ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 4-1

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 4-1
Μουσλίμοβιτς

Ο "καταιγιστικός" ΠΑΟΚ νίκησε τον Εργοτέλη με 4-1, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενόψει πλέι οφ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη και μόλις στο 2' πήρε το προβάδισμα με τον Σορλέν. Ιδανικό ξεκίνημα για τον "Δικέφαλο του Βορρά" ο οποίος μέχρι το 17' έστειλε ακόμα δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου, με Μουσλίμοβιτς (10') και Τσιρίλο (17') αντίστοιχα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Όμως αυτό δεν αρκούσε για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η οποία με τον Παπάζογλου στο 27' πέτυχε το 4-0, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.
Εντυπωσιακή ήταν και η έναρξη της επανάληψης με τον νεοεισελθόντα Χρυσοφάκη να σκοράρει μετά από 42 δευτερόλεπτα παιχνιδιού, μειώνοντας σε 4-1. Το τέρμα των φιλοξενούμενων δεν ανησύχησε ωστόσο ιδιαίτερα τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κάθισαν αναπαυττικά στο προβάδισμα των 3 τερμάτων, αναμένοντας το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπασταμάτη.
Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Σορλέν (71' Κουτσιανικούλης), Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (76' Εντίνιο), Παπάζογλου (64' Φιλομένο).

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (64' Καρέλης), Ορφανός, Τζούνιορ, Μπερτόσα, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης (71' Σιακκάς), Τσεσνάουσκις, Σασιασβίλι, Σάρρης (46' Χρυσοφάκης).

Γήπεδο: "Τούμπα"
Διαιτητής: Κ. Παπασταμάτης (Αθηνών)
Βοηθοί: Σ. Τρύφωνας (Κέρκυρας), Π. Αργύρος (Αθηνών)
Κίτρινες: Ορφανός, Μπερτόσα
Κόκκινες: -
Με μια ματιά

Μόλις 90 λεπτά απέμεναν για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League... Ο ΠΑΟΚ φιλοξενούσε στην "Τούμπα" τον Εργοτέλη και ο Φερνάντο Σάντος με φουλ επιθετικό σχήμα στόχευε σε μία καλή εμφάνιση και την κατάκτηση της νίκης ενόψει των επερχόμενων πλέι οφ.

Στην αντίπερα όχθη, οι Κρητικοί έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, παρατάχθηκαν δίχως άγχος, με μοναδικό στόχο να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα με ένα θετικό αποτέλεσμα, σε μια από τις πιο "καυτές" έδρες της φετινής Super League.

Γκολ από τα... αποδυτήρια

Το να αιφνιδιάσεις με ένα γρήγορο γκολ λένε ότι αποτελεί την καλύτερη στρατηγική για την κατάκτηση της νίκης... Και αυτό γιατί πέρα από το προβάδισμα στο σκορ η ομάδα που το πετυχαίνει αποκτά και ψυχολογικό πλεονέκτημα εις βάρος του αντιπάλου.

Ο ΠΑΟΚ εφάρμοσε στο απόλυτο τον παραπάνω... κανόνα, καθώς πριν συμπληρωθούν καλά καλά 2 λεπτά παιχνιδιού, ο Σορλέν άνοιξε το σκορ στην "Τούμπα" με συρτό σουτ με το δεξί, περίπου από το ύψος του πέναλτι, το οποίο προήλθε από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά και άστοχη προσπάθεια του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Ασταμάτητος...

Οι "οιωνοί" _όπου οιωνοί βάλτε γρήγορο γκολ και Βιεϊρίνια_ ήταν κάτι παραπάνω από καλοί, δείχνοντας ότι ο "Δικέφαλος του Βορρά" δε θα είχε δύσκολο απόγευμα κόντρα στην ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου. Και στο 10' αυτοί επαληθεύτηκαν με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να "νικάει" τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασίου κάνοντας το 2-0.

Το σαφές προβάδισμα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος απελευθέρωσε ακόμα περισσότερο τους παίκτες του και στο 17' έπειτα από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο προωθημένος Τσιρίλο έγραψε το 3-0 βάζοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Ο Εργοτέλης έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει στις ορέξεις των γηπεδούχων, όντας σαστισμένος από τα 3 γρήγορα γκολ που δέχτηκε. Μάλιστα στη μοναδική καλή στιγμή του στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο, ο Βερπακόφσκις δεν κατάφερε να πλασάρει τον Χαλκιά στέλνοντας την μπάλα να περάσει παράλληλα από την εστία.

Τεσ-σάρωσε

Η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν αδιαμφισβήτητη και στο 27' την "επισφράγισαν" με ένα ακόμα τέρμα, αυτή τη φορά με τον Παπάζογλου. Ο υψηλόσωμος Έλληνας φορ κέρδισε τη μονομαχία με τον Σαρρή και απέναντι από τον Αθανασίου δε δυσκολεύτηκε να τον πλασάρει ιδανικά ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, κατεβάζοντας παράλληλα ταχύτητα για... οικονομία δυνάμεων. Όσον αφορά τον Εργοτέλη, ένα σουτ του Φραγκουλάκη, το οποίο κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει από το 27' μέχρι την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Αντέδρασε αλλά...

Με τον Νίκο Καραγεωργίου να περνάει στη θέση του Σάρρη τον Χρυσοφάκη και τον νεοεισελθόντα άσο, 42 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του να τον αποζημιώνει με ένα γκολ, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στην "Τούμπα".

Η... απάντηση του ΠΑΟΚ στο γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε 5 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 51', όμως το πλασέ που επιχείρησε ο Μουσλίμοβιτς, σχεδόν εξ' επαφής, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασίου.

Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι τη συμπλήρωση των 65 λεπτών, το παιχνίδι δεν επεφύλασσε σημαντικές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, με τον ΠΑΟΚ να έχει κατεβάσει ταχύτητα και τον Εργοτέλη να προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα ακόμα τέρμα, δίχως όμως επιτυχία.

Έβγαλε το πόδι από το γκάζι

Το 4-1 αποτελούσε αδιαμφισβήτητα προβάδισμα ασφαλείας για τους γηπεδούχους που είχαν βγάλει το πόδι από το "γκάζι". Παρόλα αυτά Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς προσπάθησαν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ προς τέρψη των οποδών του, χωρίς όμως επιτυχία. Το διαγώνιο σουτ του Πορτογάλου στο 65' κατέληξε άουτ, ενώ ο "κεραυνός" του Βόσνιου φορ απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον Αθανασίου σε κόρνερ.

Στο δεκάλεπτο μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού τίποτα δεν άλλαξε με τον "άρχοντα" της αναμέτρησης , Κ. Παπασταμάτη, να σφυρίζει για τελευταία φορά και τον ΠΑΟΚ να κατακτά μία σπουδαία νίκη με 4-1 επί του Εργοτέλη.


Συνέντευξη Τύπου

Φερνάντο Σάντος: " Ήταν δίκαιη νίκη. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα μπήκε πάρα πολύ συγκεντρωμένη στο παιχνίδι. Δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να παίξει καλά στο παιχνίδι. Ούτε μία φάση, ούτε κατοχή μπάλας δεν είχε ο αντίπαλος. Ήμασταν πολύ δυνατοί και μετά ήταν λίγο συνοπτική η διαδικασία. Ανοίγαμε το παιχνίδι από τα πλάγια. Καταφέραμε να πετύχουμε τέσσερα γκολ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα γκολ. Στη συνέχεια χαλαρώσαμε λίγο, χάσαμε την πειθαρχία μας, ήταν σαν φιλικό το παιχνίδι στη συνέχεια. Είναι κάπως λογικό αυτό. Ωστόσο και πάλι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο.

Κρατάμε αυτά τα 30 λεπτά και τώρα συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Έχουμε μία μίνι διαδικασία μπροστά μας, ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για τον ΠΑΟΚ. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν με σκοπό να κερδίσουμε αυτό το τουρνουά. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ουσιαστικά είναι ένα διαφορετικό τουρνουά με έξι παιχνίδια σε 18 μέρες με τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες. Σίγουρα θα είναι δύσκολα για εμάς, ωστόσο ξεκινάμε με μεγάλες φιλοδοξίες. Με ποιο σύστημα θα παίξουμε θα το δούμε. Ανάλογα και με τον αντίπαλο και την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται αυτός. Οι αντίπαλοι θα είναι διαφορετικοί. Θα πρέπει να διαχειριστούμε πολύ καλά και την κόπωση των ποδοσφαιριστών, όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες ομάδες.

Σίγουρα ο Βιεϊρίνια είναι ένας δημιουργικός ποδοσφαιριστής και γρήγορος με αποτέλεσμα να μην τον προλαβαίνουν οι αντίπαλοι, παίζοντάς τον σκληρά. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές πρέπει να προστατεύονται περισσότερο. Και όταν λέω προστασία, εννοώ την προσοχή που πρέπει να έχει ο διαιτητής. Τέτοιου είδους παίκτες που παίζουν με φαντασία προσελκύουν φιλάθλους στο ποδόσφαιρο και σε όποια ομάδα κι αν παίζουν αυτοί πρέπει να προστατεύονται το ίδιο.

Θα πρέπει να μειώσουμε την ένταση των προπονήσεων -αντίθετα με την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε διπλές προπονήσεις- για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να συσσωρεύσουν όσο μπορούν περισσότερη ενέργεια. Έχουν να παίξουν πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα στο τέλος του πρωταθλήματος. Την κατάλληλη στιγμή θα δούμε τι θα γίνει με την ανανέωση του συμβολαίου μου. Δεν είναι μόνο στα δικά μου χέρια αυτή η απόφαση αλλά και του συλλόγου. Μας συνδέει μεγάλη φιλία με τον πρόεδρο και είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την απόφαση που είναι καλύτερη για όλους





".

Νίκος Καραγεωργίου: " Για το παιχνίδι δεν έχω να πω τίποτα γιατί κι εσείς είδατε ότι έπαιζε μία επαγγελματική ομάδα απέναντι σε μία ερασιτεχνική. Αυτό ήταν το επίπεδό μας. Το μόνο που θέλω να πω είναι να ευχηθώ στον ΠΑΟΚ να πετύχει στα πλέι οφ το στόχο του. Θα είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Κάθε φορά που αντικρίζω τα πρόσωπα σας και είμαι εδώ είμαι πολύ χαρούμενος. Αδικήσαμε τον ίδιο μας τον εαυτό που φτάσαμε να κερδίσουμε την παραμονή μας μόλις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Μπορούσε αυτό να γίνει πιο νωρίς. Ήταν ένα μάθημα για εμάς φέτος και νομίζω ότι του χρόνου με αυτό το μάθημα θα είμαστε πιο σταθεροί. Οφείλεται στο ότι δεν εξασκείται πίεση πάνω στους παίκτες από τον φίλαθλο κόσμο. Παίζουμε σε ένα γήπεδο πολύ μεγάλο ενώ η προσέλευση δεν είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει το κίνητρο και κυρίως η πίεση. Καταντάω να γίνομαι γραφικός κάποια στιγμή να προσπαθώ να τους πείσω ότι πρέπει να αγωνιστούν. Μερικές φορές το καταφέρνω, μερικές φορές χάνεται ο έλεγχος. Όπως έγινε φέτος στο δεύτερο γύρο. Αυτός νομίζω είναι ο λόγος των μεταπτώσεων που έχει ο Εργοτέλης

".
Όλα τα λεφτά...

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης... Γκολ και θέαμα απο τους παίκτες του ΠΑΟΚ που πριν συμπληρωθούν 30 λεπτά βρήκαν 4 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Εργοτέλη
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...

Τον "κάκιστο" Εργοτέλη του πρώτου ημιχρόνου
To Live του αγώνα...

Η 11άδα των φιλοξενούμενων Εργοτέλης
(Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Ορφανός, Τζούνιορ, Μπερτόσα, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Τσεσνάουσκις, Σασιασβίλι, Σάρρης
Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Σορλέν, Βιτόλο, Πάμπλο Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς, Παπάζογλου
1' Έναρξη αγώνα
2' Γκολ ΠΑΟΚ Σορλέν
Γκολ με το καλημέρα για τον ΠΑΟΚ! Έπειτα από επέλαση του Βιεϊρίνια και σέντρα του Πορτογάλου από τα δεξιά, ο Σορλέν έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του
10' Γκολ ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Ο Μουσλίμοβιτς με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, αναγκάζει τον Αθανασίου να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του για δεύτερη φορά στα πρώτα 10 λεπτά
17' Γκολ ΠΑΟΚ Τσιρίλο
Έπειτα από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Τσιρίλο κινήθηκε στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη και με πλασέ στην κίνηση σημείωσε το 3-0
22' Σουτ ΠΑΟΚ Παπάζογλου
Σέντρα του Σορλέν από τα αριστερά, ο Παπάζογλου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ
25' Ευκαιρία Εργοτέλης Βερπακόφσκις
Πλασέ του Βερπακόφσκις από πλεονεκτική θέση, η μπάλα περνάει παράλληλα από την εστία του Χαλκιά
27' Γκολ ΠΑΟΚ Παπάζογλου
Ο Παπάζογλου κερδίζει την μπάλα από τον Σάρρη και απέναντι από τον Αθανασίου ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-0
30' Σουτ Εργοτέλης Φραγκουλάκης
Καλό σουτ του Φραγκουλάκη λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Χρυσοφάκης στη θέση του Σάρρη
46' Γκολ ΠΑΟΚ
Ο Χρυσοφάκης 42 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά και με ψυχραιμία πλάσαρε μειώνοντας σε 4-1
47' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Ορφανός
51' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Σέντρα του Σορλέν από τα αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς εξ' επαφής κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασίου
64' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Φιλομένο στη θέση του Παπάζογλου
64' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Καρέλης στη θέση του Βερπακόφσκις
65' Σουτ ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια
Διαγώνιο σουτ του Βιεϊρίνια, η μπάλα περνάει άουτ
70' Σουτ ΠΑΟΚ Μουσλίμοβιτς
Δυνατό σουτ από τον Μουσλίμοβιτς, απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αθανασίου
71' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κουτσιανικούλης στη θέση του Σορλέν
71' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Σιακκάς στη θέση του Φραγκουλάκη
76' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Εντίνιο στη θέση του Μουσλίμοβιτς
84' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Μπερτόσα
90' Έναρξη καθυστερήσεων 2 λεπτά
90' Λήξη αγώνα





























































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ