ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-1
Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών στο "Δημοτικό Στάδιο Σερρών" και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πανσερραϊκό

Ο Πανσερραϊκός με νέο τεχνικό τον Ούγκο Μπρος και αναμορφωμένος αγωνιστικά, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, ωστόσο πήρε την ισοπαλία απέναντι στον πολύ δυνατό τη φετινή σεζόν ΠΑΟΚ με 1-1, χάρις στο γκολ του Κωνσταντινίδη στο 55'.
Νίκη την οποία αγνοεί από τις 5 Οκτωβρίου, όταν και είχε επικρατήσει στη Φυλή του Θρασύβουλου με 1-0. Αξιοσημείωτο αποτελεί ότι τα "λιοντάρια", μπροστά στο κοινό τους έχουν κατακτήσει μόλις 2(!) βαθμούς στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Super League.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρώτο γύρο, καθώς το τέρμα του Ηλία Αναστασάκου στο 7' δεν αποδείχθηκε αρκετό για να του αποφέρει του τρεις βαθμούς της νίκης, χάνοντας έδαφος από τον πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Ολυμπιακό.

Οχτώ νίκες, εννέα ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (σ.σ. από τον Ολυμπιακό), ο απολογισμός των εξαιρετικών Θεσσαλονικέων στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανσερραϊκός: (Ούγκο Μπρος): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Καλί, Γεωργιάδης (46' Μπαϊκαρά), Ζουντί (78' Γκουγκουλιάς), Πιπίνης, Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς (89' Βοσκόπουλος), Κωνσταντινίδης, Αμπουμπακαρί

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (60' Μπακαγιόκο), Κοντρέρας, Ίβιτς, Βερόν, Λάκης (84' Κωνσταντινίδης), Μπαλάφας (84' Αθανασιάδης), Σνάουτσνερ

Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Σερρών"

Διαιητητής: Ν. Ντάτης (Χίου)

Βοηθοί: Κ. Βλάχος (Γρεβενών), Κ. Παπαδόπουλος (Κοζάνης)

Κίτρινες: Κωνσταντινίδης, Μπανγκουρά, Πιπίνης / Σνάουτσνερ, Δάρλας

Με μια ματιά
Με νέο προπονητή τον Ούγκο Μπρος, που διαδέχθηκε τον Γιάννη Παπακώστα στην τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού, οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες κόντρα στον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Συγκεκριμένα, ο Βέλγος τεχνικός δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Τάντιτς και Αντάντο.

Απουσίες ωστόσο είχε να αντιμετωπίσει και ο Φερνάντο Σάντος που παρέταξε την ομάδα του με 4-4-1-1 στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, χωρίς ωστόσο τους Μουσλίμοβιτς. Πάμπλο Γκαρσία και Βιεϊρίνια να συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του.

Ο Κώστας Χαλκιάς ξεκίνησε στην εστία των φιλοξενούμενων με τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μάρκος Αντόνιο και Δάρλα να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Κονσεϊσάο και Λάκης βρέθηκαν αριστερά και δεξιά στις πτέρυγες αντίστοιχα, με τους Μπαλάφα και Βερόν σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Ο Αναστασάκος ήταν ο μοναδικός προωθημένος για τον "Δικέφαλο του Βορρά", με τον Βλάνταν Ίβιτς να κινείται ακριβως πίσω του επιφορτισμένος να φτιάχνει το παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Απόλυτος αιφνιδιασμός

Στο κατάμεστο γήπεδο των Σερρών, το ματς ξεκίνησε μουιδιασμένα στο πρώτο πεντάλεπτο, με το μόνο αξιοσημείωτο να είναι ένα δυνατό σουτ του Ζουντί, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Χαλκιάς.

Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ, με τον Αναστασάκο να νικάει από κοντά τον Κηπουρό, πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Ο Κονσεϊσάο μετά από εκτέκλεση φάουλ από τα αριστερά έφερε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, ο Ζουντί προσπάθησε να απομακρύνει αλλά αντί αυτού τροφοδότησε τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος από κοντά και με ανορθόδοξο τρόπο (σ.σ. με τον ώμο) έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας, δίνοντας με το "καλημέρα" (σ.σ. στο 7') στην αναμέτρηση το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ξύπνησε... ο Πανσερραϊκός

Τα "λιοντάρια" ήταν καλύτερα στην αναμέτρηση και αν εξαιρέσουμε τη στιγμή της αμυντικής αδράνειας στο γκολ του Αναστασάκου, θα έλεγε κανείς ότι το αποτέλεσμα μέχρι τότε δεν αντικατόπτριζε την εικόνα που παρουσίαζαν οι δύο ομάδες.

Με πιο οργανωμένο ποδόσφαιρο, οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε δύο περιπτώσεις την ισοφάριση, αλλά τόσο ο Κωνσταντινίδης στο 12' όσο και ο μοιραίος στη φάση του γκολ, Ζουντί, στο 19' ξόδεψαν σημαντικές ευκαιρίες προκειμένου να ισοφαρίσουν.

Ειδικότερα στην φάση του 12' ο Έλληνας άσος, από το ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, καθώς το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Χαλκιά να μποκάρει εύκολα την μπάλα.

Χαμένος στη... μετάφραση

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει περισσότερο παθητικό ρόλο στην αναμέτρηση, προσπαθώντας να εκφραστεί επιθετικά μέσω των αντεπιθέσεων και τον Πανσερραϊκό να επιτίθεται κατά κύματα, αλλά χωρίς να μπορεί να... μεταφράσει τις προσπάθειές του σε ένα τέρμα.

Ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία 15 λεπτά του πρώτου μέρους έπεσε αισθητά και οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το ισχνό αλλά σημαντικό προβάδισμά του στο παιχνίδι.

Στα ίσια...

Ο Ούγκο Μπρος στην επανάληψη πέρασε τον Μπαϊκαρά στη θέση του Γεωργιάδη σε μία προσπάθειά του να κάνει ακόμα πιο επιθετικό τον Πανσερραϊκό και ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Η πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν ασφυκτική και μετά από μία σπουδαία χαμένη ευκαιρία του Μπανγκουρά, ο Κωνσταντινίδης κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Ζουντί από δεξιά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων και ο επερχόμενος Κωνσταντινίδης με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1, στο πρώτο παιχνίδι ως βασικός στην ομάδα του Πανσερραϊκού.

Με τον αέρα του 1-1

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, αλλά και οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα ύψη μετά το γκολ της ισοφάρισης συνέχιζαν να πιέζουν τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα για τους δύο συλλόγους.

Τα λεπτά περνούσαν και ο Πανσερραϊκός άρχισε σιγά σιγά να προσέχει περισσότερο τα μετόπισθεν, δίνοντας παράλληλα χώρο στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, τον οποίο όμως δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί όπως θα επιθυμούσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αντιθέτως ο σύλλογος του Μπρος προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις θέλοντας να εκμεταλλευθεί τα κενά που άφηναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Η αναποτελεσματικότητα όμως ήταν εκείνη που χαρακτήριζε τα τελειώματα των φάσεων της ομάδας των Σερρών.

Στην πιο χαρακτηριστική από αυτές, ο Μπανγουρά ύστερα από τα συνεχόμενα λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ, κέρδισε την κατοχή της μπάλας εντός περιοχής, όμως το σουτ του από καλή θέση (σ.σ. εκτός ισορροπίας) πέρασε άουτ.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ντάτη να βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με, 1-1, τον Πανσερραϊκό να αισθάνεται ότι μπορούσε να κατακτήσει τη πρώτη του εντός έδρας νίκη και τον ΠΑΟΚ να προβληματίζει με την αναιμική του εμφάνιση.

Συνέντευξη Τύπου
Ούγκο Μπρος (Πανσερραϊκός): " Είμαι ένας ευχαριστημένος προπονητής και είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δικαιούμασταν τη νίκη. Ασκήσαμε πίεση στον ΠΑΟΚ, είχαμε καλύτερες ευκαιρίες και αν τις αξιοποιούσαμε, θα μπορούσαμε να νικήσουμε με 3 ή 4-1. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ είδα μόνο ένα γκολ και ένα σουτ προς την εστία μας. Εάν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό ευελπιστώ σε καλύτερες εποχές για τον Πανσερραϊκό.

Σίγουρα χρειάζονται μεταγραφές. Αν είχαμε κάποιους καλύτερους παίκτες, θα παίζαμε καλύτερα. Χρειαζόμαστε παίκτες γιατί βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Η διοίκηση γνωρίζει σε ποιες θέσεις έχει ανάγκη η ομάδα. Ελπίζω τους παίκτες που θα αποκτήσουμε να τους έχουμε στη διάθεσή μας πριν από τις 4 Ιανουαρίου

".

Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ): " Ηταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ήμασταν καλοί. Αυτό οφείλεται τόσο σε εμάς όσο και στον Πανσερραϊκό που προσπάθησε πολύ. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε το παιχνίδι με ηρεμία και να καταλάβουμε τι δεν πήγε καλά. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο και το είχαμε συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Πανσερραϊκός στάθηκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο, μας πίεσε πολύ και η αλήθεια είναι ότι μετά το γρήγορο γκολ που βάλαμε, βγήκαμε εκτός παιχνιδιού, δεν ελέγξαμε το κέντρο και δεν κρατήσαμε την μπάλα στα πόδια μας. Ο Πανσερραϊκός άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και να είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο του β' ημιχρόνου. Παίξαμε άμυνα πολύ κοντά στο δικό μας χώρο. Μετά το γκολ αντιδράσαμε και το ματς ισορρόπησε. Μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε τον ένα βαθμό

".
Όλα τα λεφτά...
Ο αναμορφωμένος Πανσερραϊκός... Μπορεί ο Ούγκο Μπρος να μην είναι μάγος και να μην κρατάει μαγικό ραβδάκι, αλλά το οργανωμένο παιχνίδι και το περίσσιο πάθος που επέπδειξαν οι παίκτες του στην αναμέτρηση αποτελούν ένα μικρό δείγμα του νέου αέρα που έφερε η έλευση του Βέλγου στην τεχνική ηγεσία.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, κατώτερη των προσοδοκιών που έχει δημιουργήσει φέτος με το καλό ποδόσφαιρο των παικτών του που τον έχουν φέρει άλλωστε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.
Video με τα γκολ της αναμέτρησης...


To Live του αγώνα... του Αντώνη Αναστασόπουλου
Η 11άδα των φιλοξενούμενων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος, Κοντρέρας, Ίβιτς, Βερόν, Λάκης, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανσερραϊκός
(Ούγκο Μπρος): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Καλί, Γεωργιάδης, Ζουντί, Πιπίνης, Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Αμπουμπακαρί, Μπανγκουρά
1' Έναρξη αγώνα
5' Σουτ Πανσερραϊκός
Ο Μιλένκοβιτς ανοίγει από τον άξονα, δεξιά για τον Ζουντί, ο τελευταίος μπαίνει στην περιοχή και επιχειρεί ένα δυνατό σουτ, όμως ο Χαλκιάς διώχνει σε κόρνερ.
7' Γκολ ΠΑΟΚ Αναστασάκος
Ο Κονσεϊσάο εκτελεί φάουλ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ζουντί προσπαθεί να απομακρύνει αλλά δεν τα καταφέρνει με κεφαλιά, η μπάλα φτάνει στον Αναστασάκο που με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!
12' Σουτ Πανσερραϊκός Κωνσταντινίδης
Ο Γεωργιάδης από αριστερά, γυρίζει όμορφα στον Κωνσταντινίδη, ο οποίος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν πιάνει καλά το σουτ και ο Χαλκιάς μπλοκάρει.
15' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Σνάουτσνερ
19' Σουτ Πανσερραϊκός Ζουντί
Η μπάλα φτάνει και πάλι στον μέσο των Σερρών, ο οποίος με όμορφη προσποίηση ξεφεύγει από το προσωπικό του μαρκάρισμα, σουτάρει όμως αδύναμα, με τον Χαλκιά να μπλοκάρει εύκολα.
28' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει από πολύ νωρίς το προβάδισμα, όμως ο Πανσερραϊκός είναι εκείνος που διατηρεί την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να καταφέρνει να τη μεταφράσει σε ένα τέρμα.
37' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει αισθητά, με τον Πανσερραϊκό, πάντως, να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Μπαϊκαρά παίρνει τη θέση του Γεωργιάδη
51' Σουτ Πανσερραϊκός Μπανγκουρά
Φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Αμπουμπακαρί γυρίζει την μπάλα στον Μπανγκουρά, αυτός με πλάτη προς την εστία, γυρίζει εξαιρετικά το σώμα του και σουτάρει, όμως ο Χαλκιάς διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.
52' Γκολ Πανσερραϊκός Κωνσταντινίδης
Ο Ζουντί από δεξιά γυρίζει την μπάλα στον Κωνστναντινίδη, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν αστοχεί, γράφοντας το 1-1!
59' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μπακαγιόκο παίρνει τη θέση του Αναστασάκου
61' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Κωνσταντινίδης
64' Σουτ Πανσερραϊκός Μπαϊκαρά
Ο Μπανγκουρά μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, γυρίζει όμορφα για τον Μπαϊκαρά, το σουτ του τελευταίου όμως φεύγει ψηλά άουτ.
66' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Δάρλα
72' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Μπανγκουρά
76' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Γκουγκουλιάς παίρνει τη θέση του Ζουντί
81' Κίτρινη κάρτα Πανσερραϊκός Πιπίνης
83' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κωνσταντινίδης παίρνει τη θέση του Λάκη
83' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Αθανασιάδης παίρνει τη θέση του Μπαλάφα
86' Ευκαιρία Πανσερραϊκός Μπανγκουρά
Συνεχόμενα λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Μπανγκουρά κερδίζει την κατοχή της μπάλας εντός περιοχής, μετά από μάχες, όμως σουτάρει εκτός ισορροπίας και η μπάλα καταλήγει άουτ.
88' Αλλαγή παίκτη Πανσερραϊκός
Ο Βοσκόπουλος παίρνει τη θέση του Μιλένκοβιτς
90' Έναρξη καθυστερήσεων
Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων
90' Λήξη αγώνα





































































TAGS ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ