ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-1

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-1
ΓΙΑ ΣΩΚ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΑΟ

Ο εντυπωσιακός Παναθηναϊκός διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 4-1 και χρειάζεται ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ με αντίπαλο την ΑΕΚ για να κουνήσει το... σεντόνι με τα αστέρια (video)

Νικηφόρο ήταν το "αντίο" του Παναθηναϊκού μπροστά στο κοινό του για την φετινή σεζόν, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το συγκρότημα του Τεν Κάτε με σημάδια κόπωσης επικράτησε με γκολ των Καραγκούνη (36' πέναλτι), Γκάμπριελ (40'), Σαλπιγγίδη (59') και Πετρόπουλος (89') και παρέμεινε αήττητο για 17 αγώνες έχοντας την καλύτερη επίθεση στα πλέι-οφ.
Οι φιλοξενούμενοι που διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι που καταλόγισε ο κ. Σπάθας στον Αραμπατζή με πολλές απουσίες βασικών στελεχών τους δεν έπεισαν για άλλη μια φορά στην Αθήνα και έφυγαν χωρίς κάτι θετικό, ενώ έμειναν και εκτός δεύτερης θέσης στην ειδική βαθμολογία. Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ο Αναστασάκος στο 63'.

Βαθμολογία

Παναθηναϊκός 15
ΑΕΚ 12
ΠΑΟΚ 6
Λάρισα 1






Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα (62' Μάτος), Σιμάο, Γκάμπριελ, Καραγκούνης (62' Χριστοδουλόπουλος), Ρουκάβινα (76' Πετρόπουλος), Σαλπιγγίδης.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Μπιζέρα, Λίνο, Μπαλάφας, Ηλιάδης, Βερόν (79' Βαγγελής), Βιεϊρίνια (43' Κωνσταντινίδης), Λάκης (56' Αναστασάκος), Μπακαγιόκο.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιάς)

Κίτρινες: - / Αραμπατζής

Κόκκινες: -
Με μια ματιά


Μετά την λήξη της τιμωρίας των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο ο Τεν Κάτε αναθεώρησε τα πλάνα της ενδεκάδας μετά το ματς στο Αλκαζάρ και τους έβαλε και πάλι στην μεσαία γραμμή. Συνεπως οι Μάτος και Χριστοδουλόπουλος έμειναν εκτός με τους Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδη και Γκάμπριελ να είναι η "τριπλέτα" στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Φερνάντο Σάντος που είχε δεδομένες τις απώλειες των Μουσλίμοβιτς, Χούτου Γκαρσία, Κονσεϊσάο και Κοντρέρας (τελικά έμεινε εκτός αποστολής) παρέταξε την ομάδα του με αρκετά νέα πρόσωπα στα πλέι-οφ. Μπαλάφας, Ηλιάδης και Αραμπατζής πήραν φανέλα βασικού όπως και οι Λάκης, Μπιζέρα που κάλυψε την θέση του Κοντρέρας.

Οι δύο ενδεκάδες γνωρίζοντας το αποτέλεσμα στο Αλκαζάρ, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με υποτονικό ρυθμό, μουρμούρα από την εξέδρα (αποδοκιμασίες με την συμπλήρωση του 12ου λεπτού) και τους 22 παίκτες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους.

Το πρώτο αξιόλογο σουτ και τα πρώτα χειροκροτήματα της εξέδρας ήρθαν στο 17', όταν ο Καραγκούνης εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Χαλκιάς έστω και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" απάντησε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο πέντε λεπτά αργότερα (22') όταν ο Βερόν σούταρε από την γωνία της μεγάλης περιοχή του "τριφυλλιού" αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Στο 24' ο Σπυρόπουλος που έδειχνε πολύ κινητικός από την αριστερή πλευρά, βγήκε σε μια αντεπίθεση και με μια ξαφνική σέντρα-σουτ ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε μια πολύ δύσκολη απόκρουσε σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, λίγο πιο κάτω από την σέντρα και στον άξονα, ο Βύντρα έκανε εντυπωσιακή ντρίπλα και σούταρε δυνατά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, ωστόσο ο διεθνής αμυντικός κέρδισε το χειροκρότημα και την αναγνώριση από τους οπαδούς που φώναζαν το όνομά του.

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό και έχοντας την εδαφική υπεροχή αναζητούσε τον τρόπο που θα έφτανε στο γκολ εκμεταλλευόμενος παράλληλα τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου του. Ο Ρουκάβινα στο 35' έκανε την σέντρα και ο Σαλπιγγίδης στην κίνηση να πάει για την κεφαλιά μέσα στην περιοχή φάνηκε να ανατρέπεται από τον Αραμπατζή (τον είχε αγκαλιάσει στο ξεκίνημα) με συνέπεια ο κ. Σπάθας να υποδείξει το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτην των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Καραγκούνης που ευστόχησε στο 36' δίνοντας το προβάδισμα στους "πράσινους".

Το γκολ αυτό έδωσε "φτερά" στους γηπεδούχους ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Φερνάντο Σάντος ζητούσε από τον Κωνσταντινίδη να πάει κοντά του για να τον "ρίξει" εσπευσμένα στο ματς. Πριν προλάβει ο Πορτογάλος να κάνει την αλλαγή του με τον συμπατριώτη του Βιεϊρίνια (έγινε τελικά στο 43'), οι γηπεδούχοι έφτασαν σ' ένα ακόμη γκολ.

Και πάλι μετά από μια επιθετική ενέργεια από τ' αριστερά, ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα και ο Γκάμπριελ σχεδόν από το σημείο του πέναλτι με κεφαλιά (χωρίς να πηδήξει καθόλου) έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χαλκιά που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ετσι, οι "πράσινοι" πανηγύρισαν το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, δίνοντας σαφές προβάδισμα για την νίκη στην ομάδα του Τεν Κάτε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τους δύο προπονητές και με τους "πράσινους" να ξεκινούν πιο "ζεστά" σε σχέση με την αρχή του αγώνα. Ετσι με την συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, ο Σπυρόπουλος έκανε σέντρα και ο Γκάμπριελ με απευθείας σουτ απείλησε αλλά η μπάλα πέρασε με περίεργη τροχιά άουτ.

Στο 56' ο Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε και την δεύτερη αλλαγή του ενισχύοντας την επίθεσή του με τον Αναστασάκο να παίρνει την θέση του Λάκη και τον Μπακαγιόκο να πηγαίνει στην θέση του στα δεξιά.

Οι "πράσινοι" πιο ουσιαστικοί όμως αύξησαν τον δείκτη του σκορ στο 59' σε 3-0 (διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι για οφ-σαιντ), όταν μετά την σέντρα του Σπυρόπουλου, ο Μπιζέρα δεν μπόρεσε να απομακρύνει και από κοντά ο Σαλπιγγίδης σκόραρε και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ και πάλι όμως δεν το πανηγύρισε. Το γκολ αυτό οδήγησε άμεσα τον Ολλανδό τχνικό των γηπεδούχων να ξεκουράσει τους Καραγκούνη και Ζιλμπέρτο Σίλβα με τους Χριστοδουλόπουλο και Μάτος να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η απάντηση στο γκολ του Παναθηναϊκού ήρθε με τον ίδιο τρόπο και από τους φιλοξενούμενους που εκμεταλλεύθηκαν ένα λάθος της "πράσινης" άμυνας. Συγκεκριμένα στο 63' ο Βύντρα προσπάθησε να αλλάξει παιχνίδι και πλευρά με συνέπεια ο Μπακαγιόκο που "έκλεψε" να σουτάρει με δύναμη, ο Γκαλίνοβιτς απόκρουσε χωρίς να απομακρύνει και ο επερχόμενος Αναστασάκος σε κενή εστία μείωσε σε 3-1 για τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Οι γηπεδούχοι δεν προήθηκαν από το γκολ και συνέχισαν να "κυνηγούν" και πάλι το γκολ. Στο 66' ο Γκάμπριελ έκανε την σέντρα και ο Βύντρα με κεφαλιά είδε τον Χαλκιά να μπλοκάρει, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος με δυνατό σουτ είδε τον διεθνή πορτιέρο να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι δύο τεχνικοί στα τελευταία λεπτά "έριξαν" στο ματς τους Πετρόπουλο και Βαγγελή αντίστοιχα, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν το επιθετικό τους κρεσέντο αλλά σε χαλαρό στυλ και με τον δραστήριο Γκάμπριελ στο 82' να αστοχεί σ' άλλο ένα σουτ.

Στο φινάλε του ματς ο Πετρόπουλος έβαλε και το "κερασάκι" πετυχαίνοντας με δυνατό σουτ το 4-1 για τον θρίαμβο των "πράσινων" επί του ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-1



Συνέντευξη Τύπου


Χενκ Τεν Κάτε (Παναθηναϊκός): " (Ειναι αβαντάζ ότι η ομάδα πάει για 2 αποτελέσματα με την ΑΕΚ ή πάει για την νίκη): Σίγουρα, είναι πλεονέκτημα. Και η ΑΕΚ παίζοντας ιδιαίτερη άμυνα βγαίνει σε αντεπιθέσεις. Τώρα δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα απλά να περιμένουμε. Εκείνοι τώρα θα υποχρεωθούν να αντεπιτεθούν, θ' ανεβούν ψηλά και ελπίζω ότι θα βρούμε διαδρόμους για αντεπιθέσεις. Σας παρακαλώ θα ήθελα ερωτήσεις για το σημερινό ματς.

(Πόσο δύσκολο ήταν να έχουν κίνητρο οι παίκτες μετά το 0-0 της ΑΕΚ στην Λάρισα): Δεν ήταν δύσκολο αφού είχαν δουλέψει σωστά οι παίκτες. Μετά το 2-0 κάποιοι χαλάρωσαν. Ωστόσο πρέπει να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένοι. Για παράδειγμα ο Λουκάς Βύντρα, που έπαιξε ένα φανταστικό ματς και αν δεν έκανε το λάθος θα ήταν ο κορυφαίος και ήταν. Ολη οι αμυντικοί πήγαν πολύ καλά. Μόνο να δει κάποιος πόσο βοήθησαν στην επίθεση οι Μουν και Σπυρόπουλος αρκεί για να καταλάβει πόσο καλά έπαιξαν.

(Εχει άλλη έννοια η χειρονομία να χειροκροτήσουν τους οπαδούς): Αυτό ήταν το τελευταίο εντός έδρας μας παιχνίδι. Και θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την συμπαράστασή τους. Εμείς δεν κερδίσαμε το παιχνίδι ωστόσο εκείνοι το κατέκτησαν. Ηταν φανταστικοί και τους ευχαριστούμε.

(Η στήριξη σας από τους μετόχους σας βοηθάει για να πάρετε του χρόνου το πρωτάθλημα): Ειναι σημαντικό να έχεις στήριξη από τους διοικούντες ωστόσο εγώ ήθελα το πρωτάθλημα και δεν το πήραμε. Αυτό που προέχει είναι να προσθέσουμε στην ομάδα ποιοτικούς παίκτες για να κάνουν ποιο ελκυστικό και πρωταγωνιστή τον Παναθηναϊκό.

(Μετά τα πλει-οφ έχετε αναιρέσει κάτι με τους παίκτες που είναι να αποχωρήσουν:) Οχι δεν αλλάζει η άποψή μου σε 4-5 παιχνίδια, αλλά απ΄'ολη την αγωνιστική περίοδο. Εχουμε ήδη αποφασίσει και δεν αλλάζω κάτι σ' αυτό. Στο ποδόσφαιρο ωστόσο τα πάντα είναι πιθανά.







".

Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ): " Ο Παναθηναϊκός σαφέστατα καλύτερο στο παιχνίδι. Κέρδισε δίκαια. Η ομάδα μου δυστυχώς ήταν μια καρικατούρα από την εικόνα του περσινού πρωταθλήματος. Χωρίς καμία οργάνωση, χωρίς τίποτα. Κάναμε πολλά λάθη που δεν επιτρεπονται στο επίπεδο αυτό. Εννοείται ότι ξέραμε πως δεν ήταν καλά τα πράγματα ειδικά μετά τα αποτελέσματα στα πλέι-οφ. Αλλά και πάλι περίμενα περρισότερα σαν νοοτροπία και αντίδραση. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να κάνει μεγάλο ματς κέρδισε εύκολα.

(Που οφείλονται οι πολλές αλλαγές): Τα περισσότερα άτομα που δεν αγωνίστηκαν είχαν κάποια προβλήματα. Ο Ιβιτς που ήταν στον παγκο είχε ενοχλήσεις στην μέση στο ξενοδοχείο. Ο Κοντρέρας δεν μπόρεσε χτες στην προπόνηση ενώ δεν έλειπαν και οι άλλες απουσίες.

(Ποιος πιστεύετε ότι θα πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στους ΠΑΟ και ΑΕΚ): Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις. Και οι δύο ομάδες παίζουν σ ένα αγώνα τους κόπους μιας χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός απλά παίζει και για δύο αποτελέσματα.

(Ενα σχόλιο για τον ΠΑΟΚ που κατέληξε 2ος στην βαθμολογία και 3ος στα πλέι-οφ) Στην κατάταξη της βαθμολογίας η αλήθεια είναι ότι είναι δεύτερος και στα πλει-οφ είναι τρίτος. Αυτή είναι η αλήθεια.





".

Εισιτήρια: 14.673 - Εισπράξεις: 184.729 ευρώ

Όλα τα λεφτά...
Οι εξάρσεις του Γιώργο Καραγκούνη που "έσπρωχναν" όποτε έπρεπε τους "πράσινους". Ακόμα την ιδανική κεφαλιά στο 2-0 του Γκάμπριελ... αλλά και την ντρίπλα του Βύντρα στον Βερόν με τον διεθνή αμυντικό να αποθεώνεται.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την άσχημη εικόνα της μη έλευσης των οπαδών του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο εντός έδρας ματς των "πράσινων" και παρόλο που η ώρα ήταν ιδανική σε ότι αφορά την θερμοκρασία. Το πολύ κακό πρώτο 20λεπτο του ματς.

To Live του αγώνα από τον Δημήτρη Χονδρογιάννη
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
Φερνάντο Σάντος: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Μπιζέρα, Ηλιάδης, Βερόν, Λίνο, Βιεϊρίνια, Μπαλάφας, Λάκης, Μπακαγιόκο
Η 11άδα των γηπεδούχων Παναθηναϊκός
Χενκ Τεν Κάτε: Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ, Καραγκούνης, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Η.Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Δ.Μπιτσίδης (Θράκης), Ν.Φαντόπουλος (Πειραιά)

1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
6' Σχόλιο
Τίποτα ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
10' Σχόλιο
Ισορροπημένο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έχει τον έλεγχο της μπάλας, όμως ο ΠΑΟΚ αμύνεται καλά. Οι Θεσσαλονικείς με αντεπιθέσεις θέλουν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τους γηπεδούχους.
12' Κόρνερ Παναθηναϊκός
21' Οφσάιντ ΠΑΟΚ Λάκης
22' Σουτ ΠΑΟΚ Βερόν
Δυνατό διαγώνιο σουτ του Βερόν, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκαλίνοβιτς.
24' Σουτ Παναθηναϊκός Σπυρόπουλος
Σέντρα-σουτ από τον Σπυρόπουλο, η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα της εστίας του ΠΑΟΚ, όμως ο Χαλκιάς εκτινάχθηκε και απέκρουσε.
24' Κόρνερ Παναθηναϊκός
27' Κόρνερ Παναθηναϊκός
29' Σουτ Παναθηναϊκός Βύντρα
Μακρινό σουτ του αμυντικού των γηπεδούχων, όμως η μπάλα πέρασε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
35' Πέναλτι Παναθηναϊκός
Ο Αραμπατζής ανέτρεψε τον Σαλπιγγίδη και ο Σπάθας "έδειξε" την άσπρη βούλα.
35' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός Αραμπατζής
Για το μαρκάρισμα πάνω στον Σαλπιγγίδη.
36' Γκολ Παναθηναϊκός Καραγκούνης
Ο Καραγκούνης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης. Στην μία γωνία ο Χαλκιάς, στην άλλη η μπάλα.
38' Σουτ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Κακό σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ.
40' Γκολ Παναθηναϊκός Γκάμπριελ
Σέντρα από τα αριστερά του Σπυρόπουλου, ο Γκάμπριελ μόνος του από το σημείο του πέναλτι, έκανε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, χωρίς ο Χαλκιάς να μπορεί να αποκρούσει.
43' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Παντελής Κωνσταντινίδης στη θέση του Βιεϊρίνια που φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού
50' Σουτ Παναθηναϊκός Γκάμπριελ
Σουτ του Βραζιλιάνου, αλλά η μπάλα κατέληξε μακριά άουτ.
56' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Αναστασάκος στη θέση του Λάκη
59' Γκολ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
Σέντρα από τα αριστερά του Σπυρόπουλου, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και από πολύ κοντά νίκησε τον Χαλκιά για το 3-0.
61' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Καραγκούνη.
62' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Μάτος στη θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα.
62' Οφσάιντ Παναθηναϊκός Γκάμπριελ
64' Γκολ ΠΑΟΚ Αναστασάκος
Δυνατό σουτ του Μπακαγιόκο, αποκρούει ο Γκαλίνοβιτς, όμως ο Αναστασάκος που ακολουθούσε τη φάση, από κοντά με πλασέ μείωσε για τον ΠΑΟΚ.
69' Σουτ Παναθηναϊκός Χριστοδουλόπουλος
Δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, όμως απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χαλκιάς.
70' Κόρνερ Παναθηναϊκός
77' Οφσάιντ Παναθηναϊκός Σαλπιγγίδης
77' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Πετρόπουλος στη θέση του Ρουκάβινα.
79' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Βαγγελής στη θέση του Βερόν.
82' Σουτ Παναθηναϊκός Γκάμπριελ
Δυνατό σουτ του Γκάμπριελ, η μπάλα πέρασε άουτ.
90' Γκολ Παναθηναϊκός Πετρόπουλος
Δύο μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Πετρόπουλος "πιάνει" ένα καταπληκτικό σουτ, αφήνοντας... άγαλμα τον Χαλκιά που δεν έκανε προσπάθεια να αποκρούσει.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
92' Λήξη αγώνα
Βαθμολογία πλέι-οφ (5 αγώνες):
Παναθηναϊκός 15
ΑΕΚ 12
ΠΑΟΚ 6
Λάρισα 1
Τελευταία αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ-Λάρισα































































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ