ΑΡΗΣ

ΠΑΟΚ-Άρης 4-1

ΠΑΟΚ-Άρης 4-1
Ίβιτς

Ο ΠΑΟΚ συνέντριψε με 4-1 τον Άρη στην "Τούμπα", βάφοντας... ασπρόμαυρο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό, χαρακτηρίστηκε από πολλά νεύρα και κίτρινες κάρτες (σ.σ. 12 στο σύνολο) και δύο γκολ από τους γηπεδούχους.
Ο Ίβιτς στο 20' άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από χέρι του Νέτο, ενώ ο Μουσλίμοβιτς στις καθυστερήσεις (46') με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 δίνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Καταιγιστικός στην επανάληψη ο "δικέφαλος του βορρά" που χτύπησε μία φορά στο 48' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιτόλο και μία στο 60' πάλι με τον Μουσλίμοβιτς φτάνοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Ο Άρης πάντως κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέτο στο 85', μειώνοντας στο τελικό 4-1, σε ένα πικρό ντεμπούτο για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο των "κίτρινων".

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Κρέσιτς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (80' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (90' Παπάζογλου), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (55' Φωτάκης)

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντες (80' Πίτου Γκαρσία), Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα (82' Λαμπριάκος), Χαβίτο (61' Γκρασιάν), Ρομπέρζ

Γήπεδο: "Τούμπα"
Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Χ. Γενναίος (Αθηνών)
Κίτρινες: - Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Βιτόλο, Φωτάκης / Ρομπέρζ, Νέτο, Νασούτι, Ναφτί, Αράνο, Λαμπριάκος
Κόκκινες: -
Με μια ματιά


ΠΑΟΚ-Άρης πράξη πρώτη! Η ώρα για ένα από τα παραδοσιακότερα ντέρμπι της Ελλάδας σήμανε και οι δύο "αντίζηλοι" της Θεσσαλονίκης κλήθηκαν να λύσουν τις πρώτες τους διαφορές στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, στο γήπεδο της "Τούμπας".

Ένα ντέρμπι που πέρα από όλα τα άλλα (βαθμούς, γόητρο κ.λπ) είχε και δύο πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία το έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστό.

Ο λόγος για το ντεμπούτο του Αργεντινού τεχνικού του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που πήρε το βάπτισμα του πυρός στην ελληνική Super League σε μία "εμφύλια" μάχη, αλλά και το θετικό πρόσημο που δατηρεί ο "δικεφάλος του βορρά" ως γηπεδούχος στις μεταξύ τους αναμέτρησεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αήττητο των τελευταίων δέκα χρόνων (σ.σ. τελευταία νίκη του Άρη στην "Τούμπα" τη σεζόν 1998-99 με 4-1).

Η "μάχη" των πάγκων

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι δύο "στρατηγοί" όσον αφορά στον καταρτισμό των ενδεκάδων που θα ξεκινούσαν στο παιχνίδι. Ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Χαλκιά και Φιλομένο, ενώ στην αντίπερα όχθη η σημαντικότερη απουσία για τον Αργεντινό προπονητή, άκουγε στο όνομα Σεμπαστιάν Αμπρέου.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Κρέσιτς στο τέρμα, Αραμπατζή και Λϊνο δεξιά και αριστερά στην άμυνα αντίστοιχα, Κοντρέρας και Τσιρίλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν και Βιεϊρίνια στη μεσαία γραμμή, ο Μουσλίμοβιτς αιχμή του δόρατος και λίγο πιο πίσω του ο Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Άρης από την πλευρά του παρατάχθηκε με κλασικό 4-4-2 και τον Σηφάκη στα γκολποστ, Νέτο, Ρομπέρζ, Νασούτι και Αράνο στην άμυνα, Ναφτί και Φερνάντες τα αμυντικά χαφ, Χαβίτο και Κάλβο στα άκρα της μεσαίας γραμμής και επιθετικό δίδυμο τους Κόκε και Κάμπορα.

Δυνατά και με... "ευτράπελα"

Από ένα άκρως χιουμοριστικό γεγονός σημαδεύτηκε η έναρξη του αγώνα, λίγα μάλιστα δευτερόλεπτα μετά το σήμα για το πρώτο λάκτισμα από τον διαιτητή Καλόπουλο. Μία... κότα έκανε την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο της "Τούμπας" η οποία πέρα από τα αυθόρμητα χαμόγελα, άναγκασε σε μία μικρή διακοπή του ντέρμπι.

Η επιστροφή στα αγωνιστικά και το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα σημαδεύτηκε επίσης από το παθιασμένο ξεκίνημα των παικτών του Φερνάντο Σάντος που μέχρι τη συμπλήρωση του 5ου λεπτού πλησίασαν δύο φορές με αξιώσεις την εστία του Σηφάκη. Στο 3' ο Ίβιτς προσπάθησε από πλεονεκτική θέση να στείλει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα αλλά η αντίδραση των αμυντικών του Άρη ήταν ακαριαία με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Όσον αφορά την φάση που ακολούθησε δύο λεπτά αργότερα με πρωταγωνιστή τον Μουσλίμοβιτς ο Σηφάκης αποσόβησε το κοντινό σουτ στην κίνηση του Βόσνιου αλλά η φάση χαρακτηρίστηκε ως μη γενόμενη λόγω οφσάιντ.

Δοκάρι ο Κόκε, γκολ ο Ίβιτς

Η ένταση, το πάθος και ο καλός ρυθμός που κυριαρχούσαν από τα πρώτα λεπτά έδιναν την εντύπωση ότι το γκολ ήταν απλά θέμα χρόνου. Και πρώτοι στο να ανοίξουν στο σκορ στην "Τούμπα" έφτασαν οι "κίτρινοι" στο 14'. Ο Κάλβο με εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Κόκε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Κρέσιτς που στη συνέχεια είδε την μπάλα με ανακούφιση να απομακρύνεται από την περιοχή του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ωστόσο εκείνος που πήρε το προβάδισμα, με τον Νέτο να υποπίπτει σε "σφάλμα", τον Καλόπουλο να βλέπει πρόθεση και να εφαρμόζει το γράμμα του νόμου και τον Ίβιτς στο 20' να ευστοχεί από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-0. Η φάση ξεκίνησε έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία και χέρι του Νέτο (που βρισκόταν στο τείχος) εντός της περιοχής. Ο άρχοντας της αναμέτρησης σφύριξε χωρίς δεύτερη σκέψη την εσχάτη των ποινών και ο "σπεσιαλίστας" Ίβιτς δε λάθεψε από τα 11 βήματα.

Γρήγορος ρυθμός, δυνατές μονομαχίες και... ανομβρία

Το ντέρμπι ακόμα και μετά το τέρμα του Ίβιτς συνέχισε σε γρήγορο ρυθμό, με πολλές και δυνατές μονομαχίες-αψιμαχίες που είχε ως συνέπεια αρκετές κίτρινες κάρτες, αλλά και μία ανομβρία όσον αφορά τις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Τουλάχιστον για το 15λεπτό που ακολούθησε το 1-0.

Ο Άρης έψαχνε τον τρόπο προκειμένου να ισοφαρίσει άμεσα, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε προτεραιότητα τη διατήτηση του "μηδέν" στην άμυνα και αν ένα γκολ ερχόταν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου σε κάποια από τις αντεπιθέσεις που επιχειρούσε τότε αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο.

Ιδανικό... 2-0 στο φινάλε

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν λοιπόν να απειλήσουν, ουσιαστικά, μετά το 1-0, πέρα από μία κεφαλιά του Κόκε στο 38' που δεν ανησύχησε πάντως ιδιαίτερα τον Κρέσιτς. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε στις καθυστερήσεις με τον Μουσλίμοβιτς να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο και με κοντινό πλασέ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία να γράφει το 2-0 στο 46'.

Ιδανικό φινάλε, σε ένα ιδανικό χρονικό σημείο για τον "δικέφαλο του βορρά" και ψυχρολουσία για τον Άρη και τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ιδανικότερο... 3-0 στην επανάληψη

Και όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο (σ.σ. με γκολ) έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη με μοναδική διαφορά τον σκόρερ. Ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια ανετράπη εντός της περιοχής από τον Αράνο και αυτή τη φορά ένας πρώην, ο Βιτόλο, ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών.

Ο Ισπανός μέσος του ΠΑΟΚ στο 48' έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Σηφάκη και την ομάδα του ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Άλλωστε το 3-0 αποτελούσε σκορ ασφαλείας και ο Άρης θα έπρεπε να ξεπεράσει τον... κακό του εαυτό, την ατυχία του, αλλά και να πραγματοποιήσει ένα μικρό θαύμα προκειμένου να διεκδικήσει έστω το βαθμό της ισοπαλίας.

Και λέμε ατυχία καθώς μετά το δοκάρι του Κόκε στο 14', ο Ισπανός μέσος στο 57' έστειλε από πλεονεκτική θέση (σ.σ περίπου από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής), με το πόδι την μπάλα πάλι στο δοκάρι, ξοδεύοντας μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία.

Τον... τιμώρησε ξανά

Όπως συνέβη και στο πρώτο ημίχρονο, ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε και πάλι... Ο ΠΑΟΚ μετά το δοκάρι του Κόκε πέτυχε ακόμα ένα τέρμα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη των γηπεδούχων.

Σε μία αντεπίθεση στο 60ό λεπτό ο Φωτάκης με παράλληλη πάσα από τα δεξιά έβγαλε σε θέση βολής των Μουσλίμοβιτς που δίχως να το σκεφτεί πλάσαρε τον Σηφάκη κάτω από τα πόδια σημειώνοντας το 4-0.

Τυπική διαδικασία και... 4-1

Τα τέσσερα γκολ, η έδρα αλλά και η ψυχρολουσία στο στρατόπεδο του Άρη όπως ήταν αναμενόμενο έδωσε άλλη υφή στο ντέρμπι και συγκεκριμένα στα τελευταία του 20 λεπτά. Οι γηπεδούχοι... "χαλάρωσαν" και ο Άρης προσπαθούσε να περισώσει ό,τι μπορούσε.

Ένα σουτ από τον Νέτο πέρασε πάνω από την εστία του Κρέσιτς, ενώ ακόμα ένα αυτή την φορά από τον Κάμπορα, το οποίο απέκρουσε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ, ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα του Άρη μέχρι το 76'. Μάλιστα παραλίγο να δεχθεί και 5ο γκολ έπειτα από λαθος γύρισμα του Νασούτι, ωστόσο ο Σηφάκης αντέδρασε ακαριαία αποσοβόντας το τέρμα.

Ο Άρης πάντως κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον Νέτο στο 85' να στέλνει την μπάλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στα δίχτυα του Κρέσιτς. Ωστόσο το τελευταίο σφύριγμα του Καλόπουλου βρήκε τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ να διατηρεί για ακόμα μία φορά αλώβητη την έδρα του από τον φιλοξενούμενο Άρη, επικρατώντας με το επιβλητικό 4-1.

Συνέντευξη Τύπου

Του Πάρη Τσελεπίδη

Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρης):

" Καταρχάς είναι πάρα πολύ δύσκολο να δοθούν απαντήσεις για το τι έγινε στο σημερινό παιχνίδι. Είναι ένα πάρα πολύ σκληρό αποτέλεσμα για μας. Ξεκινήσαμε με πολλές ευκαιρίες που δεν μετατρέψαμε σε γκολ σε αντίθεση με την αντίπαλη ομάδα που εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που έκανε. Υπάρχουν δύο κομβικά σημεία στο παιχνίδι. Πρώτον το πρώτο πέναλτι γιατί μέχρι εκεί τα πράγματα ήταν πολύ ισορροπημένα με την ομάδα μου να στεκόταν πολύ καλά στο παιχνίδι και να έχει και την ψυχολογία.

Χάσαμε όμως την ψυχολογία και στα 45 πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου κάνουμε ένα πέναλτι που δεν χρειαζόταν καθόλου. Από εκεί και πέρα μετά το 3-0 χάσαμε κάθε ίχνος οργάνωσης και τάξης μέσα στο γήπεδο και ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι. Θα πρέπει να κρατήσουμε όμως θετικά όσο και αν είναι δύσκολο αφού είχαμε δύο δοκάρια και μπορούσαμε να σκοράρουμε και άλλα γκολ παρά τις ευκαιρίες σε αντίθεση με τον αντίπαλό μας από δύο πέναλτι και μία στημένη φάση.

Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο και πολύ περισσότερο γιατί αυτή η ήττα ήρθε σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα για την πόλη μας. Σε τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να ελέγξουμε την θέληση που θα πρέπει να υπάρχει. Είχαμε καλή αντίδρααση για την ανατροπή. Τρέξαμε πάρα πολύ



.

Στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε πάρα πολύ αλλά λάθος γιατί υπήρχε έλλειψη οργάνωσης. Αν ελέγξουμε την θέληση για νίκη που θα το κάνουμε και βελτιώνοντας κάποια πράγματα είμαι πάρα πολύ φιλόδοξος. Αλλά καταλαβαίνετε αυτή την στιγμή ότι τα λόγια πειρσσεύουν γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ σκληρό ειδικά από τον αντίπαλο που ήρθε. Και σκληρό γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ μακριά από τις πιθανότητες για να γυρίσουμε το παιχνίδι αλλά είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα αλλάξουν για μας γιατί έχουμε δει ότι με αλλαγές και βελτιώσεις θα πάμε μπροστά".

Σε ερώτηση για το αν έχει άποψη για το πρώτο πέναλτι: " Όχι είμαι στα 80-90 μέτρα μακριά και δεν έχω άποψη".

Για το αν θεωρεί δίκαιη τη νίκη του ΠΑΟΚ και με το σκορ που ήρθε: " Θεωρώ υπερβολικό το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και τις φάσεις που δημιούργησε τις μετέτρεψε σε γκολ σε αντίθεση με μας που δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά δεν τις μετατρέψαμε σε γκολ όπως με το δοκάρι του Κόκε. Δεν ξέρω αν θα άλλαζε την ροή του παιχνιδιού. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να κερδίσει με αυτή την διαφορά αλλά πήρε μία δίκαιη νίκη"

Για το που αποδίδει την επιθετική δυστοκία της ομάδας του είπε: " Μία φάση που πάει στο δοκάρι ή είναι ή δοκάρι και μέσα ή και έξω. Στην τύχη οφείλεται ένα 20% σε καμία περίπτωση όμως η νίκη του ΠΑΟΚ δεν οφείλεται στην τύχη".

Αν μέσα στον αγώνα είδε στοιχεία που ήθελε: " Υπήρχανε σημεία που είδα πράγματα που θέλω. Καλή κυκλοφορία της μπάλας και παιχνίδι από τις γραμμές. Από τέτοια φάση είχαμε και το δοκάρι του Κόκε. Είδα κατά διαστήματα θετικά στοιχεία, θέλω να βελτιώσουμε πράγματα αλλά και την επιθυμία για νίκη που θα πρέπει να την ελέγξουμε. Από εκεί και πέρα η ομάδα είχε στιγμές πολύ θετικές. Ξέραμε ότι ερχόμασταν να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από το ότι η ομάδα μου πάλεψε το παιχνίδι αν και στο δεύτερο ημίχρονο επειδή ήμασταν ανοργάνωτοι τρέχαμε χωρίς λόγο. Θα πρέπει να βρούμε αγωνιστικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε ποδοσφαιριστές ισάξιους με τους δικούς μας. Είμαι φιλόδοξος παρά το ότι ή ήττα ήταν βαριοά και σκληρό μάθημα. Υπάρχει όμως το κατάλληλο υλικό για να γίνουμε καλύτεροι στην πορεία".

Για το αν θεωρεί ότι ο Άρης αδικήθηκε από την διαιτησία τόνισε: " Καταρχάς σε καμία ήττα της ομάδας μου δεν θα ψάξω δικαιολογίες, μπορεί να έχει μία κακή μέρα ή λανθασμένα σφυρίγματα. Το παιχνίδι είχε πολλες διακοπές και πιστεύω ότι είδατε στο πρώτο ημίχρονο διακόπηκε πολλές φορές. Ίσως να είναι ένα μέρος της δυναμικής αυτών των ντέρμπι. Ωστόσο εμείς θα κοιτάξουμε να βελτιωθούμε σε στοιχεία που θέλουμε. Από εκεί και πέρα δεν είναι του χαρακτήρα μου να ψάχνω για αδικίες και για τον διαιτητή. Έχω μάθει ότι στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος ότι σου στερείται μπορεί σε κάποιο άλλο παιχνίδι να σε ευνοεί. Εγώ θέλω να δω τι κάναμε λάθος και τι μπορούμε να διορθώσουμε γιια να προχωρήσουμε παρακάτω".

Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): " Νομίζω ότι η νίκη του ΠΑΟΚ είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο Άρης. Το ξέραμε αυτό. Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές μου ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στον στόχο τους που ήταν η νίκη. Μπήκαμε στο παιχνίδι πολύ δυνατά θέλοντας να πιέσουμε ψηλά και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για γκολ. Είναι αλήθεια ότι σε μία δύο φάσεις είχαμε την τύχη με το μέρος μας αλλά κανείς δεν μπορεί να το αναιρέσει αυτό. Ο Άρης είχε δύο ευκαιρίες με δοκάρι ωστόσο εμείς κάναμε τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι και άλλες ευκαιρίες. Για αυτό και λέμε ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο σε ένα θεαματικό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την νίκη από την αρχή. Είναι σημαντικό γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα θέαμα και πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για ένα τέτοιο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου ωστόσο κερδίσαμε τρεις βαθμούς όπως σε κάθε παιχνίδι και θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με συγκέντρωση ώστε να παραμείινουμε στον δρόμο που είμαστε και να πάρουμε κααι άλλες νίκες γιατί η φιλοδοξία μας είναι πάντα η νίκη".

Για το αν τον προβληματίζει ότι ο Άρης έκανε περισσότερες ευκαιρίες από τις προηγούμενες ομάδες: " Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι για αυτό και ο Άρης έκανε αρκετές ευκαιρίες. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις έφταιγε ότι εμείς είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης όπως για παράδειγμα να πάμε με δύναμη με το κεφάλι πάνω στην μπάλα και όχι να την περιμένουμε. Υπάρχουν πράγματα που έχουμε να καλυτερεύσουμε. Ήταν μία μεγάλη νίκη αλλά δεν μας τυφλώνει για την συνέχεια. Προσπαθούμε για την συνέχεια να είμαστε όσο καλύτερα γίνεται".

Για την δήλωση του Βιεϊρίνια ότι τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ενδιαφέρει το ψηλά και όχι ποιες ομάδες τους ακολουθούνε δήλωσε: " Αυτή είναι μία νοοτροπία που από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ προσπάθησα να την περάσω στους ποδοσφαιριστές μου. Ότι σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να κυνηγούν την νίκη. Δεν αρκεί βέβαια να μιλάνε και μόνο αυτό αλλά να γίνεται στην πράξη όπως και γίνεται πλέον και είμαι πάρα πολύ περήφανος. Εμείς σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την νίκη".

Για το τελικό αποτέλεσμα: " Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Αρκεί απλώς να κοιτάξετε τις σεζόν που έχω κάνει τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στην Πορτογαλία για να καταλαβετε τι έχω κάνει. Για το αν είμαι ένας αμυντικογενής προπονητής γιατί για 11 συναπτά έτη έχω κρατηθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Ο καθένας λέει ότι θέλει με μένα να κάνω την δουλειά μου".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την νίκη για κάτι καλύτερο στην φετινή σεζόν δήλωσε: " Σίγουρα αυτό ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από αυτό που θέλουμε να πετύγχουμε. Όπως και ότι αγωνιστήκαμε πάρα πολύ καλά σε αντίθεση με το προηγούμενο ματς με τον Πανθρακικό. Είχαμε την ταπεινότητα μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό ότι δεν πήγαμε καλά. Αν μπορούμε να διαχειριστούμε το ίδιο καλά και μεγάλες στιγμές όπως σήμερα τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά. Αν θεωρήσουμε όμως ότι επειδή κερδίσαμε τον Άρη με 4-1 ότι είμαστε πάνω στα σύννεφα θα είναι πολύ λάθος. Το παιχνίδι τελείωσε. Είμαστε ικανοποιημένοι και θέλουμε να την χαρούμε. Για μας εππλέον ξεκινάει από τώρα το παχνίδι με την ΑΕΚ το Σάββατο".

* Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 23.034 και οι εισπράξεις 265.446 ευρώ.
Όλα τα λεφτά...

Ο ΠΑΟΚ που ήταν απλά καταιγιστικός. Τέσσερα γκολ, ατελείωτο τρέξιμο και περίσσιο πάθος από τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος.

Εκπληκτική ατμόσφαιρα στην Τούμπα από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Μακάρι όμως στο μέλλον να υπάρχει και το αντίπαλο δέος.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...

Τα πολλά σκληρά φάουλ, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο που ανάγκασε τον Καλόπουλο να βγάλει ουκ ολίγες φορές την κίτρινη κάρτα από την τσέπη του.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης

To Live του αγώνα... Από τον Ηλία Ευταξία
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Άρης
Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντες, Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Βαλεντίν.
Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΟΚ
Κρέσιτς, Αραμπατζής, Βιτόλο, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς.
1' Έναρξη αγώνα
Στη σέντρα η ομάδα του ΠΑΟΚ
2' Σχόλιο
Απίστευτο! Το ματς διακόπηκε για λίγο εξαιτίας μια κότας που βρέθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
3' Ευκαιρία ΠΑΟΚ
Ο Βιεϊρίνια θα βγάλει τη σέντρα μέσα στην περιοχή του Σηφάκη. Ο Ίβιτς θα πάρει την κεφαλιά, όμως τελευταία στιγμή παίκτης του Άρη θα διώξει σε κόρνερ.
12' Κίτρινη κάρτα Άρης Βαλεντίν
14' Δοκάρι Άρης Κόκε
Ο Κόκε βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά η καρφωτή κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Κάλβο, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κρέσιτς.
16' Πέναλτι ΠΑΟΚ
Ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα σταμάτησε στο χέρι το Νέτο και ο Καλόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι.
17' Κίτρινη κάρτα Άρης Νέτο
20' Γκολ ΠΑΟΚ Ίβιτς
Ο Ίβιτς εκτέλεσε στο κέντρο το πέναλτι αλλά ο Σηφάκης έπεσε αριστερά και το 1-0 είναι γεγονός.
21' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ίβιτς
29' Κίτρινη κάρτα Άρης Νασούτι
29' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
33' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Γκαρσία
38' Κεφαλιά Άρης Κόκε
Ο Κάλβο έκανε τη σέντρα αλλά η δύσκολη γυριστή κεφαλιά του Κόκε πέρασε άουτ.
45' Γκολ ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ και ο Μουσλίμοβιτς με προβολή στο πρώτο δοκάρι έκανε το 2-0.
45' Κίτρινη κάρτα Άρης Αράνο
45' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Τσιρίλο
45' Κίτρινη κάρτα Άρης Ναφτί
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Πέναλτι ΠΑΟΚ
Ο Αράνο ανέτρεψε τον Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή.
49' Γκολ ΠΑΟΚ Βιτόλο
Εύστοχη εκτέλεση από τον Βιτόλο.
54' Σουτ ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Ο Βιεϊρίνια ελίχθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σηφάκη.
56' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Φωτάκης στη θέση του Ίβιτς.
58' Δοκάρι Άρης Κόκε
Ο Αράνο έκανε τη σέντρα αλλά το πλασέ στην κίνηση από τον Κόκε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
60' Γκολ ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Ο Φωτάκης έδωσε στον Μουσλίμοβιτς και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 4-0.
61' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Γκρασιάν στη θέση του Χαβίτο.
63' Σουτ Άρης Νέτο
Μακρινό σουτ του Νέτο, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
65' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Νασούτι
Ο Ναούστι παραλίγο να στείλει την μπάλα στην εστία του Σηφάκη αλλά ο Έλληνας πορτιέρο απομάκρυνε ενστικτωδώς.
76' Ευκαιρία Άρης Κάμπορα
Ο Κάμπορα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Κρέσιτς απομάκρυνε και πάλι.
80' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Πίτου Γκαρσία στη θέση το Κάλβο.
80' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κουτσιανικούλης στη θέση του Σορλέν.
82' Αλλαγή παίκτη Άρης
Ο Λαμπριάκος στη θέση του Κάμπορα.
83' Κίτρινη κάρτα Άρης Λαμπριάκος
83' Κίτρινη κάρτα Άρης Βιτόλο
85' Γκολ Άρης Νέτο
Ο Νέτο με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-1.
86' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Φωτάκης
90' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Παπάζογλου στη θέση του Μουσλίμοβιτς.
90' Λήξη αγώνα

















































































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ