ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πανικός στο "Κέντρο Πρωταθλητών"

Μετά το πάρτι στο ΟΑΚΑ, το γλέντι των παικτών και των οπαδών του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε στον Βέρτη με πρωταγωνιστές τους Λέτο και Σιμάο. Το Sport24.gr ήταν εκεί. Δείτε τα βίντεο

Πρωταγωνιστές σε μια βραδιά που λίγο έλειψε να ξημερώσει... έξω από την Πειραιώς ήταν πολλοί, αλλά MVP ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ, που έστειλε από την πίστα μήνυμα για την νέα χρονιά στον Ολυμπιακό, ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, που δεν τα κατάφερε στο πιάνο, αλλά ως οργανωτής της εξέδρας τα πήγε μια χαρά κι ο Σεμπαστιάν Λέτο με το άριστο ζεϊμπέκικό του.
Οι παρουσίες...

Ας τα πάρουμε χρονικά τα γεγονότα με τις αφίξεις των πρωταθλητών στο νυχτερινό κέντρο. Πρώτος απ’ όλους εμφανίστηκε ο "οργανωτής" του πάρτι στο "Κέντρο Αθηνών", Αλέξανδρος Τζόρβας που συνοδευμένος έφτασε στις 12:25, φορώντας ένα γκρι κουστούμι με μαύρο πουκάμισο και κρατώντας στα χέρια ένα κομπολόι.

Λίγο μετά έφτασε ο Κώστας Κατσουράνης με την σύζυγό του και οι Δάρλας, Μαρίνος με τον "μικρό" να συνοδεύεται επίσης.

Πρώτος από τα μέλη του ποδοσφαιρικού τιμ εκτός παικτών, ο Στέργος Φωτόπουλος με τη συνοδεία του, που κάθισε στο δίπλα τραπέζι από τους Ελληνες παίκτες (είχαν κλείσει τρία τραπέζια στην σειρά). Ακολούθησαν μέλη της ομάδας από το Γραφείο Τύπου και την διαχείριση αλλά και οι φυσιοθεραυτές και φροντιστές.

Πρώτος και μοναδικός εκπρόσωπος του τεχνικού τιμ, (αφού Νιόπλιας, Βαζέχα και Ιορδανίδης δεν ήρθαν) ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου με την γυναίκα του. Ακολούθησαν μετά και πάλι οι ποδοσφαιριστές Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα, Ραντοβάνοβιτς (ο μικρός ταλαντούχος τερματοφύλακας).

Δείτε ΕΔΩ εικόνες από το γλέντι των παικτών του Παναθηναϊκού

"Το σηκώσαμε..." και η αφιέρωση στη φανέλα

Οι Σαριέγκι, Σιμάο (με καπελάκι μαύρο) και Μπιάρσμιρ ήρθαν αφού το πάρτι είχε ξεκινήσει, με τα τραπέζια να έχουν γεμίσει λουλούδια. Οπότε με την είσοδο τους άρχισε ο λουλουδοπόλεμος.

Καραγκούνης, Νίνης και Καρνέζης εμφανίστηκαν και το πρώτο πυροβολικό... ήταν γεγονός. Οι τρεις άσοι του "τριφυλλιού" εμφανίστηκαν πριν ο Βέρτης να πατήσει την πίστα.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο νεαρός τραγουδιστής Αργυρός έκανε πρώτος την πάσα από την πίστα στο κοινό και την ομάδα να γίνει πανικός. « Το σηκώσαμε... το σηκώσαμε» τόνισε απευθυνόμενος στους παίκτες και έβαλε φωτιά στους θαμώνες, ενώ τόνισε στο μικρόφωνο "για την φανέλα... για την φανέλα" και τραγούδησε το κομμάτι του Ρέμου, " γιατί έχω εσένα πλάι μου, έχω εσένα πλάι..." και προκάλεσε τον πρώτο... πανικό στα τραπέζια του μαγαζιού με συνοδεία συνθημάτων όπως το " Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ… οεοεοεοε"

Ωρα Βέρτη... και ώρα ύμνου

Την ώρα που ο Νίκος Βέρτης ήταν έτοιμος να βγει εμφανίστηκαν οι φίλοι Βύντρα- Σαλπιγγίδης, ενώ στο πρώτο του τραγούδι ήρθαν και οι Λέτο, Καντέ.

Αυτό που έγινε μετά από λίγα λεπτά δεν είχε προηγούμενο. Οι λουλουδούδες δεν προλάβαιναν, ούτε με... σπριντ καλύψουν τις ανάγκες των "πράσινων", που πετούσαν λουλούδια συνεχώς στον πρωταγωνιστή της πίστας.

Εκείνος μετά από δύο τραγούδια, σταμάτησε και έδωσε συγχαρητήρια στους πρωταθλητές (παρόλο που είναι Παοκτσής...) και είπε χαρακτηριστικά: " Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα... Αντε και του χρόνου. Σήμερα όλα είναι για το τριφύλλι" και προκάλεσε ντελίριο στους φίλους της ομάδας. αλλά και τους παίκτες που με τον Πετρόπουλο πρωτομάστορα άρχισαν τον πόλεμο των λουλουδιών.

Γύρω στις 2:30, ο Βέρτης αφού είχε πει τις περισσότερες επιτυχίες του ξαναχτύπησε! Σταμάτησε και ρώτησε το κοινό: " Εχουμε κανένα σύνθημα για τον ΠΑΟ" και στεκόμενος πάνω από τα πρώτα τραπέζια των παικτών περίμενε.

" Πρώτάθλημα και Κύπελλο… Παναθαηναϊκέ, οεοεοεοεοεοε" και με πράσινα φώτα σε όλο το μαγαζί η ορχήστρα έδωσε το σύνθημα του ύμνου και ακολούθησε σεισμός στο μαγαζί με τους φίλους της ομάδας πάνω σε καρέκλες και τραπέζια και με κασκόλ να τραγουδούν τον ύμνο παρέα με τους παίκτες (που ακόμα ήταν σε νορμάλ κατάσταση).

Αφιξη Σισέ και ζεϊμπέκικο από Σιμάο

Λίγο πριν τις 3:00 έφτασε στο κέντρο διασκέδασης ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής χρονιάς (βγήκε MVP της χρονιάς την Κυριακή) ο Τζιμπρίλ Σισέ, με την σύζυγό του. Αμέσως σήμανε συναγερμός μεταξύ των παικτών και τα φλας άρχισαν να αστράφτουν σε ολόκληρο το μαγαζί.

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, θέλησε να αρχίσει να κλέβει τη... δόξα των συμπαικτών του και στις 3 ανέβηκε με μια παρέα στην πίστα για να χορέψει το πρώτο του ζεϊμπέκικο. Ήταν λογικό να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του, κερδίζοντας παράλληλα το χειροκρότημα.

Κόντρα Λέτο... Σιμάο για την δόξα

Στις 3:10 εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος του ο Νίκος Βέρτης και εκεί άρχισε να χάνεται πλέον ο... έλεγχος κι έτσι παίκτες και φίλαθλοι του "τριφυλλιού" απλά περίμεναν την παραμικρή αφορμή για να τα κάνουν άνω-κάτω.

Ετσι και έγινε η αρχή με τον Λέτο την ώρα που ο καλλιτέχνης τραγουδούσε το " Μάτια μου γλυκά" ο Σεμπαστιάν Λέτο, βούτηξε μια φωτογραφική μηχανή από μια κοπέλα που έκανε την δουλειά της εκεί και τραβούσε φωτογραφίες τους συμπαίκτες του.

Ο Αργεντίνος μέσος βλέποντας τον Σιμάο να έχει σηκωθεί από την θέση μοιράζοντας λουλούδια σε όλο τον κόσμο, προσπάθησε να πάρει ρεβάνς στην πρώτη τους κόντρα: έχοντας κοντά του τον Βέρτη σηκώθηκε από την θέση του και αφού ο τραγουδιστής έλεγε μια παλιά επιτυχία του Στράτου Διονυσίου και πήρε το μικρόφωνο απαντώντας στον Βέρτη που του είπε "μου λες μ’ αγαπάς"

" Εγώ να δείς" στα ελληνικά και προκάλεσε πανικό στους συμπαίκτες του που τον έλουσαν με λουλούδια. Την ίδια ώρα ο διεθνής από την Μοζαμβίκη τριγυρνούσε σε κάθε γωνία του μαγαζιού και μοίραζε λουλούδια. Πέντε λεπτά νωρίτερα (στις 3.40), έφτασε και ο Ροντρίγκες Γκάμπριελ (φορώντας την γνωστή τραγιάσκα) με κάποιους φίλους και ενώ νωρίτερα είχε πάει μια βόλτα από το "Ρομέο".

Το πρώτο "ξέσπασμα"

Το πρώτο ξέσπασμα των πρωταθλητών έγινε στις 3:50, όταν Νίνης και Τζόρβας πήραν το μικρόφωνο και τραγούδησαν μαζί τον ύμνο σηκώνοντας στον άερα όλο το μαγαζί που έκανε Λεωφόρο το "Κέντρο Αθηνών".

Μόλις ολοκληρώθηκε ο ύμνος οι δύο τους ξεχειλίζοντας από πάθος φώναξαν το σύνθημα: " Πρωτάθλημα και Κύπελλο Παναθηναϊκέ… οεοεοεο".

Αμέσως ο Λέτο, πήρε... πάσα το μικρόφωνο και γυρνώντας προς τον κόσμο είπε: "Τι λέει… τι λέει" και σε ρυθμούς εξέδρας άπαντες τραγουδούσαν: "Σας γ...ει ο Λέτο, σας γ...ει ο Λέτο" με τον Αργεντίνο άσο να το ευχαριστιέται σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.



Ο Λέτο τα δίνει όλα



Ο χορός του Σιμάο







Ο Σιμάο δίνει το σύνθημα για... ακατάλληλο σύνθημα





Το μήνυμα στον "αιώνιο" από Σισέ

Το μαγαζί είχε σταματήσει το πρόγραμμά του για ώρα και ο Νίκος Βέρτης ζήτησε από τον Τζιμπρίλ Σισέ να ανέβει στην πίστα και αυτό έγινε πραγματικότητα, με τον Γάλλο άσο να προκαλεί νέο ντελίριο ενθουσιασμού και πλημμύρας από λουλούδια.

Ο πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού" έστειλε το μήνυμά του στην ομιλία του: " Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και τους συμπαίκτες μου για το πρωτάθλημα. Του χρόνου θα το πάρουμε και πάλι και θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και εντός αλλά και εκτός έδρας. Ηταν ντροπή που δεν το κερδίσαμε φέτος. Όμως όπως και να’ χει αποδείξαμε στην πορεία ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα" και το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη όλων.

Ο Σισέ παίρνει το μικρόφωνο





Αμέσως τα λόγια διαδέχτηκαν οι πράξεις και οι περισσότεροι "πράσινοι" άφησαν τις καρέκλες και τα λουλούδια και ανέβηκαν στην πίστα, χορεύοντας όλοι μαζί αγκαλιά σε κύκλο μερικά τραγούδια συρτά ανάμεσα και σε πολλούς οπαδούς.

Λέτο και Γκάμπριελ φορώντας και οι δύο καπέλα άρχισαν τα ζεϊμπέκικα γύρω στις 4:20 κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων, υπό βροχή λουλουδιών.

"Εργαλείο" εντός και εκτός γηπέδων

Ο Χενκ Τεν Κάτε είχε τονίσει ότι ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ αποτελούσε το "εργαλείο" της ομάδας και εκείνος εκτός ότι το αποδεικνύει στο γήπεδο, το έπραξε και εκτός γραμμών.

Στις 4:30 ανέβηκε στην πίστα με το παντελόνι έτοιμο να του πέσει και πήγε στο πιάνο με τον προβολέα να πέφτει επάνω του και το κοινό να τον επευφημεί.

Ο Μοζαμβικανός προσπάθησε να παίξει ένα τζαζ τραγούδι αλλά δεν το ολοκλήρωσε και αμέσως κατέβηκε κάτω στην πίστα και πήρε το μικρόφωνο του Νίκου Βέρτη.

Ο Μοζαμβικανός... ξέφυγε και ανέλαβε την εξέδρα

Πρώτο σύνθημα και "φωτιά" στην εξέδρα του μαγαζιού… " Σας γ... ει ο Λέτο", " Σας γ....ει ο Λέτο" με τον Αργεντίνο άσο να γελάει και να του πετάει λουλούδια.

Επόμενο σύνθημα με σπαστά ελληνικά ο ύμνος του Παναθηναϊκού με τους θαμώνες για άλλη μια φορά να ξεσηκώνονται και να προκαλούν τον πανικό.

Στην συνέχεια την τιμητική τους είχαν οι Σαλπιγγίδης (Σάλπιγγιδης οεοεοεο), Τζόρβας (Αλπέξης Τζόρβας οεοεοεο), Βύντρα (Λούκας Βύντρα οεοεοεο), Γκάμπριελ και Σισέ (Τζιμπρίλ Σισέ οεοεοεο). Αποκορύφωμα το σύνθημα εναντίον του Ολυμπυακού, κάνοντας το μαγαζί άνω κάτω και με τους υπεύθυνους γρήγορα να κλείνουν τα φώτα, τον Λέτο να πηδάει στην πίστα να ηρεμήσει τον "φευγάτο" Σιμάο και τον Βέρτη να το γυρνάει στα τραγούδια.

Το γλέντι δεν έλεγε να σταματήσει αφού μετά τις 5:30 άρχισαν να φεύγουν σιγά σιγά οι πρωταθλητές και οι οπαδοί τους, έχοντας αφήσει το "Κέντρο Αθηνών" γεμάτο λουλούδια και με την αύρα της κατάκτησης του τίτλου στο πρώτο "πράσινο" πάρτι, καθώς άπαντες θεωρούσαν ότι θα ξαναδώσουν ραντεβού και πάλι.

Ποτάκι και σε Villa Mercedes

Πολλοί από τους παίκτες που είχαν κουράγιο (κυρίως κάποιοι ξένοι) αποχωρώντας από το "Κέντρο Αθηνών" πήγαν δίπλα στο Villa Mercedes, το γνωστό club, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση... αναπνοής.

Βίντεο από το γλέντι του Παναθηναϊκού (1)





Βίντεο από το γλέντι του Παναθηναϊκού (2)




























































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ