ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
γουνδουλακης μπαλαμπαν

Ο Πανιώνιος, παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο, επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη (video)

Οι "κυανέρυθροι", αν και βρέθηκαν να χάνουν από το γκολ του Ντιμπαλά στο 15', αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα με τον Γουνδουλάκη. Παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες τους, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον -κορυφαίο του γηπέδου- Μπάλαμπαν στο 23', ενώ ολοκλήρωσαν τη νίκη τους με το γκολ του Καστελιόνε στο 72ο λεπτό.
Αξίζει να σημειωθεί πως την πρώτη του φετινή συμμετοχή πραγματοποίησε ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπόσκο Μπάλαμπαν στο 75ο λεπτό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Κοντοές, Λάτκα, Όμο, Τζαβέλλας, Κουμορτζί, Καστελιόνε, Νικολάου, Γουνδουλάκης, Ριέρα (90' Σκούφαλης), Μπάλαμπαν (75' Εστογιάνοφ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιώργος Παράσχος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Μαϊστόροβιτς, Σκαρντουέλι (74' Σιαλμάς), Κώτσιος, Κανακούδης, Κούσας (57' Τζάνης), Ανδράλας, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Ντιμπαλά

Κίτρινες κάρτες: Νικολάου - Κώτσιος, Κούσας, Σκαρντουέλι

Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Κ. Λαζάρου (Μακεδονίας)
Με μια ματιά
Ένα εξαιρετικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, καθώς Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα προσέφεραν πλούσιο θέαμα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Μπορεί στο πρώτο δεκάλεπτο να απουσίαζε η μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο ο ρυθμός που δημιούργησαν οι δύο ομάδες κρατούσε ζωντανό το ενδιαφέρον και προμήνυε ότι θα δημιουργηθούν καλές φάσεις και θα παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Φανούρης Γουνδουλάκης, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στη βασική ενδεκάδα από τον Εμίλιο Φερέρα, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ριέρα, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε εύκολα στα χέρια του Σικαλιά, που είχε τοποθετηθεί σωστά.

Ό,τι δεν κατάφερε ο αρχηγός των "κυανέρυθρων", το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα ο Ντιμπαλά. Ο Κονγκολέζος επιθετικός, μετά από σέντρα του Ντάσιου από δεξιά, πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλιτς, "παγώνοντας" το γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Συνεπαρμένοι από το γρήγορο προβάδισμα, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδιάστηκαν άμεσα από τους "κυανέρυθρους", καθώς δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Πανιώνιος βγήκε στην επίθεση, έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ηπειρώτικης ομάδας, με τον Μπάλαμπαν να στρώνει στον Γουνδουλάκη, ο οποίος αυτή τη φορά βρήκε στόχο, ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Κροάτης επιθετικός μετατράπηκε από δημιουργός σε εκτελεστή, αφού έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με ωραίο δεξί διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σικαλιά, που θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση στη συγκεκριμένη φάση.

Ο Κροάτης είχε κέφια και στο 26' προσπάθησε με εκτέλεση φάουλ να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ριέρα να δοκιμάσει το πόδι του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε -σε ποιον άλλον;- στον Μπόσκο Μπάλαμπαν, ο οποίος μετά από ατομική ενέργεια του Κουμορτζί έγινε παραλήπτης της μπάλας, σούταρε, αλλά τελικά κέρδισε κόρνερ μετά από κόντρα στους αμυντικούς του ΠΑΣ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πιο χλιαρά από το πρώτο, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν πολλές ευκαιρίες και να απειλούν τις αντίπαλες εστίες μόνο με μακρινά σουτ, όπως αυτά του Κοντοέ στο 48', του Ντάσιου στο 50' και του Μπάλαμπαν στο 64'.

Μπορεί να μην υπήρχαν αξιόλογες ευκαιρίες, ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα παρέμενε έντονος. Τελικά η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 72' (!) και ήταν κατευθείαν γκολ. Συγκεκριμένα, ο Τζαβέλλας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Καστελιόνε στην "καρδιά" της περιοχής των φιλοξενούμενων πήρε την κεφαλιά και ουσιαστικά "καθάρισε" τη νίκη για λογαριασμό των Νεοσμυρνιωτών.

Οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά οι προσπάθειες του Σαϊτιώτη και του Σιαλμά ήταν χωρίς αντίκρυσμα. Σημείο αναφοράς στην αναμέτρηση ήταν η είσοδος του Φαμπιάν Εστογιάνοφ στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αντικατέστησε τον Μπάλαμπαν στο 75'. Ο Ουρουγουανός γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους του Πανιωνίου, αφού αυτή ήταν η πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την "κυανέρυθρη" φανέλα για φέτος μετά τον τραυματισμό του.
Συνέντευξη Τύπου
Εμίλιο Φερέρα (προπονητής Πανιωνίου): " Είμαι ικανοποιημένος και πώς να μην είμαι από τη στιγμή που κερδίσαμε; Το ευχάριστο για μένα είναι ότι η ομάδα αν και δέχθηκε γκολ, κατάφερε να αντιδράσει και να γυρίσει το ματς. Είναι κάτι που δεν έκανε πέρυσι και αυτό δείχνει ότι βελτιωνόμαστε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Λάτκα και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι ο Εστογιάνοφ αγωνίστηκε σήμερα. Αυτό δείχνει ότι ξεπερνάει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια".

Γιώργος Παράσχος (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): " Έγινε ένα ωραίο ματς. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε αλλά εμείς μείναμε στους πανηγυρισμούς και δεχθήκαμε άμεσα την ισοφάριση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πριν προλάβουμε να συνέλθουμε έγινε και το 2-1 για τον Πανιώνιο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μάς έδωσε χώρους για να μας χτυπήσει στην αντεπίθεση, αλλά εμείς δεν είχαμε τρόπο για να διασπάσουμε την άμυνά του. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Πανιώνιο".
Όλα τα λεφτά...
1. Το εξαιρετικό θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο.
2. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν, ο οποίος τα έκανε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μοίρασε (στο πρώτο γκολ), πέτυχε ένα ωραίο γκολ (το 2-1) και γενικότερα ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, αποδεικνύοντας ότι είναι πράγματι ένας σπουδαίος παίκτης.
3. Ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ, όχι γιατί προσέφερε κάτι ουσιαστικό κατά τη διάρκεια που αγωνίστηκε, αλλά γιατί έγινε η αιτία για ένα εντυπωσιακό standing ovation στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς το οποίο θα πρέπει να ξεχαστεί από όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι. Η μόνη "γκρίνια" που μπορεί να υπάρξει είναι για την έλλειψη ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο.
Video με τα γκολ της αναμέτρησης...

To Live του αγώνα... από τον Δημήτρη Χονδρογιάννη
1' Έναρξη αγώνα
3' Κόρνερ Πανιώνιος
4' Κόρνερ ΠΑΣ Γιάννινα
9' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Κώτσιος
10' Σχόλιο
Γρήγορο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, αλλά χωρίς την μεγάλη ευκαιρία.
12' Ευκαιρία Γουνδουλάκης
Πολύ καλή σέντρα του Ριέρα, ο Γουνδουλάκης που είχε κάνει την κίνηση, βρήκε την μπάλα λίγο με το κεφάλι, αλλά δεν άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Σικαλιάς.
15' Γκολ ΠΑΣ Γιάννινα Ντιμπαλά
Σέντρα του Ντάσιου από τα δεξιά, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Ντιμπαλά σηκώθηκε, έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
17' Γκολ Πανιώνιος Γουνδουλάκης
Ο Μπάλαμπαν στρώνει στον Γουνδουλάκη, ο οποίος μέσα από την περιοχή με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σικαλιά.
23' Γκολ Πανιώνιος Μπάλαμπαν
Ωραία κίνηση μέσα στην μεγάλη περιοχή από τον Μπάλαμπαν που κάνει το σουτ και νικάει τον Σικαλιά για το 2-1.
25' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Κούσας
26' Φάουλ Πανιώνιος Μπάλαμπαν
Εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
29' Σουτ Πανιώνιος Ριέρα
Μακρινό σουτ του Ριέρα, με τον Σικαλιά να μην ανησυχεί.
38' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Σκαρντουέλι
42' Ευκαιρία Πανιώνιος Μπάλαμπαν
Ατομική ενέργεια από τον Κουμορτζί, ο παίκτης του Πανιωνίου χάνει την μπάλα, η οποία καταλήγει στον Μπάλαμπαν που κάνει το σουτ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Σουτ Πανιώνιος Κοντοές
Σουτ του Κοντοέ, η μπάλα πέρασε άουτ.
50' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα Ντάσιος
Φαλτσαριστό σουτ του Ντάσιου, με την μπάλα να περνάει άουτ.
57' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Τζάνης στη θέση του Κούσα.
64' Σουτ Πανιώνιος Μπάλαμπαν
Σουτ του Μπάλαμπαν μέσα από την μεγάλη περιοχή, με τον Σικαλιά να μπλοκάρει.
72' Γκολ Πανιώνιος Καστελιόνε
Εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα από τα δεξιά, ο Καστελιόνε μπαίνει στην περιοχή και με κεφαλιά κάνει το 3-1 για τον Πανιώνιο.
74' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σιαλμάς στη θέση του Σκαρντουέλι.
75' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Εστογιανόφ στη θέση του Μπάλαμπαν.
78' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Νικολάου
79' Φάουλ ΠΑΣ Γιάννινα Σαϊτιώτης
Καλή εκτέλεση φάουλ του Σαϊτιώτη, αλλά μπλόκαρε ο Μπέλιτς.
83' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα Σιαλμάς
Δυνατό σουτ του Σιαλμά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
92' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Σκούφαλης στη θέση του Ριέρα.
94' Λήξη αγώνα

































TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ