ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ξεκαθαρίζει το θέμα του προπονητή, με τους Ιταλιάνο και Σάρι σε πρώτο πλάνο

Chelsea manager Maurizio Sarri during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 10, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Chelsea manager Maurizio Sarri during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 10, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Παναθηναϊκός ανεβάζει στροφές για τον επόμενο προπονητή του και στην Ιταλία διατηρούν ψηλά στην "πράσινη" λίστα τους Βιτσέντσο Ιταλιάνο και Μαουρίτσιο Σάρι.

Η πρόσληψη του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και οι "πράσινοι" θέλουν έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να έχουν οριστικοποιήσει το θέμα, προκειμένου να αρχίσει να τρέχει ο προγραμματισμός της επόμενης σεζόν.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Παναθηναϊκός έχει φύγει πια απ’ τη διαδικασία της "αναζήτησης" και της δημιουργίας shortlist κι έχει περάσει στις απευθείας επαφές με τους υποψήφιους στόχους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχουν επικεντρωθεί σε δύο περιπτώσεις τεχνικών "πρώτης γραμμής", ψημένων σε συνθήκες πρωταθλητισμού και διεκδίκησης υψηλών στόχων.

Στην Ιταλία διαφορετικές πηγές επιμένουν πως σε πρώτο πλάνο για τον Παναθηναϊκό παραμένει το όνομα του 47χρονου Βιτσέντσο Ιταλιάνο της Φιορεντίνα (όπως έχει αναφέρει απ’ τη Δευτέρα 27/5, το SPORT24), ο οποίος θα αποχωρήσει απ’ τον πάγκο των "βιόλα", ενώ φέρνουν ακόμη πιο "δυνατά" στο προσκήνιο την περίπτωση του πολύπειρου, αλλά κι "εκρηκτικού" Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος έχει αποχωρήσει απ’ τις 13 Μαρτίου απ’ τον πάγκο της Λάτσιο. Στον αντίποδα, φαίνεται πως έχει πλέον χάσει σημαντικό έδαφος ο Βάλτερ Ματσάρι, απ’ την ξεχωριστή "ιταλική" λίστα του "τριφυλλιού", η περίπτωση του οποίου έχει πάει πολύ πιο χαμηλά.

Για τον Ιταλιάνο υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, καθότι είναι ένας απ’ τους πλέον ανερχόμενους προπονητές της Serie A. Ενόσω είχε γίνει γνωστό εδώ κι αρκετές εβδομάδες πως δεν θα έμεινε στον πάγκο της Φιορεντίνα (ανεξαρτήτως κατάληξης στον τελικό με τον Ολυμπιακό), το όνομά του είχε μπει στη λίστα της Νάπολι, η οποία ωστόσο κατέληξε στον Αντόνιο Κόντε. Για τον 47χρονο έχει δείξει ενδιαφέρον και η Μπολόνια, εφόσον αποχωρήσει ο Τιάγκο Μότα για τη Γιουβέντους, προσφέροντας και το... δέλεαρ της συμμετοχής στο επόμενο Champions League, όμως ο Ιταλιάνο για την ώρα είναι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις.

Ο ίδιος μάλιστα, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο μετά τον χαμένο τελικό με τον Ολυμπιακό, ανέφερε πως θα μιλήσει με τη διοίκηση της Φιορεντίνα μέσα στις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα όμως τα ιταλικά ΜΜΕ θεωρούν δεδομένο πως το κυριακάτικο (2/6, 20:00, εξ αναβολής) παιχνίδι των "βιόλα" με την Αταλάντα θα είναι το τελευταίο του στον πάγκο της ομάδας της Φλωρεντίας. Και ίσως δεν είναι τυχαίο και το γεγονός πως το όλο θέμα του νέου προπονητή οριοθετείται πως θα καταλήξει -χρονικά- στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σε ότι αφορά τώρα τον Σάρι, η πορεία του στο ιταλικό ποδόσφαιρο έχει γράψει ιστορία (Γιουβέντους, Νάπολι, Λάτσιο κ.α.), ενώ έχει κι ένα Europa League με την Τσέλσι το 2019 και σαφώς είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα. Αλλά κι ένας "δύσκολος" κι ασυμβίβαστος χαρακτήρας. Οι Ιταλοί αναφέρουν πως έχει στα χέρια του δεδομένη κρούση απ’ τον Παναθηναϊκό, αλλά κι απ’ την Μπεσίκτας, ενώ επισημαίνουν πως το κασέ του ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Είναι δεδομένο πάντως πως ο Παναθηναϊκός έχει μιλήσει απευθείας με τους δύο βασικούς στόχους του για τον πάγκο (αλλά και με άλλα ονόματα, όσο "έτρεχε" με περισσότερους υποψήφιους η λίστα των προπονητών), οι οποίοι είναι απόλυτα ενήμεροι για όλα όσα αφορούν το κλαμπ, το ρόστερ, τους στόχους και το πλάνο της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Τα δεδομένα με τον Ρούντι Γκαρσία

Από εκεί και πέρα, όπως έχει επισημάνει το SPORT24, ο Παναθηναϊκός χτύπησε και την πόρτα του Γάλλου Ρούντι Γκαρσία, ο οποίος είχε αποχωρήσει στις αρχές της χρονιάς απ’ τη Νάπολι. Με τον 60χρονο τεχνικό να βάζει ως προτεραιότητά του, τη συνεργασία με μία ομάδα απ’ τα πρώτα 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Κάτι που για την ώρα φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει. Εντούτοις, επειδή οι υποθέσεις των προπονητών είναι πάντα κάτι "δυναμικό" κι ο Παναθηναϊκός του έδειξε πολύ έντονο ενδιαφέρον, τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Για την ώρα όμως τον πρώτο λόγο έχει η ιταλική αγορά...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ