ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Σπάρτα Πράγας 3-0

Παναθηναϊκός-Σπάρτα Πράγας 3-0
πανηγυρική

Ο Σαριέγκι σταμάτησε τη μουρμούρα. Ο Κατσουράνης έδωσε σύνθημα για πανηγυρισμούς. Ο Σαλπιγγίδης ''έκλεισε'' τα εισιτήρια για τη Νιόν. ΠΑΟ-Σπάρτα: 3-0... Να περάσει ο επόμενος (vids)

Ο Σαριέγκι άνοιξε το σκορ στο 45' με κεφαλιά, στο 54' ο Κατσουράνης με πλασέ πέτυχε το 2-0 και στο 89' ο Σαλπιγγίδης από πολύ κοντά "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού.
Ο Τεν Κάτε παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πολύ πιο ορθολογικό τρόπο από ότι στην Τσεχία και το τριφύλλι δεν δυσκολεύθηκε να πετύχει νωρίς το σκορ πρόκρισης (54ο λεπτό) με τους Τσέχους να είναι ακίνδυνοι και την διαφορά των δύο ομάδων να είναι εμφανής στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να "καθαρίσει" την πρόκριση πολύ πιο εύκολα αλλά πότε ο Μπλάζεκ, πότε η αστοχία των γηπεδούχων παρέτεινε την αγωνία στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει το μυαλό του στην κλήρωση της Παρασκευής 7 Αυγούστου (13.00) όπου θα μάθει τον επόμενο αντίπαλο του, για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

4-3-3 με έκπληξη τον... Σισέ


Ο Χενκ Τεν Κάτε άλλαξε το 4-4-2 του πρώτου αγώνα σε ένα σαφώς πιο επιθετικό 4-3-3 με τον Σισέ δεξιά και τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάριο Γκαλίνοβιτς με τους Μουν, Σαριέγκι, Βύντρα και Σπυρόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Στην μεσαία γραμμή ο Κατσουράνης ήταν το καθαρόαιμο αμυντικό χαφ με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα αριστερά του και τον Καραγκούνη στα δεξιά του για να καλύπτει και τον Σισέ. Τέλος, στην επίθεση ο Λέτο πήρε την αριστερή πλευρα ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή και ο Σισέ στα δεξιά, με την διαφορά πως ο Γάλλος έπαιζε πιο κοντά στον έλληνα επιθετικό παρά στη γραμμή.

Πίεσε από την αρχή

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με διάθεση να κλείσει και να πιέσει από το πρώτο λεπτό την άμυνα της Σπάρτα Πράγας. Το πρώτο σουτ προς την εστία των Τσέχων ήρθε μόλις στο 9ο λεπτό με τον Σεμπαστιάν Λέτο να σεντράρει και τον Σισέ να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ.

Οι "πράσινοι" απείλησαν για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός λεπτού με τον Καραγκούνη αυτή τη φορά να πιάνει το μονοκόματο σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Μπλάζεκ έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση του Παναθηναϊκού στην ευάλωτη άμυνα της Σπάρτα συνέχισε να είναι έντονη με τον Σισέ να κάνει πολύ καλό κοντρόλ αλλά το μακρινό σουτ δεν αιφνιδιάσει τον Μπλάζεκ που απέκρουσε και κράτησε το "μηδέν".

Ισορρόπησε η Σπάρτα, εγκλωβίστηκε ο ΠΑΟ

Μετά το ξέφρενο ξεκίνημα των γηπεδούχων η Σπάρτα προσπάθησε και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι ανεβάζοντας την άμυνά της ψηλά. Οι Τσέχοι προσπάθησαν να απειλήσουν από την δεξιά πλευρά του Παναθηναικού καθώς ο Μουν ήταν μόνο του από εκεί αφού ο Σισέ δεν βοηθούσε αμυντικά.

Το σκηνικό θύμισε λίγο από Τσεχία και την αριστερή τότε πλευρά των πρασίνων αλλά αυτή τη φορά υπήρχε ο Κώστας Κατσουράνης που κάλυπτε με εξαιρετικό τρόπο και δεν άφησε τους Τσέχους να βάλουν στην μέση τον Μουν.

Παρ όλα αυτά και με την Σπάρτα να μην έχει δείξει απολύτως τίποτα στο χορτάρι του ΟΑΚΑ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 0-1 αλλά η τύχη δεν τους χαμογέλασε όπως στην πατρίδα τους. Στο 26ο λεπτό ο Μπέργκερ έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ατυχώς για τον Παναθηναϊκό, η μπάλα πέρασε ελάχιστα μακριά από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Ο Σαριέγκι τη λύση στο γκολ

Η φάση της Σπάρτα Πράγας που πάγωσε το Ολυμπιακό Στάδιο ξύπνησε τους παίκτες του Χενκ Τεν Κάτε οι οποίοι έβαλαν την μπάλα κάτω και με τον Λέτο σε αρκετά καλή ημέρα άρχισαν να πιέζουν εκ νέου τους φιλοξενούμενους.

Στο 32' ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μουν πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπλάζεκ που κοίταζε την πορεία της μπάλας. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λέτο με εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Σισέ αλλά ο πορτιέρο της Σπάρτα με άψογα αντανακλαστικά έδιωξε την κοντινή κεφαλιά του Σισέ.

Ο Παναθηναϊκός τα είχε όλα (σουτ, κεφαλιές, πίεση, κόρνερ) αλλά δεν είχε το γκολ. Τη λύση στο.. γόρδιο δεσμό έδωσε ο Σαριέγκι με τους πράσινους να εκμεταλλεύονται την δύναμή τους στα στημένα. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε και ο Βάσκος στις καθυστερήσεις έστειλε με όμορφη κεφαλιά την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπλάζεκ.

Σκορ πρόκρισης στα… γρήγορα

Ο Τεν Κάτε δεν χρειάστηκε να αλλάξει κάτι κατά την διάρκεια της ανάπαυλας εκτός από το προφανές και την έκπληξη που έκανε με την χρησιμοποίηση του Σισέ στα δεξιά και όχι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Γάλλος πήγε στην φυσική του θέση και ο εξαφανισμένος Σαλπιγγίδης πέρασε δεξιά, εκεί όπου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Η αλλαγή αυτή έφερε εν πολλοίς το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού και το σκορ πρόκρισης μετά από εννέα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Καραγκούνης βρήκε με εξαιρετικό τρόπο τον Σααλπιγγίδη στα δεξιά με τον βραχύσωμο επιθετικό του Παναθηναϊκού να πηγαίνει μέχρι την τελική γραμμή και να γυρίζει υποδειγματικά στο σημείο του πέναλτι. Εκεί ο Κώστας Κατσουράνης που τα είχε κάνει όλα στον αγωνιστικό χώρο έβαλε και το κερασάκι στην προσωπική του τούρτα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0 στο 54’.

Συντήρηση...

Με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το σκορ που ήθελε ο Παναθηναϊκός (2-0) ο Τεν Κάτε προτίμησε να διασφαλίσει την πρόκριση καθώς είναι δύσκολο αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός να αντέξει σε φουλ ρυθμούς μέχρι το 90’.

Ο Ολλανδός αντικατέστησε τον Λέτο με τον Σιμάο και τον Καραγκούνη με τον Γκάμπριελ, δίνοντας φρεσκάδα στην ομάδα και ενίσχυση στην μεσαία γραμμή για τα τελευταία λεπτά. Οι Τσέχοι όπως ήταν φυσικό προσπάθησαν να πιέσουν και να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση με την άμυνα του Παναθηναϊκού να τους δίνει την ευκαιρία να το κάνουν.

Ανέβηκε η ένταση στο τελευταίο 5λεπτο

Στο 88' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κάλουντα να μειώσουν και ένα λεπτό αργότερα ο Σαλπιγγίδης με διπλή προσπάθεια πέτυχε το 3-0 και "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση.

Οι πράσινοι ζήτησαν σωστά πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σισέ βγήκε στην αντεπίθεση και ανατράπησε μέσα στην περιοχή αλλά ο Προένσα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στην επόμενη φάση οι Τσέχοι απείλησαν με ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλευτο με τους Τσέχους είναι όλοι μέσα στην περιοχή.

Με το πέρας της φάση ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε να σκοράρει από την περιοχή του Παναθηναϊκού (!) αφού ο Μπλάζεκ είχε ανέβει για το κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της Σπάρτα.

Διαιτητής: Π. Προένσα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Σαριέγκι, Γκάμπριελ-Χόχεντερ

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Λέτο (74΄ Σιμάο), Σισέ, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης (78΄ Γκάμπριελ).

Σπάρτα Πράγας (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Πάμιτς, Χόχεντερ, Χούμπνικ, Μπέργκερ, Ζόφτσακ, Βίλφριντ (69΄ Προυντνίκοφ), Κούζνιρ, Ζέμαν (58΄ Κάντλετς), Βάτσεκ, Χούσεκ (79΄ Κάλουντα).










































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ