ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Περιμένει τον Σάρι, μιλάει και με Νίκο Κόβατς

Παναθηναϊκός: Περιμένει τον Σάρι, μιλάει και με Νίκο Κόβατς
AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η απάντηση του Μαουρίτσιο Σάρι στην πρόταση που του κατέθεσε ο Παναθηναϊκός. Την ίδια στιγμή, οι πράσινοι προετοιμάζουν το έδαφος για κάθε ενδεχόμενο.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει την απάντηση του Μαουρίτσιο Σάρι, στην πρόταση που του κάτεθεσε από το περασμένο Σαββατοκύριακο, μέσω της απευθείας επαφής που είχε με τον Ιταλό τεχνικό, ο Γιάννης Αλαφούζος. Η οριστική απόφαση του 65χρονου προπονητή αναμένεται να ανακοινωθεί στους πράσινους μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο Παναθηναϊκός έχει ρίξει στο τραπέζι ένα τεράστιο συμβόλαιο, ύψους 13,5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια (4,5 εκατ. ευρώ το χρόνο) και εν λευκώ διαχείριση της ομάδας. Ο Σάρι το σκέφτεται πολύ σοβαρά εδώ και μέρες και για αυτό δεν απέρριψε εξ αρχής την πρόταση των πράσινων, όπως έκανε για παράδειγμα με την Μπεσίκτας.

Πλέον, το τριφύλλι περιμένει τον πολύπειρο τεχνικό κι αν υπάρχει ένα θετικό στην όλη ιστορία, είναι πως ομάδες που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον πρώην τεχνικό της Λάτσιο, όπως η Φιορεντίνα και η Σεβίλλη έκλεισαν ήδη άλλους προπονητές, τον Ραφαέλε Παλαντίνο και τον Γκαρσία Πιμιέντα αντίστοιχα. Το ζητούμενο βέβαια, είναι τι θα κάνει και η Λέστερ, διότι ίσως αυτή είναι η ομάδα που περιμένει ο Σάρι.

Άμεσα οι εξελίξεις, στο κάδρο και ο Κόβατς

Η απάντηση του Ιταλού εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τραβήξει χρονικά πέρα από την Τρίτη, καθώς ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει προετοιμασία στα μέσα Ιουνίου, επομένως τα χρονικά περιθώρια είναι στενά. Υπενθυμίζεται, ότι ως κυπελλούχος Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, άρα το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου.

Εν αναμονή λοιπόν των οριστικών εξελίξεων με τον Σάρι, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται παράλληλα σε επαφές και με άλλους υποψήφιους τεχνικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, εδώ και μέρες είχαν γίνει επαφές και με τον Νίκο Κόβατς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βόλφσμπουργκ τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Κροάτης τεχνικός ταιριάζει στο προφίλ που ψάχνει το τριφύλλι, καθώς έχει θητεύσει σε πάγκους ομάδων από το Top5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, κάνοντας μάλιστα πρωταθλητισμό με την Μπάγερν. Ειδικά με τους Βαυαρούς κατέκτησε το νταμπλ το 2019, ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά, είχε οδηγήσει την Αϊντραχτ στην κατάκτηση του κυπέλλου Γερμανίας. Μετά την Μπάγερν, δούλεψε στη Μονακό και εν συνεχεία ήταν για σχεδόν δύο χρόνια στο τιμόνι Βόλφσμπουργκ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ