ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1

Πανιώνιος-Ατρόμητος 2-1
Πανιωνιος πανηγυρικο

Ο Πανιώνιος με δυο γκολ του Χούτου νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο που υποβιβάστηκε

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6' με τον Περόνε, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή. Στο 71' ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χούτου και στο 83' ο ίδιος χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Οι Περιστεριώτες είχαν μείνει με δέκα παίκτες στο 81', καθώς ο Ανατολάκης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα γι' αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Φερνάντεζ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Ε. Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Κουτσόπουλος, Μάκος, Βάγκνερ (46' Σκούφαλης), Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (88' Γουσούλης), Φερνάντεζ, Νικολάου, Χετεμάι (64' Αραβίδης), Χούτος.

Ατρόμητος (Π. Κάμπος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Ιωάννου, Γεωργίου, Ρόβας (76' Τσίγκας), Λουτσιάνο, Κριπιντίρης, Ολιβέιρα, Περόνε, Νικολόπουλος (43' Μερίνο), Ανατολάκης.

Διαιτητής: Α. Κάκκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δ. Γούκος (Ηπείρου), Δ. Τάτσης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Μανιάτης (Πανιώνιος) - Ανατολάκης, Κριπιντίρης (Ατρόμητος)
Kόκκινες: Ανατολάκης (Ατρόμητος / 2η κιτρ.)
Με μια ματιά
Στη Νέα Σμύρνη οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο Πανιώνιος έψαχνε το "τρίποντο" και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να βρεθεί στην 5η θέση, ενώ οι Περιστεριώτες ήθελαν τη νίκη για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε τους "κυανέρυθρους" με 4-4-2. Ο Κρέσιτς κάτω απο τα δοκάρια, Χετεμάι, Μαϊστόροβιτς, Μανιάτης και Κουτσόπουλος στην άμυνα, Γουνδουλάκης, Μάκος, Νικολάου και Φερνάντεζ στην μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση ήταν οι Βάγκνερ και Χούτος.

Ο Πάουλο Κάμπος απο την άλλη, είχε τον Μιχαηλίδη κάτω απο τα δοκάρια, Γεωργίου, Ανατολάκη, Ολιβέιρα, Γελαδάρη στην άμυνα, Λουτσιάνο, Ιωάννου, Ρόβα και Κριπιντίρη στην μεσαία γραμμή, με τους Περόνε και Νικολόπουλο ν΄αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση. Στο 4', ο Νικολόπουλος έκανε κάθετη πάσα για τον Περόνε, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βρέθηκε απέναντι απο τον Κρέσιτς και προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω απο τον τερματαφύλακα των γηπεδούχων, όμως η προσπάθεια του δεν ήταν καλή και ο πορτιέρο των "κυανέρυθρων" μπλόκαρε.

Η "ψυχρολουσία" για τους παίκτες του Λίνεν ήρθε στο 6'. Ο Λουτσιάνο με κάθετη πάσα βρήκε τον Περόνε, εκείνος νίκησε τον Μαϊστόροβιτς στο σπριντ και με εξαιρετικό ψιλοκρεμαστό σουτ απο μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς (0-1).

Οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν απο αυτή την εξέλιξη, όμως σταδιακά άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση και να ψάχνουν την ισοφάριση. Στο 11', ο Γουνδουλάκης έκανε σέντρα, ο Χούτος με κεφαλιά προς τα πίσω τροφοδότησε τον Νικολάου, όμως η κεφαλιά του Κύπριου μέσου δεν είχε αποτέλεσμα καθώς ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε την μπάλα.

Δυο λεπτά αργότερα (13'), ο Ιωάννου προσπάθησε ν' απειλήσει τον Πανιώνιο με μακρινό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Κάπου εκεί έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, οι παίκτες του Λίνεν προσπαθούσαν ν' απειλήσουν όμως τα μακρινά σουτ των Μανιάτη (27') και Μάκου (31') δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια υπήρχε ένα πεντάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά τα καρέ των φιλοξενούμενων, όμως το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Στο 35', ο Βάγκνερ εκτέλεσε φάουλ απο αριστερά, η μπάλα πέρασε απο αρκετούς, ο Χούτος δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πορεία της και ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε την μπάλα.

Δυο λεπτά αργότερα (37'), ο Βάγκνερ μπήκε στην περιοχή απο δεξιά, πέρασε τον Ολιβέιρα και γύρισε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι με τους Χούτο και Γεωργίου να κάνουν προβολή και τον αμυντικό του Ατρομήτου ν' απομακρύνει την τελευταία στιγμή.

Στο 40', ο Φερνάντεζ έκανε σέντρα, η μπάλα πέρασε απο τον Ανατολάκη και ο Χούτος πλάσαρε απο το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε με τα πόδια και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 45', όταν ο Φερνάντεζ σούταρε έξω απο την περιοχή, ο Μιχαηλίδης έπεσε στην αριστερή γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Αντεπίθεση με... μπροστάρη τον Χούτο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Λίνεν συνέχισαν να πιέζουν και ν' αναζητούν την γρήγορη ισοφάριση. Οι προσπάθειες του Φερνάντεζ (49' απευθείας εκτέλεση φάουλ, 60' μακρινό σουτ) δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 62' ο Γουνδουλάκης γύρισε ωραία στην περιοχή για τον Χούτο, όμως ο επιθετικός των "κυανέρυθρων" άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Μιχαηλίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 71' οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση. Ο Χούτος βρέθηκε στην περιοχή, ο Κριπιντίρης προσπάθησε να τον μαρκάρει, όμως πήγε άτσαλα πάνω του, ο επιθετικός των Νεοσμυρνιωτών βρέθηκε στο έδαφος και ο Κάκκος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Χούτος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μιχαηλίδη (1-1).

Στο 78', οι Περιστεριώτες άγγιξαν το δεύτερο γκολ, όταν ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ απο δεξιά, όμως ο Περόνε δεν πρόλαβε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι (μπήκε εκείνος στα δίχτυα αντί για την μπάλα...) και έχασε την ευκαιρία να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 81' ο Κάμπος είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες, καθώς ο Ανατολάκης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Φερνάντεζ. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η χαριστική βολή για τους φιλοξενούμενους, ο Σκούφαλης σέντραρε από δεξιά, ο Γεωργίου έδιωξε, ο Γουνδουλάκης έκανε αδύναμο σουτ, ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε αρχικά, αλλά ο Χούτος που είχε κάνει προβολή, πεσμένος στο έδαφος, έσπρωξε την μπαλα στα δίχτυα και έβαλε "φωτιά" στις εξέδρες (2-1)!

Στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη, ο αγώνας έγινε... ροντέο. Μάλιστα, στο 93' ο Χούτος θα μπορούσε να κάνει χατ-τρικ όταν βρέθηκε απέναντι απο τον Μιχαηλίδη, αλλά πλάσαρε άουτ. Το τελευταίο σφύριγμα του Κάκκου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση της 5ης θέσης και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν οτι υποβιβάστηκαν.
Συνέντευξη Τύπου
Ε. Λίνεν: "Θέλαμε να βγούμε Ευρώπη και δεν υπήρχε περίπτωση να δώσουμε το παιχνίδι! Δεν θέλω να σχολιάσω αυτές τις ιστορίες. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι άθλημα και αν γινόταν κάτι θα ήταν ο θάνατος του ποδοσφαίρου. Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε και τερματίσαμε στην πέμπτη θέση. Αυτό σημαίνει για εμένα ανεξαρτήτως της πορεία που θα έχουμε στα πλέι οφ, εμείς θα συμμετάσχουμε στο κύπελλο Ιντερτότο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς και τιμωρίες, αλλά πετύχαμε τον στόχο μας. Λυπάμαι πάρα πολύ λόγω της δικής μας επιτυχίας, που έχασε την κατηγορία ο Ατρόμητος.

Είχαμε κακό ξεκίνημα με αποτέλεσμα να δεχτούμε ένα όμορφο και γρήγορο γκολ από τον Περόνε. Ο Ατρόμητος χρησιμοποίησε ψηλούς παίκτες και με τον τρόπο που παίζαμε δεν δημιουργήσαμε κινδύνους. Ανεβάσαμε ρυθμούς στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους και χάσαμε μια ευκαιρία με τον Χούτο. Στο δεύτερο μέρος, η είσοδος του Σκούφαλη μας βοήθησε. Παίξαμε από τα άκρα και καταφέραμε να πιέσουμε τον Ατρόμητο. Χρειάστηκε ένα πέναλτι για να ισοφαρίσουμε. Μετά το 1-1 έγινε επιθετικός ο αντίπαλος. Στο 2-1 γεμίσαμε το κέντρο και πήραμε τη νίκη αφού ο αντίπαλος μας δεν είχε καλή ψυχολογία".

Π. Κάμπος: "Αν είχα το χρόνο που είχα στον Αστέρα Τρίπολης θα βλέπατε έναν άλλον Ατρόμητο. Είναι μια άσχημη στιγμή για την ομάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και να έχουμε το κεφάλι ψηλά. Κάναμε τα πάντα για να μείνουμε στην κατηγορία. Δεν μας στεναχωρεί ο τρόπος που κέρδισε ο Πανιώνιος, αλλά ο τρόπος που ο διαιτητής μοίρασε το ματς! Μετά το 1-0 έγινε μια φάση πέναλτι ή ένα φάουλ στον Νικολόπουλο και ο διαιτητής δεν ήθελε να δώσει την ευκαιρία να κάνουμε το 2-0. Πήγα στον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα. Δεν τον έβρισα ούτε και τον απείλησα απλά του είπα ότι στεναχώρησε τις οικογένειες των παικτών και τους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα πρέπει να βγει πιο δυνατή. Γιατί να μην μείνω στην ομάδα; Είμαι επαγγελματίας, ξέρω να κερδίζω και να χάνω. Το μέλλον ανήκει στην ομάδα".
Όλα τα λεφτά...
Το γκολ του Περόνε, απλά εξαιρετικό...
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τίποτα απολύτως, ήταν μια συναρπαστική αναμέτρηση.
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
4' Ευκαιρία Ατρόμητος : Περόνε
Κάθετη πάσα του Νικολόπουλου για τον Περόνε, ο επιθετικός του Ατρομήτου προσπάθησε με ψιλοκρεμαστό πλασέ να νικήσει τον Κρέσιτς, όμως δεν έκανε καλή προσπάθεια και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε την μπάλα.
6' Γκολ Ατρόμητος : Περόνε
Κάθετη πάσα του Λουτσιάνο για τον Περόνε (νίκησε τον Μαϊστόροβιτς στο σπριντ) και εκείνος με εξαιρετικό ψιλοκρεμαστό σουτ απο μακρινή απόσταση νίκησε τον Κρέσιτς και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
11' Κεφαλιά Πανιώνιος : Νικολάου
Σέντρα του Γουνδουλάκη, ο Χούτος έκανε κεφαλιά προς τα πίσω απο το σημείο του πέναλτι, ο Νικολάου προσπάθησε και έκανε νέα κεφαλιά, όμως ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε με άνεση την μπάλα.
13' Σουτ Ατρόμητος : Ιωάννου
Ο Ιωάννου σούταρε έξω απο την περιοχή, άστοχη προσπάθεια, άουτ η μπάλα...
27' Σουτ Πανιώνιος : Μανιάτης
Ο Μανιάτης προσπάθησε ν' απειλήσει με μακρινό σουτ, όμως ήταν απογοητευτική η προσπάθεια του, άουτ η μπάλα...
31' Σουτ Πανιώνιος : Μάκος
Είναι η σειρά του Μάκου να προσπαθήσει ν' απειλήσει απο μακρινή απόσταση, ο Μιχαηλίδης δεν ανησυχεί...
34' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος : Ανατολάκης
35' Ευκαιρία Πανιώνιος : Χούτος
Εκτέλεση φάουλ του Βάγκνερ απο αριστερά, η μπάλα πέρασε απο αρκετούς παίκτες, ο Χούτος δεν κατάφερε να βρεθεί στην πορεία της και ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε την μπάλα.
37' Ευκαιρία Πανιώνιος : Χούτος
Ο Βάγκνερ μπήκε στην περιοχή απο δεξιά, πέρασε τον Ολιβέιρα και γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, Χούτος και Γεωργίου έκαναν προβολή, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων πρόλαβε και απομάκρυνε.
40' Ευκαιρία Πανιώνιος : Χούτος
Σέντρα του Φερνάντεζ, ο Χούτος πλάσαρε απο την μικρή περιοχή, όμως ο Μιχαηλίδης έδιωξε με τα πόδια και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
43' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Μερίνο αντί του Νικολόπουλου. Αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού.
45' Σουτ Πανιώνιος : Φερνάντεζ
Σουτ του Φερνάντεζ έξω απο την περιοχή, ο Μιχαηλίδης έπεσε στην αριστερή γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης αντί του Βάγκνερ.
49' Φάουλ Πανιώνιος : Φερνάντεζ
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντεζ, άουτ η μπάλα.
53' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος : Μανιάτης
56' Κόρνερ Πανιώνιος
Σέντρα του Σκούφαλη από δεξιά, ο Γεωργίου με προβολή μπροστά από τον Χούτο διώχνει σε κόρνερ.
60' Σουτ Πανιώνιος : Φερνάντεζ
Μακρινό σουτ του Φερνάντεζ, η μπάλα πάνω απο την εστία του Μιχαηλίδη.
62' Ευκαιρία Πανιώνιος : Χούτος
Ο Γουνδουλάκης γύρισε στον Χούτο, που μπήκε στην περιοχή, αλλά άνοιξε την μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Μιχαηλίδη να μπλοκάρει.
64' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Αραβίδης αντί του Χετεμάι.
70' Πέναλτι Πανιώνιος : Χούτος
Ο Χούτος ανατράπηκε στην περιοχή απο τον Κριπιντίρη (πήγε άτσαλα στον επιθετικό των γηπεδούχων και του χτύπησε το πόδι) και ο Κάκκος έδειξε την "άσπρη βούλα".
71' Γκολ Πανιώνιος : Χούτος
Ο Χούτος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Μιχαηλίδη... 1-1!
72' Σχόλιο
Αν δεν αλλάξει κάτι, ο Ατρόμητος είναι η τρίτη ομάδα που υποβιβάζεται στην Β' Εθνική.
76' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Τσίγκας αντί του Ρόβα.
78' Ευκαιρία Ατρόμητος : Περόνε
Εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο απο δεξιά, ο Περόνε δεν πρόλαβε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και ο κίνδυνος πέρασε για τους γηπεδούχους.
79' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος : Κριπιντίρης
81' Κόκκινη κάρτα Ατρόμητος : Ανατολάκης
Ο Ανατολάκης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα γι' αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Φερνάντεζ.
83' Γκολ Πανιώνιος : Χούτος
Ο Σκούφαλης σέντραρε από δεξιά, ο Γεωργίου έδιωξε, ο Γουνδουλάκης έκανε αδύναμο σουτ, ο Μιχαηλίδης απομάκρυνε αρχικά, αλλά ο Χούτος που είχε κάνει προβολή, πεσμένος στο έδαφος, σπρώχνει τη μπαλα στα δίχτυα... 2-1!
84' Σχόλιο
Ο Πανιώνιος είναι πλέον αγκαλιά με την 5η θέση, ενώ ο Ατρόμητος είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
88' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Γουσούλης αντί του Γουνδουλάκη.
90' Έναρξη καθυστερήσεων : 4'
93' Ευκαιρία Πανιώνιος : Χούτος
Ο Χούτος βγήκε μόνος με τον Μιχαηλίδη, αλλά πλάσαρε άουτ, χάνοντας την ευκαιρία για το χατ τρικ. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά έγινε ρώσικη ρουλέτα, με το παιχνίδι να ανοίγει, αλλά τους παίκτες του Ατρόμητου να είναι απαρηγόρητοι.
94' Λήξη αγώνα







































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ