ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-3

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αναστασάκος-Ατρόμητος-Πανθρακικός MOTIONTEAM

Με χατ-τρικ του Ηλία Αναστασάκου (35', 73', 80'), ο Ατρόμητος επικράτησε με 3-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Περιστερίου αλλά και της αναμέτρησης ήταν αναμφισβήτητα ο Ηλίας Αναστασάκος, ο οποίος σημείωσε και τα τρία τέρματα, εκμεταλλευόμενος τις σωστές τοποθετήσεις του μέσα στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων.
Αυτή ήταν η 2η εκτός έδρας επιτυχία για τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα (η πρώτη ήταν στις 24 Οκτωβρίου με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης) ενώ το εντυπωσιακό είναι πως στις εννέα τελευταία αγωνιστικές έχει χάσει μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τις δύο πρώτες δηλαδή ομάδες στη βαθμολογία.

Στον αντίποδα, ο Πανθρακικός έχασε με "κάτω τα χέρια" καθώς υποτάχθηκε ολοκληρωτικά στο δεύτερο μέρος στις διαθέσεις των φιλοξενουμένων, και έτσι ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο έχοντας τον απογοητευτικό απολογισμό των 2 ισοπαλιών και 13 ηττών.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ταΐρης, Αργυρίου, Κανωτίδης, Χαριτωνίδης, Τζόκιτς (56' Ντιαλό), Μπερτράντ, Άλβες, Μπαχαρίδης, Φαγιάρδο (86' Δραγανίδης), Καζάκης (71' Στόικος) Μπουβάλ

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Φαβάλι, Σαρμιέντο (88' Καραλής), Περόνε, Αναστασάκος (86' Καραγκούνης), Μπρίτο (81' Σφακιανάκης)

Γήπεδο: Κομοτηνής

Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Μάλαμας (Εύβοιας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Γκολ: Αναστασάκος (35', 73', 80')

Κίτρινες κάρτες: Μπαχαρίδης (13') / Ολιβέιρα (37')

Κόκκινες κάρτες: -

Με μια ματιά
Παρά τον "βαρύ" αγωνιστικό χώρο λόγω βροχής, το παιχνίδι στην Κομοτηνή ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο Πανθρακικός και Ατρόμητος είχαν από μία καλή ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Μόλις στο 4' ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Αργυρίου ήταν στο πρώτο δοκάρι και απομάκρυνε πάνω στην γραμμή, ενώ τρία λεπτά αργότερα ήρθε η "απάντηση" από τους γηπεδούχους: ο Ρομπέρ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αργυρίου βγήκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας και επιχείρησε το σουτ από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Μελισσάς έκανε σωτήρια προβολή απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Ο Μπουβάλ ήταν ο εκφραστής νέας επιθετικής προσπάθειας για τον Πανθρακικό στο 14', με το σουτ του από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή να αποκρούεται δύσκολα από τον Μιχαηλίδη, όμως μετά το πρώτο 15λεπτο οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν αυτοί που πήραν τον έλεγχο και έκλεισαν τον αντίπαλο στα καρέ του.

Στο 18' ο Ταΐρης έπεσε στα πόδια του Περόνε και μπλόκαρε πριν ο τελευταίος γίνει επικίνδυνος, στο 19' έπεσε στη δεξιά γωνία και σταμάτησε το σουτ του Αναστασάκου, ενώ η σέντρα-σουτ του Σαρμιέντο από τα αριστερά στο 26' δεν αιφνιδίασε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων που έδιωξε με τις άκρες των δαχτύλων.

Ο Περόνε προσπάθησε με τη συμπλήρωση του ημιώρου να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο, όμως στο 35' η υπεροχή και η πίεση της ομάδας του Περιστερίου ανταμείφθηκε με ένα γκολ, με την άμυνα του Πανθρακικού να εκτίθεται για μία ακόμα φορά στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Ο Μπρίτο τροφοδότησε τον Σαρμιέντο ο οποίος μπήκε μόνος στην περιοχή από τα αριστερά, με τον Αργεντινό να βγάζει μπαλιά παράλληλα προς την εστία και τον Αναστασάκο να μη δυσκολεύεται μπροστά σε άδειο τέρμα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον διαιτητή Γιαννόπουλο να δείχνει σωστά "παίζετε" σε μία δύσκολη φάση όπου ο Περόνε έπεσε μόνος του μέσα στην περιοχή προ του Ταΐρη, ενώ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία -από αυτές που λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο ότι δεν χάνονται- σπαταλήθηκε 62' από τους φιλοξενούμενους.

Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Περόνε νίκησε στην εναέρια μονομαχία τον Μπαχαρίδη και βγήκε σε ένα μοναδικό τετ α τετ με τον Ταΐρη, αλλά παρότι κατάφερε να εξουδετερώσε με προσποίηση τον νεαρό γκολκίπερ, έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι με το πλασέ που δοκίμασε.

Στο 69' ο Ατρόμητος "φλέρταρε" και πάλι με ένα δεύτερο γκολ, με την πάσα του Αναστασάκου προς τον Περόνε μέσα στην περιοχή να μην είναι καλή, ωστόσο αυτό απλά καθυστέρησε πέντε λεπτά.

Στο 74' ο Μπαζίνσκι έκανε την καρφωτή κεφαλιά μέτά από εκτέλεση κόρνερ αναγκάζοντας τον Ταΐρη να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση στην αριστερή του γωνία, με τη μπάλα όμως να μην απομακρύνεται και τον Αναστασάκο που καραδοκούσε να την σπρώχνει με ευκολία στα δίχτυα (0-2).

Το γκολ αυτό έδωσε οριστικά τέλος στην όποια αγωνία υπήρχε για τον τελικό νικητή, με τον Πανθρακικό να "πετάει λευκή πετσέτα" και τον Ατρόμητο να φτάνει στο 80' και σε ένα τρίτο τέρμα με τον Αναστασάκο να πανηγυρίζει μάλιστα χατ-τρικ.

Ο Φαβάλι είδε τον Ταΐρη εκτός τέρματος και δοκίμασε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Έλληνας φορ πήρε το "ριμπάουντ" και νίκησε με πλασέ τον αντίπαλο γκολκίπερ (0-3).

Το δεύτερο μέρος ήταν ουσιαστικά παράσταση για έναν ρόλο και στο 85' ο Ατρόμητος έφτασε μία ανάσα από το να δώσει πανηγυρικές διαστάσεις στη νίκη του με ένα τέταρτο γκολ: ο Νεμπεγλέρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σφακιανάκης που είχε περάσει αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα έστειλε με πλασέ τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ταΐρη.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς, με τον Ατρόμητο να φτάνει δικαιότατα στο "τρίποντο" και να πανηγυρίζει μάλιστα τη δεύτερη σερί νίκη του στη Σούπερ Λίγκα, μετά το 1-0 επί της Skoda Ξάνθης την περασμένη Κυριακή.
Συνέντευξη Τύπου
Αλμπέρ Καρτιέ (προπονητής Πανθρακικού): "Ημασταν πολύ κακοί. Δεν παίξαμε καλά και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε σε καμία φάση του αγώνα. Η εμπειρία του αντιπάλου μας έπαιξε καθοριστικό ρόλο".

Γιώργος Δώνης (προπονητής Ατρομήτου): "Για μένα ήταν ένα προσωπικό ρεκόρ. Πρώτη φορά στα όσα χρόνια βρίσκομαι στη Σούπερ Λιγκ, έχω φτάσει τους 19 βαθμούς στον πρώτο γύρο. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα και πήραμε μια άνετη νίκη. Πιστεύω ότι θα έρθουν περισσότερες νίκες στη συνέχεια. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές με υγεία και αγάπη".
Όλα τα λεφτά...
Όταν πετυχαίνεις χατ-τρικ δεν μπορείς να απουσιάσεις από τη συγκεκριμένη κατηγορία... Ο λόγος για τον Ηλία Αναστασάκο, ο οποίος πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του κόντρα στον ουραγό Πανθρακικό, συμβάλλοντας στο να πανηγυρίσει ο Ατρόμητος τη δεύτερη εκτός έδρας επιτυχία του στο πρωτάθλημα.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Πανθρακικό, ο οποίος προσέθεσε μία ακόμα άσχημη εμφάνιση στο ενεργητικό του και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη. Οι αριθμοί -δυστυχώς για την ομάδα της Κομοτηνής- λένε την αλήθεια: Μόλις 2 ισοπαλίες και 13 ήττες ο μέχρι τώρα απολογισμός, χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 7 γκολ ενεργητικό και χειρότερη άμυνα με 33 γκολ παθητικό.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα...
Δοκάρι Ατρόμητος
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: Kομοτηνής
Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μάλαμας (Ευβοίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
4ος: Σέγκος (Ευβοίας)
Παρατηρητής: Ντάμπωσης (Πιερίας)



Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ατρόμητος
Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Περόνε, Αναστασάκος, Μπρίτο
Η 11άδα των γηπεδούχων Πανθρακικός
Ταΐρης, Αργυρίου, Κανωτίδης, Χαριτωνίδης, Τζόκιτς, Μπερτράντ, Άλβες, Μπαχαρίδης, Φαγιάρδο, Καζάκης, Μπουβάλ
1' Έναρξη αγώνα
4' Κεφαλιά Ατρόμητος Ολιβέιρα
Ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Αργυρίου ήταν στο πρώτο δοκάρι και απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.
7' Ευκαιρία Πανθρακικός Αργυρίου
Ο Αργυρίου βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού ύστερα από εξαιρετικά πάσα του Ρομπέρ αλλά η προβολή του Μελισσά απέτρεψε το 1-0.
13' Κίτρινη κάρτα Πανθρακικός Μπαχαρίδης
14' Σουτ Πανθρακικός Μπουβάλ
Ο Μπουβάλ εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο.
21' Σουτ Πανθρακικός Φαγιάρδο
Μακρινό σουτ του Φαγιάρδο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
35' Γκολ Ατρόμητος Αναστασάκος
Ο Σαρμιέντο γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Αναστασάκο και αυτός με πλασέ έκανε το 0-1 σε κενό τέρμα.
37' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Ολιβέιρα
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Σουτ Πανθρακικός Φαγιάρδο
Ο Φαγιάρδο έκανε το σουτ αλλά ο Μιχαηλίδης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε.
56' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Πανθρακικός
Ο Ντιαλό στη θέση του Τζόκιτς
62' Ευκαιρία Ατρόμητος Μπουβάλ
Ο Μπουβάλ έχασε απίστευη ευκαιρία καθώς πλάσαρε άουτ σε τρομερό τετ α τετ με τον Ταΐρη.
72' Αλλαγή παίκτη Πανθρακικός
Ο Στόικο στη θέση του Καζάκη.
74' Γκολ Ατρόμητος Αναστασάκος
Ο Μπαζίνσκι έκανε την κεφαλιά ο Ταΐρης απέκρουσε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Αναστασάκο ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα σχεδόν πάνω από την γραμμή του τέρματος.
80' Γκολ Ατρόμητος Αναστασάκος
Ο Φαβάλι προσπάθησε να κρεμάσει τον Ταΐρη αλλά ο πορτιέρο απέκρουσε με υπερποπάθεια και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Αναστασάκος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σχεδόν σε κενό τέρμα.
81' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Σφακιανάκης τη θέση του Μπρίτο.
85' Δοκάρι Ατρόμητος Σφακιανάκης
Ο Νεμπεγλέρας έκαε τη σέντρα αλλά το πλασέ του Σφακιανάκη σταμάτησε στο δεξία κάθετο δοκάρι.
86' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Καραγκούνης και Καραλής αντί των Αναστασάκου και Σαρμιέντο.
90' Λήξη αγώνα















































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ