ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Γιατί δεν πωλείται ο Πρίγιοβιτς

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι πέντε λόγοι που κάνουν τηνενδεχόμενη παραχώρηση του Σέρβου επιθετικού να μοιάζει με… τάση «αυτοκτονίας» για τον ΠΑΟΚ. Αναλύει τα δεδομένα ο Σάββας Τζιομπάνογλου.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς συμπληρώνει σε λίγες ημέρες δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ. Στις 16 Γενάρη του 2017 ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του από τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά ο «Πρίγιο» είναι αναμφισβήτητα το «πρόσωπο του 2018» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό, άλλωστε. Τα 55 γκολ που έχει πετύχει για τον ΠΑΟΚ, μαζί με τις οκτώ ασίστ που έχει δώσει στους συμπαίκτες του, τον κατατάσσουν ήδη ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς που έχουν φορέσει τη φανέλα του Δικέφαλου.

Ποτέ κανείς επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν πρόφτασε να ξεπεράσει τα 50 γκολ με τη φανέλα του Δικέφαλου και ποτέ κανείς δεν είχε τόσο μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του.

Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν να σκέφτονται καν ότι θα βρεθεί ομάδα που θα καταβάλλει τα 10 εκατομμύρια της ρήτρας του και ταυτόχρονα θα καταφέρει να τον πείσει να αλλάξει φανέλα. Γιατί και το δεύτερο σκέλος της συγκεκριμένης… εξίσωσης είναι δύσκολο. Και αυτό όχι μόνο γιατί στη Θεσσαλονίκη ο Πρίγιοβιτς είναι βασιλιάς, ίνδαλμα για τους πιτσιρικάδες και αγαπημένος της εξέδρας.

Ο Πρίγιοβιτς είναι μέσα στους υποψήφιους για τον «καλύτερο Σέρβο ποδοσφαιριστή του 2018» και η τιμητική αυτή διάκριση προέρχεται και από όσα έχει πετύχει με τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε και ο ίδιος παραδέχεται ότι οι εμφανίσεις του με το Δικέφαλο είναι αυτές που τον έχουν οδηγήσει στην Εθνική ομάδα της Σερβίας και στο επίπεδο που έχει φτάσει η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Οι προτάσεις που φτάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ μπορεί και να πλησιάζουν τη ρήτρα του πρώτου σκόρερ του Δικέφαλου, ωστόσο έχουν απορριφθεί για τον απλούστατο λόγο ότι δύσκολα θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να βρει αντικαταστάτη του.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να κρατήσει στην Τούμπα τον Πρίγιοβιτς και όλα δείχνουν ότι είναι αποφασισμένος να το κάνει. Άλλωστε υπάρχουν τουλάχιστον πέντε λόγοι που ενδεχόμενη παραχώρηση του Σέρβου αυτή την στιγμή θα ήταν σαν να παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ τάσεις αυτοκτονίας:

ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα που να διαθέτει φορ κρούσης σαν τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Η διαφορά του σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι τόσο εμφανής που ο Σέρβος αποτελεί σημείο αναφοράς στις αναζητήσεις ακόμη και του πιο ανταγωνιστικού στον ΠΑΟΚ διεκδικητή του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός αναζητά έναν επιθετικό που θα μπορεί να συναγωνιστεί την αποτελεσματικότητα του. Και αυτή αναγκάζει τους φίλους του Παναθηναϊκού να αναπολούν τις ημέρες του Μάρκους Μπεργκ στην ομάδα του.

Ο Πρίγιοβιτς δημιουργεί… ανασφάλεια στους αντιπάλους. Για την ώρα καμία ελληνική ομάδα δεν έχει βρει τρόπους να τον αντιμετωπίσει, εκτός από τον Ατρόμητο που είναι και η μοναδική που δεν έχει δεχθεί γκολ από το Σέρβο επιθετικό.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Είναι ο ποδοσφαιριστής που κάνει τη διαφορά στον ΠΑΟΚ. Τα γκολ του Σέρβου είναι αυτά που ακόμη και σε βραδιές που ο Δικέφαλος δεν πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις, του έδωσαν νίκες και βαθμούς. Από την ημέρα που μετακόμισε από τη Βαρσοβία στη Θεσσαλονίκη, έχει σκοράρει 16 νικητήρια γκολ για την ομάδα του, γεγονός που είναι ενδεικτικό του πόσο καθοριστικός είναι στο παιχνίδι της.

Σε μια σεζόν που ο ΠΑΟΚ δείχνει και είναι το πλέον ισχυρό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν μπορεί να συζητήσει καν το ενδεχόμενο παραχώρησης ενός τόσο σημαντικού ποδοσφαιριστή.

ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Από την στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τις τύχες του ΠΑΟΚ, βάζοντας μέχρι σήμερα 111 εκατομμύρια στα ταμεία της ΠΑΕ, δεν υπάρχει κανείς φίλος του Δικέφαλου που να σκέφτεται το οικονομικό. Ακόμη και αν μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ τα 10 εκατομμύρια της ρήτρας αποδέσμευσης του Πρίγιοβιτς, δεν θα είναι ικανά να δικαιολογήσουν μια ενδεχόμενη αποχώρηση του.

Και είναι δεδομένο ότι στον κόσμο θα προκληθεί τεράστια αναστάτωση σε μια τέτοια περίπτωση που δικαίως θα θεωρηθεί ως αποδυνάμωση της ομάδας την ώρα που διεκδικεί το μεγάλο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά από τόσα χρόνια. Και θα προκληθούν τριγμοί σε όλο το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΙΣΑΞΙΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ

Ο ΠΑΟΚ το Γενάρη του 2016 κέρδισε το… τζόκερ. Σε χειμερινή μεταγραφική περίοδο, απέκτησε και έφερε στη Θεσσαλονίκη έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που τελικά αποτελεί και μια από τις πλέον επιτυχημένες κινήσεις ενίσχυσης που έκανε τα τελευταία χρόνια. Είτε ήταν, είτε όχι μια μεταγραφική που προέκυψε ως αποτέλεσμα της δουλειάς του τμήματος σκάουτινγκ, μοιάζει μάλλον απίθανο, ακόμη κι αν δοθούν πολλά χρήματα, να βρεθεί ένας ισάξιος αντικαταστάτης του Σέρβου.

Ένας επιθετικός που θα προσαρμοστεί τόσο εύκολα και θα δείξει την ίδια αποτελεσματικότητα όπως έκανε ο Πρίγιοβιτς σε αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα. Το ρίσκο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι τεράστιο και για τον ΠΑΟΚ μοιάζει πολυτέλεια για να το αναλάβει κανείς. Μια ματιά να ρίξει κανείς στις μεταγραφές που έγιναν Γενάρη από το Δικέφαλο και πόσες από αυτές κρίθηκαν εν τέλει επιτυχημένες μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

Η εικόνα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να πετυχαίνει τρία γκολ σε έναν αγώνα κυπέλλου με τον Αήττητο στα Σπάτα και να ψάχνει με πάθος να πετύχει και άλλα, δεν ήταν πρωτόγνωρη. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ την έχουν ξαναδεί σε πολλά παιχνίδια. Σε έναν εντός έδρας αγώνα κυπέλλου με τα Τρίκαλα με την πρόκριση να έχει κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, ο Σέρβος είχε σκοράρει με πέναλτι και έτρεξε να πάρει την μπάλα για να τη βάλει στη σέντρα ώστε να συνεχιστεί γρήγορα το παιχνίδι.

Ο Πρίγιοβιτς είχε μιλήσει για την νοοτροπία του. «Για μένα κάθε αντίπαλος απέναντι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να σκέφτεται πως θα δεχθεί λιγότερα γκολ και όχι αν θα πάρει βαθμούς» είχε πει.

Δεν είναι μόνο η αγωνιστική του παρουσία, αλλά και η νοοτροπία νικητή που έχει ο Σέρβος επιθετικός που τον κάνουν αναντικατάστατο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο ΠΑΟΚ σκοπεύει να αποδεχθεί κάποια από τις προτάσεις που φτάνουν για την παραχώρησή του. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω και με αναρτήσεις του Γιώργου Σαββίδη, του γιου του μεγαλομετόχου, είναι ότι ο Σέρβος «δεν πωλείται». Και το ενθαρρυντικό είναι ότι και ο ίδιος ο 29χρονος φορ δείχνει ότι θέλει να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι του 2022 και θα είναι ευχής έργο για το Δικέφαλο να το εξαντλήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ