ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός
Μουνιόθ, πάγκος, Παναθηναϊκός

Τι κρύβει το 2007 για τον Παναθηναϊκό

Τι έκανε η ομάδα μέσα στο 2006

Η περσινή χρονιά ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τους "πράσινους" αφού έμειναν τελείως εκτός στόχων. Αυτό για μερικούς λειτούργησε θετικά αφού θεώρησαν ότι θα αλλάξουν πολλά μαθαίνοντας από το παρελθόν. Τα διοικητικά όμως λάθη (επιλογή Μπάκε) δεν άλλαξαν και πολλά όπως φάνηκε παρά την απόκτηση γνωστών ονομάτων στο ποδοσφαιρικό στερέωμα (Βίκτορ, Μπόβιο, Ρομέρο, Ιβανσιτς, Σαλπιγγίδης) για την ενίσχυση του ρόστερ.

Το 1-4 στο "Σίτι" στην έναρξη του πρωταθλήματος ήταν μια αναλαμπή στα όνειρα των "πράσινων" οπαδών αφού μετά ήρθαν εμφανίσεις τύπου Ιωνικός (0-2 σε ΟΑΚΑ) που άλλαξαν άρδην τα όποια αισιόδοξα σχέδια για φέτος. Η άσχημη συνέχεια ανάγκασε τον "κυνηγημένο Τζίγγερ" να πάρει άλλη μια απόφαση και να αλλάξει άλλον έναν προπονητή τα τελευταία χρόνια. Στο μέσον της χρονιάς πλέον με το 2006 να αποχωρεί οι "πράσινοι" που δεν πείθουν παρά την έλευση του Βίκτορ Μουνιόθ, έχουν μείνει πίσω στην υπόθεση τίτλος, δυσκόλεψε πολύ την είσοδό του στους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ αναμένει τα ματς με την Λανς για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και την φάση των "32".

Ποια πρόσωπα την σημάδεψαν

Χανς Μπάκε: Αν και Σουηδός ήρθε απρόσμενα από την Δανία (τελευταίος σταθμός στην προπονητική του καριέρα) και όλη περίμεναν να φέρει με την αλλαγή στο "τριφύλλι". Ο ασπρομάλλης τεχνικός έφερε νέα ήθη και έθιμα στο εσωτερικό της ομάδας και κυρίως σε ότι αφορά την προετοιμασία. Αυτό ήταν και το "κλειδί" της αποτυχίας μέχρι τώρα των "πράσινων" να πρωταγωνιστούν. Ο 59χρονος έφυγε σχεδόν με τις κλωτσιές (παραλίγο να τις φάει στην Πάτρα) μετά από μια απογητευτική εμφάνιση στην Πάτρα και το ματς με την Μέταλουργκ.

Οπαδοί: Φέτος έχουν δείξει αποφασισμένοι -έστω και μερίδα από αυτούς- να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου ήδη έχουν ταχθεί επιθετικά ενάντια στους ποδοσφαιριστές, ακόμα και με ακραίες ενέργειες (π.χ. επίθεση εναντίον Μήτσου), μη δικαιολογώντας άλλη χαμένη χρονιά, γεγονός που σίγουρα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία και το άγχος των παικτών για θετικά αποτελέσματα.

Οι μεγάλες χαρές και οι μεγάλες απογοητεύσεις

Η υπόθεση Βοτανικός, οι νίκες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (με Αιγάλεω), στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και οι νίκες (πρόκρισης ουσιαστικά) σε Ουκρανία (με Μέταλουργκ Ζαπορίζια) και Τσεχία (με Μλάντα Μπόλεσλαβ).

Η παρουσία του νέου γηπέδου λίγο πριν το αντίο του 2006 γέμισε χαμόγελα κάθε «πράσινο» οπαδό που πλέον περιμένει και έργα, όπως έχουν υποσχεθεί Πολιτεία και διοίκηση. Στα αγωνιστικά, ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός δεν θα φαντάζονταν τέτοιο ξεκίνημα στην κούρσα του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» με ηγέτη και σκόρερ (τρία γκολ) τον Σαλπιγγίδη (με μόλις μια προπόνηση με την νέα του ομάδα) πέρασαν επιβλητικά με 4-1 από μια δύσκολη έδρα. Το γεγονός αυτό έφερε αισιόδοξα στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Η έλευση Μουνιόθ έφερε και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού σε ντέρμπι «αιωνίων», πράγμα που ικανοποίησε τους οπαδούς της ομάδας. Σπουδαίες κυρίως για την πρόκριση στην επόμενη φάση θεωρούνται και οι συνηθισμένες «ευρωπαϊκές» νίκες εκτός έδρας των «πράσινων» επί της Μέταλουργκ στην Ουκρανία (νίκησε την Μέταλουργκ) παίρνοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (πρώτη ελληνική ομάδα) αλλά και το «διπλό» στην Τσεχία, που επισημοποίησε την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (πρώτος στον όμιλο).

Η ήττα στο ΟΑΚΑ με Ιωνικό, η ισοπαλία με την Μέταλουργκ στην Πάτρα, η ήττα με ΑΕΚ, οι βαριές ήττες με Παρί Σεν Ζερμέν και Κέρκυρα. Εκτός από την ήττα επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα του Μουνιόθ, όλες οι άλλες ήταν καταστροφικές κυρίως στην ψυχολογία των παικτών. Οι «πράσινοι» αποδοκιμάστηκαν, βρίστηκαν ενώ σε μερικές περιπτώσεις (όπως Πάτρα και Κέρκυρα) λίγο έλειψε να δεχθούν και ξύλο, από τις άγριες διαθέσεις μερίδα οπαδών.

Η προοπτική του 2007

Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν καλύτερης συμπεριφοράς και στο νέο έτος θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι παρά την βαθμολογική διαφορά από την κορυφή, μπορούν να παλέψουν για την εξαλείψουν (παρά το δύσκολο πρόγραμμα στον β’ γύρο).

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή πρόκληση περνάει από το «Φελίξ Μπολάρ» και αν υπάρξει συνέχεια το «Μπάι Αρίνα» ή το «Ιγουντ Παρκ» που δεν αποκλείεται να αποτελέσουν για το «τριφύλλι» τις οδούς για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Το 2007 θα φέρει -εκτός συγκλονιστικού- όπως άπαντες αναμένουν τις μπουλντόζες στην περιοχή του Βοτανικού (αν και εφόσον όλα κυλίσουν ομαλά) με το όνειρο κάθε οπαδού των «πράσινων» για το νέο «σπίτι» του Παναθηναϊκού να γίνεται πραγματικότητα και να μπαίνει στην τελική ευθεία ενόψει της δημιουργίας του με τα ταυτόχρονα γενέθλια των 100 χρόνων του συλλόγου.

Ενα κρυμμένο μυστικό για το νέο έτος

Η επιθυμία του νέου τεχνικού Βίκτορ Μουνιόθ να παραμείνει στο "τριφύλλι". Ο 49χρονος έχει "αποκαλύψει" σε στενό του περιβάλλον στην Παιανία ότι θέλει να συνεχίσει να δουλεύει στην ελληνική ομάδα με σκοπό να την οδηγήσει σε επιτυχίες και τίτλους.

Η πρώτη του εκτός συνόρων εργασία αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο που αν πάρει τις εγγυήσεις που θέλει και ζητήσει από την διοίκηση θα ανανεώσει την συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.

"Λάτρης" της τελειότητας, ο Ισπανός τεχνικός θα επιδιώξει να φτιάξει από την νέα χρονιά (αν και εφόσον παραμείνει) ένα σύνολο με στόχους πρωταγωνιστικούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας από την αρχή της περιόδου τα ηνία του συλλόγου και γνωρίζοντας καταστάσεις και παίκτες στο ρόστερ.



































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ