ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το πλανό του Αλόνσο για τον "τελικό" με την Λανς, με φόντο την League Stage του Conference League

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Λανς σε ένα ΟΑΚΑ που αναμένεται κατάμεστο (29/8, 21:00) από 60.000 οπαδούς του, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να έχει καταλήξει σχεδόν στην 11άδα πάνω στην οποία θα βασιστεί για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στο League Phase του Conference League.

Η (ποδοσφαιρική) ζωή κάνει κύκλους και ο Παναθηναϊκός έρχεται να το επιβεβαιώσει αφού μέσα σε έναν χρόνο βρίσκει απέναντι του δύο εμπόδια από την Γαλλία στο δρόμο προς την... δόξα.

Αυτό μάλιστα που ονειρεύονται οι πράσινοι είναι ένα ντε-ζα-βού και μετά από την επική πρόκριση επί της Μαρσέιγ που τους οδήγησε πέρυσι στα playoffs του Champions League θέλουν να κάνουν το ίδιο φέτος με έναν εξίσου δυνατό αντίπαλο, την Λανς.

Στην πρώτη μονομαχία τους, μία εβδομάδα πριν, οι Γάλλοι αποδείχτηκαν πιο δυνατοί και ανθεκτικοί και πήραν τη νίκη με 2-1 αν και έπαιξαν για 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Ωστόσο το γκολ-όνειρο του Φώτη Ιωαννίδη όχι μόνο κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, αλλά έκανε τους οπαδούς του να πιστέψουν, αφού εξαφάνισαν όλα τα εισιτήρια και θα φτιάξουν την ατμόσφαιρα που θα σπρώξει την ομάδα για την ανατροπή και την πρόκριση.

Στα δύο πρώτα ματς πρωταθλήματος η εικόνα τόσο στο χορτάρι όσο και στις εξέδρες δεν ήταν θελκτική, όμως το όραμα της παρουσίας στο League Stage του Conference League δίνει τροφή τόσο στην ομάδα όσο και στον κόσμο, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να έχει σχεδόν κατασταλάξει για τους παίκτες που θα παρατάξει απέναντι στην Λανς.

Οι "πολεμιστές" του Αλόνσο για τη μάχη με την Λανς

Η θέση κάτω από την εστία είναι καπαρωμένη από τον Ντραγκόβσκι, ενώ υπάρχει ένα ερωτηματικό όσον αφορά στην αμυντική τετράδα. Οι Ίνγκασον-Γεντβάι θα συνθέσουν το δίδυμο στο κέντρο της οπισθοφυλακής και ο Μλαντένοβιτς θα βρεθεί στο αριστερό άκρο, με τους Βαγιανίδη και Κώτσιρα να διεκδικούν μία θέση στα δεξιά και τον πρώτο να έχει πλεονέκτημα λόγω ρυθμού, από τη στιγμή που αναμένεται το ματς να παιχτεί σε μεγάλη ένταση.

Οι Αράο και Τσέριν είναι οι δύο παίκτες που κουμπώνουν στο χώρο της μεσαίας γραμμής, στο 4-2-3-1 του Αλόνσο, εκτός αν ο Ουρουγουανός αποφασίσει να κάνει κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα από την αρχή αγώνα (το δοκίμασε μόνο στο δεύτερο μέρος του εκτός έδρας αγώνα με τον Άγιαξ): να παίξει με τρία χαφ και να μείνει εκτός ο Μπακασέτας, επιλέγοντας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τον Μαξίμοβιτς ως τρίτο μέσο.

Από εκεί και πέρα, ο Τετέ προορίζεται για το δεξί φτερό της επίθεσης και ο Τζούριτσιτς έχει προβάδισμα για το αριστερό, με τον Πελίστρι να μένει στον πάγκο και να αναμένεται να μπει κατά τη διάρκεια του αγώνα, μία εβδομάδα μετά από το εντυπωσιακό ντεμπούτο του στο εκτός έδρας ματς με την Λανς.

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται φυσικά ο Φώτης Ιωαννίδης, με τον Σπόραρ να είναι η μοναδική εναλλακτική επιλογή από τον πάγκο για τη γραμμή κρούσης, με δεδομένο το πρόβλημα τραυματισμού που προέκυψε τελευταία στιγμή με τον Γερεμέγεφ.

Εν κατακλείδι; Ο Παναθηναϊκός έχει 1000+1 λόγους να κυνηγήσει μέχρι... θανάτου τη νίκη και την πρόκριση απέναντι στην Λανς, με τον σημαντικότερο ωστόσο να είναι ο εξής: να κερδίσει χρόνο ώστε να συνεχιστεί με ηρεμία το χτίσιμο της νέας ομάδας, όπου παίκτες, διοίκηση και κόσμος θα είναι "ένα", στις δύσκολες μάχες που θα ακολουθήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ