ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η ακτινογραφία του ρόστερ του Δικεφάλου

ΠΑΟΚ: Η ακτινογραφία του ρόστερ του Δικεφάλου
Ο Ντέγιαν Λόβρεν AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η ισορροπία που φέρνει ο Λόβρεν στην αμυντική γραμμή, η μοναδική εκκρεμότητα που παραμένει ανοικτή και τα στοιχήματα του ΠΑΟΚ που θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ελλάδα και θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Europa League.

Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ έκλεισαν με την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν. Με τον Κροάτη αμυντικό ολοκληρώθηκε το παζλ του φετινού ρόστερ του Δικεφάλου στο οποίο προστέθηκαν συνολικά δέκα ποδοσφαιριστές, ενώ υπάρχει και η μεταγραφή του Κεντζιόρα που αγωνίζονταν στην Τούμπα ως δανεικός. Τα ασπρόμαυρα του ΠΑΟΚ φόρεσαν Τσιφτσής, Θυμιάνης, Καμαρά, Τισουντάλι, Τσάλοφ, Σορετίρε, Γκόμες, Μπακαγιόκο, Κόλι και Λόβρεν.

Τον αντίθετο δρόμο ακολούθησαν εννιά παίκτες που είχαν ρόλο βασικό ή συμμετείχαν στο rotation (Κουλιεράκης, Μεϊτέ, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ράφα Σοάρες, Εκόνγκ, Νάσμπεργκ, Τσιγγάρας, Μάρκος Αντόνιο και Τζίμας) και άλλοι τρεις (Ρικάρντο, Φιλίπε Σοάρες και Λύρατζης) που δεν είχαν ρόλο στην περυσινή πρωταθληματική σεζόν του Δικεφάλου .

Η εκκρεμότητα με Σαμάτα

Ο ΠΑΟΚ, από την στιγμή που κάλυψε αριθμητικά και ποιοτικά τις θέσεις των στόπερ έχει αφήσει μόνο μια εκκρεμότητα που ακούει στο όνομα Αλί Σαμάτα. Ο Τανζανός επιθετικός παραμένει στο ρόστερ, ενώ με την απόκτηση Τσάλοφ και Τισουντάλι, που λογίζεται από τον Λουτσέσκου ως επιθετικός κορυφής, έχουν αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα στην γραμμή κρούσης της ομάδας του. Ο Σαμάτα δεν υπολογίζεται, ωστόσο όταν ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να τον παραχωρήσει δεν αποδέχθηκε την πρόταση που δέχθηκε, γιατί τότε υπήρχε λειψανδρία στους επιθετικούς.

Αγορές, από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει ενδιαφερόμενη ομάδα, υπάρχουν ακόμη ανοικτές. Ωστόσο το υψηλό συμβόλαιο που έχει ο Σαμάτα δυσχεραίνει την αναζήτηση ομάδας για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Η ισορροπία που φέρνει ο Λόβρεν

Όπως και να έχει το ρόστερ του Δικεφάλου μοιάζει πλέον ισορροπημένο με 4 τερματοφύλακες (Κοτάρσκι, Τσιφτσής, Μπαλωμένος, Μοναστηρλής), 4 κεντρικούς αμυντικούς (Κεντζιόρα, Λόβρεν, Κόλι, Μιχαηλίδης), 5 ακραίους αμυντικούς (Μπάμπα, Γκόμες, Γιόνι, Σάστρε, Βιεϊρίνια), 5 κεντρικούς χαφ (Σβαμπ, Οζντόεφ, Καμαρά, Μπακαγιόκο, Θυμιάνης), 6 μεσοεπιθετικούς (Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τάισον, Σορετίρε) και 4 φορ (Τσάλοφ, Τισουντάλι, Μπράντον, Σαμάτα).

Αυτό είναι οι παίκτες που θα υπερασπιστούν τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ελλάδα και θα προσπαθήσουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή πορεία στην Ευρώπη. Με την ομάδα να έχει οριστικοποιηθεί πλέον είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου αυτός που θα πρέπει να ενσωματώσει πλήρως τους καινούργιους ποδοσφαιριστές – που όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος έχουν διαφοροποιήσει τη δυναμική της – και να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα είναι εξόχως ανταγωνιστικό σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει στη διάθεση του παίκτες από την περυσινή ομάδα, εκπαιδευμένους από τον ίδιο και από τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να περιμένει. Έχει πλέον μεγαλύτερη ποιότητα στην γραμμή κρούσης του και την ίδια μεσοεπιθετική γραμμή που μεγαλούργησε την περασμένη σεζόν. Έχει επίσης νεαρούς που μπορούν να φέρουν νέα ορμή στο σύνολο του, τους Σορετίρε και Γκόμες αλλά και έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Τα στοιχήματα που θα κρίνουν και τη χρονιά

Δυο είναι τα... στοιχήματα που μπορεί να κρίνουν πολλά. Το πρώτο είναι ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο που θα πρέπει να καλύψει το κενό του Σουαλιό Μεϊτέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αν ο Γάλλος τα καταφέρει τότε και με την παρουσία του Μαντί Καμαρά αναβαθμίζεται το γκρουπ των κεντρικών χαφ.

Αντίστοιχα στο κέντρο της άμυνας πλέον μετά την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν δεν είναι τόσο οι αντοχές του Τόμας Κεντζιόρα, όσο το αν Ομάρ Κόλι και Γιάννης Μιχαηλίδης καταφέρουν και καλύψουν επάξια την αποχώρηση του κατά τεκμήριο κορυφαίου κεντρικού αμυντικού που είχε ο ΠΑΟΚ την περασμένη χρονιά του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ