ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Σκέψεις να προφυλαχθεί ο Κουρμπέλης (και) λόγω των καρτών

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης INTIME

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκέφτεται να προφυλάξει τον Κουρμπέλη από τον αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και αναμένεται να κάνει ένα μικρό φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα των πράσινων.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία προετοιμασία... εξπρές μετά τον μεγάλο αγώνα στην Τούμπα και ταξίδεψε ήδη για τον Βόλο για τον αυριανό (26/4, 18:00, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) αγώνα με την τοπική ομάδα για την 6η αγωνιστική των playoffs, σ’ αυτό το back to back δεκαπενθήμερο με 5 σερί ματς, όπου θα κριθούν τα πάντα στη μάχη του τίτλου.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να κάνει ένα μικρό "φρεσκάρισμα" στην ενδεκάδα των "πράσινων", διότι είναι μεγάλη η φθορά απ’ τα σερί παιχνίδια κι απαιτείται προσεκτική διαχείριση. Υπάρχει όμως κι άλλη μία παράμετρος που λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψην του ο Σέρβος τεχνικός κι αυτή έχει να κάνει με τις κίτρινες κάρτες.

Στον προ δύο ημερών αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Παναθηναϊκός έφτασε αριθμό... ρεκόρ για φέτος, καθότι είδε 7 παίκτες του να σημειώνονται στο "τεφτέρι" του Γερμανού ρέφερι Σίμπερτ (Κουρμπέλης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μπερνάρ, Μάγκνουσον, Κλεϊνχέισλερ, Βέρμπιτς). Απ’ την εκκίνηση των playoffs οι "πράσινοι" έφτασαν πια τις 17 κίτρινες (3,4 ανά αγώνα), την στιγμή που στη regular season είχαν 43 κίτρινες σε 26 αγώνες (1,65 μ.ο.).

Το πρώτο "πρόβλημα" ή ο πρώτος "πονοκέφαλος" ωστόσο, αφορά τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αντίκρισε στην Τούμπα την 3η κίτρινη κάρτα στα playoffs (γλιτώνοντας την αποβολή στις καθυστερήσεις σε φάση που χρησιμοποίησε το χέρι) και έφτασε πλέον το όριο "επιφυλακής", κυρίως λόγω του μεγάλου αγώνα που ακολουθεί με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή (30/4) στη Λεωφόρο.

Γιατί; Διότι αν και στην κανονική περίοδο της Stoiximan Super League, όταν ένας ποδοσφαιριστής φτάνει τις 4, τις 7 ή τις 10 κίτρινες μπορεί να δηλωθεί για να εκτίσει την ποινή του σε ένα απ’ τα 4 επόμενα ματς (με εξαίρεση τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου), στα playoffs δεν ισχύει η συγκεκριμένη "επιλογή".

Για την ακρίβεια στην παράγραφο 4δ του άρθρου 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αναφέρεται ρητά πως "...οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να δηλώσουν προς έκτιση ποινής τις αγωνιστικές των αγώνων κατάταξης (playoffs/playouts) που τυχόν ακολουθούν την κανονική αγωνιστική περίοδο. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω αγώνων κατάταξης οι οικείες ποινές εκτίονται υποχρεωτικά κατά τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές".

Όπερ σημαίνει πως εάν ο Κουρμπέλης δει κάρτα στον αυριανό (26/4) αγώνα με τον Βόλο στο "Πανθεσσαλικό", θα χάσει το αμέσως επόμενο ματς του Παναθηναϊκού, το οποίο είναι βεβαίως η μονομαχία... τίτλου με την ΑΕΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης".

Κι αυτό σίγουρα θα παίξει ρόλο στη συνολική διαχείριση που θα κάνει ο Γιοβάνοβιτς στο συγκεκριμένο ματς με τους Θεσσαλούς, όσον αφορά την ενδεκάδα, έχοντας σκέψεις για να προφυλάξει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, με μικρή τροποποίηση του συστήματος σε πολύ πιο "καθαρό" 4-2-3-1 και τους Ρουμπέν, Τσέριν στον άξονα και τον Μαντσίνι στην ενδεκάδα (αριστερά), προκειμένου να επιστρέψει στο "10" ο Μπερνάρ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ