ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 1-0

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 1-0
Mίετσελ

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους "8" του κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη του 1-0 επί του Εργοτέλη

td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Μόμσιλο Βούκοτιτς): Φερνάντες, Αραμπατζής, Χαραλάμπους, Μπαρκαουάν, Μελίσσης, Μπαλάφας (83' Γκονζάλες), Ζαγοράκης, Ηλιάδης, Μουμίν (46' Τσίγκας), Κωνσταντινίδης, Μίετσελ (90΄Χασιώτης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Κορδονούρης (76' Τάσιτς), Ζαπρόπουλος, Χίμπλινγκερ, Κένεντι, Τζούνιορ, Μελισσάς, Μπουέλε, Φραγκουλάκης (70' Κακλαμάνος), Κοιλιάρας (70' Νατσέφσκι), Ίαντσουκ.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
Κίτρινες: Μπουέλε
td> Με μια ματιά
Ο ΠΑΟΚ θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό του από την αρχή, όμως στο πρώτο μέρος ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Το πρώτο και ίσως μοναδικό καλό σουτ έγινε στο 22' από τον Ηλιάδη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Από τη μεριά του, ο Εργοτέλης ενδιαφέρθηκε περισσότερο για την άμυνα, επιχειρώντας απλώς κάποιες αντεπιθέσεις. Η φορά που απείλησε ήταν με στημένη φάση, όταν στο 30' ο Τζούνιορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, υποχρεώσε τον Φερνάντες σε δύσκολη επέμβαση.

Αντίθετα, στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και κατάφερε νωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Αφού στο 53' ο Φερνάντες "νίκησε" τον Φραγκουλάκη και απέτρεψε το γκολ, ήρθε στο 56' ο Ζαγοράκης να περάσει την μπάλα στον νεοεισελθώντα Τσίγκα, που σούταρε μέσα από την περιοχή κι έκανε το 1-0.

Στο 72' ο Τσίγκας σημείωσε και δεύτερο γκολ με σουτ, όμως ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ, επειδή ο Μίετσελ ήταν μόνος μπροστά από τον τερματοφύλακα και επηρέασε το οπτικό του πεδίο (άρα και τη φάση), ενώ στο 85' ο "κεραυνός" του Ζαγοράκη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πόζα.
td> Συνέντευξη Τύπου
Βούκοτιτς: «Είχαμε πίεση για την πρόκριση»

Ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς παραδέχθηκε πως η πρόκριση επί του Εργοτέλη ήταν ότι καλύτερο για την κρίση που προήλθε από τα τελευταία αποτελέσματα ενώ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι η διακοπή θα βοηθήσει το σύνολό του εν όψει της συνέχειας και να ετοιμαστεί για την ΑΕΚ.

« Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα», τόνισε στα πρώτα του λόγια και συνέχισε: « Στο κύπελλο το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Αυτό που θέλαμε το πήραμε που ήταν η πρόκριση και σε μια δύσκολη κατάσταση όπου βρισκόμασταν μετά τα άτυχα αποτελέσματα. Θέλαμε την πρόκριση και για ψυχολογικούς λόγους με τους παίκτες μου πριν το παιχνίδι να είχανε σίγουρα πίεση για την επίτευξη της πρόκρισης».

Όσο για την διακοπή είπε: « Η διακοπή θα μας κάνει σίγουρα καλό αφού θα έχουμε καιρό να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είμαστε στους στόχους μας στην 4η θέση στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο».

Όσο για τις αλλαγές στο σχήμα του στα τελευταία παιχνίδια ο Βούκοτιτς είπε: « Για έναν προπονητή είναι εύκολο όταν έχεις αποτελέσματα να κάνεις την σύνθεση και να μην την αλλάζεις. Όταν δεν έχεις πρέπει να κάνεις αλλαγές για να βρεις λύσεις. Στα δύο τελευταία παιχνίδια και με τον ΟΦΗ και σήμερα (σ.σ. με τον Εργοτέλη) δείξαμε ότι βρισκόμαστε. Και στην Κρήτη μπορεί να μην πήραμε το αποτέλεσμα αλλά δικαιούμασταν κάτι παραπάνω. Όταν μια μεγάλη ομάδα περνάει κρίση θέλαμε τη νίκη και την πρόκριση».

Καραγεωργίου: «Δεν αδιαφορήσαμε»

Ο τεχνικός του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, αφού ευχήθηκε: « Πρώτα από όλα να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές» στάθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι.

« Παρά το ότι ο στόχος της ομάδας μου δεν είναι το κύπελλο δεν έχουμε το δικαίωμα να αδιαφορήσουμε σε κανέναν παιχνίδι. Το σημερινό είχε λίγο περισσότερο πάθος. Τα παιδιά προσπάθησαν περισσότερο και είχανε περισσότερη διάθεση αλλά δεν τα καταφέραμε με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και να βάζει το γκολ στην πίεση», και κατέληξε: « Για μας ήταν θετικό το παιχνίδι αφού η ψυχολογία είναι το κύριο χαρακτηριστικό».

Στη συνέχεια αναφερόμενο στον ΠΑΟΚ ευχήθηκε: « Καλή τύχη στον ΠΑΟΚ και να λυθούν όλα τα προβλήματα κάτι βέβαια που ως δια μαγείας δεν γίνεται και συγχαρητήρια στον κόουτς».

Τέλος όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τα δύο παιχνίδια, αυτό του πρωταθλήματος με το σημερινό είπε: « Τώρα που αντιμετωπίσαμε τον ΠΑΟΚ προερχόταν από άτυχα αποτελέσματα. Όταν παίξαμε για το πρωτάθλημα ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Όσο για την απόδοση μας στα δύο παιχνίδια ήταν περίπου ίδια».
td> Όλα τα λεφτά...
Την ωραία ενέργεια στο γκολ του ΠΑΟΚ, τέρμα που προήλθε μετά τη συνεργασία Ζαγοράκη-Τσίγκα.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας.
td> To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
Oι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Μουμίν, Μπαρκαουάν, Ηλιάδης, Μελίσσης, Κωνσταντινίδης, Ζαγοράκης, Μπαλάφας, Χαραλάμπους, Μίετσελ, Αραμπατζής

Eργοτέλης: Πόζα, Μελισσάς, Τζούνιορ, Κένεντι, Χίμπλινγκερ, Φραγκουλάκης, Κορδονούρης, Κοιλιάρας, Ίατσουκ, Μπουέλε, Ζαπρόπουλος.

Διαιτητής: Παμπορίδης Β.





9' Σχόλιο
Χωρίς σημαντική φάση ξεκίνησε ο αγώνας, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας.
11' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Γκουέλε
Μαρκάρισμα πάνω στον Μίετσελ, μακριά από την περιοχή.
12' Φάουλ ΠΑΟΚ
H εκτέλεση φάουλ από τον Ζαγοράκη κατέληξε άουτ.
18' Σχόλιο
O Εργοτέλης προσπαθεί να βγει από την περιοχή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
20' Κόρνερ ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ανεβάζει την απόδοση του, με τον Ηλιάδη να επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.
28' Φάουλ Εργοτέλης
Εκτέλεση φάουλ από τον Τζούνιορ, έδιωξε εντυπωσιακά ο Φερνάντεζ σε κόρνερ.
34' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ διατηρεί την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν καταφέρνει να γίνει απειλητικός μπροστά από την εστία του Πόζα.
40' Τραυματισμός
Κωνσταντινίδης και Μπουέλε συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να διακοπή για λίγο ο αγώνας. Οι δύο παίκτες συνέχισαν να αγωνίζονται.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Ο Τσίγκας του ΠΑΟΚ μπήκε στην θέση του Μουμίν.
52' Σουτ Εργοτέλης
Σουτ του Μελισσά η μπάλα φεύγει άουτ, καθώς δεν κατάφερε να βρει όπως ήθελε την μπάλα.
55' Γκολ ΠΑΟΚ Τσίγκας
Μετά από μπαλιά του Ζαγοράκη στο κέντρο της μεγάλης περιοχής, ο Τσίγκας από το ύψος του πέναλτι με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
63' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει την πρωτοβουλία στον αγώνα και θέλει να φθάσει στην επίτευξη δεύτερου τέρματος.
67' Άουτ ΠΑΟΚ
Σουτ του Ηλιάδη έξω από την περιοχή, η μπάλα καταλήγει ψηλά άουτ.
69' Άουτ Εργοτέλης
Σουτ του Τζούνιορ η μπάλα φεύγει άουτ.
70' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης Κακλαμάνος
Ο Φραγκουλάκης θα παραχωρήσει την θέση του στον Κακλαμάνο.
70' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης Νατσέφσκι
Ο Κοιλιάρας θα δώσει την θέση του στον Νατσέφσκι.
75' Οφσάιντ ΠΑΟΚ Μίετσελ
Ο Τσίγκας πέτυχε από το ύψος του πέναλτι, ο Μίετσελ ήταν όμως οφσάιντ.
76' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης Τάσιτς
Ο Τάσιτς θα μπει στην θέση του Κορδονούρη.
82' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ Γκονζάλες
Ο Γκονζάλες θα μπει στην θέση του Μπαλάφα.
84' Σχόλιο
Ο Εργοτέλης προσπαθεί να φανεί απειλητικός μπροστά από την εστία του Φερνάντεζ.
85' Δοκάρι ΠΑΟΚ
Κεφαλιά πάσα του Γκονζάλες στον Ζαγοράκη, ο δεύτερος από το ύψος της μεγάλης περιοχής εξαπολύει δυνατό σουτ, που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Πόζα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
92' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ Χασιώτης
Ο Μίετσελ θα παραχωρήσει την θέση του στον Χασιώτη.































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ