ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το ξέσπασμα του Τζούριτσιτς στο πρώτο γκολ ήταν μία προσωπική "λύτρωση ψυχής"

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Πανσερραϊκό
Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον Πανσερραϊκό EUROKINISSI SPORTS

Πως ο Αλόνσο άλλαξε τη διάθεση και τα κίνητρα του Φίλιπ Τζούριτσιτς μετά τον περσινό παραγκωνισμό του απ’ τον "καταστροφικό" Τερίμ, ο λόγος του "ξεσπάσματος" μετά το 2-1 στο ματς με τον Πανσερραϊκό και η υπόσχεση του Σέρβου μεσοεπιθετικού.

Λίγο πριν απ’ τα μεσάνυχτα της 28ης Απριλίου 2024. Ο Παναθηναϊκός έχει μόλις ηττηθεί απ’ τον Άρη στη Λεωφόρο (0-1) στην 8η αγωνιστική των playoffs κι έχει χάσει πλέον και τις τελευταίες ελπίδες του για τη διεκδίκηση του περσινού τίτλου.

Ο κόσμος στις παρυφές της Τσόχα "βράζει" κατά δικαίων κι αδίκων κι ο Φίλιπ Τζούριτσιτς (που είχε παίξει σκάρτα 11 λεπτά μπας κι αλλάξει κάτι στο ματς, μετά από ένα διάστημα που ο Φατίχ Τερίμ τον είχε "εξαφανίσει") είναι ο μοναδικός "πράσινος" που βγαίνοντας απ’ τα αποδυτήρια έχει το κουράγιο και τη διάθεση να πει δύο κουβέντες στις κάμερες. Όχι μόνο για την απώλεια του ματς και του τίτλου, έχοντας τα άντερα να αναλάβει το δικό μου μερίδιο ευθύνης, αλλά και για το μετά.

"Όλοι σε αυτές τις στιγμές, όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Πρώτα εγώ, αν και δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η δική μου ευθύνη αυτή τη στιγμή για να είμαι ειλικρινής. Αλλά αρχίζω με εμένα. Ξέρετε ότι μετά από δύσκολα παιχνίδια, κανένας δεν θέλει να μιλήσει.

Έκανα το πρώτο βήμα, γιατί αισθάνομαι υπεύθυνος για την απώλεια του πρωταθλήματος και είχα έρθει γι’ αυτό τον στόχο" αναφέρει στα πρώτα του λόγια ο 32χρονος Σέρβος και μετά ρίχνει τη... βόμβα. "Θέλω να μιλήσω με το σύλλογο στις επόμενες δύο εβδομάδες ή μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Θα είμαι ειλικρινής. Αν έχουν κάτι απέναντι μου και θεωρούν ότι δεν μπορώ να βοηθήσω τη νέα σεζόν, τότε θα προσπαθήσω να βρω μια άλλη λύση.

Δεν ήρθα για τα χρήματα, αλλά για να γίνω πρωταθλητής. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και θέλω να μείνω, όμως θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να μιλήσω για το μέλλον άλλων, μπορώ να μιλήσω μόνο για το δικό μου μέλλον".

Εκείνη την ώρα δεν μιλούσε (μόνο) ο Τζούριτσιτς. "Μιλούσαν" στο πρόσωπό του και τα υπόλοιπα "πράσινα" αποδυτήρια και οι παίκτες που παραγκωνίστηκαν κι εξαφανίστηκαν ποδοσφαιρικά απ’ τον "καταστροφικό" Τερίμ. Μιλούσε ο τσακισμένος ψυχισμός μίας ομάδας η οποία διαλύθηκε και "κάηκε" πνευματικά κι αγωνιστικά απ’ τη διαχείριση του προηγούμενου προπονητή του.

Μιλούσε ο θυμός και η πικρία ενός παίκτη που είδε μία πορεία χρόνων στην Εθνική Σερβίας (με συμμετοχές σε όλη την προκριματική φάση) να "τορπιλίζεται" από τον παραγκωνισμό του τότε τεχνικού του Παναθηναϊκού, στερώντας του εντέλει τη συμμετοχή στο Euro 2024.

Όσα είπε, δεν τα είπε, απλά για να τα... πει. Σκεφτόταν όντως να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι και να κάνει μία συνολική κουβέντα με το κλαμπ, εφόσον διαπίστωνε πως δεν υπολογιζόταν. Και χωρίς να δημιουργούσε προβλήματα με τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του. Θα το έλυνε, εάν άκουγε το "δεν σε υπολογίζουμε".

Του ανανέωσε τα κίνητρα και την ψυχολογία

Στην πρώτη συζήτηση που έκανε, ωστόσο, ο Τζούριτσιτς με τον Ντιέγκο Αλόνσο όταν "κλείδωσε" η πρόσληψή του στον Παναθηναϊκό άκουσε το ακριβώς αντίθετο. Άκουσε τον Ουρουγουανό να του λέει πως τον γνωρίζει πολύ καλά σαν ποδοσφαιριστή και τον υπολόγιζε πολύ στο πλάνο της νέας σεζόν, μολονότι ήταν δεδομένο πως το κλαμπ θα έκανε πολλές και μεγάλες σε αξία και κόστος μεταγραφές.

Φρόντισε να του ανανεώσει τα κίνητρα και την ψυχολογία, έπειτα από μία "καμένη" χρονιά κι αυτό άρχισε να αποτυπώνεται απ’ τις πρώτες μέρες της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Αντί να κάθεται να "μαραζώνει" που δεν ήταν μαζί με τον Μλαντένοβιτς και τον Μαξίμοβιτς στο καμπ της Εθνικής Σερβίας στη Γερμανία για το Euro, ο "Τζούρι" κυνηγούσε κάθε χαμένη μπαλιά σαν... 18χρονος, έκανε χατ-τρικ κι έβγαζε δύο ασίστ σε φιλικό... ξεμουδιάσματος με την Ουνιόν Χάους.

Στα καλοκαιρινά προκριματικά ήταν εξαιρετικός στα ματς με την Μπότεφ και πολύ καλός και στα παιχνίδια με τον Άγιαξ. Είχε ξαναβρεί το κέφι του και τη διάθεσή του μέσα στο γήπεδο κι αυτό φαινόταν και στους αριθμούς, όπου είχε γκολ κι ασίστ από πολύ νωρίς.

Νιώθει την εμπιστοσύνη του Αλόνσο

Παρά την έλευση παικτών απ’ το (πολύ) πάνω... ράφι (Πελίστρι, Τετέ) ο Σέρβος μεσοεπιθετικός συμβιβάστηκε με το λίγο πιο χαμηλό ρόλο που θα είχε πλέον στην ομάδα. Γιατί δεν ήταν όπως πέρσι... Ένιωθε την εμπιστοσύνη του Αλόνσο και αισθανόταν πως ανήκει στην πρώτη γραμμή του rotation της ομάδας.

Το ξέσπασμά του στο γκολ του 81ου λεπτού του αγώνα με τον Πανσερραϊκό, το γκολ που έδωσε προβάδισμα νίκης στον Παναθηναϊκό, ήταν πρωτόγνωρο. Ναι, είναι εκδηλωτικός, αλλά δεν είχε "ξεσπάσει" ποτέ ξανά μ’ αυτόν τον τρόπο, να βγάζει φανέλα (εν γνώση του πως θα παρατηρηθεί με κίτρινη), να "εκρήγνυται".

Του βγήκε σαν μία προσωπική "λύτρωση ψυχής" για όσα είχε περάσει επί ένα εξάμηνο και τα έβγαλε από μέσα του σαν "κραυγή". Αλλά και γιατί ήταν πολύ μεγάλη η αξία και η σημασία του συγκεκριμένου τέρματος, προκειμένου να μην την "πατήσει" ξανά ο Παναθηναϊκός με τέτοιον αντίπαλο, για να μείνει σε επαφή με την κορυφή.

Η ατάκα του κόουτς πήγαινε γι’ αυτόν

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό και τον Αλόνσο να έχει στον πάγκο παίκτες της κλάσης και της ποιότητας του Σέρβου, ικανούς να μπουν και να του αλλάξουν τη ζωή. Και πάνω απ’ όλα να έχουν τόσο υψηλά κίνητρα.

Γι’ αυτόν πήγαινε το σχόλιο στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς και η ατάκα πως "είμαι χαρούμενος που έχω παίκτες οι οποίοι τα δίνουν όλα για την ομάδα". Κι ο "Τζούρι" θέλει να κρατήσει το λόγο που έδωσε όταν αποκτήθηκε απ’ τους "πράσινους" τον Ιούλιο του 2023...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ