FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ: Η βοήθεια που δεν παίρνει από τους φορ του και η αισθητή απουσία του Τόμας

Ο Ταρίκ Τισουντάλι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Ταρίκ Τισουντάλι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ παίρνει ελάχιστη βοήθεια από τους Φέντορ Τσάλοφ και Ταρίκ Τισουντάλι στο σκοράρισμα, με την απουσία του Μπράντον Τόμας να είναι αισθητή.

Ο ΠΑΟΚ στη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες βρίσκεται στην κορυφή της Stoiximan Super League στο +2 από τις τρεις ομάδες που ακολουθούν. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο ντέρμπι αιωνίων και την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό.

Τα γκολ στο διπλό του ΠΑΟΚ πέτυχαν ο Μαντί Καμαρά στο 86ο λεπτό, μετά από ασίστ του Βιεϊρίνια και το ματς "κλείδωσε" ο Στέφαν Σβαμπ στο 90+2' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Πέρασε ακόμη ένα παιχνίδι, που ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πήρε κάποιο γκολ από τους κεντρικούς επιθετικούς του, με τον Ταρίκ Τισουντάλι να έχει μόλις μία τελική και τον Φέντορ Τσάλοφ να παραμένει στον πάγκο και να μην χρησιμοποιείται.

Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα είναι ο Σβαμπ με τέσσερα γκολ, όλα με εκτελέσεις πέναλτι, ενώ ακολουθεί ο Μαντί Καμαρά με δύο. Από ένα έχουν πετύχει οι Σάστρε, Ζίβκοβιτς, Οζντόεφ, Τάισον και οι δύο φορ Τσάλοφ και Τισουντάλι.

Η ελάχιστη βοήθεια από τους δύο φορ

Πάμε να δούμε, όμως, τι έχουν πετύχει οι δύο κεντρικοί επιθετικοί του ΠΑΟΚ σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια και την μικρή συνεισφορά τους στο σκοράρισμα. Ας ξεκινήσουμε από τον Φέντορ Τσάλοφ.

ΠΑΟΚ: Η βοήθεια που δεν παίρνει από τους φορ του και η αισθητή απουσία του Τόμας
Οι τελικές και τα xGoals του Φέντορ Τσάλοφ

Ο Ρώσος κεντρικός επιθετικός έχει πετύχει ένα γκολ, αυτό με τον Βόλο για το 4-1 του Δικεφάλου. Συνολικά έχει εννέα τελικές, οι περισσότερες μέσα από την περιοχή με συνολική "αξία" 1.19xG, ενώ έχει και 0.13xG ανά τελική.

ΠΑΟΚ: Η βοήθεια που δεν παίρνει από τους φορ του και η αισθητή απουσία του Τόμας
Οι τελικές και τα xGoals του Ταρίκ Τισουντάλι

Όσον αφορά τον Ταρίκ Τισουντάλι, ο Μαροκινός στράικερ έχει σκοράρει μία φορά κόντρα στον Παναιτωλικό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 στο 79ο λεπτό. Πέρα από το γκολ έχει άλλες τρεις τελικές με συνολική "αξία" 1.06xG. Με λίγα λόγια έχει πετύχει το γκολ που "αξίζει".

Υπάρχει, βέβαια, και ο Σαμάτα, ο οποίος έχει παίξει μόλις 23 λεπτά, χωρίς να έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ή να έχει καταγράψει τελική.

Περιμένει τον Μπράντον Τόμας

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στερείται των υπηρεσιών ενός έτερου κεντρικού επιθετικού, του Μπράντον Τόμας. Ο 29χρονος Ισπανός επιθετικός τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα και δεν έχει αγωνιστεί στη Stoiximan Super League.

Οι τελικές και τα xGoals του Μπράντον Τόμας την περσινή σεζόν
Οι τελικές και τα xGoals του Μπράντον Τόμας την περσινή σεζόν

Ο ΠΑΟΚ περιμένει πότε θα μπορεί να επιστρέψει στη δράση, ώστε να συνεισφέρει σε μία θέση που φανερά ο Δικέφαλος "πονάει". Άλλωστε, την περσινή σεζόν ο Τόμας ήταν ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής των ασπρόμαυρων με 0.42xG ανά 90'.

Την περσινή σεζόν, ο Τόμας είχε 41 τελικές στα 33 ματς που έπαιξε, οι περισσότερες μέσα από την περιοχή, βρήκε επτά φορές τα αντίπαλα δίχτυα με 8.66xG. O ΠΑΟΚ φαίνεται πως τον έχει ανάγκη, όπως φυσικά και την βελτίωση των νεοαποκτηθέντων Τσάλοφ και Τισουντάλι, στους οποίους στηρίζει πολλά.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ