STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-0: Ούτε τώρα η Ένωση, τα ηρωϊκά λιοντάρια άντεξαν με δέκα παίκτες και τιμωρό Μπετανκόρ

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-0: Ούτε τώρα η Ένωση, τα ηρωϊκά λιοντάρια άντεξαν με δέκα παίκτες και τιμωρό Μπετανκόρ
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι μακριά από το τρίποντο, καθώς ο ηρωϊκός Πανσερραϊκός επικράτησε 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μπετανκόρ στο 23ο λεπτό.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πανσερραϊκό και μάλιστα ηττήθηκε με 1-0, με την ομάδα του Χουάν Φεράντο να πετυχαίνει την πρώτη της νίκη στην έδρα της.

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-0: Ούτε τώρα η Ένωση, τα ηρωϊκά λιοντάρια άντεξαν με δέκα παίκτες και τιμωρό Μπετανκόρ
Οι τελικές και τα xGoals του αγώνα Πανσερραϊκός - ΑΕΚ

Το χρυσό γκολ για τα λιοντάρια πέτυχε ο Χεφτέ Μπετανκόρ για πέναλτι που έκανε ο Περέιρα στον Ντέλετιτς, το οποίο δόθηκε μέσω VAR στο 23'. Τέσσερα λεπτά μετά ο Πανσερραϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τέρζιτς (και πάλι μέσω VAR) για μαρκάρισμα στον Λαμέλα.

Η Ένωση πίεσε για την ισοφάριση, δημιούργησε πολλές φάσεις για να σκοράρει, είχε και δοκάρι με τον Πιερό στο 83', αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τον Γκουγκεσασβίλι να επεμβαίνει όπου χρειάστηκε.

Ο Μπετανκόρ τον έβαλε σε θέση ισχύος, ο Τέρζιτς τον άφησε με παίκτη λιγότερο

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε σε ένα ελεγχόμενο τέμπο με την ΑΕΚ να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό της, όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά στο ματς.

Η πρώτη τελική στο ματς ήταν ένα ωραίο σουτ του Λαμέλα εκτός περιοχής, το οποίο εξουδετέρωσε ο Γκουγκεσασβίλι, πέφτοντας στη γωνιά του. Ο Πανσερραϊκός στην πρώτη του καλή στιγμή κέρδισε το πέναλτι μέσω VAR για τράβηγμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς.

Στο 27' ο Τέρζιτς έκανε μαρκάρισμα με τις τάπες στον Λαμέλα. Ο Τσιάρας τού έδειξε κίτρινη, αλλά ο VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση και άλλαξε την απόφασή του, αποβάλλοντας τον παίκτη των γηπεδούχων.

Η Ένωση πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ. Στο 32' ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γκατσίνοβιτς την προβολή, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 34' ο Μπετανκόρ με ωραίο μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Στρακόσα. Η ΑΕΚ έγινε απειλητική στην αντεπίθεση με τον Λαμέλα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Γκουγκεσασβίλι να απομακρύνει σωτήρια.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν κι άλλες φάσεις στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους με Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία. Η σημαντικότερη ήταν η ωραία κεφαλιά του Πιερό στο 43' που πέρασε λίγο άουτ.

Ο Πανσερραϊκός άντεξε ως το τέλος

Στο δεύτερο μέρος υπήρξε επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ, μιας και η Ένωση κυνηγούσε στο σκορ, ενώ είχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ της. Ο Αλμέιδα έριξε στο χορτάρι τον Πινέδα και ο Μεξικανός έδωσε νέα πνοή στη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ.

Ο Μεξικανός είχε την πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος με ένα ωραίο γυριστό σουτ στο 50ο λεπτό μετά από σέντρα του Οντουμπάτζο, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 57' ο Λαμέλα εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο τείχος, πήρε περίεργη τροχιά, αλλά κατέληξε εκτός.

Η Ένωση συνέχισε να απειλεί κυρίως με γεμίσματα, την ώρα που ο Πανσερραϊκός γέμισε την περιοχή του με αμυντικούς. Η κεφαλιά του Γκαρσία στο 61' μετά από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς πέρασε άουτ. Στο 73' η Ένωση είχε την καλύτερη φάση της στο ματς. Μετά από ωραία ενέργεια του Μαρσιάλ και γύρισμα από τα αριστερά, ο Μάνταλος μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 83' η ΑΕΚ είχε και δοκάρι μετά από γύρισμα του Μαρσιάλ και σκάψιμο του Πιερό, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι και το δοκάρι απέτρεψαν το γκολ του Αϊτινού φορ. Η τελευταία μεγάλη φάση της στο ματς ήταν η ωραία εκτέλεση φάουλ του Ελίασον στο 88', με τον Γκουγκεσασβίλι να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ.

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-0: Ούτε τώρα η Ένωση, τα ηρωϊκά λιοντάρια άντεξαν με δέκα παίκτες και τιμωρό Μπετανκόρ
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις του Πανσερραϊκός - ΑΕΚ

Πανσερραϊκός: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75' Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Στάικος, Ζελέν (75' Καπτούμ), Τέρζιτς, Ντέλετιτς (46' Καρασαλίδης), Τομάς (90' Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (75' Σαλαζάρ).

ΑΕΚ: Στρακόσα, Βίντα, Μουκουντί (46' Πινέδα), Οντουμπάτζο, Χατζισαφί (57' Μαρσιάλ), Σιμάνσι, Περέιρα (70' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Λαμέλα, Γκαρσία (70' Ελίασον), Πιερό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ