ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με Σάρι, Αλόνσο και Αγκίρε

Uruguay's coach Diego Alonso looks on during a qualifying soccer match against Peru for the FIFA World Cup Qatar 2022 in Montevideo, Uruguay, Thursday, March 24, 2022. (AP Photo/Matilde Campodonico, Pool)
Ο Ντιέγκο Αλόνσο @ 2022 MATILDE CAMPODONICO / AP IMAGES

Οι επόμενες ώρες στον Παναθηναϊκό είναι κρίσιμες καθώς αναμένεται να υπάρξει οριστική κατάληξη στο θέμα του προπονητή ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς ο σχεδιασμός ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε αναζήτηση προπονητή και έχει ξεχωρίσει εδώ και καιρό την περίπτωση του Μαουρίτσιο Σάρι. Οι πράσινοι έκαναν μία τεράστια οικονομική υπέρβαση για να δελεάσουν τον Ιταλό τεχνικό, καθώς του έχουν προσφέρει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 4.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σάρι εξέτασε προσεκτικά το πρότζεκτ, που του παρουσίασαν οι πράσινοι, δεν τους έχει κλείσει οριστικά την πόρτα, όμως είναι πλέον προφανές πως μοιάζει αρκετά διστακτικός για να πει το "si". Ο ίδιος εξάλλου, παραδέχθηκε μέσω δήλωσής του, ότι έχει προτάσεις για να αναλάβει ομάδες μόνο εκτός Ιταλίας, ωστόσο του είναι δύσκολο να απαντήσει θετικά.

Παρά τα όσα δήλωσε ο Σάρι, οι πράσινοι είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε χρονικό περιθώριο, γνωρίζοντας άλλωστε εξ αρχής ότι η αποστολή τους ήταν πολύ δύσκολη και οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους.

Ταυτόχρονα όμως γνωρίζουν, πως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και ευελπιστούν ότι το θέμα του προπονητή θα κλείσει μέσα στο σαββατοκύριακο. Για αυτό λοιπόν, έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με εναλλακτικές περιπτώσεις.

Τα δεδομένα για τις εναλλακτικές λύσεις

Μια από τις περιπτώσεις που το τριφύλλι έχει προκρίνει είναι του Ντιέγκο Αλόνσο, η οποία αυτή τη στιγμή φαντάζει ως η επικρατέστερη ανάμεσα στις εναλλακτικές, αν τελικά οριστικοποιηθεί η άρνηση του Σάρι.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι 49 ετών και τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Σεβίλλη, όταν αντικατέστησε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ του Ολυμπιακού.

Ψηλά στην πράσινη λίστα φιγουράρει και ο Χαβιέρ Αγκίρε, για τον οποίο διαβάσετε πρώτοι στο SPORT24. Ο Μεξικανός τεχνικός ήταν μέχρι πρότινος στον πάγκο της Μαγιόρκα, την οποία οδήγησε στον τελικό του Copa del Rey, αλλά θα αποχωρήσει ως ελεύθερος αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αλόνσο και Αγκίρε, στην παρούσα φάση είναι οι δύο υποψήφιοι που έχουν ξεχωρίσει στον Παναθηναϊκό, με τον Αλόνσο να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι πράσινοι είχαν ανοίξει έναν κύκλο επαφών και με τον Κροάτη τεχνικό, Νίκο Κόβατς, ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει αυτή τη στιγμή ένα βήμα πιο πίσω.

Όπως και να έχει οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις έχουν κορυφωθεί και φαίνεται πως μέσα στο σαββατοκύριακο θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ