ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1 - Κοντά σε Λεονάρντο

Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1 - Κοντά σε Λεονάρντο
τζεμπουρ πανηγυρικο ομαδικη

Μπάγεβιτς: "Είμαστε ένα... κλικ μακριά από Λεονάρντο". Νίκη 1-0 επί του Πανιωνίου. Αγωνία για Καφέ

Μπάγεβιτς: "Ένα... κλικ για Λεονάρντο"

Τα παράξενα πράγματα που είθισται να χαρακτηρίζουν την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια εξακολουθούν να υφίστανται! Μόλις χθες ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Θανόπουλος είχε πει ότι η ομάδα δεν ασχολείται πλέον με την περίπτωση του Βραζιλιάνου, ωστόσο σήμερα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φρόντισε να τον διαψεύσει!

"Είμαστε πολύ κοντά πλέον, απομένει ένα κλικ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή» τόνισε ο σερβοέλληνας τεχνικός, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο δεν αποκλείεται το πολύκροτο σήριαλ να τελειώσει θετικά για την Ενωση ακόμα και αύριο!

Εν τω μεταξύ η ΑΕΚ προσπαθεί να αποκτήσει ως δανεικό με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι το νοτιαφρικανό δεξιό μπακ Σιμπονίσο Γκάξα ο οποίος αποτελεί τον εκλεκτό του προπονητή για τη συγκεκριμένη θέση.

Και σκόραρε και αποθεώθηκε

Ο Τζεμπούρ σκόραρε και αποθεώθηκε από τους φίλους του Πανιωνίου, ο Μάκος άκουσε τα εξ' αμάξης, όπως και ο Ενσαλίβα, ο φορμαρισμένος Καφές τραυματίστηκε και η Ένωση στην τέταρτη προσπάθεια της πήρε τελικά τη νίκη σε φιλική αναμέτρηση.

Οι "κιτρινόμαυροι" αντιμετώπισαν αρκετά αμυντικά προβλήματα στο πρώτο μέρος, όμως δεν το πλήρωσαν χάρις στον Σάχα και τον Τζεμπούρ που σκόραρε σε μια αντεπίθεση για σεμινάριο κόβωντας τα φτερά στους γηπεδούχους. Εξαιρετικός ο Μπερνς, έδωσε ζωή στην επιθετική λειτουργία της Ένωσης και λίγο έλειψε να σκοράρει όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Όσο για τους Νεοσμυρνιώτες, πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, προσπάθησαν να χτυπήσουν τις αδυναμίες της "κιτρινόμαυρης" άμυνας αλλά στάθηκαν άτυχοι, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.

O αγώνας

Το σύστημα 4-3-3 δοκίμασε αρχικά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Την "κιτρινόμαυρη" εστία υπερασπίστηκε ο Σάχα, στην άμυνα ήταν το δίδυμο Κυργιάκου, Μαϊστόροβιτς, στο δεξί άκρο ήταν ο Κουτρουμάνος και αριστερό μπακ ο Καράμπελας. Στην μεσαία γραμμή ήταν ο Καφές με τον Μαντούκα και τον Μάκο που επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη, ενώ στην επιθέση ήταν ο Ιορντάκε (αριστερά), ο Παυλής (δεξιά) και στην κορυφή ο Τζεμπούρ. Παυλής και Τζεμπούρ άλλαζαν συνεχώς θέσεις.

Από την άλλη πλευρά ο Εμίλιο Φερέρα, επέλεξε για την άμυνα τους Μανιάτη, Σιόβα, Ουέλιγκτον, Όμο, στα χαφ ήταν οι Σκούφαλης, Κουμορτζί, Νικολάου και Κοντοχρήστος, ενώ πιο μπροστά ήταν οι Ριέρα και Μπάλαμπαν.

Οι "κιτρίνομαυροι" ξεκίνησαν πολύ καλά και έδειξαν ορεξάτοι το πρώτο δεκάλεπτο. Δεν άργησαν μάλιστα να χάσουν την πρώτη τους ευκαιρία. Στο 4'ο Μαντούκα έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Παυλής πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπέλιτς ήταν εκεί που έπρεπε να μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα αλλά μέχρι το 10ο λεπτό... Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ.

Ο Πάνθηρας... δάγκωνε


Στο 14' ο Κουμορτζί με εξαιρετική ατομική ενέργεια δημιούργησε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όμως το σουτ του από τα όρια της μεγάλης περιοχής έδιωξε εντυπωσιακά ο πάντα σταθερός Σάχα.

Τα προβλήματα, τα κενά και οι αργές αντιδράσεις στην κιτρινόμαυρη οπισθοφυλακή συνεχίστηκαν όμως μια σέντρα του Μανιάτη (18') που έμοιαζε ακίνδυνη έφερε φορτούνα, όμως τελικά έδιωξε ο Σάχα.

Πικρός Καφές


Στο 24ο λεπτό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε τον καλύτερο και σταθερότερο παίκτη της προετοιμασίας, Παντελή καφέ να πέφτει στο έδαφος και να μην μπορεί να συνεχίσει. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση στο δικέφαλο ενώ ο Σερβοέλληνας τεχνικός πέρασε στην θέση του τον Ενσαλίβα μετατρέποντας και το σύστημα σε 4-4-2.

Με την τετράδα στα χαφ και το νέο σύστημα η Ένωση έδειξε να συνέρχεται και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 41ο λεπτό, ο Κυργιάκος έκανε μια κούρσα αρκετών μέτρων, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή όμως ο Μπέλιτς μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Τρομοκρατικό χτύπημα


Όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελειώσει όπως άρχισε (0-0) αλλά ο Τζεμπούρ είχε διαφορετική γνώμη. Οι "κιτρινόμαυροι" σε αντεπίθεση για σεμινάριο κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μαντούκα έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον Παυλή που από τα δεξιά έκανε σέντρα ακριβείας και ο Τζεμπούρ με κεφαλιά κανονιά από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδα τους, δεν το πανηγυρίσε ενώ χειροκροτήθηκε από οπαδούς του Πανιωνίου.

Οι επίσημες υποχρεώσεις πλησιάζουν κι αυτός ήταν ο λόγος που οι προπονητές δεν έκανε πολλές αλλαγές κατά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Για την ακρίβεια η μοναδική αλλαγή έγινε από πλευράς ΑΕΚ όπου ο Χουάνφραν πήρε τη θέση του Ιορντάκε και ο Καράμπελας προωθήθηκε στα χαφ.

Δεύτερο ημίχρονο... απελπισία

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος δεν θύμιζε σε τίποτα αυτό του πρώτου καθώς ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά, η κούραση έκανε την εμφάνισή της και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της και όσο τα λεπτά περνούσα η εικόνα του ματς γινόταν ολοένα και χειρότερη. Μπάγεβιτς και Φερέρα έκαναν την μια αλλαγή πίσω από την άλλη, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι κάκιστο.

Όαση ο Μπερνς

Πέρασαν πολλά λεπτά για να δούμε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα στο 75' ο Μπερνς γύρισε για τον Μαντούκα που έκανε απευθείας το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπέλιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Μπερνς ήταν από τους καλύτερους παίκτες του δευτέρου ημιχρόνου και το έδειξε και στο 77'όταν πήρε κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα δε του έκανε το χατίρι και τράνταξε το δοκάρι του Πανιωνίου.

Στο 83' ο Γουνδουλάκης έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δίχως όμως αποτέλεσμα και το παιχνίδι τελειώσε με την ΑΕΚ νικήτρια και τους δύο προπονητές να βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Ουέλινγκτον, Όμο, Σκούφαλης (54΄ Αναστασόπουλος), Ριέρα, Μπάλαμπαν (67΄ Σίμωσης), Κουμορτζί (77΄ Γουνδουλάκης), Σιόβας, Νικολάου, Κοντοχρήστος (78΄ Τζαβέλλας).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Κουτρομάνος (84΄ Γεωργέας), Καράμπελας (65΄ Ντιούφ), Μαϊστόροβιτς (74΄ Αλβες), Κυργιάκος (87΄ Μανωλάς), Καφές (26΄λ.τρ. Ενσαλίβα), Μάκος (62΄ Γιαχάγια), Μαντούκα (77΄ Γκέντσογλου), Ιορντάκε (46΄ Χουανφράν), Τζεμπούρ (67΄ Ταχτσίδης), Παυλής (58΄ Μπερνς).

Αγωνία για Καφέ

Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Παντελής Καφές. Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου κάνει λόγο για θλάση στον δικέφαλο, αλλά η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί το επόμενο διήμερο, μετά τις εξετάσεις που θα υποβληθεί στο Ιατρικό Κέντρο. Λογικά θα δώσει μάχη για να προλάβει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό.

Επίσης, ο Χουανφράν υπέστη διάταση στους προσαγωγούς, ο Ράφικ Τζιμπούρ ένιωσε μια μικρή ενόχληση στον τένοντα του δεξιού γόνατος, ενώ ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς υπέστη ένα μικρό υποδόριο αιμάτωμα στο αριστερό γαστροκνήμιο από χτύπημα που δέχτηκε.




































































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ