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, δύο πρόσωπα θα μπορούσαν να μπουν στην κατηγορία αυτή. Ο Βίκτορ Σάντσεθ που έδειξε στοιχεία της κλάσης ενός ηγέτη σε ένα ντέρμπι αλλά και ο κ. Τεροβίτσας που αν και πρωτάρης σε ντέρμπι τα πήγε αρκετά καλά (όχι και οι βοηθοί του…).
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον κ. Μπριάκο που από τα πρώτα λεπτά χωρίς λόγο… τα είχε με τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε τουλάχιστον τέσσερις παρατηρήσεις στο κ. Μουνιόθ ενώ στο δεύτερο τα έβαλε και με τον ιατρό της ομάδας κ. Βησσαράκη αλλά και τον βοηθό του κ. Σπανέα. Επίσης, η εισβολή των οπαδών του Παναθηναϊκού μετά το τέλος στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με συνέπεια την κλωτσιά που δέχθηκε ο Ζεβλάκοφ.
td> To Live του αγώνα...
90+6' Λήξη αγώνα.

90+4' Με δεκα ο Παναθηναϊκός! Ο Βίκτορ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Οκκά. Ο Ισπανός αποθεώνεται κατά την αποχώρηση του...

90+4' Κίτρινη κάρτα στον Σέζαρ.

90' Τέσσερα λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

90' Εκπληκτική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Οκκάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και έκανε το σουτ, όμως ο Εμπέντε έκανε την επέμβαση του αγώνα και απομάκρυνε την μπάλα, που έφθασε στον Κωνσταντίνου, εκείνος επιχείρησε νέο σουτ όμως η μπάλα κόντραρε στον Νίλσον...

88' Δυο αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Καφές στην θέση του Κωστούλα και ο Μπόρχα στην θέση του Τζόρτζεβιτς.

86' Ο Ρομέρο εκτέλεσε κόρνερ, ο Βίκτορ γύρισε για τον Μάντζιο στο ύψος του πέναλτι που έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά...

86' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μάντζιος στην θέση του Παπαδόπουλου.

84' Ο Καστίγιο έκανε την σέντρα απο τ' αριστερά, όμως ο Εμπέντε μπλόκαρε την μπάλα.

82' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Λεοντίου στην θέση του Μπόβιο.

81' Ο Βίκτορ εκτέλεσε φάουλ απο τ' αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο την εστία του Νικοπολίδη.

80' Κίτρινη κάρτα στον Ζεβλάκοφ.

79' Ο Μπόβιο δεν απομάκρυνε σωστά, ο Ντομί έκανε σέντρα απο τ' αριστερά, ο Κωνσταντίνου πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Παναθηναϊκού.

78' Ο Νίλσον έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια απο τα δεξιά, γύρισε για τον Σαλπιγγίδη στο σημείο του πέναλτι, εκείνος έκανε το σουτ, όμως ο Νικοπολίδης έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

76' Κίτρινη κάρτα στον Βίκτορ.

74' Ο Σαλπιγγίδης εκτέλεσε φάουλ απο μακρινή απόσταση, όμως η μπάλα πέρασε πολύ μακριά απο την εστία του Νικοπολίδη.

73' Ο Ντομί προσπάθησε να βρει τον Καστίγιο στ' αριστερά, όμως ο Νίλσον κάλυψε και παραχώρησε κόρνερ. Ο Οκκάς το εκτέλεσε, όμως ο Εμπέντε μπλόκαρε με εντυπωσιακό τρόπο.

72' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίλσον στην θέση του τραυματία Βύντρα.

71' Ο Βύντρα δεν μπορεί να συνεχίσει και θα γίνει αλλάγη...

69' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Οκκάς στην θέση του Μάριτς.

65' Ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ, στην περιοχή του Παναθηναϊκού έγινε πανδαιμόνιο και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

61' Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη.

60' Ο Ριβάλντο έκλεψε την μπάλα απο τον Βύντρα και έκανε την σέντρα, ο Κωνσταντίνου έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε έξω απο την εστία του Εμπέντε.

59' Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ανέβει πιο πάνω στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούν να πιέσουν την εστία του Παναθηναϊκού.

56' Μετά το γκολ οι δυο ομάδες ανέβασαν ρυθμό, με το θέαμα να είναι πολυ καλύτερο στο β' ημίχρονο.

52' Ο Σαλπιγγίδης βγήκε στην αντεπίθεση και μπήκε στην περιοχή, όμως την ώρα που ήταν έτοιμος να σουτάρει, ο Σέζαρ έκανε την προβολή και απομάκρυνε την μπάλα.

49' Κίτρινη κάρτα στον Ρομέρο.

48' Γκολ...1-0!!! Ο Βίκτορ προωθήθηκε απο τα δεξιά και έκανε την σέντρα, ο Κωστούλας έκανε την κεφαλιά για ν' απομακρύνει, αλλά η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Νικοπολίδη.

46' Έναρξη β' ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό στη σέντρα.

* Την ώρα που οι παίκτες των δυο ομάδων πήγαιναν στ' αποδυτήρια ο Μπόβιο πήρε την φανέλα του Ριβάλντο και την φόρεσε ανάποδα...

45' Λήξη α' ημιχρόνου.

43' Ο Σαλπιγγίδης έκανε την προσπάθεια απο τα δεξιά και γύρισε για τον Παπαδόπουλο, όμως ο Σέζαρ πρόλαβε την τελευταία στιγμή και απομάκρυνε την μπάλα.

42' Ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ στον κεντρικό άξονα, η μπάλα πήρε μια περίεργη καμπύλη, όμως τελικά πέρασε πάνω απο την εστία του Εμπέντε.

41' Κίτρινη κάρτα στον Σεριτς.

39' Ο Ριβάλντο βγήκε απο τα δεξιά και έκανε την σέντρα, ο Τζόρτζεβιτς προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, όμως ο Εμπέντε βγήκε και μπλόκαρε με άνεση.

34' Ο Ρομέρο βγήκε απο τα δεξιά και έκανε την πάσα για τον Σαλπιγγίδη, όμως ο Νικοπολίδης είχε τον έλεγχο της φάσης και μπλόκαρε την μπάλα.

32' Βαθιά μπαλιά για τον Σαλπιγγίδη που πήρε την κεφαλιά, ο Σέζαρ άφησε αρχικά για τον Νικοπολίδη, όμως τελικά υπό την πίεση του επιθετικού του Παναθηναϊκού, ο Βραζιλιάνος απομάκρυνε την μπάλα.

28' Κίτρινη κάρτα στον Καστίγιο.

25' Ο Τζόρτζεβιτς κέρδισε την μπάλα έξω απο την περιοχή του Παναθηναϊκού και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πολύ μακριά απο την εστία του Εμπέντε.

24' Δύσκολο να βρουν ρυθμό οι δυο ομάδες, καθώς προσέχουν τα νώτα τους και οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ "μετρημένοι" στις ενέργειες τους...

21' Ο Μπόβιο τροφοδότησε τον Ρομέρο έξω απο την περιοχή του Ολυμπιακού, οι αμυντικοί σάστισαν και ο Αργεντινός επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω απο την εστία του Νικοπολίδη.

20' Ο Τζόρτζεβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας απο τ' αριστερά, έκανε την προσποίηση και την σέντρα, όμως οι παίκτες του Παναθηναϊκού απομάκρυναν απο την περιοχή τους.

17' Ο Καστίγιο πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή απο τα δεξιά, γύρισε στον Μάριτς που ήταν στο ημικύκλιο της περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε απελπιστικά μακριά απο την εστία του Παναθηναϊκού.

16' Ο Τζόρτζεβιτς προσπάθησε ν' αποφύγει τον Βύντρα και να κάνει την σέντρα, αλλά ο αμυντικός του Παναθηναϊκού κάλυψε και παραχώρησε το πλάγιο.

13' Ο Ρομέρο εκτελεί το κόρνερ απο τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Νικοπολίδη.

11' Ο Ρομέρο απέφυγε ωραία τον Ντομί και έκανε την σέντρα όμως ο Κωστούλας ήταν στην σωστή θέση και απομάκρυνε την μπάλα...

10' Εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Γκούμας πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ζεβλάκοφ απομάκρυνε απο την περιοχή του Ολυμπιακού.

09' Ο Ρομέρο έδωσε απο τα δεξιά για τον Σαλπιγγίδη που προσπάθησε να γυρίσει και κέρδισε το κόρνερ...

08' Ο Καστίγιο ελίχθηκε απο τα δεξιά και έδωσε στον Μάριτς έξω απο την περιοχή, που έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε μακριά απο την εστία του Παναθηναϊκού.

05' Ο Σαλπιγίδης έβαλε ωραία το σώμα και κέρδισε την μπάλα, με τον αμυντικό του Ολυμπιακού να τον ανατρέπει λίγο κάτω απο την μεσαία γραμμή. Ο Βίκτορ έκτέλεσε το φάουλ, όμως η κεφαλιά του Τζιόλη πέρασε μακριά απο την εστία του Νικοπολίδη.

04' Ο Βίκτορ βρήκε χώρο απο τ' αριστερά και έκανε την σέντρα, όμως οι αμυντικοί του Ολυμπιακού απομάκρυναν μπροστά απο τον Σαλπιγγίδη.

03' Ο Ριβάλντο προσπάθησε να κάνει την πάσα στον Καστίγιο, όμως η πάσα του ήταν δυνατή...

02' Ο Ρομέρο προωθήθηκε απο τα δεξιά και έκανε την σέντρα, όμως ο Νικοπλίδης βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα.

01' Έναρξη αγώνα με τον Ολυμπιακό στη σέντρα.

Συνθέσεις
Παναθηναϊκός (Β. Μουνιόθ)
: Εμπέντε, Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Σέριτς, Μπόβιο, Τζιόλης, Ρομέρο, Βίκτορ, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης.

Ολυμπιακός (Τ. Σόλιντ): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ, Κωστούλας, Ντομί, Στολτίδης, Μάριτς, Ριβάλντο, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου.

Διαιτητής: Β. Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)
Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Θεσ/νίκης), Δ.Σαραϊδάρης (Θεσ/νίκης)

Μικρά-μικρά απο το ΟΑΚΑ

19.00: Οι δυο ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και οι οργανωμένοι σηκώνουν χαρτόνια στα χρώματα του Παναθηναϊκού.

18.56: Τα μεγάφωνα ανακοινώνουν οτι ο Τζιόλης θα πάρει την θέση του Μπίσκαν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

18.50: "Λαγοί εμείς την πέφτουμε σε Club ανοικτά και παίρνουμε πανιά και εσείς τα ξημερώματα σπάτε μαγαζιά κάτω απο Club κλειστά" αναφέρουν σε πανό τους οι οπαδοί του "τριφυλλιού".

18.47: Ξαφνικό πρόβλημα με τον Μπίσκαν! Ο Κροάτης ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε απο την προθέρμανση, με τον Αλέξανδρο Τζιώλη ν' αρχίζει πρόγραμμα...

18.45: Οι παίκτες του Ολυμπιακού επιστρέφουν στ' αποδυτήρια καθώς ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα τους.

18.30: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγαίνουν για προθέρμανση και οι οπαδοί τους αποθεώνουν...

18.19: Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγαίνουν για προθέρμανση και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τους "υποδέχονται" με εντονότατες αποδοκιμασίες.

18.17: Οι οργανωμένοι του "τριφυλλιού" αρχίζουν τις εκπλήξεις για τον αποψινό αγώνα, καθώς σήκωσαν ένα μεγάλο πανό με τον αριθμό 13 δαφνοστεφανωμένο και την ημερομηνία 1966-2006 για τα 40 χρόνια του συνδέσμου....

18.15: Είναι η σειρά να ξεκινήσουν προθέρμανση οι τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού...

18.13: Βγήκε στον αγωνιστικό χώρο και το διαιτητικό τρίο για το δικό τους ζέσταμα...

18.05: Οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού βγήκαν για προθέρμανση και αποδοκιμάστηκαν έντονα απο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού...

17.51: Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είναι γνωστή απο το πρωί και δεν έγινε κάποια αλλαγή. Εμπέντε, Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Σέριτς, Μπόβιο, Μπίσκαν, Ρομέρο, Βίκτορ, Παπαδόπουλος και Σαλπιγγίδης.

17.48: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και γνωρίζουν την αποθέωση απο τους οπαδούς του, που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για νίκη επί του Ολυμπιακού.

17.44: Έφθασε στο ΟΑΚΑ και η αποστολή του Παναθηναϊκού και γνώρισε την αποθέωση απο τους οπαδούς που είναι έξω απο το γήπεδο.

17.42: Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Σέζαρ, Κωστούλας, Ντομί, Στολτίδης, Μάριτς, Ριβάλντο, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς και Κωνσταντίνου οι εκλεκτοί του Τροντ Σόλιντ.

17.38: Αρχίζουν να... ζεσταίνονται τα πράγματα στο ΟΑΚΑ, αφού με την πάροδο του χρόνου, αυξάνονται οι οπαδοί στις εξέδρες και περιμένουν την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού.

17.24: Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και όπως ήταν αναμενόμενο αποδοκιμάζονται απο τους οπαδούς των γηπεδούχων που είναι στις εξέδρες.

17.21: Έφθασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Ολυμπιακού με την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν ο πρώτος που κατέβηκε απο το πούλμαν, με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου ν' αποδοκιμάζεται έντονα απο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που ήταν έξω απο τις θύρες του γηπέδου.

17.08: "Μπορεί να μην είμαι καιρό στην Αθήνα, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη οικογένεια, μεγάλος σύλλογος, με σπουδαίους παίκτες και σίγουρα είναι τιμή που ανήκω σε αυτόν" δηλώνει στο match programme ο Αντρέας Ίβανσιτς που δεν θα είναι στον αγώνα, λόγω τραυματισμού.

16.58: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην θύρα των οργανωμένων και ετοιμάζουν μερικές... εκπλήξεις για την έναρξη του αγώνα.

16.45: Εφθασε στο ΟΑΚΑ η ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού και μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.





































































































































































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ