STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος-Κέρκυρα 3-1

Πανιώνιος-Κέρκυρα 3-1
τζιμπουρ

Με σκόρερ Γουνδουλάκη, Τζιμπούρ και Μπερτέ ο Πανιώνιος επικράτησε με 3-1 της Κέρκυρας

Λουρένσο και Μπρέσκα πετούσαν και μοίραζαν γκολ, ο Τζιμπούρ πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και εξιλεώθηκε για τους δύο προηγούμενους αγώνες με Άρη και Λάρισα, ενώ ο Γουνδουλάκης και Μπερτέ, άνοιξαν και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Ο Ντ Ακόλ, είχε καταφέρει ενδιάμεσα να μειώσει για την ομάδα του, η οποία όμως πλέον μετά και από αυτήν την ήττα έμεινε κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν) : Κένινγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Μπρέσκα, Τσκιτισβίλι (75’ Κοντέ), Μάκος, Γουνδουλάκης (73’ Αραβίδης) , Σπυρόπουλος, Τζιμπούρ (85’ Καρνέιρο), Λουρένσο

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές):Σιντιμπέ, Σίκοφ, Μοσχογιάννης, Γκουστάβο, Σκούφαλης (32’ Φότι), Ντ Ακόλ, Γκουέλα, Καρβάλιο (73ο Καρβάλιο), Βαρτζιώτης, Πετράς, Τόσκας (46’ Τζαβέλας)
td> Με μια ματιά
Με τον Μπερτέ να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας του Πανιωνίου, στην θέση του Γκάσπαρ, ο οποίος ικανοποίησε σε όσες αναμετρήσεις αγωνίστηκε, ξεκίνησε τον αγώνα με την Κέρκυρα, ο Πανιώνιος.

Οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να περιμένουν καλύτερη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο το οποίο και έκλεισαν προηγούμενοι της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ, με 2-0 ενώ είχαν τις ευκαιρίες να πάνε στα αποδυτήρια με ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Η αναμέτρηση μπορεί στα πρώτα λεπτά, να μην είχε κάτι σημαντικό και η κατοχή να ήταν μοιρασμένη, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν τους δύο τερματοφύλακες, όμως όταν ο Λουρένσο και ο Μπρέσκα ανέβασαν τον ρυθμό τους, τότε η άμυνα της Κέρκυρας τα βρήκε «σκούρα».

Ο Πανιώνιος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, στο 20ο λεπτό και μάλιστα με έναν παίκτη που έχει βαλθεί να δίνει απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν. Ο Φανούρης Γουνδουλάκης, μπορεί να μην είχε το δυσκολότερο έργο, καθώς μετά από σουτ του Μπρέσκα, ο Σιντιμπέ δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά και ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας, χρειάστηκε απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ποιος μπορεί να μιλήσει για τον πρώτο σκόρερ του φετινού Πανιωνίου;

Επτά λεπτά αργότερα, ο σκόρερ των «κυανέρυθρων», έχασε άλλη μια ευκαιρία, όταν μετά από εξαιρετική κούρσα του Λουρένσο, η μπάλα έφτασε στα πόδια του αυτός σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Από την άλλη η Κέρκυρα, επέλεξε να κλειστεί από την αρχή, απέναντι στον Πανιώνιο, προσπαθώντας να περιορίσει τις επελάσεις των εξαιρετικών ποδοσφαιριστών που διαθέτουν οι «κυανέρυθροι», στις δύο τους πτέρυγες. Όμως οι ποδοσφαιριστές του Μπάμπη Τεννέ, δεν τα κατάφεραν σε καμία περίπτωση, με τον τεχνικό της φιλοξενούμενης ομάδας, να αποφασίζει να προβεί στην πρώτη διορθωτική κίνηση μόλις στο 32ο λεπτό, όταν και πέρασε τον Φότι στην θέση του τραυματία Σκούφαλη.

Με το ημίχρονο να πλησιάζει στο τέλος του, ο ρυθμός αντί να πέφτει όλο και ανέβαινε με αποτέλεσμα, η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν να πετύχει και δεύτερο τέρμα με τον μοιραίο παίκτη των δύο προηγούμενων αγώνων (με Άρη και Λάρισα) Τζιμπούρ ο οποίος δέχτηκε το παρατεταμένο χειροκρότημα της εξέδρας. Συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό, ο Λουρένσο, έκανε άλλη μια κούρσα από αριστερά, πέρασε την μπάλα στον Τζιμπούρ, ο οποίος αφού μπήκε στην περιοχή, με διαγώνιο σουτ, έγραψε το 2-0, κόβοντας έτσι τις ελπίδες της Κέρκυρας για βαθμό ή βαθμούς.

Μάλιστα, ο Πανιώνιος, στην εκπνοή του ημιχρόνου είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, όμως ο Μάκος αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Σιντιμπέ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές του Μπάμπη Τεννέ, να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι και να κυνηγούν με πάθος το τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.

Αυτό και έγινε, με τους «Φαίακες», να σκοράρουν έξι μόλις λεπτά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, ο Πετράς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στα καρέ του Πανιωνίου, η άμυνα του Πανιωνίου, δεν κατάφερε να διώξει με τον Ντ Ακόλ, να επωφελείται και από κοντά να μειώνει σε 2-1.

Αμέσως μετά την μείωση του σκορ, ο Έβαλντ Λίνεν, έβαλε τις φωνές στους παίκτες του, λέγοντάς τους να βγουν μπροστά ώστε να καταφέρουν να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε ουσιαστικά την νίκη.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες 53 και στο 57, όμως στην πρώτη περίπτωση η κεφαλιά του Τζιμπούρ, πέρασε «ξυστά», από το δοκάρι του Σιντιμπέ, ενώ στην δεύτερη ο Μπρέσκα με δυνατό σουτ δεν βρήκε στόχο.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού, φυσιολογικά, έπεσε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, να μοιάζουν κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια και να προσπαθούν να απειλήσουν μονάχα από στημένες φάσεις.

Ο Μπάμπης Τεννές, ολοκλήρωσε τις αλλαγές του μόλις στο 73ο λεπτό, στην προσπάθειά του να γυρίσει το παιχνίδι, όμως δύο λεπτά αργότερα, οι Νεοσμυρνιώτες με τον Σεκού Μπερτέ «κλείδωσαν» την νίκη. Ήταν όταν ο Μπρέσκα, εκτέλεσε κόρνερ, ο Λουρένσο στην προσπάθειά του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα την έδιωξε, όμως ο Σεκού Μπερτέ που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε στέλνοντας την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Σιντιμπέ.
td> Όλα τα λεφτά...
Οι πτέρυγες του Πανιωνίου. Εξαιρετικοί οι Σπυρόπουλος, Μπρέσκα, Γουνδουλάκης και Λουρένσο, δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει τον καλύτερο. Ο Σπυρόπουλος, ήταν αλάνθαστος, ο Μπρέσκα συμμετείχε στο πρώτο και στο τρίτο τέρμα, ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες, ο Λουρένσο έφτιαξε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, ενώ ο Γουνδουλάκης άνοιξε το σκορ στον αγώνα. Απλά ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει ο Πανιώνιος.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το νεκρό διάστημα 57’-67’. Το δεκάλεπτο, αυτό ήταν το μοναδικό κουραστικό, σε έναν αγώνα που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των θεατών.
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν) : Κένινγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Μπρέσκα, Τσκιτισβίλι, Μάκος, Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος, Τζιμπούρ, Λουρένσο

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές):Σιντιμπέ, Σίκοφ, Μοσχογιάννης, Γκουστάβο, Σκούφαλης, Ντάκολ, Γκουέλα, Καρβάλιο, Βαρτζιώτης, Πετράς, Τόσκας

1' Έναρξη αγώνα
5' Φάουλ Πανιώνιος Λουρένσο
Ο Πορτογάλος (Ανγκολέζος) επιθετικός του Πανιωνίου, εκτελεί απευθείας φάουλ, σχεδόν 10 μέτρα έξω από την περιοχή, όμως ο Σιντιμπέ, αποκρούει.
6' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Μοσχογιάννης
11' Σχόλιο
Όλο και μεγαλύτερη η πίεση που ασκεί ο Πανιώνιος στην φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία όμως μέχρι τώρα, δείχνει να αντέχει στις επιθέσεις των Νεοσμυνριωτών.
17' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Γκουστάβο
20' Γκολ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο Μπρέσκα έκανε μια κούρσα και λίγο έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά, ο Σιντιμπέ, δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά και ο Γουνδουλάκης από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν έχασε την ευκαιρία και άνοιξε το σκορ.
27' Σουτ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο Λουρένσο αποφεύγει με εξαιρετικό τρόπο δύο παίκτες, πασάρει στον Γουνδουλάκη όμως ο σκόρερ του Πανιωνίου, αργεί να σουτάρει, με αποτέλεσμα όταν το κάνει η μπάλα να κοντράρει πάνω σε αμυνόμενο και να καταλήξει κόρνερ.
29' Σουτ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Πολύ ψηλά άουτ
32' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Φότι παίρνει την θέση του Σκούφαλη
35' Σχόλιο
O ρυθμός στο παιχνίδι δεν είναι κακός, όμως καμία από τις δύο ομάδες, δεν έχει καταφέρει μετά το τέρμα του Γουνδουλάκη να κάνει την μεγάλη φάση.
44' Γκολ Πανιώνιος Τζιμπούρ
Ο Γαλλοαργερινός παίρνει την μπάλα από τον Λουρένσο, μπαίνει από αριστερά στην περιοχή του Σιντιμπέ και με διαγώνιο σουτ γράφει το 2-0.
45' Έναρξη καθυστερήσεων 2 λεπτά
45' Σουτ Πανιώνιος Μάκος
Ο Μάκος μπαίνει από αριστερά στην περιοχή της Κέρκυρας, ο Έλληνας μέσος σουτάρει δυνατά, όμως ο Σιντιμπέ έσωσε την εστία του από το 3-0.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Δεύτερη αλλαγή για την Κέρκυρα, ο Τζαβέλλας παίρνει την θέση του Τόσκα
51' Γκολ Κέρκυρα Ντ Ακόλ
Ο Πετράς εκτελεί φάουλ από αριστερά, η άμυνα του Πανιωνίου, δεν καταφέρνει να διώξει και ο Ντ Ακόλ, απέναντι από τον Κένινγκ, δεν δυσκολεύεται να σκοράρει για το 2-1.
53' Κεφαλιά Πανιώνιος Τζιμπούρ
Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο, να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Ο Γουνδουλάκης σέντραρε από δεξιά, ο Τζιμπούρ βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, όμως η κεφαλιά που έπιασε έφυγε, ελάχιστα άουτ.
57' Σουτ Πανιώνιος Μπρέσκα
Ο Σλοβάκος άσος του Πανιωνίου, παίρνει την μπάλα ελάχιστα έξω από την περιοχή, σουτάρει δυνατά, όμως ο Σιντιμπέ, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα.
67' Σχόλιο
O ρυθμός έχει πέσει, ενώ οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αν και δείχνουν αρκετά κουρασμένοι, προσπαθούν ακόμα να φτάσουν σε ένα τέρμα που για τους μεν θα εξασφαλίσει έναν υπερπολύτιμο βαθμό, ενώ για τους δε θα οριστικοποιήσει την κατάκτηση του "τριπόντου".
72' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Πρώτη αλλαγή για τον Πανιώνιο, ο Αραβίδης παίρνει την θέση του σκόρερ του πρώτου τέρματος Γουνδουλάκη
73' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Καγκιούζης, παίρνει την θέση του Καρβάλιο.
75' Γκολ Πανιώνιος Μπερτέ
Ένα τέταρτο πριν την λήξη της αναμέτρησης ο Μπερτέ γράφει το 3-1 και εξασφαλίζει ουσιαστικά το "τρίποντο" για την ομάδα του. Ο Μπρέσκα, έφερε με εκτέλεση κόρνερ, την μπάλα μέσα στην περιοχή, η άμυνα της Κέρκυρας δεν κατάφερε να διώξει, με τον αμυντικό του Πανιωνίου, να σκοράρει με σουτ από κοντά.
77' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Ουμάρ Κοντέ, ντεμπουτάρει με την φανέλα του Πανιωνίου, παίρνοντας την θέση του Τσκιτισβίλι.
85' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Καρνείρο παίρνει την θέση του Τζιμπούρ.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
94' Λήξη αγώνα





























TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ