ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πάει στην "OPAP Arena" με πληγές στον άξονα, αλλά και πίστη για τη νίκη

Παναθηναϊκός: Πάει στην "OPAP Arena" με πληγές στον άξονα, αλλά και πίστη για τη νίκη
INTIME

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με περιορισμένες επιλογές και εναλλακτικές στον άξονα λόγω των απουσιών των τραυματιών Τζούριτσιτς και Τσέριν, αλλά με μεγάλη πίστη για τη νίκη που θα του δώσει μεγάλη ώθηση στη μάχη του τίτλου.

Αφήνοντας στην άκρη μια και καλή πλέον τα... απόνερα της υπόθεσης Μπρινιόλι, ο Παναθηναϊκός επικεντρώνεται απόλυτα στην αποψινή (14/1, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD, LIVE από το SPORT24), μεγάλη μάχη με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα: Και βαθμολογικά -δεδομένου πως τις δύο ομάδες χωρίζουν πλέον δύο βαθμοί- και αγωνιστικά ως ματς αποδείξεων για τη δυναμική του "τριφυλλιού" στη μάχη για τον τίτλο και ψυχολογικά, αφού μία πιθανή νίκη μπορεί να απογειώσει τη διάθεση και την πίστη όλων στην ομάδα για τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην έδρα των κιτρινόμαυρων με αρκετές πληγές στον άξονά του: Εκτός αποστολής κι αγώνα ο Φίλιπ Τζούριτσιτς που τέθηκε νοκ-άουτ για το επόμενο δεκαήμερο με θλάση α’ βαθμού στον ορθό μηριαίο μυ, εκτός κι ο Άνταμ Τσέριν με ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο, ακόμη κι ο Άλεξ Γερεμέγεφ, ο οποίος τέθηκε off στην προπόνηση του Σαββάτου (13/1). Συν βεβαίως τον "Τούκου" Παλάσιος που "τρέχει" για να προλάβει το μεγάλο ματς της 28ης Ιανουαρίου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και τους μόνιμους απόντες Χόρντουρ Μάγκνουσον, Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Ακόμη πιο δύσκολος γρίφος η αποψινή ενδεκάδα για τον Φατίχ Τερίμ που θέλει απ’ τους παίκτες του πνεύμα πολεμιστή και μεγαλύτερη ένταση απ’ αυτή που έβγαλαν στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου κυπελλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, απέναντι σε έναν ξεχωριστό αντίπαλο, σε ένα ματς που είχε "κυκλώσει" εξαρχής κι ο ίδιος σ’ αυτή τη σειρά των μεγάλων αγώνων του Ιανουαρίου.

Η ενδεκάδα θα έχει δεδομένα νέες αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Με πιο σημαντική όλων την επικείμενη επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, που θα δώσει την ευκαιρία στον Γουίλιαν Αράο να επανέλθει στο φυσικό χώρο ευθύνης του, στο "6" μπροστά απ’ την άμυνα και σε ένα σημείο του γηπέδου όπου θα δοθεί και η μεγαλύτερη μάχη για το ποιος θα επιβάλλει το δικό του ποδόσφαιρο.

Οι επιλογές, ο Μαντσίνι κι ο Ιωαννίδης

Ο Ολλανδός αρχηγός του Παναθηναϊκού θα έχει δίπλα του τον Τιν Γεντβάι, με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να επανέρχεται δεξιά και τον Χουάνκαρ να είναι στο 50-50 με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς για τη θέση του αριστερού μπακ στην αμυντική τετράδα μπροστά απ’ τον Γιούρι Λοντίγκιν.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Αράο θα είναι στο "6" με τον Τόνι Βιλένα στο "8" και τον Μπερνάρ Ντουάρτε σε ρόλο "δεκαριού". Στο δεξί "φτερό" της επίθεσης, ο Ντάνιελ Μαντσίνι έδειξε με την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο του clasico, πως σ’ αυτό το φεγγάρι δεν μπορεί να απουσιάζει απ’ την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ενώ αριστερά η θέση διεκδικείται με τις ίδιες πιθανότητες απ’ τους Μπένιαμιν Βέρμπιτς και Αϊτόρ.

Στη δε κορυφή της επίθεσης, θα πάρει ξανά θέση ο Φώτης Ιωαννίδης που θα ψάξει γκολ σε άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι, σε ένα γήπεδο που πέρσι είχε δοκάρι (στο 98’ στην ήττα με 1-0 της κανονικής περιόδου) και χαμένο τετ-α-τετ στο 0-0 των playoffs. Και θέλει τούτη τη φορά να είναι τρίτη και... φαρμακερή.

Διαθέσιμος στην αποστολή είναι πλέον κι ο Δημήτρης Λημνιός, ο οποίος δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με ταπράσινα ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, ενώ μετά τις εξελίξεις με τον Μπρινιόλι, ως τρίτος γκολκίπερ πίσω απ’ τους Λοντίγκιν και Ξενόπουλο, μπήκε στην αποστολή ο Σάιρους Μαργκόνο της β’ ομάδας.

Αναλυτικά την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (14/1, 20:30) μεγάλο αγώνα με την ΑΕΚ στην "OPAP Arena" συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Μαργκόνο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Βιλένα, Αράο και Βέρμπιτς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ