ΠΑΟΚ

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0
New Image

Πανιώνιος και ΠΑΟΚ έψαχναν τη νίκη για να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην πεντάδα αλλά έμειναν στο 0-0

Ο Πανιώνιος είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίεσε μετά την είσοδο του Γεωργιάδη αλλά ο έμπειρος μεσος δεν κατέφερε να σκοράρει την μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλεξουμένων.
Οι επιθετικές προσάθειες θύμισαν πολύ... Αγγλία αφού όλες οι φάσεις δημιουργήθηκαν μετά από σέντρες και κεφαλιές.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς εκτός έδρας για έναν ακόμα αγώνα και με 31 βαθμούς μένει πολύ μακριά από την πέμπτη θέση. Όσο για τον Πανιώνιο, οι νεοσμυρνιώτες θα πρέπει να κάνουν ένα σερί νικών και να παρακαλάνες για στραβοπατήματα των αντιπάλων τους. Το "Χ" δεν άρεσε σε κανέναν αφού ουσιαστικά τους άφησε εκτός 5άδας.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος:Κρέσιτς, Ντιαβαρά, Σκούφαλης, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Φερνάντες, Νικολάου, Χετεμάι, Χούτος

ΠΑΟΚ: Φερναντέζ, Σνάουτσνερ, Κνολ, Γκάβραντσιτς, Κωνσταντινίδης, Χριστοδουλόπουλος, Βερόν, Μπαϊάνο, Ίλιεφ, Λάκης, Βαγγελής
Με μια ματιά
Κλασικό 4-4-2 για τον Πανιώνιο του Λίνεν που δεν αλλάζει από την ημέρα που ο Χούτος ενσωματώθηκε στην ομάδα και "έδεσε" με τον Τζιμπούρ. Κάτω από τα δοκάρια ο φύλακας άγγελος, Κρέσιτς. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Χετεμάι, Ντιαβαρά, Μαϊστόροβιτς και Κουτσόπουλος. Στην μεσαία γραμμή ο Φερναντέζ αριστερά, ο Μάκος με τον Νικολάου στα κεντρικά χαφ και ο Σκούφαλης στην δεξιά πτέρυγα. Επιθετικό δίδυμο για τους γηπεδούχους ο φορμαρισμένος Χούτος με τον πάντα επικίνδυνο Τζιμπούρ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε ενδεκάδα χωρίς τον τιμωρημένο Κονσεϊσάο και σύστημα 4-4-1-1. Ο Φερνάντεζ στο τέρμα με τους Σνάουτσερ, Κνολ, Γκράβανσιτς και Κωνσταντινίδη από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή Βερόν και Βαγγελής τα δύο κεντρικά χαφ με τους Λάκη, Μπαϊάνο δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Μπροστά από την τετράδα του κέντρου ο Χριστοδουλόπουλος με μοναδικό προωθημένο τον Ίλιεφ.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στα χαρτιά και οι 22 ποδοσφαιριστές δεν το διέψευσαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πανιώνιος όντας γηπεδούχους μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ.

Οι "Πάνθηρες" με δεξί χαφ τον Σκούφαλη δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε τη σέντρα, ο Χούτος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντεζ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με πολύ πάθος, κέρδιζαν τις προσωπικές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή και έψαχναν τρόπους για να τροφοδοτήσουν τους δύο στράικερ μέσα στην περιοχή. Η κατοχή μπάλας και το σωστό passing game δεν άργησε να φέρει τους γηπεδούχους για δεύτερη φορά σε θέση βολής.

Στο 16' ο Λάμπρος Χούτος αυτή τη φορά βρέθηκε σε θέση δημιουργού και ο Φερναντέζ πήρε την θέση του μέσα στην περιοχή. Ο Έλληνας επιθετικός σέντραρε από τα δεξιά, ο Αργεντίνος έστειλε αυτή τη φορά την μπάλα στην εστία του Φερναντέζ αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ μπλόκαρε εύκολα.

Μεχρι το 20ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να ισορροπήσουν το παιχνίδι μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα του Πανιωνίου. Η φάση στο 24' βοήθησε τον ΠΑΟΚ να "ηρεμήσει" τους "Πάνθηρες" και να φέρει το παιχνίδι στο κέντρο και όχι στην περιοχή του Φερνάντεζ. Ο Λάκης εκτέλεσε το κόρνερ, ο προωθημένος Κνολ πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής όμως η μπάλα έφυγε μακριά από το τέρμα του Κρέσιτς.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να επιδίδονται σε πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή. Αυτό όμως δεν απέτρεψε στον Πανιώνιο να φτάσει για μία ακόμα φορά κοντά στο γκολ.

Στο 38ο λεπτό μετά από σέντρα του Φερναντέζ ο Σκούφαλης γύρισε το κορμί του μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Κωνσταντινίδη, αλλά το διαγώνιο δυνατό που επιχείρησε από τα δεξιά πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να πάρουν τους τρεις βαθμούς και αυτή τους η διάθεση ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πίεσε και προσπάθησε να απειλήσει από την δεξιά πλευρά με τον Βασίλη Λάκη να είναι σε εξαιρετική βραδιά.

Ο δεξιός χαφ των φιλοξενουμένων ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Πανιωνίου αλλά οι σέντρες του δεν έβρισκαν αποδέκτη στην περιοχή τν γηπεδούχων. Το παιχνίδι είχε ανοίξει και ο Πανιώνιος απάντησε στα πλαγικοπήματα του Λάκη με ακόμα μία κεφαλιά εντός περιοχής. Ο Σκούφαλης σέντραρε, ο Φερναντέζ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Ντάνιελ Φερνάντεζ.

Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 62' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Γεωργιάδης που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Χριστοδουλόπουλου έκανε την κεφαλιά αλλά ο Κρέσιτς έπεσε στην γωνία του και αποσόβησε το 0-1.

Η αριστερή πλευρά του Πανιωνίου "έμπαζε" και ο Λάκης δεν άφηνε τους χώρους που απλόχερα του έδιναν οι αμυντικοί. Πέντε λεπτά αργότερα ύστερα από επέλαση του Λάκη από τα δεξιά, η παράλληλη σέντρα του κατέληξε και πάλι στον Γεωργιάδη αλλά ο Κρέσιτς του είπε και πάλι "όχι".

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία του αγώνα. Πανιώνιος και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 με τους φιλοξενούμενους να αποχαιρετούν την πεντάδα.
Συνέντευξη Τύπου
Φερνάντο Σάντος: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δύο δυνατών ομάδων. Ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα, έχει καλό προπονητή και καλή οργάνωση. Είχαμε σωστά ομαδικά μαρκαρίσματα, βγαίναμε σωστά στην επίθεση, είχαμε ομαδικότητα και σωστή ανάπτυξη.

Σε ερώτηση για τις πιθανότητες που έχει ο ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ, απάντησε: "Το πολύ κακό παιχνίδι ήταν με τον Εργοτέλη. Σήμερα παίξαμε καλά. Θα περιμένουμε το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και μετά θα ξαναμιλήσουμε. Εκεί θα μπορέσουμε να πούμε πολύ περισσότερα...".

Εβάλντ Λίνεν: " Θα πρέπει να δεχτούμε το ισόπαλο αποτέλεσμα, αν και ήταν ένα ματς το οποίο θέλαμε να το κερδίσουμε. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σημειώσουμε κάποιο γκολ. Ο ΠΑΟΚ είναι μία δυνατή ομάδα και φαίνεται αυτό από τους 26 βαθμούς που έχει πάρει μέσα στην έδρα του. Απλώς έχει χάσει πολλά εκτός έδρας και σήμερα ήθελε τη νίκη για να αλλάξει την πορεία του και να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη 5άδα. Ίσως με το βαθμό που πήρε σήμερα να τα καταφέρει".
Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος δεν γέμισε το γήπεδο αλλά ήταν θετικό που υπήρχαν και από τα δύο... στρατόπεδα χωρίς να υπάρξουν επεισόδια.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν οι ποδοσφαιρστές των δύο ομάδων α σκοράρουν. Σέντρες, κεφαλιές και από στρωτό ποδόσφαιρο... τίποτα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
Φερναντέζ, Σνάουτσνερ, Κνολ, Γκάβραντσιτς, Κωνσταντινίδης, Χριστοδουλόπουλος, Βερόν, Μπαϊάνο, Ίλιεφ, Λάκης, Βαγγελής
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανιώνιος
Κρέσιτς, Ντιαβαρά, Σκούφαλης, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος, Μαϊστόροβιτς, Φερνάντες, Νικολάου, Χετεμάι, Χούτος
1' Έναρξη αγώνα
3' Ευκαιρία Πανιώνιος : Χούτος
Σέντρα του Σκούφαλη από τα δεξιά, βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Χούτο, η κεφαλιά του όμως περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
16' Ευκαιρία Πανιώνιος : Φερνάντες
Σέντρα του Χούτου από τα δεξιά, κεφαλιά του Φερνάντες, η μπάλα στην αγκαλιά του Φερναντέζ
23' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Κνολ
Εκτέλεση κόρνερ του Λάκη από τα δεξιά, κεφαλιά του Κνολ από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα φεύγει μακριά από το τέρμα του Κρέσιτς
28' Σουτ Πανιώνιος : Τζιμπούρ
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζιμπούρ, ο Φερναντέζ μπλοκάρει εύκολα
34' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ : Μπαϊάνο
39' Σουτ Πανιώνιος : Σκούφαλης
Διαγώνιο σουτ του Σκούφαλη από τα δεξιά, η μπάλα περνάει από το οριζόντιο δοκάρι
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
59' Ευκαιρία Πανιώνιος : Φερνάντες
Φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Σκούφαλης σεντράρει για τον Φερνάντες, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή πιάνει την κεφαλιά, αλλά "στέλνει" την μπάλα μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι
61' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Γεωργιάδης
Σέντρα του Βερόν από τα δεξιά, ο Κρέσιτς αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γεωργιάδη
61' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Γεωργιάδης στη θέση του Χριστοδουλόπουλου
64' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ : Σνάουτσνερ
67' Ευκαιρία ΠΑΟΚ : Γεωργιάδης
Επέλαση του Λάκη από τα δεξιά, η παράλληλη σέντρα του καταλήγει στον Γεωργιάδη, την κεφαλιά του όμως διώχνει σε κόρνερ ο Κρέσιτς
72' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Μανιάτης στη θέση του Χετεμάι
74' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπαλάφας στη θέση του Βαγγελή
76' Σουτ Πανιώνιος : Φερνάντες
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες από μακρινή απόσταση, ο Φερναντέζ μπλοκάρει εύκολα
83' Ευκαιρία Πανιώνιος : Τζιμπούρ
Σουτ του Σκούφαλη αέξω από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο πόδι του Τζιμπούρ και αλλάζει πορεία, αλλά ο Φερναντέζ μπλοκάρει
84' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Φρούνζα στη θέση του Ίλιεφ
84' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ : Μάκος
85' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Γουνδουλάκης στη θέση του Σκούφαλη
85' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Καπετάνος στη θέση του Χούτου
89' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ : Βερόν
95' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος : Φερνάντες
95' Λήξη αγώνα



































TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ