STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τι ισχύει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και τι διακυβεύεται στη Λεωφόρο την Κυριακή

2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός μονομαχούν για την 3η θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη χρονιά. Τι κρίνεται στο ντέρμπι των αιωνίων.

Το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League φτάνει προς το φινάλε του. Η μάχη στα playoffs δεν αφορά μονάχα στην κορυφή, αλλά και στην διεκδίκηση των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μια αγωνιστική πριν το τέλος
Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μια αγωνιστική πριν το τέλος

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν "κλειδώσει" την ευρωπαϊκή τους παρουσία και το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (19/5, 20:00) θα είναι καθοριστικό για την 3η θέση.

Τα σενάρια για την 3η θέση και τι κρίνει το ντέρμπι

Εξετάζουμε τα σενάρια βάσει των τωρινών δεδομένων, με την 2η και την 3η θέση να οδηγούν στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League και τον Κυπελλούχο να παίρνει το εισιτήριο των προκριματικών του Europa League.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτή την στιγμή στην 3η θέση με 73 πόντους στο +2 από τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να αναμετρούνται την Κυριακή στη Λεωφόρο (19/5, 20:00).

Οι ερυθρόλευκοι με διπλό ή ισοπαλία θα μείνουν πάνω από τους πράσινους. Απεναντίας, το τριφύλλι χρειάζεται μόνο νίκη για να εξασφαλίσει την 3η θέση.

Ο δεύτερος δρόμος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός, εάν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson στον τελικό με τον Άρη στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, τότε θα έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League ό,τι και αν έχει συμβεί στο πρωτάθλημα.

Ο δεύτερος δρόμος του Ολυμπιακού περνάει μέσα από τον τελικό του Conference League στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena. Εάν κατακτήσει το τρόπαιο απέναντι στη Φιορεντίνα, τότε θα εξασφαλίσει μία θέση στο League Stage του Europa League την επόμενη περίοδο.

Να σημειωθεί πως εάν ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει ευρωπαϊκή θέση μέσω πρωταθλήματος και κατακτήσει και το Conference League το "εισιτήριό" του στα προκριματικά της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης δεν μεταβιβάζεται.

Τι ισχύει με την 4η θέση

Η 4η θέση μπορεί επίσης να δώσει ευρωπαϊκή θέση. Πώς θα γίνει αυτό; Εάν η ομάδα που κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson έχει εξασφαλίσει και την πρώτη θέση στην τριάδα.

Με λίγα λόγια, εάν ο Παναθηναϊκός τερματίσει τρίτος και πάρει και το Κύπελλο, τότε αυτομάτως η 4η θέση οδηγεί στα προκριματικά του Conference League και θα ευνοηθεί ο Ολυμπιακός (αν δεν έχει κατακτήσει το Conference League). Σε περίπτωση που ο Άρης σηκώσει το τρόπαιο, τότε η 4η θέση δεν δίνει ευρωπαϊκό "εισιτήριο".

Δείτε την Game Night:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ